Η γνώμη σας για το mazda RX-8

Reaction score
14
Πίκος Απίκος said:
Είδες που έχεις διατελέσει και χαιεντάς?
Και παραμένω! :)

Σε διάφορα πράγματα.
Όπως στο παγωτό ας πούμε! :D
Συγκρατημένα όμως γιατί έχω πάρει κάτι κιλάκια τελευταία.... :p 8)

Reaction score
2
Εχω το rx8 εδω και ενα μηνα το οποιο το αγορασα καινουριο μετα απο πολλη μελετη.Εντυπωσεις αριστες εκτος απο τη σχετικα υψηλη καταναλωση.Επειδη βγαινουν πολλοι και λενε για λαδια και αλλες τετοιες "εξυπναδες" εχω να τους πω οτι το λαδι δεν το καιει το ψεκαζει στο θαλαμο καυσης επειδη ετσι δουλευει.Εχω κανει 2000 χλμ και εχω προσθεσει 200ml λαδι.Τα s2000 δεν θελουν λαδι? τα alfa romeo δεν θελουν λαδι?. Ακομη και το top gun που ειχα πριν ηθελε το λαδακι του.Συν τοις αλλοις ειναι πισωκινητο με 50 50 κατανομη βαρους εμπρος πισω με μπλοκε διαφορικο με διπλα ψαλιδια εμπρος multi link πισω, με χωρους υπερ αρκετους για sport coupe με εμφανιση που κανενα golf astra focus δεν πλησιαζει τα οποια βγαινουν και 1400cc και best sport coupe 2004-2005-2006.θελετε κι αλλα?ναι εχει δυναμη αρκετη δυναμη που οι περισσοτεροι απο εμας δεν εχουμε την δυνατοτητα να την αξιοποιησουμε πληρως και αξιοπιστια για 400.000 χλμ ασφαλους λειτουργιας του βανκελ που εχει παρει και βραβειο για τον καλυτερο κινητηρα της χρονιας 2004 στα 2.5 - 3lt.Οντως ειναι χαλι το αυτοκινητο....ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΦΙΛΕ.ΕΛΑ ΣΤΟ RX8CLUB ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ...

Reaction score
3
Tα μαθήματα γρήγορης οδήγησης και με ασφάλεια που διδάσκω,σίγουρα τώρα θα τα χρειαστείτε. :wink:
Εαν μαζευτούν περισσότερα απο 2 άτομα,θα σας κάνω ειδική τιμή... :)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.726
preve said:
Πίκος Απίκος said:
Είδες που έχεις διατελέσει και χαιεντάς?
Και παραμένω! :)

Σε διάφορα πράγματα.
Όπως στο παγωτό ας πούμε! :D
Συγκρατημένα όμως γιατί έχω πάρει κάτι κιλάκια τελευταία.... :p 8)
Δικέ μου, ανοίγω θέμα.......

Reaction score
1
Μάριος Λαζάρου said:
Φίλε Σωκράτη καλοτάξιδο το τουτούνι...Βγάλε καμμιά φώτο να το δούμε.Τί χρώμα το πήρες?

ΥΓ.Να αλλάξεις και την φώτο του Audi κάτω από το όνομα
Δεν είναι το δικό μου,έχει όμως το ίδιο χρώμα...

Reaction score
1
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ οrpheus said:
Εχω το rx8 εδω και ενα μηνα το οποιο το αγορασα καινουριο μετα απο πολλη μελετη.Εντυπωσεις αριστες εκτος απο τη σχετικα υψηλη καταναλωση.Επειδη βγαινουν πολλοι και λενε για λαδια και αλλες τετοιες "εξυπναδες" εχω να τους πω οτι το λαδι δεν το καιει το ψεκαζει στο θαλαμο καυσης επειδη ετσι δουλευει.Εχω κανει 2000 χλμ και εχω προσθεσει 200ml λαδι.Τα s2000 δεν θελουν λαδι? τα alfa romeo δεν θελουν λαδι?. Ακομη και το top gun που ειχα πριν ηθελε το λαδακι του.Συν τοις αλλοις ειναι πισωκινητο με 50 50 κατανομη βαρους εμπρος πισω με μπλοκε διαφορικο με διπλα ψαλιδια εμπρος multi link πισω, με χωρους υπερ αρκετους για sport coupe με εμφανιση που κανενα golf astra focus δεν πλησιαζει τα οποια βγαινουν και 1400cc και best sport coupe 2004-2005-2006.θελετε κι αλλα?ναι εχει δυναμη αρκετη δυναμη που οι περισσοτεροι απο εμας δεν εχουμε την δυνατοτητα να την αξιοποιησουμε πληρως και αξιοπιστια για 400.000 χλμ ασφαλους λειτουργιας του βανκελ που εχει παρει και βραβειο για τον καλυτερο κινητηρα της χρονιας 2004 στα 2.5 - 3lt.Οντως ειναι χαλι το αυτοκινητο....ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΦΙΛΕ.ΕΛΑ ΣΤΟ RX8CLUB ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ...
Γιάννη,εδώ και αρκετές ημέρες,διαβάζω καθημερινά το RX8.GR.
Όπως έγραψα και στην Κατερίνα,κάτι δεν μου πάει καλά εκεί μέσα.
Αυτό,όχι τόσο από τα μέλη,αλλά από τους Διαχειριστές.
Κάτι κλειδώματα και διαγραφές posts αλλά και άρνηση απάντησης σε ερωτήματα νέων μελών με ταυτόχρονη παραπομπή στη χρήση του ανύπαρκτου search,με κρατούν μακρυά.

Reaction score
41
Σωκράτη καλά χιλιόμετρα και εύχομαι (αν και το θεωρώ δεδομένο) κάθε βόλτα σου να συνοδεύεται με ένα φαρδύ πλατύ χαμόγελο!!!!!!! :D :D :D
Δυστυχώς είδα αργά το πρώτο σου μήνυμα για να σχολιάσω πιο νωρίς....

Το αυτοκίνητο το έχω οδηγήσει σε ένα καλό test drive και μόνο καλά λόγια μπορώ να γράψω.
Απ' το υπέροχο σχήμα του, την πονηρή διαρύθμιση των χώρων του, το πολύ καλό μοτέρ του (αν και κάπως κούφιο στις χαμηλές και χαμηλομεσαίες στροφές) που ψηλά πραγματικά κελαϊδάει, τις φρενάρες του, το στήσιμό του και αχχχχ εκείνο το υπέροχο σασμάν με το άψογο "joystick" που πολύ θα ήθελα να έχω στα χέρια μου κάθε μέρα. :D :D :D
Το δε στήσιμό του είναι ποίημα.
Προοδευτικότατο αλλά θέλει και χέρια (και πολύ μου αρέσει)
Γλυκό στο όριο αλλά με σωστή πληροφόρηση στο τιμόνι αλλά και στο σώμα. Καταλαβαίνεις ακόμα και στην πλάτη το πότε αρχίζει να γλυστρά.
Αυτοκίνητο σχολείο!!!!!

Χώρια που θα το έπλενα στο χέρι (στην αυλή μου) μόνο και μόνο για να χαϊδεύω τις υπέροχες καμπύλες του!!!

Σωκράτη η επιλογή σου είναι κορυφαία. Μπράβο!!! :D :D

(υ.γ.: Όταν το βάζεις μπροστά κρύο, άσε για μερικά δευτερόλεπτα το πόδι μακρυά από το πεντάλ του γκαζιού. Στιγμιαίο πάτημα θα πνίξει τον κινητήρα και υπάρχει πιθανότητα να σβήσει το μοτέρ, βραχυκυκλώνοντας μπουζί αφήνοντάς σε στα κρύα του λουτρού. Και βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι πρόβλημα. Αλλά τσαχπινιά που θα σε κάνει να το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο. Ρώτα στην αντιπροσωπία για αυτό...Θα ξέρουν!!!)

Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Tα μαθήματα γρήγορης οδήγησης και με ασφάλεια που διδάσκω,σίγουρα τώρα θα τα χρειαστείτε. :wink:
Εαν μαζευτούν περισσότερα απο 2 άτομα,θα σας κάνω ειδική τιμή... :)
Γιώργο τι ακριβώς παίζει?
Στείλε μου ένα πμ για το θέμα!!!!!!!!!! :D

Reaction score
2
Σωκρατη εχεις δικιο για το rx8 club αφου κι εγω τους εχω "κραξει" ηδη μια φορα για την συμπεριφορα τους.Απλα παρακολουθω και σπανια γραφω.Πραγματικα παρακολουθωντας συζητησεις τους εμαθα αρκετα πραγματακια για τα τερτιπια του αυτοκινητου.Επισης προσοχη σε αυτο που πολυ σωστα εγραψε παραπανω ο Γιαννης Δ.Δηλαδη μην το σβησεις κρυο και εαν θελεις απλα να το μετακινησεις λιγο, καλυτερα αστο να ζεσταθει πρωτα πριν το σβησεις.Υπαρχει το φαινομενο flooding του κινητηρα κατα το οποιο βραχυκυκλωνουν τα μπουζι και πας για αλλα.Σπανιο αλλα συμβαινει.

Reaction score
1
Γιάννη,για το μπούκωμα διάβαζα κι εγώ το απόγευμα και δεν σου κρύβω ότι με έχει τρομάξει λίγο,απλά και μόνο μην μου συμβεί σε καμιά ερημιά και έχω μαζί μου τα παιδιά.
Τελικά δεν έβγαλα συμπέρασμα,αν πρέπει δηλαδή να πατάμε την περιβόητη γκαζιά πριν σβύσουμε τον κινητήρα ή όχι.

Reaction score
2
Κοιτα καλο ειναι εαν το σβησεις κρυο να κρατησεις σταθερα το γκαζι για 3-4 sec στις 4000σαλ και να κλεισεις τον διακοπτη απο αυτη την κατασταση.Παντως μην φοβασαι ειναι κατι που συμβαινει σπανια.Κατα τα αλλα σιγουρα θα ξετρελαθεις με το αυτοκινητο.Ειναι παιχνιδι και εθισμος ακου που σου λεω.HI-END CAR

VG

Reaction score
0
H μεταπωληση του ειναι για κλαμματα.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Οι περισσοτεροι το πουλανε γιατι τρελαίνονται απο την καταναλωση.
Γνωστος με challenge καιει 20lt/100 σε μικτη διαδρομη,και ειναι ετοιμος και αυτος για χρυση ευκαιρια.
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να το εχει κανεις ως καθημερινο αυτοκινητο,αλλα ως αυτοκινητο βολτας.
Διαφορετικα στο Αθηνα-Σαλονικη,θα κανει test drive σε ολα τα βενζινάδικα της διαδρομης...

Reaction score
2
Τωρα πια η μεταπωληση του καθε αυτοκινητου ειναι για κλαματα απλα του cosmo πεφτει λογο της υπαρξης του chalenge που εχει καλυτερη σχεση τιμης προς αποδοση.ΤΟ REVOLUTION σταματησε να βγαινει και οσοι προλαβανε προλαβανε μαζι τους κι εγω.Για την καταναλωση θα πω πως ειναι το μοναδικο του μειονεκτημα αλλα εχει τοσα αλλα καλα που την παραβλεπω.Προσωπικα βλεπω καταναλωσεις απο 13 εως 17-18 λτρ/100χλμ.

Reaction score
62
Καλοτάξιδο πάνω απ' όλα και να το χαρείς! Πραγματικά είναι πολύ όμορφο αυτοκίνητο και έτυχε να το οδηγήσω σε test drive πρόσφατα μιάς και έψαχνα καινούριο. (τελικά πήρα άσχετο)!!!! Έχει όντως φοβερό γκάζι, φοβερή μούρη και φοβερά καθίσματα, μιάς και το βρήκα πολύ άνετο (τα bucket με κουράζουν γενικά).
Πολύ καλή επιλογή!!

Reaction score
10
preve said:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Παιδιά,μετά το σοκ από το Α4,με τα 24l/100χλμ,χωρίς να το έχω "πατήσει" πουθενά,ότι και να μου κάψει το RX8,χαλάλι του.

Βαγγελίστρα μου! :shock:
Ρε μπας και είχε καμμιά τρύπα πουθενά το ντεπόζιτο; :p :lol:

Πλάκα πλάκα τόσο έκαιγε μια Alfa Romeo Spider 2000 με διπλά delorto που είχα κάποτε...
Πήγαινα βόλτα και έβλεπα την βελόνα του καυσίμου να κουνιέται σαν ρολόι χειρός.
Είχα μάθει απέξω όλες τις...κατηφόρες.
Όπου έβρισκα την ευκαιρία ρολάριζα με νεκρό! :lol:

Ωραίο αυτοκίνητο ... αλλά...όσο το κράτησα....μου έφαγε άλλο ένα σε βενζίνη.
Ρε όξω από 'δω είπα...το έκανα....και βρήκα την υγειά μου. 8)
Αποστάτη :lol:

preve said:
Με το σημερινό μου αμάξι κάνω πάνω από 400 χιλιόμετρα με 24 λίτρα.
Μόνο που τώρα δεν γυρίζει κανένα κεφάλι να δει το αμάξι...

Reaction score
5
sp502 said:
Τώρα αυτό είναι κριτήριο αγοράς αυτοκινήτου;

V

VIDEOMIX

Guest
ak1s said:
sp502 said:
Είναι πάντως μια πραγματικότητα. Κατα 80 τοις εκατό βέβαια, για νά'μαστε ποιο ακριβής και δίκαιοι. 8)

VG

Reaction score
0
ak1s said:
sp502 said:
Kαι βεβαια ειναι,διαφορετικα δεν θα εβλεπες αυτοκινητο στους δρομους αξιας μεγαλυτερης των 20-25Κ

Reaction score
10
ak1s said:
sp502 said:
Αν είναι να αγοράσεις κάτι που κάνει Χ δραχμάς και έχεις 2 επιλογές το άσχημο και το όμορφο
εσύ θα διαλέξεις φυσικά το άσχημο...

Τα κριτήρια είναι πολλά και τα βασικότερα για αμάξι για εμένα το service & ασφάλεια, αλλά κουτί
με 4 τροχούς δεν θα αγόραζα.
Όπως σε πολλά πράγματα στη ζωή η αισθητική παίζει ένα σημαντικό ρόλο!

Για το συγκεκριμένο αμάξι όμως εκτός της ομορφιάς του, η οδηγική του απόλαυση είναι μεγάλη, αλλά ξεχνώ...
οι περισσότεροι βλέπουν το αυτοκίνητο ως ένα απλό μηχάνημα μεταφοράς ατόμων & φορτίων από ένα σημείο
σε ένα άλλο.

Reaction score
5
sp502 said:
Αν είναι να αγοράσεις κάτι που κάνει Χ δραχμάς και έχεις 2 επιλογές το άσχημο και το όμορφο
εσύ θα διαλέξεις φυσικά το άσχημο...
Όπως το λες αρχικά, δεν εννοείς αισθητική, αλλά "πουλ μουρ", "εφέ", "κάνεις το κομμάτι σου". Εγώ αυτό καταλαβαίνω από το "δεν γυρίζει κεφάλι να δει το αμάξι". Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν ΠΡΕΠΕΙ να είναι κριτήριο. Να περνάς από την πλατεία του χωριού και να σε κοιτάνε από το νυφοπάζαρο. Να πουλάς τα γίδια για να πάρεις "μερτσεντέ" (ξέρω άπειρες περιπτώσεις).

Φυσικά η αισθητική παίζει ρόλο. Αλλά είναι προσωπικό και σχετικό θέμα. Για μένα το καλό engineering, το "form follows function", οι καμπύλες που απορρέουν από μαθηματικές συναρτήσεις είναι καλή αισθητική. Για άλλους το ωραίο είναι 18άρια ζαντολάστιχα και 3 αεροτομές σε Punto. Το δεύτερο γυρνάει περισσότερα κεφάλια. Είναι κριτήριο για να πάω να βάλω στο αυτοκίνητό μου 3 αεροτομές για άπλωμα ρούχων;

Αλλά παρεκτραπήκαμε από το θέμα. Για όσους έχουν RX-8, καλοτάξιδο παιδιά και καλές πάντες ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.117
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion