Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Κοντραστάστη εικόνα καθόλη την διάρκεια της ενώ οι αναφορές δεξία και αριστερά μιλάνε για εξαιρετική μεταφορά και στο 3D(Βαγγέληηηηηηηηηηηη!!).
Σας περιμένω της επόμενη βδομάδα να σας κάνω πλήρη παρουσίαση του 3D μιας και το έχω ψάξει πλέον πολύ. Να μου πέις εσύ πως σου φαίνεται :105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σας περιμένω της επόμενη βδομάδα να σας κάνω πλήρη παρουσίαση του 3D μιας και το έχω ψάξει πλέον πολύ. Να μου πέις εσύ πως σου φαίνεται :105:
Τρισδιάστατο:116:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

i am number four(2011)

Μετα απο μια δυσκολη εβδομαδα ειχα αναγκη μια ταινια "επιφανειακη" για να ξελαμπικαρω λιγακι.
Βλεποντας το "I am number 4" βιωσα το deja vu του κινηματογραφου, δηλαδη ολα αυτα που εβλεπα τα ειχα ξαναδει καπου αλλου
απλα τωρα ηταν σερβιρισμενα αλα...2011
Ο ηρωας μας παει σχολειο αλλα εχει υπερανθρωπες δυναμεις τις οποιες πρεπει να κρυβει διοτι προερχεται απο αλλον πλανητη κλπ κλπ
Πω,πω, τι λες βρε παιδακι μου!
Και στο πρωτο Superman κατι τετοιο δεν ειχε γινει?

Με λιγα λογια, μην χολοσκατε.
Αν θελετε ταινια Σ/Κ ωραια σερβιρισμενη, με καλη εικονα και πλουσια εφε και ωραιους ηθοποιους(οχι καλους, ωραιους ειπα)
να η συνταγη σας για σιγουρη επιτυχια.

IMDB βαθμολογια:6,3

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μιάς που πήρα φόρα, λέω να συνεχίσω.
Jason Statham. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά για το είδος τις ταινίας μιάς κι ο συγκεκριμένος τύπος έχει γίνει σημαία των ταινιών δράσης το τελευταίο καιρό. Κι όχι τυχαία αφού το κάνει πολύ καλά και να σας πώ την αλήθεια μου, τον πάω αρκετά. Πληρωμένος δολοφόνος, εκδίκηση, δολιοφθορά, κακοί/καλοί, νομίζω ότι το πιάσατε το νόημα. Καλό με έντονη δράση και σκηνές αλληλοπυροβολισμών. Μικρό σε μέγεθος, χαπάκι δράσης θα το έλεγα :105:.

Τελοσπάντων, χωρίς να είναι τίποτα ιδιαίτερο, βλέπεται άνετα. Εικόνα και ήχος καλά με εξάρσεις σε συγκεκριμένες σκηνές.

Το καλό με αυτές τις ταινίες είναι ότι κατά 90% ξέρεις τι περιμένεις και δεν απογοητέυεσαι συνήθως.

imdb: 6.5
To βλεπαμε χθες βραδυ με την συζυγο και παρατηρουσαμε, γελωντας, το ποσο λιγο μιλαει ο Statham στις ταινιες που πρωταγωνιστει.
Να μην τον αφηνουν αραγε?:144:
Πολυ ιδιαιτερο το τελος αλλα ολα τα λεφτα οι στιγμες με το πικαπ και το adante του Schubert...

Reaction score
59

tucker and dale vs evil(2010)

Αφηνοντας κατα μερος το "Tigerland" σε καποιον απο εσας(η αληθεια ειναι οτι ψιλοαπογοητευτηκα) θα ηθελα να προσεξουμε
αυτη την ιδιαιτερη, ανατρεπτικη κωμωδια.
Η μηπως ειναι ταινια τρομου με κωμικα στοιχεια?
Οτι και εαν ειναι, δεν πεταω και την σκουφια μου για το ειδος.
Εδω ομως αναγκαστηκα να καταπιω τα λογια μου καθως με επιασα να χαχανιζω βλεπωντας τα...αισχροτερα αισχη.
Δηλαδη να κοβεται ο αλλος στα δυο και εγω να γελαω.
Αρχισα να ρωταω τον εαυτο μου μηπως μεταφερω καποια γενετησια ανωμαλια η οποια εμφανιστηκε σε αυτη την ηλικια
εως οτου επιασα το παιχνιδι του σκηνοθετη.
Παιζεις μαζι μας αχαιρευτε, ε?
Και εχεις βαλει και αυτους τους δυο αριστουργηματικους-στα ορια της βλακειας-ερμηνευτες αρωγους στο επαισχυντο εργο σου,ε?
Καλα, η τιμωρια σου θα ειναι να...ξαναδω την χαζομαρα σου μπας και ανακαλυψω που την πατησα.
Εκει που περιμενα "Παρα;σκευη και 13 Νο 45" μου βγηκε...τριανταφυλλο.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,7
Πολυ γελιο μιλαμε !!!!!
:107::107:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

no strings attached (2011)

Το αστειο της υποθεσης ειναι πως η συζυγος ειχε δει την ταινια στην πτηση της Emirates
Ομως ζητουσε επιμονα να την ξαναδει και, αν και στην αρχη νομιζα πως ειχε το συνδρομο της μεγαλης οθονης, συντομα ανακαλυψα τον λογο.
Η ταινια στην πτηση ηταν πετσοκομενη απο τις πλεον τολμηρες σκηνες(ενας Θεος να τις κανει τολμηρες) και καθε τοσο με "επρηζε"
με φρασεις οπως "αυτο δεν το εχω δει" "αυτο το κοψανε" κλπ κλπ

Τωρα τι να σας πω, για την υποθεση?
Ας παρουμε λοιπον-εστω- το πλεον...εχμ...απροικιστο μελος απο πλευρας νοημοσυνης και το πουμε τα εξης:
Ειναι ενα νεο ζευγαρι που αποφασιζει να ξεκινησει μια σχεση βασισμενη αποκλειστικα στην σωματικη επαφη και αποκλειοντας καθε ειδους συναισθηματικη επαφη μεταξυ τους.
Τι φανταζεσαι, απροικιστο μελος, πως θα συμβει στην συνεχεια?

Τι? πως?
Τι ειναι αυτα που μου λετε?
Ο xfader δεν βρηκε την απαντηση?:111::142:
Ε τωρα καταλαβαινω γιατι δεν του αρεσουν οι ταινιες ποιοτητας...

Εικονα πολυ καλη και η μπαντα DTS αχρειαστη
Για ρομαντικη κωμωδια, καλη

IMDB βαθμολογια:6,2

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.591

Ο xfader δεν βρηκε την απαντηση?:111::142:
Ε τωρα καταλαβαινω γιατι δεν του αρεσουν οι ταινιες ποιοτητας...
Ταινίες ποιότητας;
Αυτές οι μίζερες "παραγωγές" που παίζουν λαθρομετανάστες και το "έξυπνο" κοινό τους συγκινείται με τα σαχλοσυναισθηματικά νοήματα που "βγάζουν"; :405:
Προτιμώ να βλέπω 2 ώρες το σήμα της ...ΥΕΝΕΔ. :605:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

biutiful(2010)

Eχω ζησει την Βαρκελωνη πολλες φορες και απο πολλες μεριες.
Ποτε ομως δεν εζησα την δυστυχια, την βρωμα, την αθλιοτητα, ετσι οπως αποτυπωνεται στο "Biutiful"
Σε σημειο τετοιο που εαν "δεν επιανα" καποιες φρασεις να νομιζω πως προκειται για καποια λατινοαμερικανικη υποαναπτυκτη χωρα
(εαν εχουν μεινει ακομα τετοιες)
Υποθετω πως ενας (ντοπιος)σκηνοθετης θα επαιρνε σχεδον το ιδιο αποτελεσμα εαν κινηματογραφουσε την ζωη των μεταναστων στα δρομακια γυρω απο την Ομονοια.
Δεν ξερω ομως εαν αυτος(ο ντοπιος σκηνοθετης δηλαδη) θα ειχε την τυχη να βρει εναν ντοπιο Javier Bardem για να αποδωσει ερμηνευτικα την απολυτη πτωση με τετοιο μεγαλειο.
Μεγαλειο ψυχης!

Πρεπει ακομα να σας πω πως το "ασχημο" biutiful διαρκει δυο ωρες και εικοσι λεπτα.
Ολα αυτα τα χρονια που βλεπουμε ταινιες μαζι με την συζυγο δεν θυμαμαι να εχουμε μεινει αυτο το χρονικο διαστημα non-stop,
δηλαδη διχως να διακοψουμε ουτε μια φορα για να τσιμπησουμε καποιο snack η τελος παντων για τους λογους που μπορει να διακοψει κανεις μια ταινια.
Εφυγε απνευστι στην κυριολεξια και διχως κανεις απο τους δυο μας να βγαλει λεξη.
Το "θαυμα" αυτο δεν μπορω να το αποδωσω παρα στον Μεξικανο σκηνοθετη Alejandro Gonzalez Innaritu

Η 2.40:1 εικονα σε απολυτη αρμονια με την πλοκη ειναι κυριως μουντη και σκοτεινη.Καλη μεν αλλα δεν διεκδικει τις δαφνες
αλλων blu ray παραγωγων που εχουμε εξετασει μεσα απο αυτες τις σελιδες.
Ο ηχος , παραδοξως για το ειδος της ταινιας, ειναι πολυ καλος αλλα διχως εξαρσεις.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,6

Οταν ειχαν γινει οι συζητησεις για το Οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης ταινιας οπου ο "Κυνοδοντας" (ελεγαν) οτι ειχε να αντιμετωπισει κυριως το "Biutiful"
Περιμενα λοιπον να ειναι πραγματικα καλη ταινια.
Δεν περιμενα να ειναι τοσο καλη ταινια.
Απαραιτητο!!!

Reaction score
140
αυτό που είδα εγώ είχε harcoded αγλλικους υπότιτλους κίτρινους και από κάτω οι ελληνικοί
αν εξαιρέσουμε λοιπόν αυτό το σπάσιμο η ταινία ήταν πράγματι απολαυστική
ακόμα θυμάμαι το babel καθώς και το 21grams του ίδιου σκηνοθέτη

Reaction score
1

Αφού ο Αντρέας με πρόλαβε για το Biutiful(χαλάλι του όμως γιατί συμφωνώ απόλυτα) θα σας μιλήσω για το έταιρο έργο που είδα.

Ένα αστυνομικό θρίλερ που έρχεται να προστεθεί σε ένα τεράστιο αριθμό από ταινίες που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Η συγκεκριμένη όμως σίγουρα καταφέρνει και ξεχωρίζει.

Ένας δικηγόρος 'μέσα στα πράγματα' και γνώστης των διαπλοκών αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενο(γιάπη) για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας. Μή μου πείτε ότι δε σας θυμίζει τίποτα....

Η ιστορία είναι αρκετά καλοφτιαγμένη και με ανατροπές αλλά νομίζω ότι κάθε έμπειρος θεατής δε θα πέσει κι από τα σύνεφα με τη πλοκή. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο κυρίως λόγο του πρωταγωνιστή(που άν και δεν τον θεωρώ κορυφαίο ηθοποιό είναι από τους αγαπημένους μου 'ωραίους' του Hollywood) αλλά και του κλίματος/σκηνοθεσίας της ταινίας.

Προσωπική γνώμη ότι αξίζει άνετα μια προβολή και δε θα σας απογοητέυσει.
Για την εικόνα δε θα πώ πολλά γιατί μάλλον θα τη αδικίσω λόγω του 'κακού' 720p. Δείχνει όμως ότι μπορεί να είναι αρκετά καλή...

imdb: 7.5

Reaction score
39
αυτό που είδα εγώ είχε harcoded αγλλικους υπότιτλους κίτρινους και από κάτω οι ελληνικοί
αν εξαιρέσουμε λοιπόν αυτό το σπάσιμο η ταινία ήταν πράγματι απολαυστική
ακόμα θυμάμαι το babel καθώς και το 21grams του ίδιου σκηνοθέτη
Να προσθέσω και το πολύ καλό πρώτο μέρος της άτυπης τριλογίας: amores perros

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

kill the irishman(2011)

Δεν ξερω, αν και εχουν περασει αρκετες ωρες απο τοτε που την ειδα δεν μπορω να διευκρινισω τι ηταν αυτο που με χαλασε
και δεν θα αποδωσω τον χαρακτηρισμο "εξαιρετικη" αλλα απλα "καλη".
Δεν μπορω να ισχυριστω πως ειμαι λατρης των ταινιων που εχουν να κανουν με την Μαφια, παντως τις βλεπω ευχαριστα
και ισως εαν η ροη ηταν διαφορετικη θα ειχα γεμισει...σαλια το πληκτρολογιο:120:
Για να αποδωσουμε τα του Καισαρος τω Καισαρι ομως, η δεκαετια των 70'ς αχει αποδωθει αψογα και ακομα
και η "υφη" της εικονας θυμιζει ταινια της ως ανω δεκαετιας.
Με μια μεγαλη διαφορα βεβαια.
Εδω η εικονα ειναι πραγματικα αψογη και ευχαριστη στο ματι διχως τα γνωστα προβληματα που κυριαρχουσαν
στην μεγαλη ασημενια οθονη 40 χρονια πριν.
Μαλιστα υπαρχει και μια ιδιαιτεροτητα που αφορα τον ηχο.
Ειχα πολυ καιρο να ακουσω μπουνιες σε προσωπο να ακουγονται....οπως πραγματικα ακουγονται και οχι σαν να
σκαει βομβα στην αυλη μου.

IMDB βαθμολογια:7,1

Καλε αυτος ο Val Kilmer πως εχει γινει ετσι?:)

Reaction score
80

The Rite(2011)

Πα, πα, πα, τι επαθα!
Και δεν εχω και κανεναν εδω μεσα να με ειδοποιησει δηλαδης
Καθισα, που λετε, ολομοναχος με σβηστα φωτα και τερμα τον ηχο να δω το The rite
Τι το θελα ο αμαρτωλος?
Το φυλοκαρδι μου ακομα τρεμει και απορω πως μπορω και γραφω αυτες τις αραδες.
Ακουστε λοιπον την συμβουλη μου:
Δειτε το οπωσδηποτε διοτι αξιζει αλλα με τερμα τα φωτα, καμια 20αρια φιλους μαζι για χαβαλε και...
για ονομα του Θεου χαμηλωμενο ηχο.
Και θαυμαστε βεβαια και Αντονυ Χοπκινς για ακομα μια φορα!

IMDB βαθμολογια:6,1
(πολυ αυστηρη κατα την γνωμη μου)
Πολυ καλος ηχος, δημιουργει τρομερο κλιμα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

battle los angeles(2011)

Εχω παρατηρησει πως πολλα μελη τελευταια εχουν σπευσει σε αγορα καλων subwoofer .
Προφανως ηξεραν κατι που εγω αγνοουσα καθως η εν λογω θα μπορουσε να χαρακτηριστει και ως "η πεμπτουσια των υποηχων"

Τιποτα αλλο εδω παρα ακομα μια ταινια εισβολης εξωγηινων(ω, μην μου πειτε πως σας θυμιζει κατι?:121:) αρκετα καλης
ομως ωστε να σε κρατα σε σχετικη εγρηγορση και αρκετα γρηγορης ωστε να μην προκαλεσει τα παραπονα των φιλων
ταινιων δρασης.
Οσο για το σεναριο...
Μηπως θελετε απο τωρα να μαντεψετε τον τελικο νικητη?
Ελατε, σας υποσχομαι πως δεν θα κουρασετε το μυαλουδακι σας:126:

Η εικονα πρεπει να ειναι αρκετα καλη.Και λεω "πρεπει" διοτι την περισσοτερη ωρα απλα δεν υπαρχει ορατοτητα
λογω των εκρηξεων που προκαλουν αμφοτερες οι αντικρουομενες παραταξεις.
Για τον ηχο τα ειπαμε.Κορυφαιος, πλουσια χρηση sub αλλα και περιφερειακων.

IMDB βαθμολογια:6,0 Ενταξει, δεν αξιζει και τοσο λιγο
Εγω παντως ενα βαθμο περισσοτερο προς 6,8-6,9 θα του το εδινα

Δεν θα απογοητευτειτε!
(αντιθετα με το Drag me to Hell το οποιο απαξιω και να σας παρουσιασω)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576
Στον ήχο, η συγκεκριμμένη ταινία είναι από τις 5-6 κορυφαίες που έχω ακούσει. Και την άκουσα με "απλό" DTS.

Ήταν η πρώτη φορά που τα περιφερειακά χρειάστηκε να δουλέψουν υπερωρίες, παρουσιάζοντας σε άλλες περιπτώσεις εξαιρετικά εστιασμένα εφέ, ενώ αλλού ένα ηχητικό πεδίο που είτε σε κύκλωνε από παντού, είτε σε έκανε να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά για να δεις τί πετάει από πάνω. Τέτοιο σχεδιασμό με αίσθηση ύψους δεν θυμάμαι να έχω ξανακούσει.

Όσο για το sub, έ, ακόμα κοιτάω το σπίτι απέξω, για να βεβαιωθώ ότι δεν μετακινήθηκε!!

Σαν ταινία, τα είπε ο Αντρέας, συμφωνώ απόλυτα. Σαν ήχος όμως: αναφοράς!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Pa Negre(2010)

Μεσα σε ενα αστυνομικο τμημα στο οποιο εχει παει να δωσει μαρτυρια για εναν νεκρο αντρα και το παιδι του, ο μικρος Andreu
περιμενει σε ενα δωματιο την καταθεση και του πατερα του οταν εμφανιζεται μια μαγειρισσα για να του φερει λιγο κολατσιο.
Σε ενα δισκο εχει μερικα κομματια ψωμι και ο Andreu παιρνει μια φετα.
Η μαγειρισσα του το παιρνει πισω και του λεει.
"Αυτο ειναι λευκο ψωμι και ειναι για τους αλλους.Για σενα ειναι αυτο" και του δινει το μοναδικο κομματι μαυρο ψωμι που υπαρχει στον δισκο.

Βλεπετε ειναι τα χρονια αμεσως τον Ισπανικο Εμφυλιο και ο Andreu εχει "διαπαραξει" δυο μεγαλα αμαρτηματα.
Ειναι Καταλανος και ανηκει σε οικογενεια που πολεμησε με τους ηττημενους.
"Ουαι τοις ηττημενοις" οπως θα ακουσει και απο τον δασκαλο του λιγο αργοτερα.

Σε μια Ισπανια που προσπαθει να ορθοποδησει και ενω ακομα ο νικητης εκδικειται τον χαμενο ο μικρος μας ηρωας
αντιλαμβανεται πως ο κοσμος των ενηλικων, ανεξαρτητα παραταξης, κυριαρχειται απο το ψεμμα.
Μεσα απο την ματια του σκηνοθετη ζουμε και εμεις το παχος και την υποκρισια της αρχουσας ταξης και της εκκλησιας,
αλλα και την μιζερια και τα μεγαλα λογια για ιδανικα που διακατεχουν την εργατικη ταξη.
Ολα ειναι ενα ψεμμα!
Αλλα πρεπει καποια στιγμη να διαλεξει πλευρα.
Και η δεξιοτεχνια του Καταλανου σκηνοθετη Villaronga ειναι πως μαζι με τον Andreu καλουμεθα και εμεις...
(κατι που θεωρω αριστουργηματικο καθως ο γραφων κληθηκε να εξορκισει και τα δικα του φαντασματα αν και φανατικος
αντι-Καταλανος, με ιδιαιτερη αντιπαθεια στην γλωσσα τους αλλα και τους ιδιους τους ανθρωπους.Αντιθετα θερμος υποστηρικτης
της Καστιγιανικης κουλτουρας και νοοτροπιας εχοντας ζησει και στους δυο ακραιους πολους της Ισπανικης πραγματικοτητας)

Ταινια:Εξαιρετη
Εικονα:Εξαιρετη
Ηχος:Εξαιρετος(με ιδιαιτερη εμφαση στους λεγομενους φυσικους και μικρους αδιορατους ηχους, εκεινους δηλαδη που αναδυκνειουν το σωστο συστημα οικιακου κινηματογραφου)

Η ερμηνεια των παιδιων, αξιομνημονευτη!

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,3
(ποτε δεν θα καταλαβω το IMDB!)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μ' έπεισες Αντρέα :105:, θα τη δώ. Έμα, ο καλός πωλητής ή το έχει ή δε το έχει.....
Kαι τι πουλαω?Ταινιες?:405:
Αν την δεις Βαγγελη μου, που θα την δεις, θελω να προσεξεις ιδαιτερα τα τελευταια λογια του τελους.
Ολα τα λεφτα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89