Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Περίεργη ταινία. Διαφορετική. Περισσότερο θυμίζει θεατρικό παρά κινηματογραφική ταινία βασικά. Όλη η ταινία βασικά είναι ένας διάλογος δύο αντρών σε ένα δωμάτιο. ΟΛΗ όμως.

Ok, τώρα που το ξεκαθάρισα και απέτρεψα τους περισσότερους από το να συνεχίσουν να διαβάζουν :105:, συνεχίζω. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι (ο Black και ο White) μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του ενός που αποτράπηκε από τον άλλο, βρίκσονται στο δωμάτιο του δέυτερου και μιλούν επί παντώ επιστητού, αλλά κυρίως περί ανρώπινης ύπαρξης και του νοήματος της ζωής. Ο ένας καθηγητής, ο άλλος εργάτης του τραίνου, ο ένας 'μηδενιστής' ο άλλος με 'πιστέυω'.

Μία μάχη μέχρι τέλους, ένα dual των διαφορετικών αντιλήψεων. Πρακτικά πιστέυω ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά είμαι ανοικτός και σε μια δεύτερη άποψη. Πάντως οι ηθοποιοί είναι αφρόκρεμα, top of the top, οπότε από πλευράς ηθοποιήας δε θα μείνετε απογοητευμένοι. Με κούρασε πάντως σε διάφορα σημεία.

Εικόνα και ήχος αδιάφορα πρός κακά.

[URL="http://www.imdb.com/title/tt1510938/"]imdb: 7.7[/URL][/QUOTE]

O xfader βρισκεται εκτος site.
Εχει σπευσει ηδη να το αγορασει:135:

Reaction score
5

ΘΑ συμφωνησω σε ολα με τον nerona.

Η κοπια που ειδα μου αρεσε ιδιαιτερα γιατι με αυτον το τροπο φαινονταν ολα σαν τρισδιαστατα ειχε ενα υπεροχο πεδιο βαθους.

2D Vesrsion

3D Version

Hybrid

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.615

O xfader βρισκεται εκτος site.
Εχει σπευσει ηδη να το αγορασει:135:
Φτου...και δεν έχω το τηλέφωνό του να μου πάρει κι εμένα ένα δισκάκι!:405:

Ίσως το δω πάντως, όσο αντέξω, γιατί μου αρέσουν οι ηθοποιοί.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

girl with a pearl earring(2003)

Ειχατε ποτε την ευκαιρια να παρακολουθησετε μια ταινια οπου καθε πλανο της, καθε σκηνη της, εμοιαζε
βγαλμενη απο τον καμβα καποιου Φλαμανδου ζωγραφου?
Μια ταινια οπου να παρακαλας τα πλανα να κρατησουν λιγο περισσοτερο ωστε να μελετησεις τις λεπτομερειες
και να θαυμασεις την τεχνικη του καλλιτεχνη?
Ποιου καλλιτεχνη ομως?Του ζωγραφου η μηπως του σκηνοθετη?
Αυτο ακριβως ειναι το "girl with a pearl earing"
Μεσα απο την φανταστικη ιστορια της δημιουργιας ενος διασημου πινακα του Vermeer ζουμε τις ζωες και τα γεγονοτα
της εποχης ως μελετητες καποιου αριστουργηματος κορυφαιου ζωγραφου μεσα απο την μοντερνα αιθουσα ενος μουσειου.

Και εδω θα πρεπει να ομολογησω την συμπαθεια μου προς τους δυο κυριους ερμηνευτες, εκ των οποιων ο Colin Firth δεν χρειαζεται ιδιαιτερες συστατικες επιστολες.
Την Scarlett Johansson ομως την εκτιμουσα περισσοτερο για καποια...αλλα προσοντα.
Εδω ομως δινει πραγματικα ρεστα, με ελαχιστο χρονο ομιλιας, "παιζοντας" στην κυριολεξια με τα ματια.

