- Reaction score
- 15.469
Δρ...Ούτε καν να βάλει αποστειρωμένα γάντια δεν θα ξέρει.
Οπότε εγώ τι θα πρέπει να του λέω; “που να ξέρουν και οι φυσικοί για νυστέρι και βελονοκάτοχο”;
+1
άντε γιατί...δεν μιλάμε δεν μιλάμε.... μας τα χουν πρήξει και οι 2 εδώ μέσα![]()
αναφερόμουν σε ένα γενικότερο πλαίσιοΕχουν κατεβασει σεντονια και δεν ....ποσοι εχεις μετρησει?
εχω γραψει ηδη 3 φορες τελος ...μπηκα και στον ιδιο καλαθο του ΕPANTAZ χωρις να ειμαι γιατρος ή να εχω υστερογραφο φιλικα
επειδη 150w >
Τους Dynacord που εβαλε ο Πετρος τους ειδατε καλα?
Αν θες να σου δειξω πως διαχειριζομαι τα ορμονικα μου....πλυσου και πες μου που...
Ξεφτιλάκι....που θα πεις και φιλικά ...
Πήρα μια μόνο απάντηση στην παραπάνω ερώτηση οπότε την ξανακάνω μια δεύτερη και τελευταία φορά.Υπάρχει κανείς στην παρέα με ενισχυτή βαθμονομημένο σε ντεσιμπέλ και περί τα 15τμ χώρο να μας πει σε τι ένταση ακούει ένα μουσικό CD ας πούμε ροκ/ποπ μουσικής? Και βέβαια ισχύ ενισχυτή και ευαισθησία ηχείων.
Περίπου εκεί μέτρησα και εγώ. Αλλά να υπολογίσεις ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές μετράνε λιγότερο-ίσως και 8-10dB. Το είχα συγκρίνει μια φορά με πιο αξιόπιστο dBμετρο και το κινητό έγραφε κατά μέσο όρο 7-8dB πιο κάτω.Πήρα μια μόνο απάντηση στην παραπάνω ερώτηση οπότε την ξανακάνω μια δεύτερη και τελευταία φορά.
Σήμερα με αφορμή αυτή την κουβέντα έστησα ένα decibel meter (ονομάζεται sound meter αν θέλει κανείς άλλος να κάνει το πείραμα) στο android μου και μέτρησα 73-81 ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης με την ένταση του ενισχυτή στο -35 και με Red Hot Chilli Peppers στο ράδιο.
Εσείς τι έχετε μετρήσει όταν ακούτε στην "επιθυμητή" ένταση;
τουλάχιστον πληρούμε όλους τους κανόνες υγιεινήςΜην είσαι τόσο νταης καλε... ανατριχιασα.
![]()
Σύμφωνοι αλλά αν έχεις μετρήσει με την ίδια εφαρμογή συγκρίνουμε μήλα με μήλα. Λες λοιπόν πως όταν ακούς στην ένταση που θεωρείς "καλή" για σοβαρή ακρόαση, βλέπεις περίπου τα ίδια ντεσιμπέλ. Θες να γράψεις και βατ ενισχυτή/ευαισθησία ηχείων και τμ χώρου;Περίπου εκεί μέτρησα και εγώ. Αλλά να υπολογίσεις ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές μετράνε λιγότερο-ίσως και 8-10dB. Το είχα συγκρίνει μια φορά με πιο αξιόπιστο dBμετρο και το κινητό έγραφε κατά μέσο όρο 7-8dB πιο κάτω.
πλυσου και πες μου που...
Boyz get a room already...ανατριχιασα.
Δεν έχει σχέση η εφαρμογή αλλά το μικρόφωνο της εκάστοτε συσκευής.Σύμφωνοι αλλά αν έχεις μετρήσει με την ίδια εφαρμογή συγκρίνουμε μήλα με μήλα. Λες λοιπόν πως όταν ακούς στην ένταση που θεωρείς "καλή" για σοβαρή ακρόαση, βλέπεις περίπου τα ίδια ντεσιμπέλ. Θες να γράψεις και βατ ενισχυτή/ευαισθησία ηχείων και τμ χώρου;
Αν θεωρήσουμε πως το app που χρησιμοποείς είναι σχετικά ακριβές, τότε ακούς αρκετά χαμηλά ως μέση στάθμη.Πήρα μια μόνο απάντηση στην παραπάνω ερώτηση οπότε την ξανακάνω μια δεύτερη και τελευταία φορά.
Σήμερα με αφορμή αυτή την κουβέντα έστησα ένα decibel meter (ονομάζεται sound meter αν θέλει κανείς άλλος να κάνει το πείραμα) στο android μου και μέτρησα 73-81 ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης με την ένταση του ενισχυτή στο -35 και με Red Hot Chilli Peppers στο ράδιο.
Yamaha NS300, 91dB/W/m, 2x6.5" woofer, 6Ω.
Συμπληρώνω: ακούω CD του εμπορίου από τα 3 μέτρα.
OK λοιπόν, ιδού μνιά απορία ασχέτου ψάλτου βηξ προς ηλεκτρολόγο μηχανικό ΕΜΠ:Κύριοι καλά που εξηγείτε τα κέρδη των ενισχυτών σε ηλεκτρολόγο μηχανικό ΕΜΠ....Κάντε τά μου λιανά ΜΗΠΩΣ και τα καταλάβω...
Όχι δεν βρήκες αυτό. Βρήκες ότι η ονομαστική (nominal) ισχύς τους είναι 140 βατ, και η ΜΕΓΙΣΤΗ (στιγμιαία) ισχύς είναι 400 βατ.
Εσύ συνέχισε ν΄ακούς τα γρέζια σου και ν΄αφήσεις το αγνό βιgνύλιο για εμάς που κσέρουμε...Αν ακούς μουσική με μικρότερο δυναμικό εύρος (ή βινύλιο), τότε είναι σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.
Σε αντίστοιχο είδος μουσικής σε χώρο 27 τμ στο -12 που λέγαμε πριν το κινητό γράφει 84 db μέση στάθμη. Με ντεσιμπέλομετρο που έχω μετρήσει στην ίδια ένταση έβγαζε περίπου 92 db και κορυφές περίπου 100 db.Πήρα μια μόνο απάντηση στην παραπάνω ερώτηση οπότε την ξανακάνω μια δεύτερη και τελευταία φορά.
Δεν βλέπω τι ακριβώς αποδεικνύεις με την ανάλυσή σου. Ναι στη συμφωνική πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις καθαρά και το κατώτερο πιο ήσυχο πέρασμα και το κρεσέντο. Ωραία. Πιστεύεις πως σε δωμάτιο 16τμ, ή έστω 20τμ, με ηχεία δαπέδου 91db/w/m, με έναν 2χ60 Marantz ολοκληρωμένο, αυτό δεν είναι δυνατόν; Για μένα είναι απολύτως δυνατόν, και μάλιστα με άνεση και headroom. Το έχω ζήσει. Και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι απαραίτητο το κρεσέντο να φτάσει τα 112 ντεσιμπέλ. Το ότι μπορεί να τα φτάσει, δεν σημαίνει πως πρέπει να τα φτάσει.Κάνε τώρα τους υπολογισμούς σου και δες γιατί δεν επαρκούν τα 150watt.
Δεν ισχύει, κατά πολύ:Έρευνες έχουν δείξει πως οι ίδιοι οι μουσικοί μιας ορχήστρας επάνω στη σκηνή εκτίθενται σε εντάσεις ως 98 ντεσιμπέλ μέγιστο.
Μετρημένα κουκιά. Όχι. Αλλά να μιλάμε καλύτερα για απόσταση και όχι για τετραγωνικά.Πιστεύεις πως σε δωμάτιο 16τμ, ή έστω 20τμ, με ηχεία δαπέδου 91db/w/m, με έναν 2χ60 Marantz ολοκληρωμένο, αυτό δεν είναι δυνατόν;