Επιλογή Air Condition

melina

Cargo 200
Reaction score
44.740
Του υπονοδωματίου μου το daikin κάνει ένα εκνευριστικό θόρυβο (κλωτσάει ο άξονας του ανεμιστήρα στο αριστερό έδρανο) το καλοκαίρι όταν η ρύθμιση του είναι πάνω από 22-23 βαθμούς. Στο 21 και κάτω δεν το κάνει. Είναι εκεί καρφωμένο. Ναι κάνει κρύο. Αγαπάω κρύο και μισώ ζέστη και θορύβους όταν κοιμάμαι.

ΥΓ μου υποσχέθηκε ένας μάστορας που θα έρθει για συντήρηση όλων των μηχανημάτων στο κτίριο μέσα στη βδομάδα ότι θα κάνει αυτά που θα του πω και ευελπιστώ να λυθεί το θέμα επιτέλους! Είναι θέμα κακής τοποθέτησης. Οσοι πέρασαν (εξουσιοδοτημένοι και μη, εντός και εκτός εγγύησης) ήθελαν και έκαναν μόνο τα δικά τους, ότι καταλαβαίνανε, κανείς τους δεν με άκουσε.
Και θα μου πεις γιατί δεν το φτιάχνεις μόνος σου ρε μάστορα; Γιατί πρώτον, δεν μπλέκω σε δουλειές που δεν έχω όλα τα εργαλεία που πιθανά θα χρειαστούν αν κάτι πάει στραβά, δεύτερον, προτιμώ τα έμπειρα χέρια από τα δικά μου που πιάνουν κατσαβίδι 2 φορές το χρόνο, και τέλος αφού το πρόβλημα λύνεται προς το παρόν με λίγο παραπάνω κρύο στο δωμάτιο το καλοκαίρι και το καλοκαίρι γενικά είμαι πολύ busy το αφήνω και πάει παρακάτω. Ποιος λογικός άνθρωπας παραπονιέται για λίγο κρύο παραπάνω; Οποιος παραπονιέται να πάρει κουβερτίτσα και να σκεπαστεί 8-)
:party:
Η «εγχείρηση» πέτυχε!

Πλέον ύπνος με σεντονάκι μόνο τις πρωινές ώρες
:biggrin:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.255
Σταμάτησε να κλωτσάει ο άξονας στο αριστερό έδρανο ?
Εκανε κάτι ο μάστορας ?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.255
Ο μάστορας ή εσύ ? :roflmao:
Πάντως πέραν της πλάκας , το λέει και ο ψυκτικός μου και το ζω κάθε χειμώνα fujitsu =θόρυβος , συστολών διαστολών.
Το ίδιο μου λέει κάνει και το δικό του το inventor. Κρακ κρουκ , αλλά στην ψύξη .
Τα mitsu , aux, sendo , που έχω δεν κάνουν τίποτα.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.255
Πρέπει να καθαρίσω του γραφείου , το οποίο πέραν της τσιγαρίλας άρχισε να μυρίζει , σήμερα όταν κόβει ο συμπιεστής.
Η γνωστή μυρωδιά όταν στεγνώνει το εσωτερικό στοιχείο .
Δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.740
Σταμάτησε να κλωτσάει ο άξονας στο αριστερό έδρανο ?
Εκανε κάτι ο μάστορας ?
Οπως εγραψα και αρχικά το πρόβλημα ήταν με την τοποθέτηση.
Ο τοίχος στο σημείο που μπήκε η μονάδα είναι στραβός, στην οριζόντια διάσταση.
Οι εσωτερικές μονάδες κουμπώνουν πάνω σε μια βάση, μια λαμαρίνα πρακτικά που βιδώνεται στον τοίχο.
Η λαμαρίνα ακολουθούσε τη στραβομάρα του τοίχου και αντίστοιχα το μηχάνημα για να κουμπώσει ακολουθούσε μια αυτό τρόπο τινα.
Αποτέλεσμα αυτού είναι σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, που έτυχε να είναι οι ανεκτές θερμοκρασίες καλοκαιριού 24-25-26 η φτερωτή να κάνει θόρυβο τις περισσότερες φορές καθώς όντα δύο άκρα δεν ήταν ευθυγραμμισμένα. Άλλες φορές ήταν έντονο το τουκ τουκ, χτύπημα με τη συχνότητα περιστροφής - δεν μιλάμε για θόρυβο από συστολές/διαστολες - και άλλες λιγότερο, αναλόγως πως καθόταν κάθε φορά στο έδρανο (μην φανταστείτε ρουλεμάν και σφιχτές συναρμογές, μια πλαστική φωλιά ειναι.
Οταν έπαιρνε μπροστά η εξωτερική μονάδα και κυκλοφορούσε φρέον στο κύκλωμα, οπότε και έφτανε στο εσωτερικό της η μονάδα στη χαμηλότερη θερμοκρασία είχα παρατηρήσει ότι δεν χτυπούσε. Προφανώς από τη συστολή έσφιγγε και δεν άφηνε τον άξονα να κινηθεί έκκεντρα.
Για αυτό και το είχα σεταρει σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε πρακτικά να δουλεύει σχεδόν συνεχώς και να κυκλοφορεί το φρέον στο κύκλωμα.

Αυτο που (πίστευα ότι) χρειαζόταν ήταν να μπουν από την αριστερή πλευρά της βάσης στήριξης αποστάτες (2-3 ροδέλες δλδ) ώστε να απομακρυνθεί από τον τοίχο σε εκείνη την πλευρά και να έρθει στα ίσα της.
Τα παιδιά που ήρθαν αυτή τη φορά για τη συντήρηση ήταν πολύ πρόθυμα να κάνουν αυτό που ήθελα. Χρειαζόταν στην ουσία να ξεκουμπωθεί για λίγο το μηχάνημα να το κρατάει κάποιος στον αέρα κι ο άλλος να ξεβιδώσει τις (3) βίδες να βάλει ροδέλες από πίσω, να ξανά βιδώσει και να κουμπώσει ξανα το μηχάνημα.
Οπερ και έγινε και τελικά αυτή η επέμβαση έλυσε το πρόβλημα.
Χθες όλο το βράδυ το είχα στο 24 και τις πρωινές ώρες το ανέβασα και 25 (τη ρύθμιση) γιατί τσουτσουριασα λίγο καθότι ξεσκέπαστος. 😀

Καθόλου θόρυβος!
Μένει να επιβεβαιωθεί και συνθήκες λειτουργίες χειμώνα αυτό, δεν αποκλείεται να βρει άλλο σημείο λειτουργίας το χειμώνα που να μην του αρεσει, αλλά είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα έχει πρόβλημα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.255
Οκ καλά όλα αυτά , αλλά αν καταλαβαίνω καλά δεν μιλάμε για αλφάδιασμα , αλλά για παραλληλία με τον πίσω τοίχο .
Τα λέω καλά ?
Καθάρισα και το δικό μου του γραφείου , από μπίχλα τσιγαρίλα , χώμα , και περιμένω να δω τι θα κάνει.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.740
τεχνικά μιλάμε για επιπεδότητα - του τοίχου που δεν είναι επίπεδος και κατόπιν της βάσης του μηχανήματος που εφάπτεται του τοίχου - για αλφάδιασμα δεν γίνεται λόγος, αν δεν είναι σωστό το αλφάδιασμα τότε δεν γίνεται σωστά και η αποχέτευση των συμπυκνωμάτων.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.588
Members
38.463