Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Τί να πώ βρε παιδιά, πολύς χαμός για το τίποτα ήταν η φράση που μου περνούσε συχνά-πυκνά από το μυαλό κατά τη διάρκεια της θέασης. Σπάνια βαριέμαι σε κωμωδίες, ακόμη κι όταν έχουν ώς κεντρικό θέμα τη χαζομάρα.

Πάντως σε πρώτη φάση ακουγόταν καλή επιλογή, είχα πειστεί και με τα trailarakia που άκουγα/έβλεπα για τη πρόσφατη προβολή της στο σινεμά, είναι και Downey Jr. που μ αρέσει κι η γελοία φάτσα του Galifianaki, περίμενα κάτι καλύτερο. Υπάρχουν βέβαια κάποιες λίγες περιπτώσεις που θα γελάσετε, αλλά ειλικρινά το σενάριο είναι χαζό και τα αστεία που αξίζουν μετρημένα. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι έχω δεί μαζεμένες πολλές oscarικές ταινίες υψηλών στάνταρ, αλλά δε μπορώ να το κρύψω ότι μπήκα σε πειρασμό να κάνω αυτό που σπάνια συμβάνει... να το σταματήσω στη μέση.

Από εικόνα και ήχο μια χαρούλα ήταν πάντως.

Γενικά πάντως πάνω από 6.0 δε θα του έβαζα αλλά είμαι ανοιχτός σε μια δέυτερη γνώμη.

imdb: 7.0
Συμφωνω απολυτα.Δεν ξερω αν ειναι remake η βασιστηκε στο Planes, Trains & Automobiles το οποιο ηταν καταπληκτικο σε αντιθεση με αυτο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.695
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Εδώ πρόκειται για μία ταινία-θρίλερ που διαγωνίζεται στα ίσα τις ακραίες γαλλικές του είδους. Δεν έχω δεί το πρωτότυπο, οπότε δε μπορώ να το συγκρίνω αλλά σας προειδοποιώ να είσαστε έτοιμοι να αντικρύσεται πολύ φρικαλαέες σκηνές, οπότε άν δεν είσαστε πολύ του είδους μή το δοκιμάσεται.
Βλέπω τέτοιες ταινίες και δεν σοκάρομαι. Η συγκεκριμένη με έκανε να γελάσω πάντως (ξέρω είμαι ανώμαλος:137:). Το πρώτο μισό μέρος με τον βιασμό δεν είχε καμία σχέση με τη μετέπειτα φάση της εκδίκησης. Σαχλαμαρίτσα ήταν σε τελική ανάλυση...

Είναι αυτή ή ιδέα του 'ντοκυμαντέρ' που σε ξεγελάει να νομίζεις ότι βλέπεις κάτι φυσικό, καθημερινό...

...Ά..και εδώ όπως ήδη θα ξέρεται μάλλον δεν υπάρχει η δικαιολογία της καλής εικόνα/ήχου αφού και τα δύο ειναι εξορισμού κακής ποιότητας.
Σαν να μου λες ευγενικά "Μακριά!". :142:

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι μαγικό που μένει στον θεατή να βλέπει μία πραγματική ιστορία ανθρώπινης δύναμης μπροστά στα μάτια του. Ένα κατά τα άλλα μονότονο και κλειστοφοβικό σκηνικό(όχι όσο στο Burried βέβαια) μετατρέπεται σε αρκετά ζωντανό και ενδιαφέρον μέσα από τα παιχνίδια της κάμερας αλλά και τα ‘παιχνίδια’ που παίζονται στο μυαλό του πρωταγωνιστή. Ένας θρίαμβος της δίψας του ανθρώπου για ζωή απέναντι στη σκληρότητα της φύσης αλλά και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η απόγνωση.
Μάλλον θα το προσπεράσω. :138:

Reaction score
5

The Right Stuff (1983)

Κλασσικη πλεον στο ειδος της η ιστορια για την κουρσα της κατακτησης του διαστηματος.
Παρα πολυ καλη εικονα καθως και ηχος.

Video: MPG2 1920x1080 29.97fps
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch

imdb:7.9

Reaction score
5

Το site δεν κανει πλεον resize τις φωτο η εγω εχω το προβλημα????????

Reaction score
1

Equilibrium (2002)

Παρεξηγημένη ταινία Sci-Fi ίσως γιατί το DVD που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ήταν απαράδεκτο σε εικόνα, αλλά και με γελοίο τίτλο (Ανθρώπινο Μίσος) :142:
Η ανθρωπότητα έχει βγεί από τον 4ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και μιά καινούρια θρησκεία-ιδεολογία επικρατεί, με απόλυτη ειρήνη και ησυχία, σχεδόν τίποτα δεν συμβαίνει ! Στην πραγματικότητα όμως ο πληθυσμός είναι σε καταστολή με δόσεις ναρκωτικού, και ένα σώμα ασφαλείας οι κληρικοί βρίσκει και εξαφανίζει οτιδήποτε δίνει ερεθίσματα στους ανθρώπους να σκεφτούν και να έχουν αισθήματα...μέχρι που ο καλύτερος κληρικός-αστυνόμος αρχίζει να βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Πολύ καλό σενάριο με ανατροπές, σκηνές μάχης με ένταση, πολύ καλά ψηφιακά εφέ, ήχος που δοκιμάζει το σύστημα και εξαιρετική ερμηνεία από τον Bale σε έναν από τους πρώτους action ρόλους του πολύ πριν γίνει Batman.

IMDB 7.7/10
http://www.imdb.com/title/tt0238380/

Reaction score
0

Πράγματι παρεξηγημένη ταινία sci-fi, αλλά πάρα πολύ καλή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Trolljegeren(2010)

Ok, ομολογω πως παρασυρθηκα απο την υψηλη βαθμολογια.
Διαβαζοντας ομως με προσοχη-και καθως οι αγγλικοι υποτιτλοι
δεν βοηθουσαν καθολου-καταλαβα πως εδω κρυβοντουσαν ενα
σωρο μυθοι και λογοπαιγνια της Νορβηγικης κουλτουρας και γλωσσας,
αδυνατοι να μεταφερθουν σε αλλες.
Στην εναρξη της ταινιας ισχυριζονται πως ολα ειναι αληθινα,
αρα παρακολουθουμε ακομα μια "Blair Witch Project" εκδοχη, αλα
Νορβηγικα βεβαια.
Εδω ομως η καμερα ειναι HD και ο πολυκαναλος ηχος βοηθα στην
δημιουργια ατμοσφαιρας.
Η Νορβηγικη εξοχη ειναι απιστευτα ομορφη μεσα απο τις "φωτογραφησεις"
της καμερας και δεν σας κρυβω πως μου δημιουργησε μια εντονη
επιθυμια να επισκεφτω αυτη την χωρα συντομα.

Δεν μπορω να σας προτεινω την ταινια παντως εκτος εαν μιλατε
Νορβηγικα η εχετε παρει μεταπτυχιακο στην Σκανδιναβικη μυθολογια...

IMDB βαθμολογια:7,9

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Θέλω να δώ τώρα τί έχετε να πείτε οι fans των android :105:. Άν δεν υπήρχε το iphone - itunes πώς θα μπορούσαμε να βλέπαμε κύριοι αυτές τις υπέροχες ταινίες σε υψηλή ανάλυση τόσο σύντομα?

Η ταινία μου άρεσε πολύ για δύο διάφορους λόγους: Η καταπληκτική ερμηνεία του νεαρού James Franco, η πολύ καλή σκηνοθεσία του Boyle αλλά και το γεγονός ότι το σχετικά απλό σενάριο στηρίζεται σε μία συγκλονιστική πραγματική ιστορία.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι μαγικό που μένει στον θεατή να βλέπει μία πραγματική ιστορία ανθρώπινης δύναμης μπροστά στα μάτια του. Ένα κατά τα άλλα μονότονο και κλειστοφοβικό σκηνικό(όχι όσο στο Burried βέβαια) μετατρέπεται σε αρκετά ζωντανό και ενδιαφέρον μέσα από τα παιχνίδια της κάμερας αλλά και τα ‘παιχνίδια’ που παίζονται στο μυαλό του πρωταγωνιστή. Ένας θρίαμβος της δίψας του ανθρώπου για ζωή απέναντι στη σκληρότητα της φύσης αλλά και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η απόγνωση.
Δε θα πώ παραπάνω πράγματα. Νομίζω ότι απλά αξίζει να τη δείτε αλλά να είσαστε έτοιμοι και για κάποιες σοκαριστικές σκηνές που γίνονται ακόμη πιο έντονες όταν σκεφτεσαι ότι έχουν πράγματι συμβεί.

Ήχος πάρα πολύ καλός να βοηθάει στο κλίμα της ταινίας. Η εικόνα ήταν καλή αλλά επιφυλάσομαι για όταν θα υπάρχει καλύτερη έκδοση.

imdb:8.2
Συμφωνω απολυτα σε ολα!(εκτος απο τα iphones βεβαια:136:)
Βεβαια στην δικη μου εκδοχη η εικονα ηταν πολυ καλη και ο ηχος ηταν αυτος
που υστερουσε λιγο, αλλα...
Αξιζει να το δει κανεις και μονο για την ερμηνεια του Franco:444:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

The King's Speech

Η ιστορία γύρω από την άνοδο στον θρόνο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' (Colin Firth) και της σχέσης του με τον Lionel Logue (Geoffrey Rush) που προσπαθεί να του θεραπεύσει το τραύλισμα που τον στοιχειώνει από μικρό παιδί. Το αποκορύφωμα είναι ο λόγος που πρέπει να βγάλει ο βασιλιάς το 1939 για την είσοδο της χώρας του στον πόλεμο με τη Γερμανία του Χίτλερ.

Παρόλο που ξέρετε πια τα γούστα μου, είδα με ενδιαφέρον την ταινία, αρχικά λόγω της ενασχόλησής μου με την ιστορία, και κατά δεύτερον, επειδή στην πορεία της με κέρδισε. Αφού ξεπέρασα τη δυσαρέσκεια που έχω στην αγγλική προφορά, έμεινα πολύ ικανοποιημένος, ιδιαίτερα από τους δύο πρωταγωνιστές που εναρμονίστηκαν άψογα στους ρόλους τους.

Είναι πολύ πετυχημένος ο τρόπος που μια ταινία βασιζόμενη σε ένα άγνωστο στους πολλούς πρόβλημα του Γεωργίου ΣΤ' (τραύλισμα), καταφέρνει να μας "περάσει" πολλά βασικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου της προ του Β'Π.Π. περιόδου.

Τα περισσότερα πλάνα είναι σε κλειστούς χώρους και ο σκηνοθέτης δίνει μία έμφαση στα μακρόστενα δωμάτια και στους διαδρόμους. Δεν ξέρω αν ήθελε να πει κάτι με αυτό ή είναι τυχαίο.

Η εικόνα είναι πολύ καλή, φιλτραρισμένη αρκετά για πιο πιστή αναπαραγωγή της εποχής, και ο ήχος ανάλογος των καταστάσεων που πρέπει να τονίσει.

Το "The King's Speech" είναι υποψήφιο για 12 Όσκαρ. Πιστεύω ότι ο Colin Firth είναι σχεδόν σίγουρος για τον Α' ανδρικό ρόλο.
Επειδή ο καλύτερος μου φίλος ήταν (δεν ζει πια) τραυλός, ξέρω από πρώτο χέρι το πρόβλημα, και θαύμασα τον Colin Firth με την 100% επιτυχία του στην ενσάρκωση αυτού του προβλήματος της ομιλίας.

IMDB : 8.5
Ειναι η πρωτη φορα, θαρρω, που θα συμφωνησουμε σε ολα.
Σε ενα θεμα οχι τοσο "κινηματογραφικο"(ιστορικα ο Εδουαρδος και τα ερωτικα του αποτελουσαν
παντα την πρωτη επιλογη)
εχουμε, αν μη τι αλλο, δυο υπεροχες ερμηνειες αξιες για βραβευση.
Παρ'ολα αυτα ψαχνω ακομα την ταινια που θα αντικαταστησει τον "Μαυρο Κυκνο"
στην καρδια μου....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

the fighter(2010)

Αρκετα μηνυματα πριν, και παντα σε αυτο το νημα, θα με βρειτε να διαμαρτυρομαι
σχετικα με τις ερμηνευτικες ικανοτητες του Christian Bale και συγχρονως
να αναρωτιεμαι τι τον κανει τοσο δημοφιλη αναμεσα στους σκηνοθετες
ωστε να τον επιλεγουν για τις ταινιες τους τελικα.
Τα παιρνω ολα πισω!
Διοτι εδω δινει ενα πραγματικο ρεσιταλ ερμηνειας αποτυχημενου-που θελει
να δειξει επιτυχημενος-
σε σημειο που γινεται συγχρονως απωθητικος και ελκυστικος στον εκπληκτο θεατη.
O Bale δεν ειναι ο μονος καλος ομως.
Θα τολμουσα να αποκαλεσω το "The fighter" τιτλο των επιτυχημενων ερμηνειων.
Και να μην ξεχασω και την σκηνοθεσια, βεβαιως.

Περα απο αυτα, οτι συναισθηματα μου ειχε φερει το Rocky οταν το ειχα πρωτοδε,
μια απο τα ιδια ακριβως.
Ικανη να προσελκυσει το αμερικανικο, η αλλιως ευκολο κοινο, και με μια
ελαφρια δοση κοινωνικου προβληματισμου για να πιασει τους δυσκολους.
Το επιτυγχανει?Διατηρω τις αμφιβολιες μου...

Η εικονα πολυ καλη και ο ηχος αρκετα καλος στην HD version που ειδα.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:8.2

Reaction score
14

Ειναι η πρωτη φορα, θαρρω, που θα συμφωνησουμε σε ολα.
Σε ενα θεμα οχι τοσο "κινηματογραφικο"(ιστορικα ο Εδουαρδος και τα ερωτικα του αποτελουσαν
παντα την πρωτη επιλογη)
εχουμε, αν μη τι αλλο, δυο υπεροχες ερμηνειες αξιες για βραβευση.
Παρ'ολα αυτα ψαχνω ακομα την ταινια που θα αντικαταστησει τον "Μαυρο Κυκνο"
στην καρδια μου....
για μενα το burried ηταν πολυ καλυτερο

Reaction score
5

East of Eden (1955)

Επιστροφη στην ποιοτητα :137:

Απο τις καλυτερες του Elia Kazan με το αξεχαστο James Dean.
Παρα πολυ καλη εικονα και ηχος.

IMDB βαθμολογια:8.1

Reaction score
5

The Hudsucker Proxy (1994)

Απο τις πρωτες των Κοεν που ειδα και μου αρεσε πολυ.Απο τοτε εβλεπα συνεχεια καθε νεα τους ταινια.Τωρα τελευταια με ειχαν απογοτευσει αρκετα θα ελεγα μεχρι που ειδα το True Grit :137:

Πολυ καλη εικονα με λεπτομερια και πολυ καλος ηχος.

IMDB βαθμολογια:7.4

Reaction score
0

Περιμένω απο ημέρα σε ημέρα το Back To The Future!!!!

Ορισμένα εφέ δείχνουν πλέον την ηλικία τους αλλά who cares..συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Reaction score
5

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Οταν την ειδα πρωτη φορα εμεινα με το στομα ανοιχτο.Για την εποχη της ηταν εκπληκτικα τα εφε.
Παρα πολυ καλη εικονα και dts ηχος εκαναν τη θεαση μια πολυ ομορφη και νοσταλγικη εμπειρια.

Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 25.00fps
Audio: DTS 48000Hz 6ch

IMDB βαθμολογια:7.6

Reaction score
0

Συγχαρητήρια για το thread, το παρακολουθώ καιρό αλλά τώρα αξιώθηκα να εγγραφώ. Με βοηθάει πολύ όσον αφορά το τι ταινία θα επιλέξω να δω. Keep up the good work !

Reaction score
0

Μια ερώτηση παιδιά θέλω να κάνω (ελπίζω να'μαι στο σωστό μέρος) . Θέλω ν'αγοράσω ένα σύστημα 5.1 αλλά δε ξέρω ποιο να διαλέξω. Δεν έχω και πολλές γνώσεις σχετικά με ενισχυτές,ηχεία κτλ. Σας τονίζω ότι έχω media player (wd tv live hub) οπότε δε με πολυενδιαφέρει η ποιότητα του blu ray player. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ήχος. Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι μεχρι 550 ευρώ. Οπότε οποιαδήποτε πρόταση για όλα σε ένα σύστημα ή για ενισχυτής+ηχεία , δεκτή. Θα ήθελα κάτι αξιόλογο αναλογικά με τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω.Φαντάζομαι επίσης ότι θα πρέπει λόγω του media player , η πηγή να έχει optical θύρα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω σε απάντησή σας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut