Ηχεία...άσωτα

Reaction score
3.731
Και έτσι και το προτιμώ αλλά και εξάλλου εγω (και ο Κος Χρήστος) είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους να αλλάζουμε ότι θέλουμε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε απο ήχο ...και σκουπίδια να είχαμε. :D 😍
Καλά εσύ ok, για τον Μανέστρο δεν θα πω, φοβούμαι. 🤨
Με έχει ταράξει στις ποινές. :smg:

Reaction score
2.063
Αν κάνουν για να τα βουτήξεις, τότε ανήκουν στην κατηγορία των ντιπς

Reaction score
1.214
Proac Response 2.5... Ξέρω, ξέρω και στον υποφαινόμενο άρεσε μια φορά κι έναν καιρό...

Τι κρίμα που δεν ακούγεται... ο καπλαμας
Είχα ακούσει τα 1.5 αρχές 00'ς στην αντιπροσωπεία στα Εξάρχεια τότε. Στον δικό τους χώρο με ολοκληρωμένο VTL ο ήχος ήταν γλυκός και μπορούσες να ακούσεις για ώρες. Τα προτιμούσα για jazz και γενικότερα παλιότερες ηχογραφήσεις, ήταν αρκετά bass shy για rock και για μουσική με βαθύ χαμηλό.

Ερώτηση για την άλλη ζωή που θα είμαι σίγουρα εκατομμυριούχος...:lol:

Πως μετράνε τα TAD R1; Οποιαδήποτε έκδοση μου κάνει, είχα ακούσει την πρώτη πριν πολλά χρόνια σε έκθεση και ακόμα θυμάμαι την μία και βάλε ώρα που κάθισα στο δωμάτιο.

Τα Confidence 60; Αυτά δεν τα χω ακούσει (ποιος να τα φέρει σε αυτή την τιμή για demo) αλλά λατρεύω τις μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές του. Κι αυτό ωραίο φαίνεται...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Είχα ακούσει τα 1.5 αρχές 00'ς στην αντιπροσωπεία στα Εξάρχεια τότε. Στον δικό τους χώρο με ολοκληρωμένο VTL ο ήχος ήταν γλυκός και μπορούσες να ακούσεις για ώρες. Τα προτιμούσα για jazz και γενικότερα παλιότερες ηχογραφήσεις, ήταν αρκετά bass shy για rock και για μουσική με βαθύ χαμηλό.

Ερώτηση για την άλλη ζωή που θα είμαι σίγουρα εκατομμυριούχος...:lol:

Πως μετράνε τα TAD R1; Οποιαδήποτε έκδοση μου κάνει, είχα ακούσει την πρώτη πριν πολλά χρόνια σε έκθεση και ακόμα θυμάμαι την μία και βάλε ώρα που κάθισα στο δωμάτιο.

Τα Confidence 60; Αυτά δεν τα χω ακούσει (ποιος να τα φέρει σε αυτή την τιμή για demo) αλλά λατρεύω τις μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές του. Κι αυτό ωραίο φαίνεται...
Confidence έχω αναρτήσει στο παρελθόν στο νήμα " Ό,τι θέλει ο λαός" με ηχεία που πυροδοτούν θετικό ενδιαφέρον.

Γενικώς εταιρείες όπως TAD & Dynaudio έχουν προσεγμένες υλοποιήσεις τουλάχιστον σε θεμελιώδεις παράγοντες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Για όσους μπορεί να μη ΄΄χόρτασαν΄΄από Proac έρχεται το Future One προ εικοσαετίας μαζί με ανακούφιση αφού η εταιρεία τελικώς δεν ακολούθησε τα πρότυπα αυτού του μοντέλου στα σύγχρονα που έχουν πιο στρωτές μετρητικές επιδόσεις.

绝版PROAC-----贵族PROAC FUTURE ONE 三单元落地- 音源及其它设备交易区- 耳机俱乐部论坛
绝版PROAC-----贵族PROAC FUTURE ONE 三单元落地- 音源及其它设备交易区- 耳机俱乐部论坛

Fig.4 ProAc Future One, anechoic response on-axis at 50", averaged across 30º horizontal window and corrected for microphone response, with the complex sum of the nearfield woofer and port responses plotted below 300Hz.

Fig.5 ProAc Future One, lateral response family at 50", from back to front: responses 90º–5º off-axis, reference response on tweeter axis, responses 5º–90º off-axis.

Fig.6 ProAc Future One, lateral response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90º–5º off-axis, reference response, differences in response 5º–90º off-axis.
Martin Logan Quest Z...

H ψευδοανηχοϊκή έρχεται σα να βγήκε κατευθείαν από τον χώρο του... Michael Fremer :

Fig.2 MartinLogan Quest Z, anechoic response of electrostatic driver halfway up panel at 45", averaged across 30 degrees horizontal window and corrected for microphone response, with the nearfield responses of the panel plotted below 350Hz and of woofer.

H εξήγηση γι αυτό το Whiskey Tango Foxtrot χάσμα στην απόκριση είναι απλή : Είτε κροσάρισε η υλοποίηση χαμηλότερα απ'όσο θα ήταν απαραίτητο την ηλεκτροδυναμική μονάδα για τις χαμηλές είτε υψηλότερα το πάνελ για το υπόλοιπο φάσμα ή και τα δύο... Μετά έφταιγαν οι ΄αστικοί μύθοι΄΄ από παλαιότερες εποχές για την ποιότητα ενσωμάτωσης των χαμηλών στα τότε υβριδικά μοντέλα της εταιρείας.
Martin Logan Quest Z...

H ψευδοανηχοϊκή έρχεται σα να βγήκε κατευθείαν από τον χώρο του... Michael Fremer :

Fig.2 MartinLogan Quest Z, anechoic response of electrostatic driver halfway up panel at 45", averaged across 30 degrees horizontal window and corrected for microphone response, with the nearfield responses of the panel plotted below 350Hz and of woofer.

H εξήγηση γι αυτό το Whiskey Tango Foxtrot χάσμα στην απόκριση είναι απλή : Είτε κροσάρισε η υλοποίηση χαμηλότερα απ'όσο θα ήταν απαραίτητο την ηλεκτροδυναμική μονάδα για τις χαμηλές είτε υψηλότερα το πάνελ για το υπόλοιπο φάσμα ή και τα δύο... Μετά έφταιγαν οι ΄αστικοί μύθοι΄΄ από παλαιότερες εποχές για την ποιότητα ενσωμάτωσης των χαμηλών στα τότε υβριδικά μοντέλα της εταιρείας.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.280
Μετά έφταιγαν οι ΄αστικοί μύθοι΄΄ από παλαιότερες εποχές για την ποιότητα ενσωμάτωσης των χαμηλών στα τότε υβριδικά μοντέλα της εταιρείας.
Πάντα μου ακούγονταν περίεργα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.637
Μιλώντας για μοντέλα που μου είχαν ακουστεί ΄΄περίεργα΄΄...
Vienna Acoustics Mozart (1997)
Η ψευδοανηχοϊκή στην αυθεντική μορφή όπως παραδόθηκε για δοκιμή δείχνει σα να το είχαν παρακάνει κάπως στο...dipping :

Fig.5 Vienna Acoustics Mozart, anechoic response on tweeter axis at 50", corrected for microphone response, of samples 4792 (top) and 4326 (bottom, offset by 5dB for clarity).

O δοκιμαστής αντιστρέφει πολικότητα στο tweeter μετριάζοντας το πρόβλημα αλλά και πάλι άσωτο βγαίνει...

Fig.8 Vienna Acoustics Mozart, anechoic response on optimum axis at 50", corrected for microphone response, with complex sum of the nearfield woofer and port responses plotted below 300Hz.

Η δοκιμή είχε ολοκληρωθεί με τη σύσταση ν'αντιστρεφόταν η πολικότητα στη σύνδεση του κλάδου υψηλών στην έκδοση που παρείχε διπλοκαλωδίωση.... Όσες δε εκδόσεις έχουν μονοκαλωδίωση κατευθείαν για τεχνικό έλεγχο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