ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Reaction score
1
Απάντηση: SERVICE LUXMAN M 03

Καλημέρα.

Σας ανακάλυψα ψάχνοντας γενικά θέματα για vintage ενισχυτές, και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής :
Θεωρώ και εγώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω στην κατοχή μου - και δεν προτίθεμαι να τον αλλάξω - ένα LUXMAN M03. Είμαι σ'ιγουρος ότι έχει "γεράσει" και κρίνοντας απο το παχύ στρώμα της σκόνης που διακρίνω στο εσωτερικό του, μάλλον χρειάζεται κάποιου είδους "ανάνηψη"!!
Ξέρω επίσης ότι άν δεν ανοιχτεί, δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση του κόστους της... εγχείρησης, αλλά επειδή λέτε ότι έχετε φτιάξει καμιά 20αρία απο δαύτους, μήπως θα σας ήταν εύκολο να μου δώσετε μία προσέγγιση του κόστους ?
Ευχαριστώ θερμά.
Δ.Φίλιππας
email : [email protected]

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Re: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

προσοχη μεγαλη χρειαζεται με το συγκεκριμενο μηχανημα και χωρι να θελω να εισαγω κλιμα τρομοκρατιας ο Μ03 ειναι απλα μια ψυχρη κολληση ολος ....

Δυστυχως λογο του οτι οι πλακετες μεσα ειναι ορθιες και δεν μπορουν να αποβαλουν την θερμοκρασια τα παντα μεσα ξεκολλανε .... Φυσικα αυτη την στιγμη μπορει το μηχανημα να παιζει μια χαρα και χωρις κανενα προβλημα και με μια παλη μετακινηση η την τοποθετηση ενος αλλου μηχανηματος σ\το επιπλο μπορει πολυ ευκολα να καει ...

Χρηστης του φορουμ αγορασε εναν τετοιο απο την γερμανια , του συστησα να μην τον αναψει πριν του κανουμε καποιον ελεγχο δεν με ακουσε και το μηχανημα καηκε μετα απο μιση ωρα λειτουργιας ...

Το μηχανημα αυτο θα χρειαστει γενικο ελεγχο στις κολλησεις και στις δυο πλακετες , αντικατασταση ορισμενων ηλεκτρολυτικων , και μετα η αντικατασταση και των μεγαλων ειναι καθαρα θεμα επιλογης ( αν και συνηθως οι πυκνωτες που εχει μεσα ηδη ειναι καλοι )

το κοστος για ενα τετοιο σερβις ειαι στα 120 ευρω συν την αξια των μεγαλων ηλεκτρολυτικων αν αποφασισθει να αλλαχτουν

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
2

Ευγε απο εμένα.-
Για την προσπάθειά σου με τα μηχανήματα που μεγάλωσα

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430

Να κανω και γω μια ερωτηση σχετικα με εναν ολοκληρωμενο Luxman LV-105U .
Υβριδικος, κατα καποιο τροπο οπως ειπατε και δεν το γνωριζα, με το εξης προβλημα.
Μετα απο 10-20 λεπτα λειτουργιας, το δεξι καναλι πεφτει σε ενταση.
Ισα που ακουγεται. Παει καπου το μυαλο σας?

Αντωνης

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.733
Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

πιασατε την κουβεντα για Luxman κ θυμηθηκα οτι καπου υπαρχει ενας "κουρασμενος" LV-111...:431:

Reaction score
0

Καλησπέρα κύριοι..
Είμαι νέος στην παρέα σας.. Σας χαιρετώ.

Απευθύνομαι σε όσους έχουν γνώση με πρώτο φυσικά τον Σάκη (vintage_service) που είναι και επαγγελματίας.
Πρόσφατα βρήκα στο Μοναστηράκι και αγόρασα σε πολύ καλή τιμή από πλανόδιο – παλιατζή έναν Sansui AU-555A. Δείτε εδώ:

http://www.vintageaudio.com.au/Amps/Sansui/Sansui%20AU-555A%20Integrated%20Amp.htm

Η κατάστασή του θύμιζε κινητήρα αυτοκινήτου της εποχής του (1973) με διαρροές!!.. Όχι τόσο η βρώμα που ήταν σε ανεκτά πλαίσια, αλλά αυτό το λάδι – λιπαντικό επαφών προφανώς που κάποιος είχε αδειάσει με το κιλό στα σωθικά του, έκαναν το μηχάνημα σιχαμερό στην όψη και κυρίως την αφή.
Ωστόσο λειτουργούσε και λειτουργεί πλήρως! Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω τι μπορώ να κάνω. Να πώ εδώ ότι οι γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά είναι εμπειρικές και περιορισμένες. Έκανα λοιπον τα εξής.
• Αλλαγή καλωδίου τροφοδοσίας (κόψε – κόψε είχε μείνει 0,5 μέτρο).
• Μικροχειρουργική επέμβαση σε διακόπτη on-off επιλογής ζεύγους ηχείων (είχε σπάσει κάποιο στέλεχος μέσα και ο τύπος το είχε παρακάμψει με jumper)
• Μαραγκοδουλειά στο ξύλινο καπάκι (καλό τρίψιμο και βερνίκωμα).
• Και τέλος φυσικά λύσιμο μέχρι εκεί που πέρνει και καθάρισμα σχολαστικό με χαμηλού βαθμού οινόπνευμα (αυτή η δουλειά ήταν και το μεγαλύτερο γαμώτο σε χρόνο). Έπειτα έφαγε και έναν επιλεκτικό ψεκασμό με spray επαφών (προς θεού, χωρίς λάδι!).
Αφού πλύθηκαν-γυαλίαστικαν τα κουστουμάκια του και το έντυσα, είχα στα χέρια μου ένα όμορφο ''ηλεκτρικό έπιπλο'' και μάλιστα εν πλήρει λειτουργία...

Πάμε στα σοβαρά τώρα για να δούμε τι μπορεί να κάνει κάποιος με αυτό το έπιπλο:

Οι προφανείς παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο μηχάνημα είναι τουλάχιστον δύο. Η μία είναι η αλλαγή του volume control το οποίο μάλιστα έχει κακής ποιότητας ψυχρές κολλήσεις από το μάστορα του, και η άλλη έχει να κάνει με την αλλαγή (όπως φαίνεται σίγουρα) τουλάχιστον ενός από τα τέσσερα τρανζιστορ εξόδου. Συγκεκριμένα φέρει τρία τρανζίστορ Hitachi (Japan) και ένα Motorola (Mexico) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Κατά τα άλλα, οι πυκνωτές του φαίνεται να μην έχουν αλλαχθεί ποτέ. Παρακαλώ δείτε τις φωτογραφίες από μέσα και διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος. Είπαμε, δεν είμαι τόσο σχετικός.. Δυστυχώς για κάποιο λόγο δε μου επιτρέπεται να επισυνάψω photos εδώ, άρα ακολουθήστε τα links:

http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A5.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A4.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A3.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A2.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A1.jpg

Το έχω μόλις 20 μέρες και ήδη έχω αναπτύξει μιά συναισθηματική σχέση μαζί του. Ο ήχος του είναι γλυκός και αληθινός (ιδίως στο βινυλιο) αν και στερείται κάποιον υψηλών συχνοτήτων μερικές φορές (από δική μου ιδιοτροπία προτιμώ τα prima τονισμένα). Είναι αρκετά δυνατό και για 2x25 στα 8ohm που λέει ο κατασκευαστής πάντως ακούγεται πάρα πολύ στιβαρό.
Ο λόγος που απευθύνομαι στο forum είναι για να πάρω μία σύμβουλή για το τί μπορεί να γίνει σε αυτό το μηχάνημα ώστα να ξανανιώσει αφενός, αλλά και να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Το κόστος κόστος ασφαλώς παίζει το ρόλο του αφού όπως σας είπα να αγόρασα απο τον παλιατζή στις εκπτώσεις!.. Εντούτοις, σκέφτομαι κάποια στιγμή, αν σιγουρευτώ ότι αξίζει τον κόπο να το περιποιηθώ όσο γίνεται... Οπότε, ας δούμε σε πρώτη φάση τι είδους περιποίηση μπορει να σηκώσει..

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά,

PPZ

Reaction score
18

ΠΡΩΤΑ, πυκνωτες (ΟΛΟΙ ηλεκτρολυτικοι) θελουνε αλλαγη.Δευτερο, ο τρανσιστορας MJ15003 δεν ταιριαζει με τους υπολοιπους.Πειραζει τον ενισχυτη οσο ηχητικα τοσο και λειτουργικα.Θα επρεπε ειτε να βρεις το ιδιο Ηitachi η να βαλεις ολους MJ...(τους MJ πιο πιθανο να βρεις ευκολα, αλλα οι γνησιοι ειναι καλυτεροι).Καθαρισμα ολους τους διακοπτες, με contact spray λαδιου, και ποτενσιομετρα.Αυτα προσ το παρον.

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609

Εμφανησιακά πως είναι; Έχει γδαρσίματα, σπασίματα, η φάτσα του έχει ξεβάψει; Καλή η λειτουργική του κατάσταση η οποία αν είναι προβληματική διορθώνεται όσο δύσκολο και να είναι αλλά αν η εμφανησιακή, ιδιαίτερα της πρόσωψης, δεν είναι καλή τότε υπάρχει θέμα...σου χαλάει την όρεξη να προχωρήσεις παρακάτω.
Και προσοχή με τι θα τον "πλύνεις" είναι πολύ επικίνδυνο να σβήσεις τα γράμματα από την φάτσα του, δύσκολο να τα αποκαταστήσεις ιδιαίτερα αυτά που είναι άσπρα.
Υπάρχουν περισσότερο εξειδικευμένες συμβουλές αλλά αυτά για αρχή.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
0

Φίλε PPZ,
ευχαριστώ για τις γενικές σου (και άμεσες) επισημάνσεις. Το φανταζόμουν να πώ την αλήθεια ότι αυτό το ξέμπαρκο τρανζιστοράκι MJ15003 δεν ''κολλάει'' με τα άλλα. Δεν ξέρω βέβαια πόσο μεγάλη βελτίωση συνεπάγεται η αλλαγή όλων αυτών αλλά thanks για τις συμβουλές πάντως..

Φίλε Γιάννη,
καλά κάνεις και ρωτάς για την εμφανιση - εικόνα. Θα έπρεπε να έχω στείλει μία photo εξωτερική και θα το κάνω το συντομότερο.
Να επισημάνω ωστόσο ότι η εικόνα του είναι εξαιρετικά καλή για την ηλικία του και (υποθέτω) τη χρήση του. Το ξύλινο καπάκι όπως είπα λειάνθηκε και βερνικώθηκε και η όψη του είναι πολύ κοντά στο τέλειο. Όσο για την αλουμινένια πρόσωψη, αυτή πλύθηκε στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα αλουμινένια χειριστήρια!!!!
Καμία ζημιά δεν έγινε στο χρώμα ή τα γράμματα. Αυτά είναι ανάγλυφα προς το χρυσό και μάλλον πρέπει να το κανιβαλίσεις για να τα αφαιρέσεις. Στο τέλος γυαλίστηκε (πρόσοψη και διακόπτες) με μία αλοιφή που είχα βρεί παλιότερα κατάλληλη για γυάλισμα μεταλλικών επιφανειών (ανοξείδωτα & αλουμινένια) η οποία (χωρίς να αφαιρέσει χρώμα του έδωσε τη λάμψη που το μηχάνημα είχε χάσει στην κατάσταση που το πήρα.
Κανένα σπάσιμο ή εμφανές γδάρσιμο με εξαίρεση ανεπαίσθητες αμυχές σε κάποιες γωνίες και ακμές.

Σε ευχαριστώ.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

Να κανω και γω μια ερωτηση σχετικα με εναν ολοκληρωμενο Luxman LV-105U .
Υβριδικος, κατα καποιο τροπο οπως ειπατε και δεν το γνωριζα, με το εξης προβλημα.
Μετα απο 10-20 λεπτα λειτουργιας, το δεξι καναλι πεφτει σε ενταση.
Ισα που ακουγεται. Παει καπου το μυαλο σας?

Αντωνης
στην παρουσιαση που εχω κανει για τον συγκεκριμενο ενισχυτη αναφερω ολα τα προβληματα που συνατησα σε αυτον

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Καλησπέρα κύριοι..

