Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
8
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Το έπιασες γάτος είσαι,για ποπ΄κορν αστυνομική περιπετειούλα δες πιο κάτω
αυτή η Γαλλική αν & μικρή σε διάρκεια ίσως σε αποζημιώσει.

A bout portant-Point Blank

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

tales from the earthsea(2006)

Ξεκινησα με μεγαλη προκαταληψη να παρακολουθω το παραπανω.
Απο την μια δεν ειχα διαβασει και τα καλυτερα.
Απο την αλλη, πως να συγκρινεις τα οκταρια του πατερα με τα εξαμισαρια του γιου?

Και ονως, το σκηνοθετικο ντεμπουτο του Goro Miyazaki, και αφορμη να μη μιλουν πατερας και γυιος, αποτελεσε για μενα
πολυ ευχαριστη εκπληξη.
Οχι, τα οικολογικα μηνυματα απουσιαζουν απο εδω αφου στην ουσια ειναι "μεταφορα" σειρας των βιβλιων "Earthsea"
αλλα μεσα θα βρειτε πολλα κοινα με το ιερο τερας Hayao Miyazaki.
Μην ξεχνατε αλλως τε πως πως οι γνωστες δουλειες του πατερα και αυτη η πρωτη του γιου προερχονται απο τα ιδια studio,
τα γνωστα Ghibli

Σε καποια στιγμη παντως επιασα τον εαυτο μου να εχει κοψει ακομα και την ζωτικη ανασα αφουγκραζομενος την πολυαγαπημενη ιωπωνεζικη συζητηση, μετα το τραγουδι της Theru, ενω ειχα λησμονησει συγχρονως την αναγνωση των αγγλικων υποτιτλων.

Η 16/9 hdtv κοπια ηταν σχεδον αριστη ενω ο ηχος εξαιρετικος.
Αλλα και να μην ηταν, πολυ που με ενοιαζε.
Το δε soundtrack δεν ανηκε αυτη την φορα στον Joe Hishashi, μουσικοσυνθετη που εχουμε συνδεσει στο μυαλο μας με τις ταινιες του Miyazaki , αλλα στον Tamiya Terashima και ηταν, επισης, ονειρεμενο!

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:6,5( πολυ φτωχο, κατα την ταπεινη μου αποψη αξιζε τουλαχιστον 7+)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Elegy(2008)

Ενω γραφω τουτες τις λιγες αραδες σε ενα αλλα παραθυρο του υπολογιστη παιζει το GNOSSIENNES NO. 3" του Erik Satie
Και ισως θα πρεπει να το αφησετε να παιξει και εσεις για να μπειτε στην ατμοσφαιρα του εργου.

Η ιστορια ισως γνωστη και πολυεπαναλβανομενη.
Ο ερωτας ενος ωριμου ανδρα για μια πολυ μικροτερη του γυναικα.
Εκεινη γυρευει την εμπειρια και την κουλτουρα, εκεινος την ομορφια.
Σε αυτες τις περιπτωσεις το τελος ειναι συντομο και προδιαγεγραμμενο.
Ισως ομως στην σημερινη παρουσιαση μας οι εξελιξεις να εχουν μια διαφορετικη τροπη.

Το καστ των ερμηνευτων πλουσιοτατο και οι ιδιες οι ερμηνειες των δυο κυριων πρωταγωνιστων κορυφαιες.
Η σκηνοθεσια αποτυπωνει ανειπωτα συναισθηματα, σχεδον σαν να διαβαζεις βιβλιο, η δε φωτογραφια στα εξωτερικα πλανα
μας επιτρεπει να περιπλανηθουμε περα απο τα στενα ορια του καδρου, στα δε εσωτερικα μας χαριζει απλετα υπεροχα κοντινα
close ups
Η μαγεια της ταινιας ομως αποτυπωνεται στο ονειρικο soundtrack το οποιο αποτελειται κατα κυριο λογο απο μεγαλους κλασικους
σε συνδυασμο με νεοτερες κυκλοφοριες.
Θεωρουσα ανεκαθεν την σωστη επιλογη ηχητικης ενδυσης μιας ταινιας ως μια απο τις βασικες παραμετρους επιτυχιας της,
παντα στα δικα μου ματια τουλαχιστον.

Η 16/9 εικονα πολυ καλη, αν και με χρηση θαμπωτικων φιλτρων ενιοτε αλλα με αφθονα κοντινα
Ο ηχος τυπικος, συνηθες σε αυτου του ειδους ταινιες.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:6,8(ειλικρινα την βρισκω πολυ φτωχη και δεν γνωριζω τους λογους.Η δικη μου, εαν μου το επετρεπαν, θα αγγιζε το 8)

Συστηνεται ανεπιφυλακτα στους λατρεις του καλου κινηματογραφου

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ο ερωτας ενος ωριμου ανδρα για μια πολυ μικροτερη του γυναικα.
Εκεινη γυρευει την εμπειρια και την κουλτουρα, εκεινος την ομορφια.
Αααααααχ! :126:
Πως κάνεις έτσι;;;σου θυμίζει κάτι;;;:116:

Ωραία ταινία...:444:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Vincere(2009)

Υπαρχουν ενα σωρο ιστοριες που αφορουν κρυφες ερωμενες η πρωην συζυγους του Μπενιτο Μουσσολινι.
Τουτη δω μπορει να ειναι και αρκετα κοντα στην πραματικοτητα αφου ο μεγαλος Ιταλος δικτατορας ειχε αναγνωρισει τον καρπο του δεσμου του με την Ιντα Ντασλερ ως δικο του παιδι.

Μια Ντασλερ που μετουσιωνεται στην μεγαλη οθονη απο την εκπληκτικη Giovanna Mezzogiorno η οποια δινει μαθηματα ερμηνειας στον συγκεκριμενο ρολο.
Η "αποτυπωση" της εποχης μας αφησε αφωνους, το ιδιο οπως και η φωτογραφια αλλα και η σκηνοθεσια.

Εδω μαλιστα και ο ηχος ειναι υψηλης απολαβης αν και δεν εχουμε να κανουμε με ταινια δρασης.
Η εικονα ακολουθει σε υψηλα μονοπατια.

Διακρισεις

ιMDB βαθμολογια:7,0

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.600

Giovanna Mezzogiorno, θεά! :102:
Μοιάζει πολύ με την Marion Cotillard, που για μένα είναι ακόμη πιο όμορφη.:404:

Reaction score
2
Django (1966)

Η ταινία ανοίγει με τον ήρωα να σέρνει ένα φέρετρο, κατευθυνόμενος προς μια πόλη κοντά στα σύνορα του Μεξικού, που έχει σχεδόν ερημώσει λόγο του πολέμου ανάμεσα σε μια μεξικάνικη συμμορία και μια ρατσιστική οργάνωση (κάτι σαν ΚΚΚ).

Ένα αυθεντικό spaghetti western σε σκηνοθεσία Sergio Corbucci με πρωταγωνιστή τον Franco Nero, πολύ βίαιο για την εποχή του με μερικές σκηνές ανθολογίας. :116:

Reaction score
6

Little White Lies

http://www.imdb.com/title/tt1440232/

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε μένα ,αλλά τα τελευταία χρόνια όποια ταινία του Γαλλικού κινηματογράφου έχω δει μ'έχει αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις .
Το Little White Lies δεν αποτελλεί εξαίρεση. Ότι καλύτερο έχω δει εδώ και πολύ καιρό.
Λίγο απ'όλα :Δράμα ,κωμωδία, κοινωνικό ,ερωτικό.........
Την ξεκίνησα - ομολογώ αρκετά κουρασμένος - και παρόλο που διαρκεί 2 και μισή ώρες με κράτησε μέχρι τέλους .
Δείτε την οπωσδήποτε -με το έτερον ήμιση εννοείται!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Little White Lies

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε μένα ,αλλά τα τελευταία χρόνια όποια ταινία του Γαλλικού κινηματογράφου έχω δει μ'έχει αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις .
Το Little White Lies δεν αποτελλεί εξαίρεση. Ότι καλύτερο έχω δει εδώ και πολύ καιρό.
Την ξεκίνησα - ομολογώ αρκετά κουρασμένος - και παρόλο που διαρκεί 2 και μισή ώρες με κράτησε μέχρι τέλους .
Γκουχ, γκουχ:126:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Little White Lies

Το είδαμε προχθές, και μας άρεσε πολύ!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

tucker and dale vs evil(2010)

Αφηνοντας κατα μερος το "Tigerland" σε καποιον απο εσας(η αληθεια ειναι οτι ψιλοαπογοητευτηκα) θα ηθελα να προσεξουμε
αυτη την ιδιαιτερη, ανατρεπτικη κωμωδια.
Η μηπως ειναι ταινια τρομου με κωμικα στοιχεια?
Οτι και εαν ειναι, δεν πεταω και την σκουφια μου για το ειδος.
Εδω ομως αναγκαστηκα να καταπιω τα λογια μου καθως με επιασα να χαχανιζω βλεπωντας τα...αισχροτερα αισχη.
Δηλαδη να κοβεται ο αλλος στα δυο και εγω να γελαω.
Αρχισα να ρωταω τον εαυτο μου μηπως μεταφερω καποια γενετησια ανωμαλια η οποια εμφανιστηκε σε αυτη την ηλικια
εως οτου επιασα το παιχνιδι του σκηνοθετη.
Παιζεις μαζι μας αχαιρευτε, ε?
Και εχεις βαλει και αυτους τους δυο αριστουργηματικους-στα ορια της βλακειας-ερμηνευτες αρωγους στο επαισχυντο εργο σου,ε?
Καλα, η τιμωρια σου θα ειναι να...ξαναδω την χαζομαρα σου μπας και ανακαλυψω που την πατησα.
Εκει που περιμενα "Παρα;σκευη και 13 Νο 45" μου βγηκε...τριανταφυλλο.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,7

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.606

Βλέπω Ανδρέα πως είδες μπόλικη σαχλαμάρα όσο έλειπα! :136: :142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Tangled , δείτε το ειδικά αν μπορείτε 3D.Φοβερά χρώματα και εκπληκτικό βάθος σε όλες τις σκηνές.

Οσο για την ταινία,μπορει να ειναι παιδικό αλλα είναι πολύ ώραιο!Πραγματικά οταν οι ανθρωποι της Disney εχουν κέφια (σχεδον πάντα) φτιάχνουν μοναδικές ιστορίες...
Αναφοράς!!
Μιλάμε για εικονάρα και απίστευτα ισορροπημένο ήχο.Αν και οι σκοτεινές σκηνές δεν είναι πολλές υπάρχουν στοιχεία που θα σας κάνουν αν κρεμάσετε το σαγόνι αν το προβολικό σας μέσο έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε χαμηλά IRE(10-30)(γκουχ,γκουχ SXRD και DILA) και υπέροχα μεσαία και φωτεινά πλάνα που θα κάνουν τους κατόχους προβολέων με την προαναφερθήσα τεχνολογία να μην ζηλέψουν σε τίποτα κάποιο DLP μοντέλο.Κοντραστάστη εικόνα καθόλη την διάρκεια της ενώ οι αναφορές δεξία και αριστερά μιλάνε για εξαιρετική μεταφορά και στο 3D(Βαγγέληηηηηηηηηηηη!!).Επίσης κάποιες λεπτομέριες θα κάνουν τα FI συστήματα να αναστενάξουν.
Περιμένω να δώ τι θα μας πεί και ο Βογιατζάκης:137:
Το ηχητικό κομμάτι είναι και αυτό στο ίδιο επίπεδο με εξαιρετική ισορροπιά στα κανάλια,πεντακάθαρους διαλόγους και εφέ εκεί που πρέπει και όταν πρέπει!Η μουσική επένδυση δεν δρέπει δάφνες σύνθεσης αλλά μας βάζει στο κλίμα με αξιοσημείωτη ευκολία χωρίς να έρχεται στο προσκήνιο.Το μόνο σημείο που δεν μου άρεσε είναι ότι οι πρωταγωνιστές τραγουδάνε σε αρκετά σημεία,αλλά απ την άλλη είναι στοιχεία της όλης υπόθεσης.
Οκ,η ιστορία δεν είναι κάτι τι πρωτότυπο αλλά είναι δοσμένη με,ευτυχώς μη σαχλαμαρίστικα,κωμικά στοιχεία και δεν θα αισθανθείτε ότι βλέπετε ταινία που απευθύνεται μόνο σε παιδιά.

Υ.Γ.Όσοι έχετε κόρες την βάψατε.Θα σας πρήζουν κάθε λίγο και λιγάκι για να την ξαναδούν:405:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881