- Reaction score
- 1.275
Από μια πρόχειρη ματιά, τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν τρία τρωτά σημεία που επιδέχονται βελτιώσεις.Καλησπέρα σας! Είμαι κάτοχος πολυκάναλου συστήματος και σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε ένα ζευγάρι ηχείων που θα το λειτουργώ μόνο για μουσική εκμεταλλευόμενος τις ζώνες του ενισχυτή μου. Από αυτό που ήδη έχω μετά από ώρα ακρόασης είναι λίγο κουραστική η ακρόαση. Ψάχνω κάτι αναλυτικό μεν μουσικό δε! Τα υποψήφια ηχεία που σκέφτομαι είναι τα ηχεία βάσης elac vela ή τα Sonus Faber sonetto. Το μπάτζετ θα είναι μεχρι 2500. Ανάμεσα σε αυτά υποψηφια είναι και τα elac carina τα οποία στα ίδια χρήματα μπορώ να πάω στα δαπέδου. Μουσική ακούω μόνο ψηφιακά μέσω Spotify, tidal κλπ. Ενισχυτης είναι ο marantz sr7013 με τη βοήθεια του αντίστοιχου τελικού του . Αξίζει μια τέτοια κίνηση βάση της εμπειρίας σας? Ποιο από αυτά τα ηχεία θα μου προτείνατε?
Χώρος που θα μπουν γύρω στα 30 τετραγωνικά
Απόσταση ακρόασης γύρω στα 3 μέτρα.
Μουσική πάνω κάτω σε dire straits, Diana Krall, Fleetwood Mac, pink floyd, deep purple...
Σαμπ ήδη υπάρχει αν χρειαστεί με τα βάσης.
Σας ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.
Το πρώτο είναι το απλοϊκό crossover, το δεύτερο είναι η φτωχή απόσβεση των ξύλινων τοιχωμάτων της καμπίνας και το τρίτο η φτωχή απόσβεση του πλαστικού της κόρνας του tweeter.
Έχω τη γνώμη πως στοχευμένες επεμβάσεις στα τρία αυτά σημεία, θα εξαλείψουν -κατά σημαντικό βαθμό- τα προβλήματα ακρόασης των ηχείων σας, διατηρώντας τα όποια θετικά βρίσκεται εσείς πως διαθέτουν αυτά, για τα οποία και αρχικά τα επιλέξατε.
Στη θέση σας, και πριν τα αποχωριστώ, αρχικά θα προχωρούσα στις τροποποιήσεις του crossover που σας προτείνω.