Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.472
Άνοιξε η έκθεση στο Παρίσι και ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις νέων ηλεκτρικών.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.308
Πήγαμε τέσσερα άτομα χθες με το i4 M50 του φίλου του φίλου του φόρουμ με δίχως πρόσβαση για φαγητάκι 110 χιλιόμετρα μακριά. Οδήγησα εγώ, τρομερά οικονομικά, στο απόλυτα χαμηλότερο όριό μου, βάζοντας το adaptive cruise στα 150 χ.α.ω. για το 90% της διαδρομής και γυρίσαμε με περίπου 140 χιλιόμετρα υπόλοιπο (απο 100%) με μπόλικες προσπεράσεις και γκαζιές στην επιστροφή. Α, και 2 launches να του δείξω πώς γίνονται. :tongue:

Είμαι εντυπωσιασμένος. 🥰 Και λίγο ερωτευμένος.

Reaction score
23.475
με ένα τέτοιο με πήγαν αεροδρόμιο την επόμενη μέρα. του κουτιού, μόλις είχε πάει ταξίδι πάτρα με 4 στάσεις.
τον είπα να μην φορτίζει πάνω απο 80% στο δρόμο για πιο γρήγορα, θα το καταλάβει , το πολύ πολύ να του δώκω το τηλέφωνο του ear να τον ζαλίσει τα @@.

ρε φλαράκ, μία μέρα θεσσαλονίκη μπήκα σε 3 αυτοκίνητα και τα 3 ηλεκτρικά.
τι να το κάντε ρε το μετρό , είστε πολύ μπροστά ναουμ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.781
Ε ναι, άμα θες να κανς και κωλίκια. 😂🤪🤣

Πάντως αν είχαν ίδια τιμή, Τέσλα mYp και i4Μ50, με ίδιο εξοπλισμό, πάλι Τέσλα θα έπαιρνα. 🤪

ΥΓ.
Αυτά αλλάζουν όμως στην καθαρόαιμη ev πλατφόρμα της BMW..😍

ΥΓ.2. Πάντως για το performance, βγαίνει τώρα track mode από την Τέσλα. 😎
Άμα δε το οδηγήσεις, "δε ξερς τι χανς", έτσι λένε. 😎

Reaction score
2.811
Ερώτηση σφήνα, για να μη ψάχνω 379 προηγούμενες σελίδες (δεν είμαι ισοβίτης ⛓) : Φίλος με χωρίς πρόσβαση αναρωτιέται πόσο σημαντική είναι η αντλία θερμότητας σ' ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο...
Όχι φυσικά από άποψη θερμοκρασιακής ρύθμισης μόνο, αλλά κυρίως οικονομίας ρεύματος και εμμέσως διατήρησης καλύτερου χιλιομετρικού range.
Υπάρχει γνώση - προσωπική εμπειρία;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.035
Ερώτηση σφήνα, για να μη ψάχνω 379 προηγούμενες σελίδες (δεν είμαι ισοβίτης ⛓) : Φίλος με χωρίς πρόσβαση αναρωτιέται πόσο σημαντική είναι η αντλία θερμότητας σ' ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο...
Όχι φυσικά από άποψη θερμοκρασιακής ρύθμισης μόνο, αλλά κυρίως οικονομίας ρεύματος και εμμέσως διατήρησης καλύτερου χιλιομετρικού range.
Υπάρχει γνώση - προσωπική εμπειρία;
Υπάρχουν γραφήματα που δείχνουν την αυτονομία σε διαφορετικές θερμοκρασίες, με και χωρίς αντλία. Ανέβηκαν εδώ πριν απο πολλούς μήνες. Και ναι, είναι σημαντική.

Reaction score
2.811
Ευχαριστώ!

για να μη ψάχνω 379 προηγούμενες σελίδες (δεν είμαι ισοβίτης ⛓)
Ανέβηκαν εδώ πριν απο πολλούς μήνες
Θα περάσουμε δημιουργικά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές ψάχνοντας με κέφι το thread :biggrin:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Πήγαμε τέσσερα άτομα χθες με το i4 M50 του φίλου του φίλου του φόρουμ με δίχως πρόσβαση για φαγητάκι 110 χιλιόμετρα μακριά. Οδήγησα εγώ, τρομερά οικονομικά, στο απόλυτα χαμηλότερο όριό μου, βάζοντας το adaptive cruise στα 150 χ.α.ω. για το 90% της διαδρομής και γυρίσαμε με περίπου 140 χιλιόμετρα υπόλοιπο (απο 100%) με μπόλικες προσπεράσεις και γκαζιές στην επιστροφή. Α, και 2 launches να του δείξω πώς γίνονται. :tongue:

Είμαι εντυπωσιασμένος. 🥰 Και λίγο ερωτευμένος.
Ερωτευμένος με τον φίλο του φίλου ;; 😝

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.472
Αύξηση επιδότησης στη Γαλλία.

Υπάρχει η φήμη πως Mercedes και Stellantis συζητούν συνεργασία και κατασκευή τριών mega factories στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται καθώς οι κατασκευαστές βλέπουν πως στο μέλλον η όποια επιδότηση θα αφορά μόνο τα EVs που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη. Θεωρούν πως αυτό είναι βέβαιο λόγο της επερχόμενης Κινεζικης επέλασης φθηνών ηλεκτρικών στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η Renault έχει ανακοινώσει από πέρσι mega factory αποκλειστικά για EVs στη Γαλλία για όλο τον όμιλο.

Συμβαίνει ήδη στην Αμερική καθώς επιδότηση παίρνουν μόνο τα ηλεκτρικά που κατασκευάστηκαν εκεί.

Last edited:

D

Deleted member 35

Guest
Ήδη η τελευταία Phantom ήταν στα όρια της απόλυτης ησυχίας. Τόσο πολύ που στις πρώτες δοκιμές η καμπίνα ήταν ήσυχη σε σημείο που σε απέκοπτε πλήρως από το περιβάλλον. Αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν μονωτικό υλικό για να επανέλθει στα φυσιολογικά.

Εδώ απορώ πως θα είναι που δεν έχεις καν μηχανή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.568
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik