Ηχεία bose

Reaction score
3
Ήθελα τη γνώμη σας για τα ηχεία της Bose. Έχοντας περάσει χρόνια και χρόνια με high end ηχεία, αγόρασα πριν περίπου ένα χρόνο ένα ζευγάρι 301 σειρά 3 για να θυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια που τότε είχα ένα ηχείο της Bose το 301 σειρά 1. Tο σύστημά μου είναι Jadis da88 ενισχυτής, Meridian 808 player και Siltech καλώδια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο όμορφα και ανθρώπινα έπαιξε. Τόσο πολύ που το πανάκριβο ηχείο μου με το 6,5”woofer άλλαξε ιδιοκτήτη. Αποφάσισα λοιπόν να το αναβαθμίσω. Το διέλυσα όλο,αφαίρεσα την πλαστική επικάλυψη του ξύλου , το ξανακόλλησα , το έβαψα με αστάρι και βαφή αυτοκινήτου και άλλαξα την καλωδίωση με Oyaide,πυκνωτές και αντιστάσεις Vishay και μπόρνες Wbt. Έγινε ακόμα καλύτερο χωρίς όμως να χάσει τον αρχικό του χαρακτήρα. Τα λέω αυτά γιατί κάποιοι τα θεωρούν σκουπίδια. Άποψη που ποτέ δε συμμεριζόμουν ούτε τώρα ούτε όταν ήμουν φοιτητής. Το διαφορετικό δεν σημαίνει ότι είναι σκουπίδι. Το να κάθεσαι σε ένα καναπέ καρφωμένος και να προσπαθείς να καταλάβεις που βρίσκεται ο ντράμερ δεν είναι η πεμπτουσία της ηχητικής ακρόασης. Φιλικά Στέργιος.

gid

Reaction score
9.758
Φίλε το ότι χάρη σ' αυτά παράτησες (ως προς τα ηχεία τουλάχιστον) το hign-end και τα παλαβά έξοδα που αυτό συνεπάγεται, είναι πολύ θετικό.

Ακόμη κι αν ο λόγος που τόσο αγαπάς τα Bose είναι η νοσταλγία για τα νεανικά σου χρόνια, όταν είχες παρόμοια. ;)

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.620
Το να κάθεσαι σε ένα καναπέ καρφωμένος και να προσπαθείς να καταλάβεις που βρίσκεται ο ντράμερ δεν είναι η πεμπτουσία της ηχητικής ακρόασης.
Δε θα διαφωνήσω... βέβαια γούστα είναι αυτά, άλλοι γουστάρουν αν κουνηθεί ο κιθαρίστας 2 πόντους να το εντοπίσουν...

Reaction score
3
Δεν παράτησα το high end όσον αφορά τα ηχεία. Απλά ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένα ηχείο που κάνει 10.000 € να μην μπορεί να βγάλει χαμηλό και πως είναι δυνατόν να βγάλει χαμηλό με τόσο μικρά woofer που βάζουν. Και σου λένε μετά Α ξέρεις με μικρούς ενισχυτές δεν παίζουνε ,θέλεις το λιγότερο 250 watt για να παίξει και πάρε και ένα subwoofer που κάνει τρία χιλιάρικα Και λέω εγώ γιατί δεν το φτιάχνεις λίγο μεγαλύτερο να βάλεις και ένα οχτάρι woofer το λιγότερο και να το κάνεις ευαίσθητο. Μπορεί η Bose και δεν μπορείς εσύ που θεωρείσαι η εταιρία γκουρού των ηχείων. Αυτό που συμβαίνει σε αυτό το χώρο με τα ηχεία δε συμβαίνει με κανένα άλλο μηχάνημα. Νιώθω ότι δεν αγοράζω ηχείο αλλά ένα κόσμημα πολυτελείας.

Last edited:

gid

Reaction score
9.758
Δεν παράτησα το high end όσον αφορά τα ηχεία.
Κι όμως, το έχεις κάνει και μάλιστα όχι με δηλώσεις αλλά με πράξεις, αφού όπως έγραψες πλέον ακούς με τα Bose....

Δεν παράτησα το high end όσον αφορά τα ηχεία. Απλά ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένα ηχείο που κάνει 10.000 € να μην μπορεί να βγάλει χαμηλό και πως είναι δυνατόν να βγάλει χαμηλό με τόσο μικρά woofer που βάζουν.
Κατά σύμπτωση, πριν ελάχιστες μέρες έγραψα αυτό και αυτό.

Ωστόσο στο χώρο (και στα χρήματα) του high-end δεν έχει ποτέ κανείς πρόβλημα να βρει ηχείο με "αρκετά μεγάλο" woofer, εάν αυτό επιθυμεί... :idk:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.226
Ήθελα τη γνώμη σας για τα ηχεία της Bose. Έχοντας περάσει χρόνια και χρόνια με high end ηχεία, αγόρασα πριν περίπου ένα χρόνο ένα ζευγάρι 301 σειρά 3 για να θυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια που τότε είχα ένα ηχείο της Bose το 301 σειρά 1. Tο σύστημά μου είναι Jadis da88 ενισχυτής, Meridian 808 player και Siltech καλώδια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο όμορφα και ανθρώπινα έπαιξε. Τόσο πολύ που το πανάκριβο ηχείο μου με το 6,5”woofer άλλαξε ιδιοκτήτη. Αποφάσισα λοιπόν να το αναβαθμίσω. Το διέλυσα όλο,αφαίρεσα την πλαστική επικάλυψη του ξύλου , το ξανακόλλησα , το έβαψα με αστάρι και βαφή αυτοκινήτου και άλλαξα την καλωδίωση με Oyaide,πυκνωτές και αντιστάσεις Vishay και μπόρνες Wbt. Έγινε ακόμα καλύτερο χωρίς όμως να χάσει τον αρχικό του χαρακτήρα. Τα λέω αυτά γιατί κάποιοι τα θεωρούν σκουπίδια. Άποψη που ποτέ δε συμμεριζόμουν ούτε τώρα ούτε όταν ήμουν φοιτητής. Το διαφορετικό δεν σημαίνει ότι είναι σκουπίδι. Το να κάθεσαι σε ένα καναπέ καρφωμένος και να προσπαθείς να καταλάβεις που βρίσκεται ο ντράμερ δεν είναι η πεμπτουσία της ηχητικής ακρόασης. Φιλικά Στέργιος.
ως πρώην κάτοχος 301 σειρά 4 ...στα μαθητικά κ φοιτητικά μου χρόνια αυτό που έχω να πω είναι...
ότι πρόκειται για ένα ηχείο που σου γεμίζει τον χώρο μουσική....αν ο χώρος βολεύει και τα τοποθετήσεις σωστά θα σου βγάλει μια γεμάτη σκηνή χωρίς λεπτομέρειες οργάνων...αλλά θα σου βγάλει...δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει κενό μπροστά σου και σε 5 μέτρα μεταξύ τους

εννοείται ότι αντέχουν ξύλο ανελέητο με το 8ιντσο...και εννοείται ότι αυτός ήταν κ ο λόγος που ''έστειλες'' τα 6.5ρια για τσάι:biggrin:
γενικά τώρα που θυμάμαι...απορώ πως δεν κάηκε ποτέ κάτι με αυτά που τράβηξε....αλλά πως να καεί? από την μία σε ειδοποιούν οι ασφάλειες στα τουίτερς...από την άλλη ο αεροδυναμικός θόρυβος (και σε εξαιρετικές περιπτώσεις η πτώση της πλαινής σίτας) από το πορτ του ηχείου...που αν βάλεις λίγο τεφλόν στις υποδοχές λύνεται κ αυτό :biggrin:

τώρα ως προς τα υπόλοιπα για τις αναβαθμίσεις που έκανες.... μου θυμίζει το ανέκδοτο
''πως διπλασιάζεις την τιμή ενός Γιούγκο?.......φουλάροντάς το με βενζίνη''

άσκοπη σπατάλη

τα συγκεκριμένα ηχεία...δεν διαθέτουν κροσόβερ σε ότι μοντέλο έχω δει τουλάχιστον...έναν πυκνωτή πάνω στο γουφερ σε σειρά με μια αντίσταση στα τουίτερς...που καταναλώνει την περίσσεια ισχύ για προστασία....ούτε κολλήσεις ούτε τίποτα...μόνο περιέλιξη στις επαφές...
και ειδικά το βράδυ όταν δίνεις εντάσεις...χρησιμοποιείται και σαν φωτιστικό σε συνεργασία με τις πλαϊνές επιφάνειες 8-)

άνετα τα ξαναγόραζα🥰

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.947
Members
38.384
Νεότερο μέλος