Η αποτυχία του Hi End...

Reaction score
672
Re: Απάντηση: Re: Η αποτυχία του Hi End...

Τότε ποιος την στηρίζει???

Δηλαδή τι κάνει 6 μέτρα καλώδιο να κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο;

Τα εξωτικά υλικά;

Το R&D;

Η ποιότητα κατασκευής;

Όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Όσο υπάρχουν άτομα διατεθειμένα να δίνουν 6000 για ένα καλώδιο, θα υπάρχουν και καλώδια αξίας 6000. Φυσικά το κόστος κατασκευής τους δεν θα είναι ούτε το 1/50 της αξίας τους, γιατί όσο και να κοστίζει, πάντα θα είναι ένα καλώδιο...
η απαντηση ειναι πολυ απλη. Δεν βρηκαν κατι που να κανει το συστημα τους να ακουγεται εξισου καλα και να στοιχιζει 3000.

Εαν ευρισκαν θα επαιρναν το φθηνοτερο, να εισαι σιγουρος.

Τωρα γιατι δε το βρηκαν ειναι αλλη ιστορια.
Ειτε δεν εψαξαν αρκετα και εφησυχασαν δειχνοντας εμπιστοσυνη σε καποιον που τους επεισε οτι ΔΕΝ υπαρχει καποιο καλυτερο ειτε εψαξαν αρκετα και οντως δε βρηκαν κατι καλυτερο.

Προκειμενου λοιπον να φτασουν στο αποτελεσμα που επιθυμουσαν δεν τους ενοιαζε που πληρωναν το συγκεκριμενο ποσο

Reaction score
672
Re: Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

Και ενα παραδειγμα. Πασιγνωστη αμερικανικη εταιρεια πανακριβων καλωδιων, καταδικαστηκε απο την αμερικανικη εφορια γιατι εφερνε καλωδια απο την Κινα εβαζε πανω το ονομα της και τσ πουλαγε ως δικα της. Ολοι αυτοι που αγορασαν αυτα τα καλωδια τι ηταν;
δεν ηξεραν οτι μπορουσαν να το παρουν απο την Κινα αλλιως θα το επαιρναν απο εκει στην εκει τιμη

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Με όλα αυτά όμως η συζήτηση ξεφεύγει. Το θέμα δεν το άνοιξα για να δικαιολογήσω την συγχώνευση των κατηγοριών audio. Το άνοιξα για να συζητήσουμε το γεγονός ότι ο τρόπος που λειτουργεί το high end κύκλωμα, έχει αποτύχει παταγωδώς να προσελκύσει νέους χομπίστες στο audio, να εμπνεύσει νέους να ασχοληθούν σοβαρά με την σωστή αναπαραγωγή μουσικής, να τους σπρώξει να ασχοληθούν με την ίδια την μουσική.

Το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει μια κερδοφόρα βιομηχανία, η οποία έχει κάθε λόγο να συντηρεί αυτήν την ιστορία, να γκετοποιεί ανθρώπους, να φτιάχνει δηλαδή target group φανατικών πελατών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί... "χομπίστες" γίνονται έμποροι, ούτε ότι όλοι οι έμποροι δηλώνουν χομπίστες. Το τελευταίο δεν είναι βέβαια καθόλου παράδοξο αλλά ρε παιδιά, όλοι χομπίστες είναι, ένας έμπορος δεν υπάρχει πια; Ένας δεν έγινε έμπορος ειδών hi fi για τα υψηλά κέρδη και μόνο; Όλοι επειδή αγαπούσαν την μουσική έγιναν αντιπρόσωποι; :114:

...

Reaction score
672
Με όλα αυτά όμως η συζήτηση ξεφεύγει. Το θέμα δεν το άνοιξα για να δικαιολογήσω την συγχώνευση των κατηγοριών audio. Το άνοιξα για να συζητήσουμε το γεγονός ότι ο τρόπος που λειτουργεί το high end κύκλωμα, έχει αποτύχει παταγωδώς να προσελκύσει νέους χομπίστες στο audio, να εμπνεύσει νέους να ασχοληθούν σοβαρά με την σωστή αναπαραγωγή μουσικής, να τους σπρώξει να ασχοληθούν με την ίδια την μουσική.

