Εδώ τρέχουμε

Reaction score
5.403
Συμφωνώ μαζί σου, το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα που γενικά έχω άστατο ύπνο ή και καθόλου. Ωστόσο δεν μου έχει τύχει ποτέ τη ώρα της δραστηριότητας να βαρέσω αλάρμ από ακατάσχετη σχεσμεντέν μανία. Εκτός από μια φορά που είχα φάει πιθανόν χαλασμένες μπάμιες.
Ήμαν που λες στη παραλιακή στο ύψος της Γλυφάδας όπου για πρώτη φορά ένιωσα μια μαχαιριά στο στομάχι, λέω δεν είναι κάτι, συνέχισε. Λίγο παρακάτ και ενώ πατάω στο ανηφοράκι πριν στριψουμε για λαιμό βουλιαγμένης νιώθω ότι κάτι όντως δεν πάει ντίπ καλά, μπαίνω στο λαιμό σε φάση δεν προλαβαίνω και ενώ ψάχνω για πατλιά να τα αμολήσω, περνάει συνέχεια κόζμος και κυριλέ κοζμάκης. Τελικά τα έκανα σε κοινή θέα, δεν γινόταν αλλιώς :roflmao:
Παραδίπλα έκαναν τη ανάγκη τους και κάτι σκλιά, οι ιδιοκτήτες με το λουρί στο χέρι με κοιτούσαν σαν να έβλεπαν πρώτη φορά άνθρωπο να κάνει τη ανάγκη του.
Νεράκι από τα παγουρια για καθαρισμό και φύγαμε για Σούνιο σαν να μη έγινε τίποτα, μη λερωσουμε και το pad από το bib, κρίμας!! :biggrin:
Μλκ κατουρηθηκα αχαχαχα
Έχω χεσει σε χωράφι και έχω βάλει το μπεκ στον πάτο μου για πλύσιμο σε τρελό αλερτ. Ευτυχώς ποτιζε τα μαρούλια ο μπάρμπας τη σωστή ώρα....

Reaction score
2.324
Ωπα ωπα μην τα πετας αυτά έτσι....
Με 2 κλύσματα, ένα την προηγούμενη και ένα ξημερώματα, πιστεύω θα τερματίσει στο ΣΕΦ κάτω από 3 ώρες... Ο Πάνος είναι τύπος (tri)αθλητή που θα σφιχτεί όσο δεν πάει για να τα καταφέρει. Και αν δεν του φύγουν... sky is the limit
Μλκ κατουρηθηκα αχαχαχα
Έχω χεσει σε χωράφι και έχω βάλει το μπεκ στον πάτο μου για πλύσιμο σε τρελό αλερτ. Ευτυχώς ποτιζε τα μαρούλια ο μπάρμπας τη σωστή ώρα....
Απ έξω φαντάζομαι το είχες το μπεκ Μήτσομ.... ή μήπως όχι....

Reaction score
5.403
Με 2 κλύσματα, ένα την προηγούμενη και ένα ξημερώματα, πιστεύω θα τερματίσει στο ΣΕΦ κάτω από 3 ώρες... Ο Πάνος είναι τύπος (tri)αθλητή που θα σφιχτεί όσο δεν πάει για να τα καταφέρει. Και αν δεν του φύγουν... sky is the limit

Απ έξω φαντάζομαι το είχες το μπεκ Μήτσομ.... ή μήπως όχι....
Απέξω?
Μέσα λέμε... Πολύ μεσα

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.610

Να προσεχτε οι οψιμοι δρομεις.
Να τώρα έμαθα πως τον γνωρίζω τον παραπανω, μου έκανε εντύπωση, λεπτός και αθλητικός.... Βέβαια καραφλός, δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο @bretsos :p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.924
Ήταν το 1946...

Όταν αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αμερική για τον μαραθώνιο της Βοστώνης του 1946, ο τεράστιος Στέλιος Κυριακίδης μαθαίνει ότι το εισιτήριο κοστίζει 575 δολάρια, αστρονομικό ποσό της εποχής. Πούλησε το ραδιόφωνο, την κουζίνα του, αλλά πάλι δεν έφταναν.

