D
Deleted member 50795
Guest
Εσείς παντως εχετε διαλέξει…
Μισό γιατί θα μας τρελάνεις τώρα. Έχεις 30 "χήνες" και θα πας να πάρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 30+ ετών για να βγάζεις γούστα στο δρόμο; Με ελάχιστα ανταλλακτικά και σωστά μαστόρια. Άσε την όποια ποιότητα εκείνης της εποχής. Ποιος λογικός άνθρωπος θα επιλέξει αυτή τη λύση αντί για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ICE ή EV;Το αυτοκίνητο είναι ''φετίχ'' για πολλούς ανθρώπους, όταν με την αξία ενός απλού ηλεκτρικού (για ψώνια), μπορείς να αγοράσεις το ''όνειρο ζωής'', τι θα προτιμήσεις?
Italy | Abarth | 1949 | Olivier François |
Italy | Alfa Romeo | 1910 | Jean-Philippe Imparato |
United States | Chrysler | 1925 | Christine Feuell[45] |
France | Citroën | 1919 | Vincent Cobée |
United States | Dodge | 1914 | Timothy Kuniskis |
France | DS Automobiles[note 1] | 2014 | Béatrice Foucher |
Italy | Fiat | 1899 | Olivier François |
Italy | Fiat Professional | 2007 | Lorenzo Sistino |
United States | Jeep[note 2] | 1943 | Christian Meunier |
Italy | Lancia | 1906 | Luca Napolitano |
Italy | Maserati | 1914 | Davide Grasso |
United States | Mopar | 1937 | Pietro Gorlier |
Germany | Opel | 1862 | Uwe Hochgeschurtz |
France | Peugeot | 1810 | Linda Jackson |
United States | Ram[note 3] | 2010 | Michael Koval |
United Kingdom | Vauxhall | 1857 [46] | Uwe Hochgeschurtz |
Όπως έχω γράψει, είμαι κάτοχος μισής αγωνιστικής πολύ καθαρής Deltona. Έχω επίσης οδηγήσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα με Deltona δρόμου τα παλιά χρόνια, άφθονα απ' αυτά σε ολισθηρές έως πολύ ολισθηρές συνθήκες.Το αυτοκίνητο είναι ''φετίχ'' για πολλούς ανθρώπους, όταν με την αξία ενός απλού ηλεκτρικού (για ψώνια), μπορείς να αγοράσεις το ''όνειρο ζωής'', τι θα προτιμήσεις?
Μπορείς όμως να έχεις ένα σύγχρονο υπολογιστή και να του βάλεις εξομοιωτές. Έτσι με ένα και μόνο μηχάνημα θα έχεις όσες καψουρες θες. Πχ εγώ παίζω με Nintendo. Γιατί να έχω το SNES όταν μπορώ να κάθομαι στον καναπέ με το ασύγκριτα καλύτερο χειριστήριο του Xbox;Λοιπόν κάποτε όταν ήμουν ένας μικρός μπόμπος, όνειρο ζωής ήταν αυτό :
View attachment 276121
Τα χρόνια πέρασαν, ψήλωσα, ομόρφυνα, έβαλα λίγο μυαλό χωρίς να χάσω μαλλιά (όχι πολλα τουλάχιστον), οπότε η παραπάνω φωτό δεν αποτελεί πια όνειρο ζωής στον τομέα της, αλλά μια όμορφη ανάμνηση ενός άπιαστου ονείρου μιας άλλης εποχής...
Αν εξακολουθούσα να ονειρεύομαι την Amiga 500 το 2023, κάτι δε θα πήγαινε καλά μ' εμένα (ή με τον κόσμο ίσως ).
Εντάξει, καμιά σχέση με ηλεκτρικά οχήματα όμως!
Δεν αναφέρεις το turbo lag, την υποστροφή, τη θέση οδήγησης για παραπληγικούς και τη μέτρια άνεση, τα οποία δε φαίνονται στην αφίσα που είχαμε όλοι στο παιδικό μας δωμάτιο. Κούκλα η Deltona, αλλά σε φωτό ή στατικό μοντέλο ή όπως είπε ο κουμπάρος, χαλαρή βόλτα την Κυριακή και να φοβάσαι μη πέσει κανείς πάνω σου και κλαις μέχρι την Αποκάλυψη.Όπως έχω γράψει, είμαι κάτοχος μισής αγωνιστικής πολύ καθαρής Deltona. Έχω επίσης οδηγήσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα με Deltona δρόμου τα παλιά χρόνια, άφθονα απ' αυτά σε ολισθηρές έως πολύ ολισθηρές συνθήκες.
Αν και τα αποπάνω του tiffany δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα*, δεν θα είχα καμία όρεξη να πάω βόλτα μ' αυτήν ακόμα κι αν ήταν τσίλικη επιβατική. Χίλιες φορές με το υβριδικούλι μου.
Τα σημαντικότερα προβλήματα με τσι Ιντεγκράλες, παράγονταν ή με A/C ή με ηλιοροφή (όχι με τα δγυό μαζί) και έκαναν μέτρια κωλίκια.
*Ούτε γι' αστείο "30 χήνες" οι γνήσιες μεν, έχουν μηδενικά προβλήματα με απλή αλλά αυστηρή συντήρηση δε. Δεν είναι Alfa.
Έχεις οδηγήσει μια EVO II? ή απλά να λέμε? (και δεν είμαι εναντίον των ηλεκτρικών, έχω οδηγήση ηλεκτρικό και ήταν πολύ καλό ένα HONDA όχι καινούριο, 5ετίας)!!!Δεν έχω ηλεκτρικό. Δεν ξέρω πως θα το πάρεις αλλά εγώ το 2023 μια Deltona την βλέπω ως γκρανκάσα. Και φυσικά ηλεκτρικό θα έπαιρνα. Υπόψη πως και μέσα έχω μπει και βόλτα την έχω πάει. Αλλά η Deltona είναι μια Deltona της εποχή της, και μέχρι εκεί. Σήμερα έχουμε 2023.
Εσύ από ηλεκτρικά έχεις οδηγήσει πολλά; Αυτό είναι το ερώτημα.Έχεις οδηγήσει μια EVO II? ή απλά να λέμε?
YT.Για μένα η όποια συγκριση evo,deltona …vs ηλεκτρικο είναι άστοχη και αδικεί και τις δυο πλευρές για διαφορετικούς λόγους.
Σύμφωνοι, δεν λέει κανείς ότι τα ηλεκτρικά έχουν μόνο πλεονεκτήματα. Ούτε έχει κρύψει κανείς εδώ μέσα τα μειονεκτήματα, ασχέτως αν είναι προσωπικό θέμα το πόσο ενοχλούν τον καθένα.Προφανως υπερτερούν σε επιδόσεις,σε κατανάλωση σε ησυχία,μπορεί να είναι πιο ξεκούραστα στο ταξίδι και άλλα πολλά.Από την άλλη δεν μπορώ να διανοηθώ ότι για να εχω ένα αξιοπρεπές range θα πρέπει να πηγαίνω με max 120 χλμ και ας εχω 1020 άλογα στο plaid μου
Και με μακριά μπαλαντέζα για να μη τη βαραίνουν οι μπαταρίες.Αν μετατρέψουμε τη Deltona σε ηλεκτρική θα αρέσει σε όλους σας;
Θα βάλουμε μεγαλύτερο μοτόρι πίσω για να γυρίζει όμορφα.