Featured Ηχεία εταιρείας ή DIY

Μηνύματα
785
Reaction score
595
Αυτά έχουν γραφτεί πριν γίνεις καν μέλος
Δεν ειπα οτι το ειπες για μενα μονο. Αυτα πιστευεις . Και μαλιστα πιστευεις και πραγματα που δεν πρεπει να πιστευεις οπως επαναλλημενα εχω δειξει με νουμερα οτι ειναι λαθος να συνδεεις την παραμορφωση με την διαμετρο του κωνου μονο. Οπως το απεδειξα βαζωντας διπλα διπλα το 8ιντσο καλι με το δικο μου ηχειο.

Τελος παντων μη τα λεμε παλι αυτα. Εχεις την αποψη σου.

Τα ορια ειναι ξεκαθαρα. Δε σου λεει αν ακους σταθμες απο μπασο εισαι ασφαλης ενω αν ακους λιγοτερο μπασο εισαι ζορικα. Δεν ενδιαφερει το τυμπανο απο που προερχεται η σταθμη ως προς την υγεια αυτου.

Στο κατω κατω το μιγμα ηχου που ακουω λογω κατηφορικης καμπυλης στη θεση ακροασης εχει παντα πιο πολυ μπασο απο τις υπολοιπες συχνοτητες.
 



Μηνύματα
189
Reaction score
101
Οποιος ακουει 100 105 + db για ωρες και συχνα θα χρειαστει συντομα ακουστικα για να μπορει να συννενοειται στην καθημερινοτητα .

 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.243
θα εξακολουθω να ακουω σε μεσες σταθμες 70-75.
Να κάνεις ότι θέλεις.
Και καλά θα κάνεις να κάνεις ότι θες.
Και λογαριασμό να μη δίνεις.

Εγώ, μόνο ένα πράγμα θέλω να κάνω: αν έρθεις σπίτι μου να ακούσεις μουσική, πριν φύγεις, να σου δείξω σε τι στάθμες άκουγες. 🤣🤭


ΥΓ. Τα 75 dB (C) μέσης στάθμης, κάποιοι τα θεωρούν "στάθμη αναφοράς". Έχουν αναφερθεί αυτά, διεξοδικά.
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.797
Reaction score
20.705
Προσωπικά ακούω συνήθως σε 78-82dB(C) μέση.
Δηλαδη reference-3, -5, κάπου εκεί.
Μια φορά την βδομάδα μπορεί να πάω reference, ποτέ περισσότερο.
Μια χαρά.. :thumbsup:
Και ακούς αρκετή κλασσική αν έχω καταλάβει καλά που έχει συχνά χαμηλά περάσματα..

Πολύ μετρημένος.. 8-)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.243
Προσωπικά ακούω συνήθως σε 78-82dB(C) μέση.
Δηλαδη reference-3, -5, κάπου εκεί.
Δηλαδή ριφερενς.

Τα λέω σε σένα, και δείχνω και σοβαρά λινκς, για να διαβάσουν άλλοι, αλλά έχει ένα Α ενδιαφέρον:


Αφού διαβάσετε αγαπητά μέλη όλο το κείμενο στο ανωτέρω λινκ, μετά θα χρειαστεί να φτάσετε στο appendix 2, όπου εξηγείται γιατί πραγματοποιήθηκε η αλλαγή απ'τα 85dB στα 83dB απ'το original AES version του paper, εξ'αιτίας της αλλαγής απ'τα παλιά VU/averaging SPL μετρητικά.
Τώρα η προδιαγραφή είναι 83dB SPL (C) μέση στάθμη σε φλατ αναπαραγωγή ροζ θορύβου γραμμένου στα -20dBFS, ή ακόμα καλύτερα, αναφέρεται ως 85dB SPL (C) στα -18dBFS.
Τα νεότερα RMS-based SPL μετρητικά (όπως και το umic στο REW) τυπικά δείχνουν 2dB λιγότερο από ότι τα παλιά.


Βέβαια αυτές είναι γνώσεις για μεγάλα παιδιά.
Περί κρέστ φακτορ, σε άλλο ποστ.
 


Μηνύματα
4.628
Reaction score
8.024
Ιδανικά 80-87 dBc εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέπουν, χώρος και σύστημα.
Εάν τώρα ακούτε κομμάτια χωρίς δυναμικό εύρος, συμπιεσμένα θα σας φανεί πιθανόν στα 83 db ότι παίζει αρκετά δυνατά. Παίζει και αυτό ρόλο
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.150
Reaction score
131.243
Τι χρησιμοποιετε για spl meter και σε τι ρυθμιση?
Trinnov. Αποκλειστικά. 😎

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο σοφτγουερ καλιμπραρίσματος που να διαθέτει ρυθμιζόμενο crest factor από την τρινοβ, και μάλιστα με διαφορετική ρύθμιση για δορυφόρους (μίνιμουμ 25 dB) και σαμπ (μίνιμουμ 15 dB). Αυτά, τα αλλάζεις κατά το δοκούν.

Με το δικό του μικρόφωνο γίνεται μέτρηση μέσης στάθμης σε ροζ θόρυβο, ενώ παίζει αυτός ο ροζ τόνος στα -20dBFS.

Βλέπεις τη στάθμη μέτρησης από καθεμιά κάψα (4) του μικροφώνου ξεχωριστά, και μέση στάθμη μέτρησης από τις 4 κάψες μαζί.

Ξεκινάει να είναι από "κίτρινη" σε "πράσινη" η ένδειξη στάθμης, στα 78 dB (C) και παραμένει "πράσινη" μέχρι τα 85 dB(C), από κει και πάνω γίνεται "πορτοκαλί", αλλά θα χρειαστεί να μπεις στο "πορτοκαλί" εάν είναι υψηλός ο θόρυβος περιβάλλοντος και δεν επαρκεί το στάνταρ crest factor (σου βγάζει μήνυμα αναπαρκούς στάθμης για το crest factor), το οποίο θέλει να είναι τυπικά στα 30 dB (ασχέτως του μίνιμουμ, το οποίο βρίσκεται στα 25 dB και μπορείς να το αλλάξεις όσο θες, λόγου χάριν σε αδύναμα ηχεία).

Στο εύρος που είναι "πράσινη" η ένδειξη, είναι το εύρος της αποδεκτής ως "στάθμης αναφοράς" (αναλόγως αριθμού ηχείων), και βλέπεις επί τόπου που είναι η ρύθμιση στο volume για επίτευξη αυτής της τιμής.

Σε αυτό το στάδιο, καθώς παίζει ροζ θόρυβος, μπορείς να εναλλάσσεις όποιο ηχείο ή σαμπ θες να βγάζει θόρυβο, κι έτσι μπορεί να επιτυγχάνεται και άριστη manual ρύθμιση ίσης στάθμης σε κάθε σαμπ, σε σχέση με τους δορυφόρους, εάν βεβαίως το επιθυμείς. Εγώ το κάνω από την πλάτη των σαμπ, ειδάλλως τα φέρνει μόνο του το μηχάνημα.

Παραδοσιακά πάω τη ρύθμιση του crest factor στο 30 ως μίνιμουμ, πράγμα που ως τώρα δεν έχει οδηγήσει σε διαφορετικά επίπεδα αναγκαίας στάθμης για επίτευξη καλιμπραρίσματος, λόγω πολύ χαμηλού θορύβου περιβάλλοντος στο χώρο μου, και καλιμπράρω στα 85dB μετρουμενης στάθμης δορυφόρου, και εκείνη την ένδειξη του volume τη σημειώνω. Το πώς βγάζω στάθμη αναφοράς για το σεταπιον, είναι άλλη διαδικασία, που έχει σχέση με τον αριθμό των ηχείων. Δηλαδή καλιμπραρισμα γίνεται στο -11 ή -10 του volume, όπου μετράει κάθε δορυφόρος 85 dB(C) στην mlp, και στάθμη αναφοράς, λόγω αριθμού ηχείων, έχω το -17.

Εφόσον στο τελικό καλιμπραρισμα (ταργκετ κερβ) δεν υπάρχει διαφοροποίηση (gain) στον 1 χιλιοκυκλο, παραμένει σταθερή η στάθμη Φον, ασχέτως ταργκετ κερβ (ας έχει +10 dB gain στα μπάσα, αδιάφορο), οπότε η στάθμη που έγινε το καλιμπραρισμα, με την ένδειξη που είχε, παραμένει να είναι χρήσιμη ένδειξη για ορισμό της στάθμη αναφοράς του σεταπ.

Βεβαίως αυτά έχουν μια α ελαστικότητα, και βεβαίως στο τελικό αποτέλεσμα παίζει σημαντικό ρόλο η στάθμη ηχογράφησης, οπότε όλα είναι ..ρευστά (οι βασικές αρχές όμως, όχι).

Κι έτσι, πείνασα και θέλω μπριζόλα.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.101
Reaction score
82.564
Μια χαρά γίνεται και με REW.
Επίσης υπάρχουν papers για την ακρίβεια διάφορων smartphone apps, για όποιον θέλει να πάρει απλώς μια ιδέα.
 

Μηνύματα
13.123
Reaction score
10.397
Οποιος ακουει 100 105 + db για ωρες και συχνα θα χρειαστει συντομα ακουστικα για να μπορει να συννενοειται στην καθημερινοτητα .

Μη μπερδεύουμε πάλι την ακρόαση μουσικής σε μέση στάθμη με τις κορυφές της με τον θόρυβο ( μηχανημάτων ή σε περιβάλλοντα εργασίας) που αναφέρει το paper.
"Βλέπω κύκλους..."
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.369
Reaction score
21.081
83db μπλακμεταλαδες...θα πάρω τύμπανα, κεριά, μυαλά , μυξες και κάνα δυο κρεατοελιές στο χέρι
Αδερφέ, αν καταφέρεις να επισκεφτείς το χώρο του Κώστα κι ακούσεις σε εκείνον τον χώρο black metal, θα ξεχάσεις ό,τι νόμιζες ότι ήξερες περί ακρόασης μουσικής... Μην σου πω ότι θα ξεχάσεις και το όνομα σου... :biggrin:
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.663
Μηνύματα
2.913.301
Members
38.083
Νεότερο μέλος
astrogrk
Top