Το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει μια κερδοφόρα βιομηχανία, η οποία έχει κάθε λόγο να συντηρεί αυτήν την ιστορία, να γκετοποιεί ανθρώπους, να φτιάχνει δηλαδή target group φανατικών πελατών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί... "χομπίστες" γίνονται έμποροι, ούτε ότι όλοι οι έμποροι δηλώνουν χομπίστες. Το τελευταίο δεν είναι βέβαια καθόλου παράδοξο αλλά ρε παιδιά, όλοι χομπίστες είναι, ένας έμπορος δεν υπάρχει πια; Ένας δεν έγινε έμπορος ειδών hi fi για τα υψηλά κέρδη και μόνο; Όλοι επειδή αγαπούσαν την μουσική έγιναν αντιπρόσωποι; :114:

...
κοιταξε το θεμα ειναι οτι στο εμποριο μηχανων hi end υπαρχουν τεραστια margins (ομως στο εμποριο επιπλων υπαρχουν μεγαλυτερα!!!). Οποτε εαν καποιος μπορει να βγαζει και λεφτα ασχολουμενος με το hobby του ειναι βολικο για αυτον...

Αλλο χομπιστας και αλλο guru ομως. Ειλικρινα αυτο που μου την σπαει περισσοτερο στον χωρο ειναι οι εμποροι που σου λενε οτι ολα τα αλλα μηχανακια εκτος των δικων τους ειναι απατη....

Reaction score
672

εταιρον παραδειγμα.
Σε τυφλο τεστ που καναμε καποιοι φιλοι σε αλλο φορουμ βγαλαμε ολοι με κρυφη ψγφοφορια ως καλυτερο καλωδιο το πηνιοσυρμα για το συγκεκρημενο συστημα. Και αυτο μιλαμε και τα 7 ατομα ο καθενας ξεχωριστα και με κρυφη παλι λεω ψηφοφορια.
Την αλλη μερα βρεθηκαν δυο εξυπνοι να ειρωνευτουν το πηνιοσυρμα χωρις να το εχουν δοκιμασει. Ο ενας απο αυτους μαλιστα αγορασε καποια πανακριβα καλωδια για το συστημα του και γενικα τον τελευταιο καιρο εχει χαλασει τεραστια ποσα για να βελτιωσει το συστημα του, επειδη καποιοι ειρωνευτηκαν την αποδοση του. Αυτος πως λεγεται και πως λεγονται αυτοι που τον περιτριγυριζουν και τον συμβουλευουν;
δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα αν ακουσεις το συστημα του συγκεκριμενου θα σε πιασουν τα κλαμματα!!!! ειναι αλλου πραγματικα!!! και τα καλωδια ηταν κορυφαιο value for money για την βελτιωση που του εδωσε... και ας ακουγονται ακριβα...

πως ξερεις ομως οτι δε το εχουν δοκιμασει το πηνιοσυρμα? μηπως το ειρωνευτηκαν γιατι το εχουν ηδη ακουσει?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Το σύστημα του Μιχάλη (από ότι κατάλαβα γι αυτόν λέτε) οφείλει να είναι και προφανώς είναι κορυφαίο. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

...

Reaction score
672
παιζει ρολο αν το ακουσανε στα τυφλα? Εαν τους αρεσε δε θα το κραταγανε? Εγω το ειχα για πολλους μηνες και το εδωσα. Γιατι να μη το κρατησω εαν μου εκανε τη δουλεια μου οπως εγω ηθελα?

Ασχετο αλλα αυτη τη στιγμη που μιλαμε ακουω καποια καλωδια σπιτι μου που μου εχουν σταλει απο το εξωτερικο για demo και εχω μεινει μ....ας. Δεν εχω ξανακουσει τετοιο ηχο στο συστημα μου ποτε(και εχω δοκιμασει και καλωδια σε εξωφρενικες τιμες). Μη με ρωτησετε μονο την εταιρια γιατι δε θελω να θεωρηθει (οπως σε αλλο forum) οτι κανω διαφημιση. Το ονομα το κραταω για τον εαυτο μου.

Ο λογος που το αναφερω ειναι εξαιτιας του απιστευτου marketing της εταιριας και σαν παραδειγμα ειλικρινους στασης απεναντι στον καταναλωτη. Οι τυποι πιστευουν (και τους εχουν πει κιολας πολλοι Audiophiles ανα τον κοσμο) οτι εχουν τα κορυφαια καλωδια στον πλανητη. Ολο το promotion γινεται απο στομα σε στομα. Εγω επικοινωνησα μαζι τους και μου εστειλαν τα καλωδια τους χωρις να μου ζητησουν λεφτα!!!!!!!!!!!!!

Ειναι τοσο σιγουροι οτι ειναι τα καλυτερα που μου ειπανε να τα κρατησω κανα μηνα, να τα συγκρινω με οτι υπαρχει και μετα εαν μου αρεσουν τους πληρωνω αλλιως να τους τα στειλω πισω. Ισχυριζονται οτι απο τα 70 ατομα που τα εχουν στειλει στην Ευρωπη, οι 67 τα κρατησανε ο 1 δεν ειχε λεφτα να τα κρατησει και οι 2 δεν ακουσαν διαφορες

Εχω να πω οτι τοσο τιμια συμπεριφορα οχι σε εταιρια hi end δεν εχω ξανασυναντησει αλλα πουθενα!!!!!!!!!!!! Δεν ειναι ολα μαυρα στον χωρο...

Reaction score
672
Το σύστημα του Μιχάλη (από ότι κατάλαβα γι αυτόν λέτε) οφείλει να είναι και προφανώς είναι κορυφαίο. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

...
μα για αυτο γελαει ο ανθρωπος με το πηνιοσυρμα. Δεν μπορει να σταθει το πηνιοσυρμα σε τετοια συστηματα δυστυχως για ολους μας.

Reaction score
8
Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

Δεν θα διαφωνησω σε αυτο, αλλωστε οσοι το εχουν ακουσει το ιδιο λενε και αυτο δεν μπορει να ειναι τυχαιο, αλλα εγω αναφερομαι στην μεθοδευση που εγινε το ολο σκηνικο ωστε ο Μιχαλης να δαπανησει καποια μεγαλα ποσα ασχετα αν τελικα το αποτελεσμα τον δικαιωσε, με ειρωνικα σχολια για το παλιο του συστημα και συμβουλες κ.λπ το οποιο ηταν επισης ενα κορυφαιο συστημα αναγκαζοντας τον να επενδυσει ενα οχι ευκαταφρονητο ποσο. Το αναφερω αυτο γιατι το ειδα προσφατα να επαναλαμβανεται με την απαξιωση στο συστημα φιλου μου, οπου ευτηχως δεν τσιμπησε. Και το ερωτημα μου ειναι σκεπτομενος και τα περιθωρια κερδους που αφηνουν κυριως καποια αξεσουαρ του χωρου. Οι αποφασεις που παιρνουμε κυριως οι λιγοι που εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα για μια σοβαρη επενδυση - αναβαθμιση στο χωρο, προερχεται πραγματικα απο δικη μας αναγκη η επηρεαζομαστε απο καποιους οι οποιοι αν υπαρχουν εχουν στησει μια προσοδοφορα επιχειρηση δουλευοντας στην αφανεια και εκμεταλευομενοι την αγαπη μας σε αυτον τον χωρο.
Και σε αυτο με βαζει σε σκεψη το γεγονος οτι σε παγκοσμιο επιπεδο στα φορα ο μεγαλος πολεμος γινεται για την αξια η οχι της αγορας πανακριβων καλωδιων, και οχι τοσο για αλλες συσκευες π.χ. πιο σι ντι πλευερ ειναι καλυτερο, αν και ειναι απο ολους παραδεκτο η αλλαγη μιας συσκευης στην ηχητικη αλυσιδα, επιφερει σαφως μεγαλυτερες αλλαγες στον ηχο της.
Βεβαια εν μερει μου λυνεται αυτη η απορια οταν σκεφτομαι το κοστος κατασκευης, εξελειξης και σχεδιασμου, ενος σι ντι πλευερ των 3.000 ευρων και τα αντιστοιχα κοστη για τα ιδια θεμματα ενος χαλκινου καλωδιου καθως και την διαφορα κερδους που υπαρχει στην περιπτωση πωλησης τους.

Reaction score
8
Απάντηση: Η αποτυχία του Hi End...

μα για αυτο γελαει ο ανθρωπος με το πηνιοσυρμα. Δεν μπορει να σταθει το πηνιοσυρμα σε τετοια συστηματα δυστυχως για ολους μας.
στην τυφλη δοκιμη παντως τα 7 ατομα που ειχαν φερει και πολυ ακριβοτερα καλωδια δεν γελαγανε καθολου μια και το βγαλανε και οι επτα το καλυτερο.
Επιπλεον στην γελοιοτητα που ακουω τωρα τελευταια οτι το φτηνο καλωδιο επαιξε καλυτερα γιατι το συστημα ειχε προβληματα και αυτο τα καλυπτε, αν ειναι δυνατον να ειναι προβληματικο ενα συστημα με Αναλυσις Ωμεγα, Κρελ και Ωντιο Νοτε εγω τους απαντω οτι τα πανακριβα συστηματα τους εχουν προβλημα και ψαχνουν κανενα μουντο πανακριβο καλωδιο να καλυψει τα προβληματα του συστηματος τους.
Τελος οπως λεει και ενας κακος φιλος μου, δεν ειχαν οι βλαχοι στο χωριο τους ρευμα τα καλωδια των 6.000 τους μαρανανε.

Reaction score
0
Αυτή την ιστορία, δε θέλω καν να τη θυμάμαι.
Μιλάμε για ένα σύστημα με ίσως τα καλύτερα μαγνητοστατικά που υπάρχουν.

Βέβαια, οι κολλημμένοι παρευρισκόμενοι δε σκέφτηκαν ότι ένα ηχείο με απαιτήσεις σε ρεύμα, μπορεί και να χρειάζεται καλώδιο με μεγάλη χωρητικότητα, ήτοι πηνιόσυρμα.

Εγώ το άκουσα με τα VDH μια εβδομάδα πριν, που τα θεωρούσε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης απαράδεκτα και μου άρεσε τρομερά. Για φαντάσου δηλαδή.

Στην τελική, και χάλια να ήταν το σύστημα, και μόνο που ο οικοδεσπότης είναι από τα καλύτερα παιδιά που ξέρω (γίνεται χαλί να τον πατήσεις, κυριολεκτικά), δε θα έπρεπε να τον "αδειάσουν" έτσι...

Υ.Γ. Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο, λίγα λεπτά πριν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα. Δεν εξεπλάγην καθόλου που το πηνιόσυρμα βγήκε το καλύτερο. Μάλλον θα παραγγείλω κι εγώ από το ίδιο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.154
Βέβαια, οι κολλημμένοι παρευρισκόμενοι δε σκέφτηκαν ότι ένα ηχείο με απαιτήσεις σε ρεύμα, μπορεί και να χρειάζεται καλώδιο με μεγάλη χωρητικότητα, ήτοι πηνιόσυρμα.
???:131:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Eρώτηση πτωχού το πνεύματι περί ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής:
Ενας αγωγός-ήτοι καλώδιο-χρειάζεται μεγαλη χωρητικότητα(Farad δλδ)για να περάσει πολύ ρεύμα;

Reaction score
0
Μάλλον το έθεσα κάπου λάθος...

Πάντως, γεγονός είναι ότι τα πηνιοσύρματα κάθονται πολύ καλά στα μαγνητοστατικά.
Κώστα, μη βαράς πληζ...:120:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Παντως επικροτώ όσα αναφέρει ο κος Τσαρούχας και απέχω κάποια χρονάκια απο την αγορά audio εξοπλισμού.Προέχει η μουσική συλλογή μου,προς το παρόν.Α μόλις παρελήφθει αυτό:

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Επιπλεον στην γελοιοτητα που ακουω τωρα τελευταια οτι το φτηνο καλωδιο επαιξε καλυτερα γιατι το συστημα ειχε προβληματα και αυτο τα καλυπτε...
Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί καταργήσαμε την high end κατηγορία ρε Θανάση; Για να μην αναγκαζόμαστε στον βωμό της ελευθερίας έκφρασης, να βγάζουμε σε κοινή θέα τέτοιες χαϊεντάδικες ασυναρτησίες που αν μη τι άλλο, αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη.

...

Reaction score
672
Μάλλον θα παραγγείλω κι εγώ από το ίδιο...
Μην ανησυχεις δε θα εισαι μονος σου. Πολλοι θα παραγγειλουν το πηνιοσυρμα με αυτα που διαβαζουν. Εχει ξαναγινει με το Blue Sky, το Beringer κλπ. Και μετα βεβαια θα γεμισουν παλι οι αγγελιες...

Αναλογικα το περιθωριο κερδους του τυπου που το πουλαει ειναι μεγαλυτερο απο τις μισες εταιριες hi end καλωδιων. Πουλαει 80 Ευρω κατι που του στοιχιζει 2-3 Ευρω.

Αυτο δηλαδη δεν ειναι κοροιδια??????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.500
Συγγνώμη, για να καταλάβω, αυτό το πηνιόσυρμα είναι κατά κυριοπλεξίαν πηνιόσυρμα που το αγοράσατε από κάποιο ηλεκτρολογικάδικο, ή κάποιο επώνυμο καλώδιο, δηλαδή τελικό προϊόν, κατασκευασμένο με πηνιόσυρμα;

Reaction score
672
Συγγνώμη, για να καταλάβω, αυτό το πηνιόσυρμα είναι κατά κυριοπλεξίαν πηνιόσυρμα που το αγοράσατε από κάποιο ηλεκτρολογικάδικο, ή κάποιο επώνυμο καλώδιο, δηλαδή τελικό προϊόν, κατασκευασμένο με πηνιόσυρμα;
www.anticables.com

Οσο πουλαει το ζευγος των 3 μετρων αγοραζει την κουλουρα των 200 μετρων!!!!!!!

Καλο περιθωριο κερδους!!!

Εγω το ηξερα οταν το αγορασα αλλα δεν ηξερα που να ψαξω μονος να βρω το ιδιο (ρωτησα Βενιερη κλπ αλλα δεν ειχανε) οποτε τελικα το παραγγειλα γιατι φανταστηκα οτι και να μη μου κανει θα το πουλησω ευκολα....

Αυτο ειναι εξυπνο buy η μηπως οχι ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.174
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk