Featured Ηχεία...άσωτα

Reaction score
1.323
Τώρα αυτό είναι καρφί για μένα και τον @musiclistener και το σαξόφωνό του ; :D :D 😍

Δεν παίζει ρεαλιστικά το σαξόφωνό του, να το πετάξει. :D 😍
Κανενα καρφί… Απλώς είμαι της άποψης ότι ο ήχος θέλω να προσεγγίζει τον ρεαλισμό όπως τον αντιλαμβάνεται το εμπειρικό εσωτερικό κριτήριο και ταυτόχρονα το μετρητικό . Δεν είναι ο στόχος μου η αφηρημένη τέχνη 😀

Reaction score
19.296
Τώρα αυτό είναι καρφί για μένα και τον @musiclistener και το σαξόφωνό του ; :D :D 😍

Δεν παίζει ρεαλιστικά το σαξόφωνό του, να το πετάξει. :D 😍
Ωχ, σόρρυ @musiclistener

Τον @musicfanatic εννοούσα.

😍
Κανενα καρφί… Απλώς είμαι της άποψης ότι ο ήχος θέλω να προσεγγίζει τον ρεαλισμό όπως τον αντιλαμβάνεται το εμπειρικό εσωτερικό κριτήριο και ταυτόχρονα το μετρητικό . Δεν είναι ο στόχος μου η αφηρημένη τέχνη 😀
Λάθος άποψη έχεις. Και ούτε πλησιάζει τίποτε απο αυτά που λές. Και εάν νομίζεις ότι πλησιάζει, μετράς λάθος ή ελλιπή πράγματα. :D

Τέλος πάντων η προσπαθειά μου να σε σώσω απο τους audio people έχει λάβει τέλος καθώς έχει και στενά όρια. :D😍

Αφηρημένη τέχνη είναι ... σαν του Βαν Γκόγκ και πολύ "χειρότερα" μάλιστα. Μόνο που δεν είναι χειρότερο το "χειρότερα", είναι απλώς άλλο πράγμα. Επιμένοντας στην αναζήτηση κάτι ανύπαρκτου βγαίνεις εκτός του "σωστού" δρόμου. Αλλά αφού το λέει όλη η βιομηχανία του audio και να το έχουν μάλιστα και σαν main objective ... κάτι παραπάνω θα ξέρουν απο εμένα. :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.992
Μύθος , μύθος είναι αυτό, υπερβολές.... ο N.K. απλώς έβαλε λάθος το μικρόφωνο. Εγώ είδες ; Ακόμη και απο το κασετοφωνάκι μου το panasonic, τα είπα και έτσι , και αλλιώς. :D

¨Ασε που τα όργανα όταν τα παίζεις εντός ενός κλειστού χώρου διεγείρουν πολυ λιγότερο τα modes του δωματίου συγκριτικά με ένα μηχανικό σύστημα με ηχεία. Ξέρεις γιατί ; Εδω σε θέλω μάστορα, αυτό να απαντήσεις.

Φεύγω τώρα, εχω φιλοξενούμενους , μην ξαναμπω αύριο και έχεις "βρίσει" πολύ πάλι. Ταπεινότης ... το παν είναι η ταπεινότης.

:D
Το ηχοσύστημα σε σχέση με δεδομένο μουσικό όργανο θα εισαγάγει εκ των πραγμάτων δικές του παρασιτικές αρμονικές συνιστώσες , δική του κρουστική και διασπορά εκείνη των ηχείων.

Reaction score
2.116
Και στο ταβάνι (εάν ήταν, εάν η γιαγια μου είχε καρούλια δηλαδή και έτσι συζήτηση) όχι μόνο μετριάζεται είναι και εύκολο. Ακόμη και με targeting σε συγκεκριμένη συχνότητα και πανω κάτω αυτής ακόμη ακόμη και με ανακλαστικές διατάξεις σε αυτές τις συχνότητες. Άσε που δεν εμφανίζεται σε όλες τις διευθύνσεις στην πράξη σχεδόν ποτέ, όπως λέει η "θεωρία" που όποτε θέλουμε την επικαλούμαστε και όποτε θέλουμε επικαλούμαστε την πράξη σαν βολικό επιχείρημα ή κριτήριο. Ούτε την στερεοφωνική εικόμα επηρρεάζουν, το χαμηλό επηρεάζουν. Εκεί που προτείνεις εσύ να μπιανουν τα ηχεία να δείς πόσο επηρρεάζεται η στερεοφωνική εικόνα. Το ζμπιρρρρ τότε .... είναι τίποτε :D
Εάν η γιαγιά σου είχε καρούλια θα την έλεγαν μπομπινόφωνο !
Θα απολαμβάνατε αναλογικό ήχο και μαγευτική μουσική οικογενειακώς. Με αλλαγή πυκνωτών, κάθε 15 χρόνια , η γιαγιά θα ζούσε αιωνίως

Reaction score
1.323
Ζήτησα μια περίληψη από AI για το παρακάτω thread του asr

Based on the thread discussion, here are the key points about how close HiFi systems can get to reproducing real instruments:

1. Closest Achievable Aspects:
- Direct on-axis sound reproduction of individual instruments can be quite accurate with high-quality modern speakers
- Scale and clarity of instruments can be reproduced well
- Individual instrument detail and separation can be achieved
- Basic tonal characteristics can be reproduced reasonably well

2. Key Limitations:
- Timbral realism is difficult to fully achieve, especially with full orchestras
- Spatial reproduction is limited by stereo format
- Directional and radiation patterns of real instruments cannot be perfectly mimicked by speakers
- Room acoustics and reflections differ from live venues
- The recording/playback chain introduces some homogenization of sound

3. Contributing Factors for Better Reproduction:
- Surround sound (5.1+) gets closer than stereo
- High quality modern speakers with neutral response
- Good recording techniques and minimal processing
- Proper room acoustics
- Quality amplification and source components

The consensus seems to be that while Hi-Fi systems can produce very enjoyable and sometimes convincing reproductions, they cannot fully replicate the complete experience of live instruments due to fundamental limitations in recording and playback technology. The best results come from focusing on accuracy and neutrality in reproduction rather than trying to artificially enhance certain aspects of the sound.

Would you like me to elaborate on any of these aspects?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.992
Sonus Faber Piccolo Solo... το πάλαι ποτέ κεντρικό που είχε κυκλοφορήσει η εταιρεία για την εισαγωγική home cinema σειρά της...
Sonus Faber Piccolo Solo Center Channel Speaker
Δέρμα στο περίβλημα και τέρμα στην οριζόντια διασπορά...

CEA2034

On Axis

Estimated In-Room Response

SPL Horizontal Contour Normalized

Αλλά η κατακόρυφη τεφαρίκι για όσους θα κάθονταν...όρθιοι όπισθεν του MLP...
SPL Vertical Contour Normalized

Μπόνους ή... πόνους ; Ιδού η απορία !

Buchardt A10 Anniversary... Παρά τα καλά λόγια του Erin το συγκεκριμένο ηχείο ο γράφων το έχει μεγάλο άχτι...
Anniversary 10 (B Stock)

Ας δούμε και τους κύριους λόγους... Καταρχάς η ελαφρώς ανηφορική τονική υπογραφή:
CEA2034
On Axis
Estimated In-Room Response
Δεύτερον, η κατακόρυφη διασπορά παρά τον γενναιόδωρο κυματοδηγό...
SPL Horizontal Contour Normalized
SPL Vertical Contour Normalized
Αλλά κορυφαίος λόγος η δυναμική συμπίεση εξαιτίας της ηλεκτρονικής ισοστάθμισης από το εσωτερικό DSP που φανερώνει πόσο άκυρη είναι η δηλωμένη απόκριση από τα 28 Hz...
1734269075860.png

Στα 86 dB η ολική αρμονική παραμόρφωση κάτω από τα 50 Hz εξισώνεται με το σήμα :
1734269204098.png

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.100
To Sonus Faber αυτό καταπληκτικό για να το βάλεις σαν Ls1 / Ls2 / Ls3 / Rs1 / Rs2 / Rs3 σε χώρο με τρείς σειρές θεατών με μικρά κενά μεταξύ των.
Τέλειος περιορισμός οριζόντιας διασποράς στο 1kHz - 3kHz :D

Reaction score
19.296
μαγευτική μουσική οικογενειακώς. Με αλλαγή πυκνωτών, κάθε 15 χρόνια , η γιαγιά θα ζούσε αιωνίως
Με πεσμένους πυκνωτές η γιιαγιά, εεε, το σύστημα θα παίζει καλύτερα, πιο γλυκά, τώρα τσιρίζει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.760
Members
38.234
Νεότερο μέλος
elenigiannakopoulou0@gmai