Απευθύνομαι σε όσους έχουν γνώση με πρώτο φυσικά τον Σάκη (vintage_service) που είναι και επαγγελματίας.
Πρόσφατα βρήκα στο Μοναστηράκι και αγόρασα σε πολύ καλή τιμή από πλανόδιο – παλιατζή έναν Sansui AU-555A. Δείτε εδώ:

http://www.vintageaudio.com.au/Amps/Sansui/Sansui%20AU-555A%20Integrated%20Amp.htm

Η κατάστασή του θύμιζε κινητήρα αυτοκινήτου της εποχής του (1973) με διαρροές!!.. Όχι τόσο η βρώμα που ήταν σε ανεκτά πλαίσια, αλλά αυτό το λάδι – λιπαντικό επαφών προφανώς που κάποιος είχε αδειάσει με το κιλό στα σωθικά του, έκαναν το μηχάνημα σιχαμερό στην όψη και κυρίως την αφή.
Ωστόσο λειτουργούσε και λειτουργεί πλήρως! Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω τι μπορώ να κάνω. Να πώ εδώ ότι οι γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά είναι εμπειρικές και περιορισμένες. Έκανα λοιπον τα εξής.
• Μικροχειρουργική επέμβαση σε διακόπτη on-off επιλογής ζεύγους ηχείων (είχε σπάσει κάποιο στέλεχος μέσα και ο τύπος το είχε παρακάμψει με jumper)
• Και τέλος φυσικά λύσιμο μέχρι εκεί που πέρνει και καθάρισμα σχολαστικό με χαμηλού βαθμού οινόπνευμα (αυτή η δουλειά ήταν και το μεγαλύτερο γαμώτο σε χρόνο). Έπειτα έφαγε και έναν επιλεκτικό ψεκασμό με spray επαφών (προς θεού, χωρίς λάδι!).
Αφού πλύθηκαν-γυαλίαστικαν τα κουστουμάκια του και το έντυσα, είχα στα χέρια μου ένα όμορφο ''ηλεκτρικό έπιπλο'' και μάλιστα εν πλήρει λειτουργία...

Οι προφανείς παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο μηχάνημα είναι τουλάχιστον δύο. Η μία είναι η αλλαγή του volume control το οποίο μάλιστα έχει κακής ποιότητας ψυχρές κολλήσεις από το μάστορα του, και η άλλη έχει να κάνει με την αλλαγή (όπως φαίνεται σίγουρα) τουλάχιστον ενός από τα τέσσερα τρανζιστορ εξόδου. Συγκεκριμένα φέρει τρία τρανζίστορ Hitachi (Japan) και ένα Motorola (Mexico) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Κατά τα άλλα, οι πυκνωτές του φαίνεται να μην έχουν αλλαχθεί ποτέ. Παρακαλώ δείτε τις φωτογραφίες από μέσα και διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος. Είπαμε, δεν είμαι τόσο σχετικός.. Δυστυχώς για κάποιο λόγο δε μου επιτρέπεται να επισυνάψω photos εδώ, άρα ακολουθήστε τα links:

http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A5.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A4.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A3.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A2.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555A1.jpg

Το έχω μόλις 20 μέρες και ήδη έχω αναπτύξει μιά συναισθηματική σχέση μαζί του. Ο ήχος του είναι γλυκός και αληθινός (ιδίως στο βινυλιο) αν και στερείται κάποιον υψηλών συχνοτήτων μερικές φορές (από δική μου ιδιοτροπία προτιμώ τα prima τονισμένα). Είναι αρκετά δυνατό και για 2x25 στα 8ohm που λέει ο κατασκευαστής πάντως ακούγεται πάρα πολύ στιβαρό.
Ο λόγος που απευθύνομαι στο forum είναι για να πάρω μία σύμβουλή για το τί μπορεί να γίνει σε αυτό το μηχάνημα ώστα να ξανανιώσει αφενός, αλλά και να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Το κόστος κόστος ασφαλώς παίζει το ρόλο του αφού όπως σας είπα να αγόρασα απο τον παλιατζή στις εκπτώσεις!.. Εντούτοις, σκέφτομαι κάποια στιγμή, αν σιγουρευτώ ότι αξίζει τον κόπο να το περιποιηθώ όσο γίνεται... Οπότε, ας δούμε σε πρώτη φάση τι είδους περιποίηση μπορει να σηκώσει..

πραγματι ο συγκεκριμενος ενισχυτης θελει ολα αυτα που αναφεραν και οι συναδελφοι σιγουρα ολοι ηλεκτρολυτικοι σιγουρα καθαρισματα ( οχι σπρευ μαλλον δεν θα ειναι αρκετο .... οι υπερηχοι κανουν μακραν καλυτερη δουλεια ) σιγουρα πρπει να βρεις και καποιας μορφης συμμετρια στα τρανσιτορ εξοδου ( θα κοιταξω αν εχω αυθεντικο Hitachi ( υπαρχει πιθανοτηατ ) αλλιως πας για αλλαγη τετραδα δεν μπορει να γινει αλλιως ...

περα απο αυτα ομως θα πρεπει να εχεις κατα νου οτι αυτο το μηχανακι ενω σηκωνει παρα πολλες βελτιωσεις στο τελος ισα που μπορει να αγγιξει τα ορια του hifi λογω της κατασκευης αλλα αι το τροπου που λειτουργει

Σημαινει οτι θια γινει ενα πολυ καλα και απιστευα γλυκο μηχανημα με μαγευτικα ηχοχρωματα τα οποια ομως δεν θα ειναι αληθινα ....

Αυτο σημαινει οτι θα ειναι ενα υπεροχο κομματι το οποιο μπορεις να εχεις σαν δευετρευον συστημα να ακους την γλυκα του και να παρεις κατι πιο σοβαρο για κυριο συστημα .

τελος το να σκεφτεις να κανεις καποια ναβαθμιση δεν ειναι μονο θεμα ηχου αλλα και θεμα ασφαλειας διοτι μετα απο τοσα χρονια το μηχανημα αυτο δεν ειναι επιστευσιμο ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

οτι θελεις 2294091111 6944879399
Καλημέρα.Έχετε κάνει επισκευή CO3?Τον αντίστοιχο προενισχυτή ,του τελικού που αναφέρεστε στην αρχή του topic??
Αναβαθμίζεται και εάν ναι σε τι σημείο??

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

Ο C03 απο κατασκευης του θεωρω οτι ειναι ενα απο τα κορυφαια μηχανηματα ... επισης οπως και στον τελικο του η εταιρια εχει χρησιμοποιησει και καλης ποιοτητας υλικα

Γενικα ποναει σε διαφορα σημεια ... ηλεκτρολυτικους στα τροφοδοτικα , σε καποια υπηρξαν θεματα ψυχρων και ρυθμιστικα .

περιθωρια για βελτιωσεις υπαρχουν αρκετα πλην ομως απο ενα σημειο και μετα αλλαζει ολη η φιλοσοφια του μηχανηματος και ενα απο τα βασικα ειναι οι εισοδοι line οι οποιες ειναι υπολογισμενες για μολις 150mv

στα σημερινα μηχανηματα που η εξοδος ειναι 2V max ειναι μαλλον χαμηλες ... σε γενικες γραμμες το gain ειναι πολυ για τα σημερινα δεδομενα και σε μερικους πελατες που το χαμηλωσαμε γενικα εκανε το μηχανημα πιο ησυχο και πιο αληθινο

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0

Εμφανησιακά πως είναι; Έχει γδαρσίματα, σπασίματα, η φάτσα του έχει ξεβάψει;[/
Αγαπητέ Γιάννη καλημέρα,

Παραθέτω δύο φώτο παρακάτω. Δυστυχώς ο κακός φωτισμός και η κοντυνή απόσταση κανουν την προσωψη να δείχνει χειρότερη από ότι είναι. Τελος πάντων..

http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555AFACE2.jpg
http://s1222.photobucket.com/albums/dd497/vasilist1/?action=view&current=AU-555AFACE1.jpg

Αγαπητέ Σάκη,

Με φόρτωσες με απορίες...
Κατ' αρχής, έστω και χωρίς ειδικές γνώσεις προφανώς δεν πίστεψα ότι με τα λίγα ευρώ που έδωσα θα μπορούσα να πάρω ένα hi-end μηχάνημα και μάλιστα όταν η ηλικία του είναι 38 ετών (μεγαλύτερο απο μένα). Αυτό που έκανα ήταν να πάρω το τλφ αυτού που το πούλαγε και να ψάξω στο net μήπως καταλάβω τί σόι πράμα είναι αυτό το όμορφο κουτί. Κυρίως σε ξένα posts άκουσα καλά πράγματα (αξιόλογο, αξιόπιστο, άρτιο ηχητικά, δυνατό για τα watt του, κτλ). Μάλιστα και σε αυτό το θέμα που έχεις ανοίξει εσύ, υπάρχει μέλος στην πρώτη σελίδα ο οποίος ρωτάει για το ίδιο μηχάνημα!!! και του απαντάς ότι είναι ''αξιόλογο μηχανάκι''. Έτσι αποφάσισα να το πάρω και so far δεν το έχω μετάνοιωσει αφού ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση, ακούγεται καλύτερο από αυτό που είχα μέχρι χτες (έναν JVC 20ετίας)

Να διευκρινήσω ότι δεν είμαι hi-fedelistας (δεν ξέρω αν επιθυμώ να γίνω άλλωστε) επομένως βλέπω τα μηχανήματα αυτά όχι ώς αυτοσκοπό αλλά ώς μέσα μουσικής αναπαραγωγής. Αγαπάω την καλή μουσική και τους δίσκους βινυλίου κατά βάσην άρα εκ των πραγμάτων έχω μπλέξει με πικάπ και δικάναλα.

Όταν θε βρείς χρόνο σε παρακαλώ, μιάς και σαφώς δεν είσαι υποχρεωμένος, διευκρίνησε ακριβώς τις αλλαγές - επισκευές - βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν και τί αποτέλεσμα θα επιφέρουν.
Αν για παράδειγμα το μηχάνημα αυτό από τη μάνα του βαθμολογείται στο 6 με άριστα το 10 (ηχητικά όχι με βάση την ισχύ) και τώρα λόγω παλαιότητας έχει πέσει στο 5, που μπορεί να φτάσει βελτιωμένο? Επίσης, μιά βελτίωση που θα το έκανε πιό δυνατό σε watts εφόσον αυτό του ''έφτιαχνε'' τον ήχο θα ήταν καλοδεχούμενη.

Πώς αντιλαμβάνεσαι τον όρο ''αληθινά ηχοχρώματά'' που χρησιμοποιείς παραπάνω?

Τελος, τί εννοείς ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας και ότι δεν είναι εμπιστεύσιμο?? Μπορεί ας πούμε να εκραγεί!! Γιατι αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο.. καλύτερα να το καταστρέψω μόνος μου με ελεγχόμενη έκρηξη!

Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108
Re: Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Μερικα πραγματακια...... αν και οι ερωτησεις που εχεις κανει ειναι ευστοχες και μπορω να σου τις απαντησω αλλα πιθανον να σου δημιουργησω και επιπλεον αποριες τι οποιες θα σου απαντησω αλλα ας προσπαθησουμε να το κανουμε οργανωμενα ...

παρακατω σου γραφω τα μειον του μηχανηματος σε σχεση οχι τοσο με την ποιοτητα που προσφερει αλλα σε σχεση με ενα συχρονο μηχανημα ...

---- ημισυμπληρωματικη τοπολογια εξοδου ... σημαινει οτι ολα τα τρανσιτορ εξοδου ειναι θετικα σε σχεση με τους σημερινους που ειναι ενα θετικο και ενα αρνητικο .... στην πραξη αυτο χρειαζεται ενα αρνητικο και ενα θετικο αλλα επειδη τοτε δεν ειχανε αρνητικα βαζανε ενα θετικο συνδεμενο αναποδα το οποιο σημαινει οτι το τρανσιτορ δεν εχει την ιδια αποδοση συνδεμενο ορθα η αναποδα ...

---- Πυκνωτη στην εξοδο αυτο ειναι καταλοιπο της ημισυμπληρωματικης τοπολογιας εξοδου το οποιο κανει τον ενισχυτη σχετικα αργο και πιθανον με μειωμενη αποκριση στις πολυ χαμηλες συχνοτητες .

---- Προενισχυτη με μονα τρανσιστορ ο οποιος πασχει απο σοβαρες ανακριβειες οταν τον εχεις φλατ δεν ειναι και οταν αρχισεις να προσθετεις πριμα η μπασσα χρωματιζει τον ηχο με λαθος αλλα πολυ γλυκο τροπο ...

προσοχη ... τιποτα απο ολα τα παραπανω δεν σημαινουν οτι το μηχανημα ειναι κακο ...ισα ισα ειναι ενα αξαιρετο μηχανακι για την εποχη του το οποιο αν δεχτεις ως δεδομενο και το κρατησεις κοντα σου μονο και μονο για αυτο που ειναι ....δλδ αργο με ζεστα και γλυκα χρωματα και ας μην ειναι 100% αληθινα αξιζει με 1000+

Το θεμα ασφαλειας : Αν για αποιο λογο ενας απο τους πυκνωτες 38 ετων ( οπου αρχικα εχουν 2,000 ωρες ζωης το οποιο δεν ισχυει για τον ηχο διοτι δεν στεσσαρονται τοσο πολυ και στην πραξη κραταε πολυ παραπανω αλλα 38 χρονια ειναι σιγουρα παρα πολλα ) αρχισει να αδειαζει τελειως ( διοτι ειναι ηδη αδειος αλλα δεν το καταλαβαινεις ) ειναι πιθανον το μηχανημα να σταματησει η να καει

---Σιγουρα απο θεμα ασφαλειας πρεπει να γινουν μετρησεις γιατι η συμμετρια και το ρευμα ηρεμιας θα χουν τσουλησει ειδικοτερα αφου διαφοροι πυκνωτες θα εχουν τσουλησει απο την αρχικη τους τιμη οποτε και εκει υπαρχει και κινδυνος να παιζει με πολυ παραμορφωση αν τα ρευματα εχουν παει προς τα κατω να καει αν τα ρευματα εχουν παει προς τα πανω .Φυσικα ρυθμιστικα θελουν αν οχι αλλαγμα σιγουρα πολυ καλο καθαρισμα και μαζι με αυτα ελεγχος για κολλησεις ...38 ετων ...

Για την αναβαθμιση ....

--- αλλαγμα ολοι οι ηλεκτρολυτικοι δεδομενης της ευκαιριας και του μεγεθους, επιλεκτικα θα μπουν μεγαλυτερης τασης , μεγαλυτερης χωρητικοτητας , και μεγαλυτερης θερμοκρασιας ... οι οποιοι θα προσφερουν στο μηχανημα καθαροτερο ρευμα παντου και μακραν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο αυτους που ειχε απο την μαμα του ...

--- σε σημεια κλειδια οπως η εισοδος , οι πυκνωτες miller, και οι πυκνωτες του tone control αντικατασταση απο κεραμικους η ηλεκτρολυτικους σε ΜΚΤ ΜΚΡ ΜΚS mika styroflex αναλογα την περιπτωση .... θα φερει βελτιωση στην αποκριση και το ευρος του ενισχυτη

--- καθαρισμα χημικα και υπερηχοι

--- μηχανοδουλεια δαικοπτες ποτενσιομετρα κλπ ....

αυτα απο μενα ελπιζω να σε βοηθησα με τα παραπανω

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0

Σάκη σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες.

Είναι ωραίο να υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η δουλειά συμβαδίζει με το μέράκι τους και είναι σχεδόν αδύνατον οι άνθρωποι αυτοί να μην είναι καλοί στη δουλειά τους.
Εύγε φίλε..

Επειδή είδα σε προηγούμενα posts ότι έχει γίνει ανάλογη κουβέντα και μπόρεσες να δώσεις εκτίμηση, θα ήθελα να ρωτήσω τί θα κοστίσει ένα ολοκληρωμένο service-αναβάθμιση στο ενισχυτάκι αυτό. Δεν ξέρω αν θα το κάνω τώρα βέβαια, αλλά αν σκεφτώ να το κρατήσω, σίγουρα κάποια στιγμή θα σε επισκευτώ.

Ευχαριστώ και πάλι,
Βασίλης

Reaction score
1.720

Καλησπέρα κύριοι..

Βασιλη αγορι μου που εισαι; Για κανε παιχνιδι να παμε στον [κυρ Παναγιωτη]!!!!!!!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.108

Tο κοστος για μια τετοια δουλεια θα εναι γυρω στα 100 ευρω αν βαλεις απλα καλα υλικα και με σπεσιαλ υλικα γυρω στα 120

μπορει να ειναι ετοιμος μεσα σε 2-3 μερες

Σακης Πετροπουλος

Reaction score
7

Σάκη σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες.

Είναι ωραίο να υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η δουλειά συμβαδίζει με το μέράκι τους και είναι σχεδόν αδύνατον οι άνθρωποι αυτοί να μην είναι καλοί στη δουλειά τους.
Εύγε φίλε..

Επειδή είδα σε προηγούμενα posts ότι έχει γίνει ανάλογη κουβέντα και μπόρεσες να δώσεις εκτίμηση, θα ήθελα να ρωτήσω τί θα κοστίσει ένα ολοκληρωμένο service-αναβάθμιση στο ενισχυτάκι αυτό. Δεν ξέρω αν θα το κάνω τώρα βέβαια, αλλά αν σκεφτώ να το κρατήσω, σίγουρα κάποια στιγμή θα σε επισκευτώ.

Ευχαριστώ και πάλι,
Βασίλης
Έχω κι εγώ τον ίδιο ενισχυτή (προηγούμενα posts) και με τη 1η ευκαιρία θα τον αφήσω γι' αναβάθμιση στα μαγικά χέρια του Dr. Σάκη! Πραγματικά αξιόλογο μηχάνημα. Το δικό μου το έχει ο πατέρας μου από το '74 με πολύ λίγες "ώρες πτήσεως" στο ενεργητικό του. Ήθελα να σε ρωτήσω, με την ευκαιρία, πόσα έδωσες στον παλιατζή που σου τον πούλησε;

Reaction score
1.815

Θα ήθελα κατ' αρχήν να ευχαριστήσω το Σάκη, που με την "τελειομανία" του και την άκρως φιλική του διάθεση, δίνει ζωή σε τέτοια όμορφα μηχανήματα, άλλων ξεχασμένων, πλην όμως ένδοξων εποχών!

Ο Σάκης έχει εδώ και λίγες μέρες αναλάβει να δώσει ζωή στα γνήσια χαρακτηριστικά, δυο κασσετοφώνων που του έχω πάει.
Ένα Nakamichi BX-100 και το Teac C-1 του Zizik, που ευγενικά χάρισε στον Κυριακού και αυτός με τη σειρά του σε μένα!
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση σήμερα είναι το εξής. Παρ' όλο που ο Σάκης είχε πάρα πολύ δουλειά, γιατί ανακαινίζει το service του, άμεσα παρατώντας τα πάντα, μπήκε στο "παιχνίδι" της πλήρους αναβάθμισης δυο ενισχυτών που του πήγα!

Έναν Denon PMA-890D και έναν Pioneer SX-838.

Ο Σάκης, παράτησε σύξυλα τα συνεργεία και μόλις είδε τον Denon τον έβαλε στον πάγκο για να κάνει ένα καθαρισμό στο ποτενσιόμετρο φωνής, το οποίο ταλαιπωρούσε ελαφρά τον ενισχυτή από μερικό θόρυβο. Έφαγε αρκετή ώρα για να το λύσει και να το φέρει και αφού τελείωσε (μετρήσεις, κλπ) και έκλεισε το μηχάνημα.... έπιασε κατ' ευθείαν τον Pioneer!!

Τέτοιο μεράκι δεν έχω συναντήσει σε κανένα τεχνικό!!!

Ημουν μπροστά σε όλη τη διαδικασία και ευγενικά μου πρότινε να κάτσω να τα πάρω επι τόπου τελειωμένα!!!
Δυστυχώς δεν μπορούσα άλλο να περιμένω, αν και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να παρακολουθώ τη θαυμάσια δουλειά που κάνει, με την άκρως επαγγελματική προσοχή που διέπει έναν άριστο τεχνικό, αλλά και την ευγένια που τον χαρακτηρίζει!

Σάκη με το μεράκι σου και την αγάπη σου για τα μηχανήματα, είσαι ο άνθρωπος που μπορεί να τους δώσει ζωή και σε μας χαρά, που θα συνεχίσουν να δουλεύουν για πάρα πολλά χρόνια, με τα σωστά χαρακτηριστικά τους, έτσι όπως ήταν και πρέπει να είναι!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.806
Members
38.240
Νεότερο μέλος
zzinon