Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
8
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

The King's Speech

Το "The King's Speech" είναι υποψήφιο για 12 Όσκαρ. Πιστεύω ότι ο Colin Firth είναι σχεδόν σίγουρος για τον Α' ανδρικό ρόλο.
Επειδή ο καλύτερος μου φίλος ήταν (δεν ζει πια) τραυλός, ξέρω από πρώτο χέρι το πρόβλημα, και θαύμασα τον Colin Firth με την 100% επιτυχία του στην ενσάρκωση αυτού του προβλήματος της ομιλίας.

IMDB : 8.5

Θα συμφωνησω,ο Colin Firth πρεπει να παρει το οσκαρ οχι
βεβαια οτι ειναι κακος & ο δευτερος ρολος του G.Rush.
Εξαιρετικος ηθοποιος & αυτος,αλλα εκει εχει αντιπαλο τον
Christian Bale =The fighter που πρεπει να το κερδισει γιατι
δινει τα παντα ολα.
Οπως & να εχει & εμενα μου αρεσε το The King's Speech
δικαια βρισκεται μεσα στις καλυτερες ταινιες.

Reaction score
1.458

Κι εμένα μ'άρεσε πολύ το The King's Speech,ενώ ο Colin Firth πιστεύω το έχει σίγουρο το Oscar.Εξαιρετική η ερμηνεία του!

Reaction score
5

Υπεροχο, μοναδικο!
Εαν δεν αποσπασει τουλαχιστον τα αγαλματιδια για καλυτερη ταινια,
καλυτερη γυναικεια ερμηνεια , σκηνοθεσια και μουσικη υποκρουση
(η οπως αλλιως το λενε) τοτε θα υπαρχει κατι σαπιο στο βασιλειο
της Δανιμαρκιας...
Αν δεν σου αρεσε θα ηταν οντως θεμα.

Ευτυχως Ανδρεα εχω εσενα για benchmark στις ταινιες. Δεν σου αρεσε let's give it a go σου αρεσε let's blow this joint :137::138::137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Αν δεν σου αρεσε θα ηταν οντως θεμα.

Ευτυχως Ανδρεα εχω εσενα για benchmark στις ταινιες. Δεν σου αρεσε let's give it a go σου αρεσε let's blow this joint :137::138::137:
Τα αισθηματα ειναι αμοιβαια, καλε μου Σωτηρη:405:
Βεβαια πρεπει να λαβεις υποψη σου πως την ταινια δεν την παρακολουθησα
μονος μου αλλα με αλλα τρια ατομα.
Η ετυμηγορια που διαβασες ηταν και των τεσσαρων....

Reaction score
5

Τα αισθηματα ειναι αμοιβαια, καλε μου Σωτηρη:405:
Βεβαια πρεπει να λαβεις υποψη σου πως την ταινια δεν την παρακολουθησα
μονος μου αλλα με αλλα τρια ατομα.
Η ετυμηγορια που διαβασες ηταν και των τεσσαρων....
Να υποθεσω ......γυναικες??:137:

Τουλαχιστον το παθος για ταινιες ειναι κοινο.
Αυτο σε κανει αξιολατρευτο :442::442:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

The King's Speech

Η ιστορία γύρω από την άνοδο στον θρόνο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' (Colin Firth) και της σχέσης του με τον Lionel Logue (Geoffrey Rush) που προσπαθεί να του θεραπεύσει το τραύλισμα που τον στοιχειώνει από μικρό παιδί. Το αποκορύφωμα είναι ο λόγος που πρέπει να βγάλει ο βασιλιάς το 1939 για την είσοδο της χώρας του στον πόλεμο με τη Γερμανία του Χίτλερ.

Παρόλο που ξέρετε πια τα γούστα μου, είδα με ενδιαφέρον την ταινία, αρχικά λόγω της ενασχόλησής μου με την ιστορία, και κατά δεύτερον, επειδή στην πορεία της με κέρδισε. Αφού ξεπέρασα τη δυσαρέσκεια που έχω στην αγγλική προφορά, έμεινα πολύ ικανοποιημένος, ιδιαίτερα από τους δύο πρωταγωνιστές που εναρμονίστηκαν άψογα στους ρόλους τους.

Είναι πολύ πετυχημένος ο τρόπος που μια ταινία βασιζόμενη σε ένα άγνωστο στους πολλούς πρόβλημα του Γεωργίου ΣΤ' (τραύλισμα), καταφέρνει να μας "περάσει" πολλά βασικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου της προ του Β'Π.Π. περιόδου.

Τα περισσότερα πλάνα είναι σε κλειστούς χώρους και ο σκηνοθέτης δίνει μία έμφαση στα μακρόστενα δωμάτια και στους διαδρόμους. Δεν ξέρω αν ήθελε να πει κάτι με αυτό ή είναι τυχαίο.

Η εικόνα είναι πολύ καλή, φιλτραρισμένη αρκετά για πιο πιστή αναπαραγωγή της εποχής, και ο ήχος ανάλογος των καταστάσεων που πρέπει να τονίσει.

Το "The King's Speech" είναι υποψήφιο για 12 Όσκαρ. Πιστεύω ότι ο Colin Firth είναι σχεδόν σίγουρος για τον Α' ανδρικό ρόλο.
Επειδή ο καλύτερος μου φίλος ήταν (δεν ζει πια) τραυλός, ξέρω από πρώτο χέρι το πρόβλημα, και θαύμασα τον Colin Firth με την 100% επιτυχία του στην ενσάρκωση αυτού του προβλήματος της ομιλίας.

IMDB : 8.5
Εχει βγει σε HD?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Enter the dragon(1973)

Απιστευτο!
Μολις ειδα την ταινια που σαν παιδι/εφηβος ειχα δει καμια 100 φορες
...καλυτερα απο οτι την ειχα δει τοτε.
Και οταν λεω καλυτερα εννοω πως εαν τα ντυσιματα και τα...χτενισματα
δεν μαρτυρουσαν τα περιπου 30 χρονια της ηλικιας της θα μπορουσε
καποιος να την περασει για σημερινη παραγωγη.
Αυτα οπου αφορουν την εικονα διοτι στον ηχο δεν ειδα και μεγαλες βελτιωσεις.

Ομως το "Enter the dragon" ειναι cult και ειναι σαφεστατα ο
καλυτερος Bruce Lee που θα δειτε ποτε.
Δικαιωματικα λοιπον, ανεξαρτητα απο το εαν σας αρεσει το ειδος η οχι,
αξιζει μια θεση στην ταινιοθηκη σας.

IMDB βαθμολογια:7,6

Για οσους δεν το γνωριζουν, εξι μηνες μετα το τελος των γυρισματων
της εν λογω,
ο πρωταγωνιστης αφησε τον ματαιο τουτο κοσμο για να διδαξει
την φιλοσοφια του σε ενα μοναστηρι Σαολιν καπου πολυ μακρια
απο εδω...

Reaction score
1

Πόσες φορές την είδαμε πιτσιρικάδες σε VHS !!!! πόσες φορές σπάσαμε τα κεφάλια μας προσπαθώντας να μιμηθούμε τις κινήσεις του Bruce Lee :142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

you will meet a tall dark stranger(2010)

Αναλυσεις χαρακτηρων, ακομα μια φορα απο τον Woody Allen ,
μιας ευρυτερης αστικης οικογενειας και των ανθρωπων που ερχονται
σε επαφη.
Σε οσους αρεσε το "Βικυ-Χριστινα-Μπαρτσελονα" πιθανοτατα
να αρεσει και αυτο καθως μοιραζεται πολλα κοινα στοιχεια.
Παντως το προηγουμενο, παντα κατα την ταπεινη μου αποψη,
ηταν και καλυτερο.
Σε καθε περιπτωση ομως δεν θα περασετε καθολου ασχημα
και καποιες στιγμες θα σας ξεφυγει ενα πλατυ χαμογελο.
Αξιολογη επιλογη ερμηνευτων εχουμε και εδω.

Εικονα αρκετα καλη σε καδρο 16:9, ηχος τυπικος

IMDB βαθμολογια:6,5

Reaction score
1

Τί να πώ βρε παιδιά, πολύς χαμός για το τίποτα ήταν η φράση που μου περνούσε συχνά-πυκνά από το μυαλό κατά τη διάρκεια της θέασης. Σπάνια βαριέμαι σε κωμωδίες, ακόμη κι όταν έχουν ώς κεντρικό θέμα τη χαζομάρα.

Πάντως σε πρώτη φάση ακουγόταν καλή επιλογή, είχα πειστεί και με τα trailarakia που άκουγα/έβλεπα για τη πρόσφατη προβολή της στο σινεμά, είναι και Downey Jr. που μ αρέσει κι η γελοία φάτσα του Galifianaki, περίμενα κάτι καλύτερο. Υπάρχουν βέβαια κάποιες λίγες περιπτώσεις που θα γελάσετε, αλλά ειλικρινά το σενάριο είναι χαζό και τα αστεία που αξίζουν μετρημένα. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι έχω δεί μαζεμένες πολλές oscarικές ταινίες υψηλών στάνταρ, αλλά δε μπορώ να το κρύψω ότι μπήκα σε πειρασμό να κάνω αυτό που σπάνια συμβάνει... να το σταματήσω στη μέση.

Από εικόνα και ήχο μια χαρούλα ήταν πάντως.

Γενικά πάντως πάνω από 6.0 δε θα του έβαζα αλλά είμαι ανοιχτός σε μια δέυτερη γνώμη.

imdb: 7.0

Reaction score
1

Εδώ πρόκειται για μία ταινία-θρίλερ που διαγωνίζεται στα ίσα τις ακραίες γαλλικές του είδους. Δεν έχω δεί το πρωτότυπο, οπότε δε μπορώ να το συγκρίνω αλλά σας προειδοποιώ να είσαστε έτοιμοι να αντικρύσεται πολύ φρικαλαέες σκηνές, οπότε άν δεν είσαστε πολύ του είδους μή το δοκιμάσεται.

Δεν έχω δεί το πρωτότυπο για να συγκρίνω, αλλά για το είδος της δεν είναι κακή. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι από κάποιο σημείο και μετά που αρχίζει η φρίκη δύσκολο είναι να ασχοληθείς με το σενάριο και της ερμηνείες γιατί απλά σοκάρεσε με αυτά που βλέπεις. Τί να πώ. Η γνώμη μου είναι πώς το παρακάνανε λιγάκι τόσο στα βασανιστήρια όσο και στο βιασμό που ήταν ακόμα χειρότερος και από τον αρκετά βάναυσο της ταινίας ΄Last house on the left΄. Όταν τέλειωσε η ταινία έμεινα απλά με μια πικρή γέυση να αναρωτιέμαι πόσο μαζόχας είμαι και την είδα μέχρι τέλους. Τελοσπάντων, όσοι βλέπουν τέτοια ξέρουν για τί μιλάω...

Η εικόνα είναι αρκετά καλή και ο ήχος επίσης(μετανιώνω που το λέω γιατί πέρα από τα ενδιάμεσα σημεία της αναμονής στα υπόλοιπα απλά θα προτιμούσα το mute).

imdb: 6.4

Reaction score
1

Πηγαίνοντας λίγο κόντρα στο όλο oscariko κλίμα με τις ωραίες ταινίες που βλέπουμε όλοι, εγώ σας παρουσιάζω διάφορες άλλες 'αηδίες' :105: που είδα. Και πώς θα μπορούσα να ξεχάσω την πολυαναμενόμενη :111: συνέχεια του Paranormal activity.

Την αμαρτία μου βέβαια θα τη πώ, το 1 μου άρεσε όσο μπορεί να αρέσει μια 'ταινία' σε κάποιον όταν είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες και πετυχαίνει ένα κλίμα τρόμου που άλλες δε το καταφέρνουν με αρκετά πιό τρομακτιές σκηνές. Είναι αυτή ή ιδέα του 'ντοκυμαντέρ' που σε ξεγελάει να νομίζεις ότι βλέπεις κάτι φυσικό, καθημερινό. Τελοσπάντων, πολλά καλά είπα και η ταινία δεν αξίζει πολλά, αφού δεν έχει τίποτα καινούριο να προσφέρει και στη τελική είναι χειρότερη από τη πρώτη. Κλασσική περίπτωση του να 'ξεζουμίσουμε να βγάλουμε κανά φράγκο ακόμα στην πρώτη ιδέα'.

Δεν την προτίνω προφανώς παρά μόνο σε όσους έχουν άπειρο χρόνο και έχουν δεί πρώτα όλες τις υπόλοιπες που κυκοφορούν.

Ά..και εδώ όπως ήδη θα ξέρεται μάλλον δεν υπάρχει η δικαιολογία της καλής εικόνα/ήχου αφού και τα δύο ειναι εξορισμού κακής ποιότητας.

imdb:6.0

Reaction score
1

Θέλω να δώ τώρα τί έχετε να πείτε οι fans των android :105:. Άν δεν υπήρχε το iphone - itunes πώς θα μπορούσαμε να βλέπαμε κύριοι αυτές τις υπέροχες ταινίες σε υψηλή ανάλυση τόσο σύντομα?

Η ταινία μου άρεσε πολύ για δύο διάφορους λόγους: Η καταπληκτική ερμηνεία του νεαρού James Franco, η πολύ καλή σκηνοθεσία του Boyle αλλά και το γεγονός ότι το σχετικά απλό σενάριο στηρίζεται σε μία συγκλονιστική πραγματική ιστορία.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι μαγικό που μένει στον θεατή να βλέπει μία πραγματική ιστορία ανθρώπινης δύναμης μπροστά στα μάτια του. Ένα κατά τα άλλα μονότονο και κλειστοφοβικό σκηνικό(όχι όσο στο Burried βέβαια) μετατρέπεται σε αρκετά ζωντανό και ενδιαφέρον μέσα από τα παιχνίδια της κάμερας αλλά και τα ‘παιχνίδια’ που παίζονται στο μυαλό του πρωταγωνιστή. Ένας θρίαμβος της δίψας του ανθρώπου για ζωή απέναντι στη σκληρότητα της φύσης αλλά και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η απόγνωση.
Δε θα πώ παραπάνω πράγματα. Νομίζω ότι απλά αξίζει να τη δείτε αλλά να είσαστε έτοιμοι και για κάποιες σοκαριστικές σκηνές που γίνονται ακόμη πιο έντονες όταν σκεφτεσαι ότι έχουν πράγματι συμβεί.

Ήχος πάρα πολύ καλός να βοηθάει στο κλίμα της ταινίας. Η εικόνα ήταν καλή αλλά επιφυλάσομαι για όταν θα υπάρχει καλύτερη έκδοση.

imdb:8.2

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Πόσο μου αρέσει η εποικοδομητική κριτική!!!:143:

Αν και σιχαίνομαι τα horror, αφού είμαι κοτούλα, έχω μιά ευαισθησία που μοιράζομαι και με τον ...* Τα ωραία, μικρά, στρογγυλά, juicy, κ@λιά! :143:

*Μαντέψτε σε ποιόν αναφέρομαι!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Τι εγινε, ξεσπαθωσε ο neronas?
Ποσες ταινιες μαζεμενες ειδες βρε συ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members