Να μην ξεχασω να αναφερω πως η ταινια πετυχαινει και κατι αλλο.
Ειναι ακρως αισθησιακη αποκαλυπτωντας...μεχρι λαιμο, το περισσοτερο.

Η εικονα του blu ray αιναι πολυ καλη αλλα αυτο που θα σας μαγεψει περισσοτερο ειναι η φωτογραφια.
Ζειτε ανα πασα στιγμη την εποχη!
Ο ηχος τυπικος για ταινια του ειδους.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,1

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.630

Μιάς που πήρα φόρα, λέω να συνεχίσω.
Jason Statham. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά για το είδος τις ταινίας μιάς κι ο συγκεκριμένος τύπος έχει γίνει σημαία των ταινιών δράσης το τελευταίο καιρό. Κι όχι τυχαία αφού το κάνει πολύ καλά και να σας πώ την αλήθεια μου, τον πάω αρκετά. Πληρωμένος δολοφόνος, εκδίκηση, δολιοφθορά, κακοί/καλοί, νομίζω ότι το πιάσατε το νόημα. Καλό με έντονη δράση και σκηνές αλληλοπυροβολισμών. Μικρό σε μέγεθος, χαπάκι δράσης θα το έλεγα :105:.

Τελοσπάντων, χωρίς να είναι τίποτα ιδιαίτερο, βλέπεται άνετα. Εικόνα και ήχος καλά με εξάρσεις σε συγκεκριμένες σκηνές.

Το καλό με αυτές τις ταινίες είναι ότι κατά 90% ξέρεις τι περιμένεις και δεν απογοητέυεσαι συνήθως.
Μου αρέσει ο Jason Statham, το "The Mechanic" όμως δεν ήταν αυτό που περίμενα.
Δεν είχε αρκετή δράση, είχε μια ξενέρωτη σοβαροφανή ατμόσφαιρα και σκηνές "ύφεσης" που δεν ταιριάζουν σε περιπέτεια.
Δεν ήταν κακό, άλλα όμως περίμενα.

Περίεργη ταινία. Διαφορετική. Περισσότερο θυμίζει θεατρικό παρά κινηματογραφική ταινία βασικά. Όλη η ταινία βασικά είναι ένας διάλογος δύο αντρών σε ένα δωμάτιο. ΟΛΗ όμως.

Ok, τώρα που το ξεκαθάρισα και απέτρεψα τους περισσότερους από το να συνεχίσουν να διαβάζουν :105:, συνεχίζω. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι (ο Black και ο White) μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του ενός που αποτράπηκε από τον άλλο, βρίκσονται στο δωμάτιο του δέυτερου και μιλούν επί παντώ επιστητού, αλλά κυρίως περί ανρώπινης ύπαρξης και του νοήματος της ζωής. Ο ένας καθηγητής, ο άλλος εργάτης του τραίνου, ο ένας 'μηδενιστής' ο άλλος με 'πιστέυω'.

Μία μάχη μέχρι τέλους, ένα dual των διαφορετικών αντιλήψεων. Πρακτικά πιστέυω ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά είμαι ανοικτός και σε μια δεύτερη άποψη. Πάντως οι ηθοποιοί είναι αφρόκρεμα, top of the top, οπότε από πλευράς ηθοποιήας δε θα μείνετε απογοητευμένοι. Με κούρασε πάντως σε διάφορα σημεία.
Με τα bold γέλασα πολύ! :114:

Η ταινία προτείνεται σε καταθλιπτικούς που ψάχνουν αφορμή να αυτοκτονήσουν μία ώρα αρχύτερα.

Reaction score
8

Τελοσπάντων, χωρίς να είναι τίποτα ιδιαίτερο, βλέπεται άνετα. Εικόνα και ήχος καλά με εξάρσεις σε συγκεκριμένες σκηνές.

Το καλό με αυτές τις ταινίες είναι ότι κατά 90% ξέρεις τι περιμένεις και δεν απογοητέυεσαι συνήθως.

imdb: 6.5
++Ετσι ειναι με τις ταινιες του Jason του Σταθη εχει την πλακα του.
Ασε που ο ηρωας εδω ειναι & χαιφιντελας,μετα το ξεκαθαρισμα ακουει
βυνιλια με λαμπατο παρακαλω!:123::123:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

The Way Back

Επτά κρατούμενοι σε ένα γκουλάγκ το 1939 κατορθώνουν να δραπετεύσουν και αποφασίζουν να περπατήσουν πάνω από 6000 χιλιόμετρα μέχρι την Ινδία.

Η ταινία επικεντρώνεται στον αγώνα "άνθρωπος εναντίον φύσης". Όσο κι αν προσπαθεί να μας μεταδώσει την αγωνία των πρωταγωνιστών, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την νοτκιμαντερίστικη ατμόσφαιρα που επικρατεί. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εμπλοκή του National Geographic στα γυρίσματα.

Τα πλάνα και οι επιλεγμένες τοποθεσίες είναι υπέροχα ακόμα κι αν ξέρεις ότι, εκτός της Ινδίας, δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές τοποθεσίες που διασχίζουν οι δραπέτες. Σχεδόν όλες οι σκηνές έχουν γυριστεί στη Βουλγαρία και το Μαρόκο για λόγους κόστους φυσικά.

Το καστ (Jim Sturgess, Ed Harris, Colin Farrell, Saoirse Ronan) πολύ καλό, ο καθένας ταιριάζει γάντι στον ρόλο του, δεν είναι όμως αρκετό για να σε πείσει. Κατά τη γνώμη μου η ταινία είναι πολύ soft αναλογικά με την εποχή και τους χαρακτήρες που θέλει να σκιαγραφήσει. Βέβαια η εικόνα σε καθηλώνει και δεν δίνεις μεγάλη σημασία στα υπόλοιπα. Ακόμα και οι 2+ ώρες της διάρκειας δείχνουν λιγότερες.

Δείτε το, πρώτα για την εικόνα και μετά για την υπόθεση.

Imdb : 7,4
Αν και μου αρεσε πολυ, ιδιως για την σκηνοθεσια και την φωτογραφια, δεν διαφωνω πουθενα στην κεντρικη ιδεα οσων ηθελε να περασει ο Alex:126:

Reaction score
1

Τhe Incredibles

Αμαν!!
Εικόνα::111:
Ήχος:
Οπότε η παραγγελία έπεσε άμεσα και αναμένω να την ξαναδώ(ή να την δώ όπως της αρμόζει;) ολόκληρη!

Απλά βρείτε το και ευχαριστηθήτε το!Αν έχετε και παιδία ευκαιρία να δείτε ταινία μαζί τους.

imdb:8.1/10

Α,τι να λένε άραγε και εδώ για την ταινία;

Πολύ καλά έκανες και το παράγγειλες, από λίγο που το «χάζεψα» μόλις τώρα στο μόνιτορ του pc, πρέπει να μιλάμε για εκπληκτική μεταφορά στο Blu-ray δισκάκι, θα μαζεύετε τους φρονιμίτες σας από το πάτωμα με την ποιότητα της εικόνας :111: αλλά πιθανότατα και με τον ήχο!!!

Το bitrate βαράει ταβάνια αλλά όχι στα κόκκινα, κάπου ανάμεσα στα 30-35Mbps, ενώ και το DTS-HD 5.1 φαίνεται να δίνει τα ρέστα του, τα υπογούφερ σας θα «αναστενάξουν» κανονικά, ενώ οι γείτονές σας θα βρουν τον διάολό τους! :142:

Εκπληκτική δημιουργία της Pixar πράγματι, και παρόλο που μας γυρνάει εφτά ολόκληρα χρόνια πίσω, μας έδειξε από τότε τις τεράστιες δυνατότητες της εταιρείας. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο Blu-ray δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή που σέβεται τον εαυτό της, ως προς τα Blu-ray αναφοράς. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα το «παίξουμε» στον προβολέα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Που να δείς τι πάθαμε όταν είδαμε το how to train your dragon στον Zizik..
Ε κάτι παρόμοιο είναι και αυτό.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Sanctum(2011)

Δεν μπορω να καταλαβω τον τοσο θορυβο που εχει δημιουργηθει
Δηλαδη περα απο την ατμοσφαιρικοτητα, τι αλλο σας αρεσε βρε παιδια?
Δεν καταδεχομαι να γραψω ουτε γραμμη παραπανω

IMDB βαθμολογια:5,6

Reaction score
1

τι αλλο σας αρεσε βρε παιδια?
Δεν καταδεχομαι να γραψω ουτε γραμμη παραπανω
Κάτσε βρε να το δώ...βάζω τις πυτζαμούλες μου γιατί έχει ψύχρα απόψε :142:

Ε μη καταδέχεσαι !!! Κακιά Τασώ Καββαδία :135:

Reaction score
0

Tangled , δείτε το ειδικά αν μπορείτε 3D.Φοβερά χρώματα και εκπληκτικό βάθος σε όλες τις σκηνές.

Οσο για την ταινία,μπορει να ειναι παιδικό αλλα είναι πολύ ώραιο!Πραγματικά οταν οι ανθρωποι της Disney εχουν κέφια (σχεδον πάντα) φτιάχνουν μοναδικές ιστορίες...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Novecento 1900 (1976)

Δεν ξερω πως θα καταφερετε να δειτε τις σχεδον 4 ωρες της ταινιας με την μια παντως ιθμαμαι πως οταν ημουν μικρουλης και [αιζοταν στους ελληνικους κινηματογραφους ηταν χωρισμενο σε νο1 και νο2
Οποτε μπορειτε να επιχειρησετε και εσεις κατι παρομοιο και δεν σας κρυβω πως και εγω την χωρισα σε 3 μερη.

Τι θελετε να πουμε τωρα?
Θαρρω πως υπαρχει μια λιστα ταινιων φτιαγμενη απο ιερα τερατα, με συμμετεχοντες ιερα τερατα και συντελεστες οτι πιο κορυφαιο της εποχης.
Αυτες λοιπον τις ταινιες δεν περιμενεις τον καθε ηλιθιο Ανδρεα Κ να σου τις παρουσιασει η να τις κρινει για να αποφασισεις εαν πρεπει να τις δεις η οχι.
Πας και τις αγοραζεις(η δεν ξερω και εγω τι αλλο κανεις:121:) και τις εχεις και τις βλεπεις για μια ζωη.
Την ζωη δυο "φιλων" μεσα απο μια πολυταραχη εποχη της Ιταλιας με την ανοδο και πτωση του φασισμου και τις κοινωνικες διαφορες σε πρωτο πλανο.
Τι να σας προσφερω εγω λοιπον?

Απλα να σας ενημερωσω πως το 16:9 πλανο στην blu ray εκδοση ειναι πραγματικα υπεροχο απο πλευρας ποιοτητας και μας "μπαζει" για τα καλα εντος των οσωςν θελει να μας δειξει ο πολυς κος Bertolucci
Το soundtrack υπεροχο αλλα θα προτιμουσα μια πολυκαναλη version

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,7

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

The Rite(2011)

Πα, πα, πα, τι επαθα!
Και δεν εχω και κανεναν εδω μεσα να με ειδοποιησει δηλαδης
Καθισα, που λετε, ολομοναχος με σβηστα φωτα και τερμα τον ηχο να δω το The rite
Τι το θελα ο αμαρτωλος?
Το φυλοκαρδι μου ακομα τρεμει και απορω πως μπορω και γραφω αυτες τις αραδες.
Ακουστε λοιπον την συμβουλη μου:
Δειτε το οπωσδηποτε διοτι αξιζει αλλα με τερμα τα φωτα, καμια 20αρια φιλους μαζι για χαβαλε και...
για ονομα του Θεου χαμηλωμενο ηχο.
Και θαυμαστε βεβαια και Αντονυ Χοπκινς για ακομα μια φορα!

IMDB βαθμολογια:6,1
(πολυ αυστηρη κατα την γνωμη μου)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Κορυφαία σκηνή με απίστευτη ατάκα:
Η δαιμονισμένη βρίζει το παπαδοπαίδι και τον λέει μ@λ@κ@ στα ελληνικά:204:
The Exorcist :126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Blue Valentine(2010)

Οπως συμβαινει σχεδον παντα με τις ταινιες που αφηνουν "σημαδια" στο χαζοχαρουμενο ειναι μου, αρνουμαι να ασχοληθω μαζι τους αμεσως μετα την ολοκληρωση την θεαση τους.
Ο λογος ειναι οτι περιμενω να δημιουργηθουν σκεψεις προερχομενες απο τα συναισθηματα που προκαλεσε αυτο το ειδος τεχνης.
Το αστειο στην περιπτωση του "Blue Valentine" ειναι οτι δεν μπορεσα με την πρωτη να αντιληφθω σε ποια ακριβως αλλα ταινια μοιαζει.
Και λεω "αστειο" διοτι το Two for the Road στο οποιο "φερνει" επικινδυνα ειναι απο τις πολυαγαπημενες μου ταινιες(η οποια μαλιστα ελπιζω να βγει συντομα σε BR ωστε να παρουσιαστει μεσα απο αυτες τις σελιδες)
Εχετε αντιληφθει τι εννοω?Μοιαζει πολυ σαν θεμα και ομως ειναι σχεδον αδυνατον να παει το μυαλο σου εκει.
Ισως επειδη ο σκηνοθετης μπορει μεν να θιγει και αυτος την κακη εξελιξη του αισθηματος σε γαμο μεσα απο εναλασσομενες
σκηνες του σημερα και του χθες αλλα το κανει τοσο αριστουργηματικα που δεν περναει καν απο το μυαλο μας η εννοια "αντιγραφη"

Και μην με μαλωσετε διοτι δεν καθομαι να αναλυσω μια "αντρικη" ταινια δρασης με φασαριες και 786 φονους σε 2 ωρες.
Εχω ανακαλυψει πως προτιμω 1000 φορες αυτου του ειδους τις ταινιες, ταινιες που σου δινουν ενα γερο χαστουκι και σε αφηνουν αβοηθητο να συνελθεις μονος σου αναλογιζομενος τι ηταν αυτο που σε γονατισε.

Και δεν ειναι μονο η απιστευτη ερμηνεια της Michelle Williams η οποια αξια προταθηκε για το Οσκαρ.
Ειναι και αυτη του Ryan Gosling, ειναι και η σκηνοθεσια, το σεναριο, και πολλα ακομα.

Ακομα και εαν η εικονα δεν ειναι καν 16:9 αλλα ανηκει στο "αναπηρο" φορμα 1.66:1 μην αφησετε το γεγονος να σας απογοητευσει,
Ακομα και εαν τα πανακριβα ηχεια σας θα μεινουν "ανεργα" με μονο το κεντρικο να δουλευει υπερωριες...

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,7

Εξαιρετικο!

Reaction score
8

Ανδρέα καλημέρα το έχω δεί μέρες & εγώ ειναι όντως μια ρεαλιστική ταινία
του ανεξάρτητου κινηματογράφου με καλές ερμηνείες & καλό σάουντρακ.
Το προδιαγεγραμμένο τέλος ενός έρωτα-μιας σχέσης-ενος γάμου που στοχεύει
στην ψυχή του θεατή & θα προβληματίσει τα ζευγάρια που θα την δουν..
Σίγουρα δεν συστήνεται για τους λάτρεις της περιπέτειας & των εφέ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis