ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ IANOYAΡΙΟΣ 2009

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Παρακαλώ να μου διαγράψετε τον λογαριασμό μου στο AVSite

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!

Reaction score
874
Αγόρασα το τρέχον τεύχος του Ήχου μετά από 3 περίπου χρόνια συνειδητής αποχής...
Από τα χάλια που είχε παλαιότερα το ιστορικό περιοδικό, το τεύχος 01/2009 είναι κλάσεις ανώτερο σε ποιότητα και ποσότητα ύλης όσον αφορά το HI-FI και γενικά τον δικάναλο ήχο...Μέχρι και test interconnects…Οι εξηγήσεις είναι πολλές...

Κατ' αρχάς ότι το home cinema και ο πολυκάναλος ήχος σαν ιδέα και εφαρμογή ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ έσβυσαν και πάνε...Κουράστηκαν οι κατασκευαστές να προσθέτουν κανάλια στους φθηνιάρηδες ενισχυτές και τα παράτησαν...Όταν κοιτάζεις το πίσω μέρος ενός τέτοιου άχρηστου τέρατος νόμιζες πως είναι το κοκπιγκτ του F16...
Περίπου το ίδιο συνέβη και με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα γκατζετάκια/mp3/κινητά/ψηφιοχαζομάρες που φιγουράριζαν σωρηδόν στις σελίδες του περιοδικού...Το μόνο που έχει μείνει από πλευράς εικόνας είναι οι flat τηλεοράσεις οι οποίες με τη σειρά τους αν και εξελίσσονται, ευτελίστηκαν όσον αφορά τις τιμές τους...

Τρανή απόδειξη των παραπάνω είναι οι εκθέσεις...
Θυμηθείτε τι γινόταν πριν από 4-10 χρόνια στις εκθέσεις…Δεν μπορούσες να σταθείς από τις κραυγές του γκοτζίλα και από τα αίματα που σου έβαφαν το πρόσωπο από ‘τις κακοί’ που σκότωνε ομοθυμαδόν και χωρίς οίκτο ο Μονομάχος...Στερεοφωνικό πουθενά...Κι αν υπήρχε κάτι...πεταμένο στην άκρη σε ‘στατική’ επίδειξη...Να θυμίζει τη μελαγχολική του ύπαρξή στους μίζερους νεοέλληνες που ξαφνικά μέσα σε μια δεκαετία έγιναν όλοι ‘σινεφίλ’ με τα κλωναρισμένα των συμπαθητικών αφρικάνων DVD...

Σε αντίθεση τα 2-3 ελευταία χρόνια οι εκθέσεις hi-end που γίνονται στη χώρα μας συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα του hi-fi σε παγκόσμιο επίπεδο και κερνάνε όλους εμάς γερές δόσεις χαιεντάδικής αδρεναλίνης ποτίζοντας τις αισθήσεις μας με υπέροχες μουσικές και όχι κίβδηλες εικόνες...

Ο δικάναλος ήχος επανέρχεται δριμύτατα καθώς και οι πολύτιμες μηχανές του για να δώσουν χαρά και επιβαβαίωση σε μας τους ταπεινούς που δεν ενδώσαμε και μείναμε ‘πιστοί’ στο δόγμα του καθώς και για να σώσει reviewers, εκδότες, φόρα και λοιπούς...
Και ακόμα μια τρανή επιβεβαίωση το γεγονός του οτι το παρόν τεύχος φιλοξενεί στο σαλόνι του ένα σε παγκόσμιο επίπεδο ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΚΑΝΑΛΟ σύστημα και μάλιστα με αναλογική φιλοσοφία και κατεύθυνση...Αυτό του Χρήστου Σκαλούμπακα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ IANOYAΡΙΟΣ 2009

Παρακαλώ να μου διαγράψετε τον λογαριασμό μου στο AVSite

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!

Πω πω στεναχώριες...

Πρώτον κανένας λογαριασμός δεν διαγράφεται και για κανένα λόγο.

Δεύτερον πάμε στοίχημα ότι "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις" πάλι θα είσαι εδώ. Είτε με αυτό το λογαριασμό, είτε με ψευδώνυμο.

Τρίτον ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Γι αυτό σου λέω ρώτα τον ίδιο...:102:
Είσαι πολύ μικρός και πολύ νέος στα διαδικτυακά δρώμενα. Δεν έχεις ιδέα με ποιόν έχεις να κάνεις και κρίνεις από όσα βλέπεις τώρα ή όσα σου λέει ο πατέρας σου. Τουλάχιστον ο Τσαρουχάς σε αφήνει να γράφεις στο AVSite ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να γράφει στο aca και να απαντά στις ηλιθιότητες που γράφονται μιας και ο πρόεδρας αντέχει μόνον τις κολακίες και όχι τον διάλογο. Μπορεί να είναι και ο μοναδικός διαδικτυακός τόπος στο πλανήτη που ο αρχηγός του, επιλέγει ποιός θα γραφτεί μέλος και θα συμμετέχει και ποιός όχι. Η λογοκρισία ξεκινάει από την εγγραφή κιόλας. Ένας νέος άνθρωπος σαν κι εσένα θα έπρεπε να έχει διαφορετικές απόψεις.

Τελικά, είναι κρίμα ένα τέτοιο σύστημα να είναι του εν λόγω κυρίου.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Re: ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ IANOYAΡΙΟΣ 2009

Πω πω στεναχώριες...

Πρώτον κανένας λογαριασμός δεν διαγράφεται και για κανένα λόγο.

Δεύτερον πάμε στοίχημα ότι "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις" πάλι θα είσαι εδώ. Είτε με αυτό το λογαριασμό, είτε με ψευδώνυμο.

Τρίτον ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σου...
Καλά τώρα... Ο λόγος του πρόεδρα (ή αλλιώς βράχου) κα της γαϊδάρας οι χορδές. :114:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Μάνο έχεις χάσει πολλά επεισόδια φίλε.
Τα τελευταία χρόνια έγινε μια μεγάλη επανάσταση. Αυτή η επανάσταση αφορά στην αναπαραγωγή εικόνας. Μετά από πολλές δεκαετίες ο μέσος χρήστης μπόρεσε με την βοήθεια της τεχνολογίας να πετάξει από το σπίτι του οποιοδήποτε απαρχαιωμένο αναλογικό μέσο αναπαραγωγής εικόνας και να υιοθετήσει αρχικά το dvd και κατόπιν το HD video. Αυτά μαζί με τους ψηφιακούς προβολείς ήταν ικανά για να φέρουν στο σπίτι του εικόνα ισάξια ή και καλύτερη από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Τα προϊόντα αυτά έγιναν αμέσως αποδεκτά και η εξάπλωσή τους ήταν ραγδαία αφού το ευρύ καταναλωτικό κοινό χαρακτηρίζεται από κάτι που δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο στο δικό μας χόμπι: Την "κοινή λογική". Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι εξακολουθούν να λένε μπράβο σε έναν που έδωσε 40.000€ για να πάρει... πικάπ. Είτε τα έκλεψε, είτε τα έβγαλε μόνος του, είτε τα πήρε προίκα, πρόκειται για μια υπερβολή άνευ προηγουμένου που με βάση τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής απλά δεν στέκει. Το 2009 αυτό δεν είναι ρομαντισμός, είναι γραφικότητα.

Με βάση την ίδια "κοινή λογική" κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει την αγάπη του χομπίστα για την εικόνα ή για την φωτογραφία και σου τα λέω εγώ αυτά που υποστηρίζω ότι η φωτογραφία στις μέρες μας είναι περισσότερο τεχνική παρά τέχνη. Υπάρχουν πολλά ψαγμένα άτομα στον τομέα της εικόνας και της φωτογραφίας που απλά δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί μας γιατί εμείς οι μεγαλοχομπίστες του ήχου, έχουμε πλήρη άγνοια. Εδώ ο άλλος αγόρασε μια τηλεόραση του κ@λου και δεν ξέρει τι σήματα μεταφέρει το hdmi. Αυτός ο χομπίστας που δεν παρακολουθεί την τεχνολογία, δεν μπορεί παρά να έχει απαρχαιωμένες απόψεις σε όλα και να καταλήξει μια περίεργη φιγούρα που τα βάζει με τον οποιονδήποτε (σε Ελλάδα και εξωτερικό) του λέει απλά "άνοιξε τα μάτια σου και προχώρα".

Τα πράγματα είναι απλά. Ας μην απαξιώνουμε ότι δεν γνωρίζουμε, όσους έχουν διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων ή όσους αγαπούν ένα διαφορετικό χόμπι από το δικό μας. Αλλιώς θα μείνουμε με διαπιστώσεις που δεν ισχύουν (όπως αυτές που κάνεις) ή με αποφθέγματα του τύπου "το βινύλιο ζει" και στο τέλος θα μας κοροϊδεύουν ακόμη και τα παιδιά μας. Πολύ καλά κάνει λοιπόν το περιοδικό κι έχει και gadgets και φωτογραφικές μηχανές και home cinema. Σε πληροφορώ ότι το 90% των αναγνωστών που διάβασαν το εν λόγω τεύχος, χέστηκαν για το πικάπ του κυρίου "βράχου" μας. That's life.

...

Reaction score
8
... world-renowned audio designer Jim Fosgate, whose work on surround sound (Dolby Pro-Logic II) and car audio (Rockford-Fosgate car stereo) made him famous. Jim listens to tubes and vinyl in his personal system,

Reaction score
777
Είσαι πολύ μικρός και πολύ νέος στα διαδικτυακά δρώμενα. Δεν έχεις ιδέα με ποιόν έχεις να κάνεις και κρίνεις από όσα βλέπεις τώρα ή όσα σου λέει ο πατέρας σου. Τουλάχιστον ο Τσαρουχάς σε αφήνει να γράφεις στο AVSite ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να γράφει στο aca και να απαντά στις ηλιθιότητες που γράφονται μιας και ο πρόεδρας αντέχει μόνον τις κολακίες και όχι τον διάλογο.
Αυτός ο "κάποιος" που θεώρησε οτι έγινε γνώστης των πραγμάτων διαβάζοντας 152,876 posts σε forum δέν μου λέει τίποτα.

Όπως διάβασες και έκρινες έτσι διάβασα και έκρινα.

Εμένα μέχρι στιγμής απο 18 forum που συμμετέχω ενεργά και μή κανείς δέν με έδιωξε,κανείς δέν με έκρινε.

Στο ένα που έγραψα περι τις 20 φορές με έκριναν,με "έβρισαν",με μείωσαν.

Αν νοιώσω οτι με θίγουν και στου ACA τότε σου υπόσχομαι οτι θα έρθω να το καταγγείλω εδώ μέσα!!!!

Αλλα στο forum του ACA ένας με έβρισε,ένας με έθιξε, ένας με μείωσε για να κερδίσει τις εντυπώσεις.Και αυτός ήταν moderator άλλου site!!!!!!!

Άστο...κάτσε στη περίοπτη θέση σου εδω μέσα σου και άσε τους άλλους να κρίνουν...Γιατί οι γνώσεις μου ούτε απο τον πατέρα μου προέρχονται και σίγουρα ούτε απο δω μέσα.

Με αγάπη
A.Teacher

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Άσε βρε Αλεξάκη μου. Πήγαινε τότε να καταγγείλεις τον ανόητο που βγάζει τις φάτσες ανθρώπων που δεν γνωρίζει στο internet.

...

Reaction score
777
Μάνο έχεις χάσει πολλά επεισόδια φίλε.
Τα τελευταία χρόνια έγινε μια μεγάλη επανάσταση. Αυτή η επανάσταση αφορά στην αναπαραγωγή εικόνας. Μετά από πολλές δεκαετίες ο μέσος χρήστης μπόρεσε με την βοήθεια της τεχνολογίας να πετάξει από το σπίτι του οποιοδήποτε απαρχαιωμένο αναλογικό μέσο αναπαραγωγής εικόνας και να υιοθετήσει αρχικά το dvd και κατόπιν το HD video. Αυτά μαζί με τους ψηφιακούς προβολείς ήταν ικανά για να φέρουν στο σπίτι του εικόνα ισάξια ή και καλύτερη από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Τα προϊόντα αυτά έγιναν αμέσως αποδεκτά και η εξάπλωσή τους ήταν ραγδαία αφού το ευρύ καταναλωτικό κοινό χαρακτηρίζεται από κάτι που δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο στο δικό μας χόμπι: Την "κοινή λογική". Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι εξακολουθούν να λένε μπράβο σε έναν που έδωσε 40.000€ για να πάρει... πικάπ. Είτε τα έκλεψε, είτε τα έβγαλε μόνος του, είτε τα πήρε προίκα, πρόκειται για μια υπερβολή άνευ προηγουμένου που με βάση τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής απλά δεν στέκει. Το 2009 αυτό δεν είναι ρομαντισμός, είναι γραφικότητα.

Με βάση την ίδια "κοινή λογική" κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει την αγάπη του χομπίστα για την εικόνα ή για την φωτογραφία και σου τα λέω εγώ αυτά που υποστηρίζω ότι η φωτογραφία στις μέρες μας είναι περισσότερο τεχνική παρά τέχνη. Υπάρχουν πολλά ψαγμένα άτομα στον τομέα της εικόνας και της φωτογραφίας που απλά δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί μας γιατί εμείς οι μεγαλοχομπίστες του ήχου, έχουμε πλήρη άγνοια. Εδώ ο άλλος αγόρασε μια τηλεόραση του κ@λου και δεν ξέρει τι σήματα μεταφέρει το hdmi. Αυτός ο χομπίστας που δεν παρακολουθεί την τεχνολογία, δεν μπορεί παρά να έχει απαρχαιωμένες απόψεις σε όλα και να καταλήξει μια περίεργη φιγούρα που τα βάζει με τον οποιονδήποτε (σε Ελλάδα και εξωτερικό) του λέει απλά "άνοιξε τα μάτια σου και προχώρα".

Τα πράγματα είναι απλά. Ας μην απαξιώνουμε ότι δεν γνωρίζουμε, όσους έχουν διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων ή όσους αγαπούν ένα διαφορετικό χόμπι από το δικό μας. Αλλιώς θα μείνουμε με διαπιστώσεις που δεν ισχύουν (όπως αυτές που κάνεις) ή με αποφθέγματα του τύπου "το βινύλιο ζει" και στο τέλος θα μας κοροϊδεύουν ακόμη και τα παιδιά μας. Πολύ καλά κάνει λοιπόν το περιοδικό κι έχει και gadgets και φωτογραφικές μηχανές και home cinema. Σε πληροφορώ ότι το 90% των αναγνωστών που διάβασαν το εν λόγω τεύχος, χέστηκαν για το πικάπ του κυρίου "βράχου" μας. That's life.

...
Σίγουρα έγινε μια ψηφιακή επανάσταση της ψηφιακής εικόνας.Φοβερή άνοδος της ποιότητας,κάθετη πτώση των τιμών κ.τ.λ.Αλλα ο sudoku σου λέει οτι ο ήχος δέν ακολούθησε την ίδια πορεία και ενώ πρίν χρόνια λέγαν οτι το πολυφωνικό θα κυριαρχήσει τελικά αυτό...έσβησε...

Reaction score
777
Έσβησε; Που έσβησε στο ACA; :114:

...
"Έβρισε" όχι έσβησε είπα...

Γιατί να καταγγείλω??Εμένα μου έκανε τίποτα??Αν θέλει ο άλλος να τον βγάζει...Όταν μου κάνει...εδώ είμαστε...
Άσχετο
Τώρα που είπες φάτσες στο Internet.Κανείς χρήστης facebook??

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
"Έβρισε" όχι έσβησε είπα...
Έσβησε...
...πρίν χρόνια λέγαν οτι το πολυφωνικό θα κυριαρχήσει τελικά αυτό...έσβησε...
Τώρα που είπες φάτσες στο Internet.Κανείς χρήστης facebook??
Ρώτα τον greek lover. Δεν έχει αφήσει ούτε θηλυκό γατί χωρίς να του στείλει email. :114:

...

Reaction score
777
Έσβησε...

Ρώτα τον greek lover. Δεν έχει αφήσει ούτε θηλυκό γατί χωρίς να του στείλει email.

...
Ά...δε ξέρω, δέ συνεχίζω...πάς σε προσωπικά ζητήματα...όταν δώ κάτι θα σου πώ...

Και γιατί να μή σου βγάλει καμιά φωτογραφία??Δημόσιο πρόσωπο δέν είσαι??δε σε "χάλασε"...:):):):):)::)::):):):)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Πας καλά ρε Αλέξη; Τι λες τώρα; Μέχρι που θα φτάσετε εκεί πέρα αυτήν την αηδία; Συνέλθετε πριν είναι αργά.

...

Reaction score
777
Πας καλά ρε Αλέξη; Τι λες τώρα; Μέχρι που θα φτάσετε εκεί πέρα αυτήν την αηδία; Συνέλθετε πριν είναι αργά.

...
Δέν είμαι μέλος,απλά γράφω για να περνάει η ώρα...

Κάνε την ερώτηση σε moderators...:142:Αν ήμουν θα σου απάνταγα σε τέτοια ζητήματα...:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.421
Νεότερο μέλος
kokdim