Τελικά καταφέρνει να συγκεντρώσει το ποσό, αλλά η τράπεζα δεν του δίνει συνάλλαγμα!!

«Τρέχω για την Ελλάδα από το 1933. Αγωνίζομαι για τη Γαλανόλευκη. Δεν είμαι κανένας τυχοδιώκτης!» είπε αγανακτισμένος στον διευθυντή της τράπεζας.

Του τα δίνει.

Επιτέλους, στις 4 Απριλίου πετά για Αμερική. Έμπαινε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο!

Στις 20 Απριλίου 1946, θριαμβεύει στον ονομαστό Μαραθώνιο της Βοστώνης, συναγωνιζόμενος την αφρόκρεμα των αθλητών του αγωνίσματος, με επίδοση 2:29:27.

Όταν γύρισε, νικητής, μαζί με τις δάφνες του, έφερε στην Ελλάδα 250.000 δολάρια από δωρεές που έλαβε. Τα έδωσε όλα. Κράτησε τις δάφνες!

Έφυγε για τον αιώνιο μαραθώνιο το 1987.

u.jpg

Reaction score
23.487
το λοιπόν ούτε σε μικρή απόσταση πλέον δεν μπορώ να βάλω τα pro 3 , μάλλον το ποδάρι φούσκωσε μόνιμα.

πείτε καμιά πρόταση για κάτι αντίστοιχο να ψάξω (αν δεν πάρω το ίδιο πάλι σε μισό/ένα νούμερο πάνω) για μικτή χρήση πάλι (προπονήσεις/αγώνες) αλαφρύ (σαν το pro 3 που είναι πίπουλο) και carbon πλάκα (αν και τα τελευταία δύο πάνε σχεδόν πάντα μαζί) σαν προαιρετικό προσόν.

Reaction score
1.952
Speed! Golden standard. Το παπούτσι ακόμα και σε κατηφόρα δεν πρέπει να ακουμπάνε τα δάκτυλά μπροστά καθόλου.

Reaction score
23.487
στα πολύ γρήγορα βλέπω αυτά

τα vaporfly είναι εκτός προδιαγραφών λόγω βάρους (προτείνονται για <70kg )
τα λεγε ο τιδαλ...

πήγα στο rundome (το κατάστημα του cosmosport που έχει αποκλειστικά ήδη τρεξίματος) και δοκίμασα
- magic speed 2 σε 44 νούμερο δεν έμπαινε καν, σε 45 το φόρεσα σηκώθηκα και το έβγαλα αμέσως. Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλά μου φάνηκε τελείως αφύσικο το πάτημα του.
- fuelcell RC elite v3 , σε 44.5. είναι τύπου κάλτσας η γλώσσα , λεπτό πλέξιμο στο πάνω μέρος (τα κορδόνια είναι σχεδόν διακοσμητικά, αν τα σφίξεις απλά σου κόβουν το αίμα χωρίς να προσφέρουν κάτι στην σταθερότητα , τουλάχιστον όσο είναι καινούριο το παπούτσι) , αλλά έχει μια στοιχειώδη έως μέτρια υποστήριξη του ποδιού σε κατηφόρα (σε συνδυασμό δηλαδή κάλτσα/πάτο) και δείχνει ασφαλές για τα δάχτυλα. Ελαφρύ με carbon plate και μοιάζει αρκετά στο pro 3 ίσως πιο φιλικό στο heel strike. Πολύ καλό δείχνει γενικά.
- vaporfly v3 σε 44.5, πανάλαφρο, απαλό "αφρός", αλλά με μικρή υποστήριξη στις κατηφόρες ( δική μου αίσθηση) , άρα ο μή έμπειρος δρομέας θα δυσκολευτεί να προστατεύσει τα νύχια του. με έντονη υποβοήθηση , ίσως δυσκολευτεί κανείς να μείνει σε μέτριο ρυθμό. Για γρήγορους δρομείς (και ελαφριούς) πρέπει να είναι εξαιρετικό, σε μένα δεν κάνει.
- speed 3 σε 44 , κλασσικό διακιολογημένα. Άριστη υποστήριξη στις διαμήκεις φορτίσεις, μαλακό ελαφρύ (όχι σαν fuelcell/vaporfly) χωρίς carbon plate (δεν έχει αυτήν την αίσθηση στο πάτημα που έχουν τα pro3/rc elite) , με χρήσιμα κορδόνια.

έμεινα μεταξύ RC elite και speed 3 και τελικά θα προτιμήσω το speed 3 (τα λεγε ο τιδαλ) για τώρα να βγάλω το καλοκαίρι, καθώς αν το πάρω σοβαρά δεν θα φτάσουν να βγάλουν τον ΑΜΑ ότι και να πάρω και πιθανότατα τα rc elite το φθινόπωρο για να τα βάλω και στον αγώνα.
αν είχαν την ίδια τιμή θα έπαιρνα σχεδόν σίγουρα τα rc elite και τώρα και μετά , αλλά από τα 160 του speed 3 στα 240 ακατέβατα του rc είναι μαι απόσταση που δεν έχει λογική.

προσπάθησα να καταλάβω την διαφορά μεταξύ rc kai sc δεν την κατάλαβα ποτέ. το SC στην Ελλάδα μάλλον δεν υπάρχει το RC έξω μάλλον δεν υπάρχει επίσης. Δείχνουν ίδια αλλά έχουν άλλο drop και άλλο αφρό.

Reaction score
23.487
Με αυτά και με εκείνα κάναμε δύο τρεξιματακια στο σκ
Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/W7JU6ZtlNzb
Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/a9gRiIrlNzb

Δοκίμασα και τα καινούρια μου speed 3 σήμερα.
Θετικό γενικά αλλά η αλήθεια είναι μου λείπει το carbon plate σαν αίσθηση

Reaction score
23.487
Η αλήθεια είναι ναι, αλλά θα συνηθίσω γιατι έτσι πρέπει

Reaction score
23.487
το λοιπόν , ο Γιάννης Κούρος είναι ένας παγκόσμιος ζωντανός θρύλος υπεραποστάσεων.

διατηρεί ακόμα τα παρακάτω παγκόσμια ρεκόρ:

• 12 ώρες στο δρόμο: 162,543 χλμ. (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 7 Νοεμβρίου 1984)
  • 12 ώρες διαδρομή: 162,400 χλμ. (Montauban, France, 16 Μαρτίου 1985)
  • 24 ώρες στο δρόμο: 290,221 χλμ. (Βασιλεία, Ελβετία, 3 Μαΐου 1998)
  • 24 ώρες σε τροχιά: 303,506 χλμ. (Αδελαΐδα, Αυστραλία, 5 Οκτωβρίου 1997) 6.7
  • 48 ώρες στο δρόμο: 433,095 χλμ. (Bornholm, Δανία, 23 Μαΐου 2008)
  • 48 ώρες διαδρομή: 473,797 χλμ. (Σιρζέρ, Γαλλία, 5 Μαΐου 1996)
  • 6 ημέρες στο δρόμο: 1.028,370 χλμ. (Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες, 26 Μαΐου 1988) 6
  • 6 ημέρες διαδρομή: 1.036,8 χλμ. (Κολάκ, Αυστραλία, 26 Νοεμβρίου 2005) 7
  • 100 μίλια (160,9 χλμ.) Στο δρόμο: 11:46:37 (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 8 Νοεμβρίου 1984)
  • 1.000 χιλιόμετρα στο δρόμο σε 5 ημέρες, 20 ώρες 13 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 26 Μαΐου 1998)
  • 1.000 χιλιόμετρα διαδρομή σε 5 ημέρες, 16 ώρες και 17 λεπτά (Κολάκ, Αυστραλία, 2 Δεκεμβρίου 1984)
  • 1.000 μίλια (1,609 χλμ.) Στο δρόμο σε 10 ημέρες, 10 ώρες 30 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 1988) 6
τα οποία θεωρούνται σχεδόν ακατάρριπτα.

ένας νέος θρύλος αυτην την περίοδο δημιουργεί τον δικό του μύθο:

1684508737655.png

Και όπως φαίνεται έχει ακόμα μέλλον.
χρειάστηκαν 25 εώς και 40 χρόνια να ξεπεραστούν τα ρεκόρ του Κούρου στις αποστάσεις των 12/24 ωρών 100 χλμ/μιλίων.

Reaction score
23.487
αυτό το παλικάρι ο Sorokin τρολάρει το σύμπαν με τις προπονήσεις του , 50χλμ στα <4λ/χλμ με 132 ΚΠ , δγμαστελεωγω...

σε άλλα νέα της ημέρας εδώ είναι ένα υπολογιστάρι επίδοσης (ότι αξία έχει) με βάση την επίδοση στα 5χλμ

επίσης την κυριακή έκανα έναν νυχτερινό αγώνα, τον πρώτο που μπόρεσα να επαναλάβω από πέρσι, για να δω τι έχω καταφέρει ένα χρόνο τώρα.
είχα την εντύπωση οτι είχα κάνει 21:40 περσυ οπότε θεώρησα οτι ο στόχος μου έπρεπε να ήταν κοντά στα 20 λεπτά φέτος με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην διαχείριση του φορτίου και το ότι μπορώ να κάνω 2-3 χλμ σε ρυθμούς αρκετά κοντά στα 4λ/χλμ στο τελείωμα αγώνων (πχ στα 18χλμ αυτουνου του αγώνα https://www.strava.com/activities/9067981451 , αν και κουρασμένος μπορούσα να κάνω 2χλμ στα 4.30) ,οτι θα μπορούσα να κρατήσω ρυθμό στην περιοχή του 4 για αυτό το χρονικό διάστημα.
ξεκίνησα λοιπόν με στόχο το 4 παντού με την προοπτική να μαζέψω στο τέλος που γενικά κατηφορίζει η διαδρομή οτι χάσω στο πρώτο μισό.
@@
κινήθηκα σχεδόν το όριο των δυνατοτήτων του καρδιοαναπνευστικού μου και κατάφερα ένα μέσο ρυθμό στο 4:15. Τερματίζω βλέπω χρόνο , 21:20 , μα τόσο παλτό είμαι το κέρατό μου ; όλη αυτή η προσπάθεια για 20δευτερόλεπτα από πέρσι;

τελικά είχα κάνει λάθος , ο περσινός χρόνος ήταν 22:53 και όχι 21:40 (δεν ξέρω γιατί μου καρφώθηκε αυτό το νούμερο) οπότε είχαμε τελικά μια σοβαρή εξέλιξη ενάμιση λεπτό όχι τόσο ως φυσική κατάσταση αλλά κυρίως ως δυνατότητα να κινηθώ πιο κοντά και σταθερά στο όριό μου. Σε κάνα μήνα - ελπίζω οτι - θα ξεκινήσω την πρώτη σοβαρή (αυτή η λέξη γενικά δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά μου αλλά έστω) προετοιμασία για τον αυθεντικό μαραθώνιο.
έχω θέσει υψηλό στόχο (πιθανότατα με τον ίδιο τρόπο που έθεσα τον προχθεσινό) , στην περιοχή του 3:30-3:40 (για ώρες μιλάμε). Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε τι σχέση έχει αυτό με την ζοφερή πραγματικότητα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.224
Κροκάκο, δοκίμασε τούτα δω τα παπά κάποια στιγμή, θα πάθς λαχτάρα, μαναχάτς τρέχουν, χωρίς πλάκα.
Nike pegasus (τα 38 είναι τα θκάμ)
IMG_20230704_101044.jpg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.588
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants