Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.053
Απάντηση: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

επειδή με πχιάνει η πάρλα ώρες ώρες, :116::116::116::116: για όσους βαριούνται να διαβάζουν σελίδες επί σελίδων, να η απάντηση στο ερώτημα του τέθηκε:

για 100db από τα δυο ηχεία στα 6,5 μ, χρειάζονται 116 db στο 1 μέτρο από τα δυο ηχεία μαζί, ή 113db από το κάθε ηχείο στο 1 μ.
ε, στο παραπάνω βάλτε και ένα τζόγο του 1 db (για το σύνολο των λόγων καταπόνησης ή κορνίασης που προανέφερα - σλόου δι εγκς), και είστε μέσα. Άλλωστε, τι να την κάνετε την τρομερή ακρίβεια στον υπολογισμό της απαιτούμενης ισχύος, όταν είναι δεδομένο πως ένα δυναμικό περιθώριο 9db ακούγεται μια χαρά και από τον κουφό σε σχέση με το απολύτως αναγκαίο χέντρουμ των 3db? Σλόου δι εγκς στον κύβο!

Reaction score
2.201

Το θέμα των υπολοίπων που άκουσαν το σύστημα του Αντώνη ήταν κυρίως η μέγιστη απαραμόρφωτη στάθμη ακρόασης που μπορεί να επιτευχθεί στο συγκεκριμένο χώρο, χωρίς το σύστημα να κουράζει. Με απλά λόγια, αυτή η μέτρηση κρύβει μέσα της και στοιχεία υποκειμενικότητας. Εγώ, για παράδειγμα, αν άκουγα μουσική από ένα ηχείο το οποίο δεν με κάλυπτε ηχητικά, δεν θα μπορούσα να ακούσω σε στάθμη μεγαλύτερη από 75dB, ανεξαρτήτως αν το όλο σύστημα μπορούσε να αποδώσει 120dB στο σημείο ακρόασης :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.053

και αυτό που αναφέρεις, προς ενημέρωσή σου, οφείλεται στο ότι ο άρχων άντωνυ είναι από τους ελαχιστότατους που έχει κατανοήσει την απαίτηση για πολύ υψηλό χέντρουμ ισχύος, ιδίως σε συνεργασία με ευαίσθητους μετατροπείς, κάτι που με την κοινή χαλιεντάδικη λογική παραπέμπει αυτομάτως σε ψόφχια σετ ως ιδανικά "εργαλεία". μη χε....

Reaction score
1.720

τοση ωρα καλα μας το πηγαινες!!!
το τελευταιο τι το ηθελες!!!!:105:

Reaction score
2.201

Ούτε η Ντόρα δεν είχε ποτέ της φανταστεί ότι είχε τόσο πολύ headroom.
Που ήταν και που βρέθηκε !!!

Y

Yiannis_B

Guest

...άσε που τελικά οι μοντούλες ice παίζουν καλά και λόγω ισχύος...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.906

Δεν είναι λίγο , αλλά πολύ υπερβολικό. Με 7 διπλασιασμούς ισχύος απο το 1 στα 128 watts, ο τύπος δεν ξέρει τι λέει.
Αμα θες το βγάζουμε στο μέτρημα. 1 , 2 , 4 , 8, 16, 32, 64 , 128. Αρα με 16 βατάκια έχεις και το περιβόητο περιθώριο των 9 db headroom του ear, μια χαρά είσαι. Πρόσεξε το απο 1 εως 16 , μεσολαβούν 4 διπλασιασμοί ισχύος.
Να στο κάνω πιο λιανά, σε dbιά, με ηχείο ευαισθησίας 95db , το δικό μου,
1-95, 2-98,4-101,8-104,16-107,32-110,64-113,128-116,256-119db , απο ενα ηχείο. +3db απο το άλλο ηχείο 122db στο ενα μέτρο. Δλδ στα 4 μέτρα 104dbιά , μια χαρά το βρίσκω απο μόλις 256 βατάκια.
Θες να το δούμε χωρίς headroom? , περίπου 114,5 db απο 100 βατάκια στο 1 μέτρο απο ενα ηχείο , +3db απο το άλλο 117,5 dβιιά απο 2 ηχεία στο ενα μέτρο . Μια χαρά είναι.
Πες λοιπόν του τύπου που ισχυρίζεται οτι ενας ενισχυτής 100watts κάνει μόνο για ακροάσεις με 1 watt οτι λέει παπαριές.

Y

Yiannis_B

Guest

Ούτε η Ντόρα δεν είχε ποτέ της φανταστεί ότι είχε τόσο πολύ headroom.
Που ήταν και που βρέθηκε !!!
....το headroom πολλοί εμίσησαν......το πολύ headroom ουδείς.....:107:

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν είναι λίγο , αλλά πολύ υπερβολικό. Με 7 διπλασιασμούς ισχύος απο το 1 στα 128 watts, ο τύπος δεν ξέρει τι λέει. ...

...Πες λοιπόν του τύπου που ισχυρίζεται οτι ενας ενισχυτής 100watts κάνει μόνο για ακροάσεις με 1 watt οτι λέει παπαριές.
Ο τύπος μιλάει για 20db κορυφές πάνω από την rms τιμή μη συμπιεσμένου μουσικού σήματος. Να ξεκινήσουμε από αυτό? Είναι λάθος?

Προφανώς όσο περισσότερο συμπιεσμένη μουσική ακούς, τόσο μειώνεται η αναλογία 1 watt / 100 Watt που αναφέρει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.053

βρε συγκρατημένος είναι, τι υπερβολικός...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.053

τοση ωρα καλα μας το πηγαινες!!!
το τελευταιο τι το ηθελες!!!!:105:
τάκη μου, αν ψάξεις σε όσα έχω γράψει κατα καιρούς, θα δεις πως η προτίμησή μου είναι στις λάμπες, και φυσικά στις λάμπες ΠΟΛΥ μεγάλης ισχύος. Αν ψάξεις στην ιστορία ολόκληρη του όντιο, θα δεις πως όσες λάμπες κυκλοφόρησαν με ισχύ > των 350 βατ, αγαπήθηκαν βάναυσα και κατάφορα και αηδιαστικά. Και είχαν και δίκιο οι αγλήτες! Έλα μου όμως που η επιλογή ενός παλμοενισχυτή δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σετ τάξης Α (δες τρίπαθ αναλύσεις) και δεν έχουν άδικο, καθώς μιλάμε για τελικό στάδιο με μόσφετ μιας κατεύθυνσης μόνο (πχ μόνο ΝΡΝ, ή μόνο ΡΝΡ, θινκ εμπάουτ ιτ) με ταχύτητες διαστημόπλοιου και βάλε. ε, τι να κάνω, ως παιδί και γω, παρασύρθηκα.... άσε που το κόστος της λάμπας ξεφεύγει, άσε που οι αρμονικές παραμορφώσεις έχουν και την "τιμητική" τους σε κάποιες κάπχιες υλοποιήσεις "ψηφιακών" (ονόματα δε λέμε), ε, πονηρός ο βλάχος θα μου πεις, φτωχός πλην όμως τίμιος θα σου απαντήσω!!!!!!

Για να έχουμε ένα σημείο σύγκρισης, κι ενημερωτικά (το έχω ακούσει, δε μιλάω ..."έτσι"), ο τριπαθάκος μου ακούγεται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως γνωστός (λέμε τώρα) λαμπάτος μονομπλόκ με μια οχτάδα 845 ανα κανάλι σε ΑΒ πους πουλ, τιμής όσο μια έπαυλη στη Μύκονο. Ισχύ, υπολογίζεις και μόνος σου, δε θες βοήθεια... άρα, ξέρες που πάει ο ήχος, χωρίς να χρειάζεσαι τη βοήθεια του ...κοινού! χαχαχαχχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.053

επίσης, έχω προτείνει κατ'επανάληψιν ευαίσθητα μονόδρομα (κροσόβερλες) φουλ ρέιντζ με λαμπούλα από πίσω, ως τον απόλυτο μονόδρομο σε χαμηλού κοστολογίου προσεγγίσεις, πράγμα που συνεχίζει να περνάει ...απαρατήρητο. μπατ ιτ ις τζάστ δι φακτς οφ λάιφ!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.906

Eεε πεστο ετσι ντεε!!!! , να καταλάβουμε οτι είσαι κρυφολαμπιόνης.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ετσι εξηγείται η μανία σου με το headroom , , άσχετο , , και όλα τα υπόλοιπα.
Πουνα βαράς τον κώλο σου κάτω , ΑΒ TRANSISTOR ηχο δεν πιάνεις. (σωστο ΑΒ , οχι μπούρδες) ..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.906

επίσης, έχω προτείνει κατ'επανάληψιν ευαίσθητα μονόδρομα (κροσόβερλες) φουλ ρέιντζ με λαμπούλα από πίσω, ως τον απόλυτο μονόδρομο σε χαμηλού κοστολογίου προσεγγίσεις, πράγμα που συνεχίζει να περνάει ...απαρατήρητο. μπατ ιτ ις τζάστ δι φακτς οφ λάιφ!

Αctually, they are not facts of life , but facts of your own life. It depends , on how you see the glass of water..... half empty or half full..... food for thought...

Reaction score
1.720

τάκη μου, αν ψάξεις σε όσα έχω γράψει κατα καιρούς, θα δεις πως η προτίμησή μου είναι στις λάμπες, και φυσικά στις λάμπες ΠΟΛΥ μεγάλης ισχύος. Αν ψάξεις στην ιστορία ολόκληρη του όντιο, θα δεις πως όσες λάμπες κυκλοφόρησαν με ισχύ > των 350 βατ, αγαπήθηκαν βάναυσα και κατάφορα και αηδιαστικά. Και είχαν και δίκιο οι αγλήτες! Έλα μου όμως που η επιλογή ενός παλμοενισχυτή δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σετ τάξης Α (δες τρίπαθ αναλύσεις) και δεν έχουν άδικο, καθώς μιλάμε για τελικό στάδιο με μόσφετ μιας κατεύθυνσης μόνο (πχ μόνο ΝΡΝ, ή μόνο ΡΝΡ, θινκ εμπάουτ ιτ) με ταχύτητες διαστημόπλοιου και βάλε. ε, τι να κάνω, ως παιδί και γω, παρασύρθηκα.... άσε που το κόστος της λάμπας ξεφεύγει, άσε που οι αρμονικές παραμορφώσεις έχουν και την "τιμητική" τους σε κάποιες κάπχιες υλοποιήσεις "ψηφιακών" (ονόματα δε λέμε), ε, πονηρός ο βλάχος θα μου πεις, φτωχός πλην όμως τίμιος θα σου απαντήσω!!!!!!

Για να έχουμε ένα σημείο σύγκρισης, κι ενημερωτικά (το έχω ακούσει, δε μιλάω ..."έτσι"), ο τριπαθάκος μου ακούγεται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως γνωστός (λέμε τώρα) λαμπάτος μονομπλόκ με μια οχτάδα 845 ανα κανάλι σε ΑΒ πους πουλ, τιμής όσο μια έπαυλη στη Μύκονο. Ισχύ, υπολογίζεις και μόνος σου, δε θες βοήθεια... άρα, ξέρες που πάει ο ήχος, χωρίς να χρειάζεσαι τη βοήθεια του ...κοινού! χαχαχαχχαχα
Kωστα ουδεις αντιλεγει για την [φθηνη] σε σχεση τιμης, ενεργεια που μπορει να παρει καποιος απο εναν διακοπτικο, παλμικο ενισχυτη. Αλλα μελετωντας για τουλαχιστον 8 μηνες την αρχη λειτουργιας τους, με εσας που εμπλεξα![με την καλη εννοια] ειδα, οπως το ξερεις και εσυ, οτι αυτο που ειπες , για την αρχη λειτουργιας τουσ ΣΑΝ ταξη Α , οτι το ρευμα μαξ εχει να κανει με κλασματα του περιοδικου σηματος! Δηλαδη ενας καταιγισμος απο κορυφες του κοματιασμενου περιοδικου σηματος.
Αυτο, εμενα προσωπικα, μου κανει κατι σαν κινηματογραφικο καρε!!! Ισως , λεω ,Ισως αυτο να μην αφηνει καποιους, οπως και μενα, να περασουν το ψυχολογικο κατωφλι της λειτουργιας τους!!

Reaction score
1.720

Eεε πεστο ετσι ντεε!!!! , να καταλάβουμε οτι είσαι κρυφολαμπιόνης.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ετσι εξηγείται η μανία σου με το headroom , , άσχετο , , και όλα τα υπόλοιπα.
Πουνα βαράς τον κώλο σου κάτω , ΑΒ TRANSISTOR ηχο δεν πιάνεις. (σωστο ΑΒ , οχι μπούρδες) ..
Για ποια σωστα Α/Β μιλας; για τον αντιτορπιλικο Αβερωφ που εχεις;:119: Εσενα βρε θεοτρελε ο παληοσανσουις τα πρωτα 6 βατ στα δινει σε Α και τα υπολοιπα ρεστα 244σε Β!!

Γιαννη σ αγαπαω ρε!! αλλα μ αρεσει να σε πειραζω!!!!:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.053

Kωστα ουδεις αντιλεγει για την [φθηνη] σε σχεση τιμης, ενεργεια που μπορει να παρει καποιος απο εναν διακοπτικο, παλμικο ενισχυτη. Αλλα μελετωντας για τουλαχιστον 8 μηνες την αρχη λειτουργιας τους, με εσας που εμπλεξα![με την καλη εννοια] ειδα, οπως το ξερεις και εσυ, οτι αυτο που ειπες , για την αρχη λειτουργιας τουσ ΣΑΝ ταξη Α , οτι το ρευμα μαξ εχει να κανει με κλασματα του περιοδικου σηματος! Δηλαδη ενας καταιγισμος απο κορυφες του κοματιασμενου περιοδικου σηματος.
Αυτο, εμενα προσωπικα, μου κανει κατι σαν κινηματογραφικο καρε!!! Ισως , λεω ,Ισως αυτο να μην αφηνει καποιους, οπως και μενα, να περασουν το ψυχολογικο κατωφλι της λειτουργιας τους!!
γι'αυτό βρε δεν ακούς σι-ντί? χαχαχαχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.053

κιπ ον σλίπινγκ. σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσς....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao