Και τώρα τι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Αν δεν μου σφύραγε μαζί σου για τον 10100, ακόμα θα ψαχνόμουν με την γ@μωAMD..
Είμαι σε παράξενη ηλικία και θέλω να τ' ακούω εις διπλούν :redface:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.896
Αν δεν μου σφύραγε μαζί σου για τον 10100, ακόμα θα ψαχνόμουν με την γ@μωAMD..
Είμαι σε παράξενη ηλικία και θέλω να τ' ακούω εις διπλούν :redface:
φίλε τα παμε....
ryzen αν θέλουμε κάρτα
intel αν δεν θέλουμε

από σταμπίλιτι έχω τρομάξει πάρα πολύ με την amd
και από ντιφεκτς
τελικά ο pro που μου ήρθε προχτές...χτυπημένος

συνολικά από τον Δεκέμβριο έχω για επιστροφή
2 x 3600
1 x 3600x
και τώρα ο pro

τραγική στατιστική

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
Γιώργο, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Τώρα, πλέον, η premium φίρμα είναι η AMD. Έχει μικρή παραγωγική δυναμικότητα, οι επεξεργαστές σειράς zen3 πετάνε, όλο το βόρειο ημισφαίριο είναι κλεισμένο σπίτι λόγω αυτών των ηλιθίων lockdown, είναι επόμενο να υπάρχουν ελλείψεις, οπότε οι τιμές είναι υψηλές, οπότε... i3-10100. Εξ ανάγκης δηλαδή. Χαουέβα, για τις δουλίτσες που τον θέλεις, μια χαρά θα παίζει ο 10100 - και με το παραπάνω, και με pcie-4 εσεσντή. Καλοξόδευτο το εργαλείο!

(Ο εσεσντής του εσεσντού, του εσεσντή στη δημοτική, Α'-κλητο, όπως ο καθηγητής, ο μαθητής και ο ενισχυτής)...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Γκούχ, γκούχ...

Δια προληπτικούς λόγους (κάπου πήρε το μάτι με χθες health 78%, αν κατάλαβα καλά) λέω να άλλαξω τον ssd.

Εξ΄όσων διαβάζω, samsung.
990pro στο 1Τ είναι εντάξει;

--------------------------------------------------------------------------------------------

Θα χρειαστεί. σιγά-σιγά να κοιτάζω για κάποιας μορφής back up φωτογραφιών και βίντεο (από κινητά) και online πρόσβασης τους.

1) Η μητρική βλέπω ότι υποστηρίζει RAID
'' 4 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, Intel® Rapid Storage Technology 17), NCQ, AHCI and Hot Plug''.

2) Ωραία τα NAS αλλά αν καταλαβαίνω καλά για να ξεκινήσει κάποιος με κάτι της προκοπής θέλει 600 -700 (με 2 δίσκους) μίνιμουμ

3) Cloud υπηρεσίες , πχ one drive. To Google drive για λίγο που το χρησιμοποιώ ναι είναι εύχρηστο αλλά έχει αυτή τη μλκια της GOOGLE που λέει ότι αν σβήσεις τα αρχεία από το CLOUD τότε σβήνονται και από όποια συσκευή είναι συγχρονισμένη, οπότε τρώει ένα μεγαλοπρεπές άκυρο.

Απορίες στα:

1) Με 2 σκληρούς 2Τ καθένας σε mirror κάνω δουλίτσα για αρχή και αργότερα άλλοι 2 για RAID 5, το οποίο απ' ότι κατλαβαίνω είναι ο καλύτερος συνδυασμός ασφάλειας & χωρητικότητας.
Θα χρειαστώ όμως και κάποιου τύπου software. Αυτά από θέμα ταχύτητας,αξιοπιστίας συγχρονισμού και ευκολίας χρήσης τι λένε;
Επίσης θα μπορώ να συνδέομαι αν τo PC είναι σε αδράνεια;

2) Το NAS θα πονέσει.. Είναι όμως τόσο πιό φιλικό και έτοιμο σε χρήση σε σχέση πχ με το RAID PC, που ;άντε να κάνω υπομονή κανά 6μηνο;

3) One Drive στα 100€ το χρόνο με 6Τ (6 χρήστες) ή υπάρχει κάτι άλλο πιό ενδιαφέρον.
Βασικά από ότι βλέπω στην περίπου 5ετία ένα NAS θα έχει ισοσκελίσει την οικονομική διαφορά, το PC πολύ πιό γρήγορα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
990pro στο 1Τ είναι εντάξει;
Είναι εντάξει. Δεν ξέρω τί είδους χρήση κάνεις στο πισί, αν πρόκειται για οφφισογιουτιουμποσερφοταινίες, είναι μια χαρά. Αν για κάποιον λόγο θα τον χρησιμοποιείς εντατικά, πάρτον έτοιμο με ψυγείο. Μην ψάξεις για κάστομ ψυγείο, στα λεφτά θα είναι μία η άλλη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
2) Το NAS θα πονέσει.. Είναι όμως τόσο πιό φιλικό και έτοιμο σε χρήση σε σχέση πχ με το RAID PC, που ;άντε να κάνω υπομονή κανά 6μηνο;
Όχι. Το NAS είναι για ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεχωρίζουν το κουτάλι από το κατσαβίδι, ή έχουν τη διάθεση να πληρώσουν εμφάνιση, για να το βάλουν στο σκρίνιο και να βλέπουν τα φωτάκια του να αναβοσβήνουν και να γουστάρουν, ή και τα δύο.

Χώρια ο πονοκέφαλος με τη συμβατότητα των δίσκων, "α, αυτούς πήρατε; Αχ ξέρετε δεν κάνουν, να τους πάτε πίσω να πάρετε τους άλλους, που κάνουν". Να μη μιλήσω για τα χαμηλής ποιότητας motherboard, που είναι και προπράιεταρυ...
3) One Drive στα 100€ το χρόνο με 6Τ (6 χρήστες) ή υπάρχει κάτι άλλο πιό ενδιαφέρον.
Βασικά από ότι βλέπω στην περίπου 5ετία ένα NAS θα έχει ισοσκελίσει την οικονομική διαφορά, το PC πολύ πιό γρήγορα.
Cloud ονομάζεται ο αποθηκευτικός χώρος σε ξένο υπολογιστή, για την πρόσβαση στον οποίο θα αναγκαστείς να συμφωνήσεις πως δεν θα έχεις καμιά οικονομική απαίτηση, αν γίνει κμνιά μλκία και γίνουν όλα ατμός, που λέει κι ο Θρασύβουλας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
1) Με 2 σκληρούς 2Τ καθένας σε mirror κάνω δουλίτσα για αρχή
Ναι, αλλά όχι οποιουσδήποτε. Να είναι τεχνολογίας CMR (και όχι SMR). Παράδειγμα. Όταν γεμίσουν, παίρνεις άλλους δύο και φτιάχνεις άλλη μια συστοιχία. Μη μπλέξεις με το raid-5 - να μπλέξεις γιατί; Για να εξοικονομήσεις ένα δίσκο; 70 ευρώ; Εκεί είναι το πρόβλημα;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Όχι. Το NAS είναι για ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεχωρίζουν το κουτάλι από το κατσαβίδι
Το θέμα μου είναι να είναι εύκολο με κάποιο app να μπορεί και η κυρά να συγχρονίζει, αποθηκεύει, βλέπει.
Ξεχωρίζει με το κουτάλι αλλά αν είναι να της πω ότι πρέπει να κάνει 3-4 διαφορετικά για να κάνει back up θα χώσει εμένα.
Εντάξει ο γάμος έχει τα χωσίματα του, αλλά μέχρι ενός σημείου .. :roflmao:

Εξ' οσων έχω δει τα Synology έχουν πάρα πολύ καλό app αλλά τα ευρά είναι και αυτά σημαντικά.

Να το θέσω αλλιώς, αν υπάρχει εύκολο & αξιίοπιστο software/app για το PC θα με βοηθούσε πολύ στην απόφαση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.910
Επίσης θα μπορώ να συνδέομαι αν τo PC είναι σε αδράνεια;
Ναι, υπό την προϋπόθεση πως το συγκεκριμένο board μπορεί να ρυθμιστεί σωστά, ώστε να ξυπνάει δεχόμενο σήμα από την κάρτα δικτύου, και το λειτουργικό σύστημα δουλεύει σωστά.

Σημείωση: Επειδή δεν είναι τεχνικά σωστό να δουλεύεις πάνω σε μηχανή που σερβίρει και άλλους, εξέτασε την οψιόν ενός headless server. Ψάξε να βρεις κάποιον refurbished Dell Poweredge σε μορφή tower (T130, 140, 150), με δύο δίσκους των 2T,ή και παραπάνω. Απλά, θα χρειαστεί να φτάσει καλώδιο δικτύου στη γωνιά που θα τον παρκάρεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.941
Members
38.267
Νεότερο μέλος
Λινα