Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
385
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Τι να πει κανείς για μια τέτοια ταινία;
Η ιστορία της σε συνεπαίρνει πραγματικά !
Εικόνα καλή.

Attachments

Reaction score
8

in a better world(2010)

"Τι λες, σου αρεσε περισσοτερο απο τον Κυνοδοντα?"
"Ω ναι, αυτη αξιζε να παγει το Οσκαγ.Ο Κυνοδοντας ηταν...sick"

Ενταξει με την συζυγο δεν εχουμε και τις απολυτες συμφωνιες, ειδικα στο θεμα
ταινιων.
Και μπορει εμενα να μου αρεσε ο Κυνοδοντας αλλα δεν μπορω να πω πως λυπαμαι
που τουτη η Δανεζικη εκπροσωπευση κερδισε τελικα το Οσκαρ Καλυτερης Ξενης Ταινιας.

Παραλληλες, η σχεδον παραλληλες, ιστοριες σε Αφρικη και Δανια, με απιστευτη
φωτογραφια που κοβει ανασες, πολυ καλη μουσικη επενδυση και....
Ηθελα να ηξερα ποσο καιρο εψαχναν για να βρουν τον ενα απο τους δυο μικρους
(Κριστιαν)?
Τι ερμηνεια ηταν αυτη?
Πως μπορει ενα παιδι σε αυτη την ηλικια να παιξει ετσι?
Οι δυο ωρες θα περασουν διχως να τις καταλαβετε αρκει να μην ανηκετε στην συνομοταξια
των xfaderoσωτηρηδων(δεν το λεω υποτιμητικα, απλα η ταινια δεν ειναι για αυτους)

Η HD εικονα ειναι ωραιοτατη με πλουσια κοντινα πλανα αλλα και αντιθεσεις χρωματων
Ο ηχος ικανοποιητικος στα σημεια που ξεφευγει απο την χρηση του κεντρικου.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,7

Απαραιτητη για τους φιλους του ποιοτικου κινηματογραφου
Συμφωνω σε ολα!!

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

The Man from Nowhere(2010)

Ψαχνω απεγνωσμενα μηπως και βρω καμια μετρια Κορεατικη ταινια αλλα η τυχη δεν ειναι με το μερος μου.
Και οχι μονο αυτο.
Τουτη δω πιστευω πως θα ικανοποιησει ολες τις "τασεις" ενθεν του site καθως ειναι μεν ταινια δρασης
αλλα απο την αλλη δεν απευθυνεται και σε IQ πυγμαιων του Ανω Βολτα:121::137:

Η ερωτηση εαν ειναι καλη η εικονα σε μια Κορεατικη παραγωγη καταντα ρητορικη
και κουραστικη συγχρονως και θαρρω πως πρεπει να μην κοπιαζω καθε φορα
αναφεροντας σας το μεγαλειο της εικονας.
Οπως και ο ηχος αλλα και το soundtrack

IMDB βαθμολογια:7,8

Πολυ καλη!
Επισης συμφωνω σε ολα!!

Reaction score
8

The Tourist(2010)

Τι εγινε βρε παιδια?
Τουλαχιστον τα λεγομενα "εμπορικα" τα αφηνω για σας.
Κανεις δεν συγκινηθηκε?:121:
Περιμενα να ειναι μαυρο χαλι απο αυτα που ειχα διαβασει αλλα
αποδειχτηκε μια μετριοτητα που βλεπεται ομως ανετα.

Reaction score
916

Εγω θα ελεγα οτι ψαχνανε μια δικαιολογια για να πανε διακοπες στη βενετια .
Προβλέψιμη απο την αρχη, κατω του μετριου θα ελεγα.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Έβαλα το Tron Legacy στο .... ψυγείο, για να δω το πρώτο μέρος.

Συνηθισμένος ίσως από τα κορυφαία γραφικά του σήμερα, αυτά που υπήρχαν σχεδόν 30 χρόνια πριν, επιεικώς ξενίζουν.
Μια καλή εισαγωγή για το Legacy, που βλέπεται σχεδόν ευχάριστα, σαν εισαγωγή για το κυρίως πιάτο.

Στα υπ' όψιν ότι, τουλάχιστον εμένα, τα χρώματα και τα γραφικά μου κούρασαν τα μάτια.
Όσο για το ηχητικό κομμάτι, ξεχάστε τα περιφερειακά σας ηχεία. Δεν χρειάστηκαν....
Σκέψου ότι τότε τα ειδικά εφέ, αλλά και όλη η κουλτούρα των υπολογιστών ήταν στα ξεκινήματα. Τόσο η κινηματογραφική τεχνική όσο και η υπόθεση ήταν πρωτοποριακή και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι άνοιξε νέους ορίζοντες στην επιστημονική φαντασία. Επίσης, εάν θέλεις να το δεις με άλλο μάτι, σκέψου ότι τα φωτάκια που ήταν σήμα κατατεθέν της ταινίας, προστέθηκαν με το χέρι καρέ-καρέ από μια στρατιά αφοσιωμένων Γιαπωνέζων :).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Confessions(2010)

Μπροστα σας εχετε την Ιαπωνικη υποψηφιοτητα για Οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης ταινιας 2010
Σκοτεινη, καταθλιπτικη, αλλα και αριστουργηματικη.
Ψυχολογικο θριλερ με κοινωνικες προεκτασεις που αγγιζουν εως και την αρχαια ελληνικη τραγωδια.
Παρτε για παραδειγμα τις δυο μητερες των νεαρων.
Η μια εγκαταλειπει τον γυιο της, η αλλη τον υπερπροστατευει.
Και οι δυο καταστρεφουν τα παιδια τους με την συμπεριφορα τους και τα οδηγουν στο αναποφευκτο.

Τα χαρακτηρηστικα της ταινιας ειναι τα γκρι/μπλε/υποφωτισμενα πλανα και οι εκπληκτικες σκηνες σε αργη κινηση
Μεσα σε αυτο το βαθρο και κατω απο τις συμβουλες του συγγραφεα, ο σκηνοθετης κτιζει σιγα σιγα το οικοδομημα του
προσφεροντας λυσεις στις αποριες που δημιουργουνται μονο οταν εκεινος θεωρησει καταλληλη στιγμη, επιστρεφοντας
πολλες φορες στο παρελθον σαν ενα ξυπνητηρι που οι δεικτες του κινουνται με αντιστροφη φορα.

Μεσα σε αυτο το περιβαλλον δεν παραλειπουμε να θαυμασουμε την ποιοτητα της εικονας η οποια, αν και μουντη και ισως
κατω απο την χρηση ορισμενων φιλτρων, παραμενει υπεροχη ειδικα στις σκηνες με αργη κινηση.
Το ιδιο υπεροχα ειναι και τα ηχητικα εφε το δε soundtrack το ψαχνω ηδη για την συλλογη μου

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,8

Εξαιρετικη!
Ακομα και εαν δεν αρεσει η υποθεση σε καποιους, δεν θα μπορεσετε να κρυψετε
τον ενθουσιασμο σας για τιον τροπο που εχει γυριστει.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

in a better world(2010)

"Τι λες, σου αρεσε περισσοτερο απο τον Κυνοδοντα?"
"Ω ναι, αυτη αξιζε να παγει το Οσκαγ.Ο Κυνοδοντας ηταν...sick"

Ενταξει με την συζυγο δεν εχουμε και τις απολυτες συμφωνιες, ειδικα στο θεμα
ταινιων.
Και μπορει εμενα να μου αρεσε ο Κυνοδοντας αλλα δεν μπορω να πω πως λυπαμαι
που τουτη η Δανεζικη εκπροσωπευση κερδισε τελικα το Οσκαρ Καλυτερης Ξενης Ταινιας.

Παραλληλες, η σχεδον παραλληλες, ιστοριες σε Αφρικη και Δανια, με απιστευτη
φωτογραφια που κοβει ανασες, πολυ καλη μουσικη επενδυση και....
Ηθελα να ηξερα ποσο καιρο εψαχναν για να βρουν τον ενα απο τους δυο μικρους
(Κριστιαν)?
Τι ερμηνεια ηταν αυτη?
Πως μπορει ενα παιδι σε αυτη την ηλικια να παιξει ετσι?
Οι δυο ωρες θα περασουν διχως να τις καταλαβετε αρκει να μην ανηκετε στην συνομοταξια
των xfaderoσωτηρηδων(δεν το λεω υποτιμητικα, απλα η ταινια δεν ειναι για αυτους)

Η HD εικονα ειναι ωραιοτατη με πλουσια κοντινα πλανα αλλα και αντιθεσεις χρωματων
Ο ηχος ικανοποιητικος στα σημεια που ξεφευγει απο την χρηση του κεντρικου.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,7

Απαραιτητη για τους φιλους του ποιοτικου κινηματογραφου
Πάρα πολυ δυνατή ταινία. Καταπληκτικές ερμηνείες, απλή, χωρίς υπερβολές και φαμφάρες αλλά γεμάτη ουσία. Χωρίς να σου πασάρει ξεκάθαρα ηθικά διδάγματα, καλούς/κακούς ή σωστό/λάθος, αφήνει να ζήσεις την ιστορία, να τη νιώσεις και να προβληματιστείς άν το θές.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686

The Man from Nowhere(2010)

Ψαχνω απεγνωσμενα μηπως και βρω καμια μετρια Κορεατικη ταινια αλλα η τυχη δεν ειναι με το μερος μου.
Για να μη λες ότι σχολιάζω χωρίς να έχω δει, προσπάθησα να δω αυτή τη super ταινία (για σένα).

Καταρχάς, δεν μπορώ καθόλου τις ταινίες που έχουν παιδιά, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Διάρκεια δύο ώρες, Κορεάτες με μαλλιά emo, αργά πλάνα, μπούρου-μπούρου σε αυτήν την αντιπαθέστατη γλώσσα, δυσκολία στο "ποιος είναι ποιος" (από τα ονόματα αποκλείεται...), αααα.... και μία ωραία σκηνή δράσης για 2-3 λεπτά προς το τέλος.

Φαντάζομαι λοιπόν πώς θα είναι τα άλλα αριστουργήματα που βλέπεις, αν αυτό που θεωρητικά είναι περιπέτεια, το είδα με το ζόρι και με αρκετά FF. :137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Για να μη λες ότι σχολιάζω χωρίς να έχω δει, προσπάθησα να δω αυτή τη super ταινία (για σένα).

Καταρχάς, δεν μπορώ καθόλου τις ταινίες που έχουν παιδιά, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Διάρκεια δύο ώρες, Κορεάτες με μαλλιά emo, αργά πλάνα, μπούρου-μπούρου σε αυτήν την αντιπαθέστατη γλώσσα, δυσκολία στο "ποιος είναι ποιος" (από τα ονόματα αποκλείεται...), αααα.... και μία ωραία σκηνή δράσης για 2-3 λεπτά προς το τέλος.

Φαντάζομαι λοιπόν πώς θα είναι τα άλλα αριστουργήματα που βλέπεις, αν αυτό που θεωρητικά είναι περιπέτεια, το είδα με το ζόρι και με αρκετά FF. :137:
Οι ταινιες με παιδια δεν σου αρεσουν!
Οι ταινιες οπου υπαρχει εστω και μια λεξη σε αλλη γλωσσα, πλην αγγλικων, δεν σου αρεσουν.
Οι ταινιες οπου παιζουν γυναικες δεν σου αρεσουν.
Οι ταινιες με σχιστοματηδες δεν σου αρεσουν.
Οι ταινιες με....μελαχροινους δεν σου αρεσουν.
Οι ταινιες με διαλογους δεν σου αρεσουν.
Οι ταινιες που απαιτουν την ελαχιστη λειτουργια των φαιων κυτταρων δεν σου αρεσουν.

Ξερεις τι απομενει?:136::137:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686

Οι ταινιες οπου υπαρχει εστω και μια λεξη σε αλλη γλωσσα, πλην αγγλικων, δεν σου αρεσουν.
Οι ταινιες που απαιτουν την ελαχιστη λειτουργια των φαιων κυτταρων δεν σου αρεσουν.
Να στο πω απλά. Δεν μου αρέσουν οι ταινίες που δίνουν βάρος στο συναίσθημα, ειδικά όταν γίνονται ρεμπέτικος καημός.
Αν δεν έχεις λεφτά (κύριε σκηνοθέτα) γράψε ένα βιβλίο κι άσε τις ταινίες για άλλους. :137:

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Διάρκεια δύο ώρες, Κορεάτες με μαλλιά emo, αργά πλάνα, μπούρου-μπούρου σε αυτήν την αντιπαθέστατη γλώσσα, δυσκολία στο "ποιος είναι ποιος"
Αν δεν έχεις λεφτά (κύριε σκηνοθέτα) γράψε ένα βιβλίο κι άσε τις ταινίες για άλλους. :137:
Ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τον xfader, οφείλει να παραδεχτεί ότι είναι απολαυστικός!!! :624: (Ειδικά η ατάκα για τα παιδιά ανεξαρτήτως προέλευσης...)

P.S. Οι απόψεις μου είναι κάπου στη μέση, αλλά δεν σας κρύβω ότι "παρόμοιοι" Ασιάτες συμπρωταγωνιστές με έχουν μπερδέψει πολλάκις...:105:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τον xfader, οφείλει να παραδεχτεί ότι είναι απολαυστικός!!! :624: (Ειδικά η ατάκα για τα παιδιά ανεξαρτήτως προέλευσης...)
Thx φίλε mamilia. :107:

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα είμαι προσφιλής ή όχι. Γι' αυτό και γράφω όπως ακριβώς σκέφτομαι, χωρίς συμβιβασμούς και προσπάθειες καλοπιάσματος των "αντιπάλων".

Είμαι fan της διασκέδασης και ορκισμένος εχθρός των κουλτουριάρηδων, που βλέπουν μια ταινία μιάμισης ώρας και μετά σχολιάζουν 10 ώρες για το τι και το πώς. Για μένα η ταινία τελειώνει στο "The End" (καμιά φορά και νωρίτερα αν είναι μάπα). :114:

Reaction score
17.429

Ξερεις τι απομενει?:136::137:
Πες τον εκει 'ξινο' να τελειωνουμε...:405:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686

Πες τον εκει 'ξινο' να τελειωνουμε...:405:
Καλύτερα ξινός παρά χασομέρης θεατής. :136:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Thx φίλε mamilia. :107:

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα είμαι προσφιλής ή όχι. Γι' αυτό και γράφω όπως ακριβώς σκέφτομαι, χωρίς συμβιβασμούς και προσπάθειες καλοπιάσματος των "αντιπάλων".

Είμαι fan της διασκέδασης και ορκισμένος εχθρός των κουλτουριάρηδων, που βλέπουν μια ταινία μιάμισης ώρας και μετά σχολιάζουν 10 ώρες για το τι και το πώς. Για μένα η ταινία τελειώνει στο "The End" (καμιά φορά και νωρίτερα αν είναι μάπα). :114:

:446::619:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Είναι πολύ υγιές και θεμιτό, να σχολιάζεις μια καλή ταινία, ή ένα καλό βιβλίο μετά με την παρέα σου!
Το αντίθετο, δηλαδή με το τέλος του έργου δεν βγάζουμε τσιμουδιά, και πάμε για ύπνο, θα μου προξενούσε μεγάλη εντύπωση, για την συγκεκριμένη παρέα, ζευγάρι ή οτιδήποτε!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686

Είναι πολύ υγιές και θεμιτό, να σχολιάζεις μια καλή ταινία, ή ένα καλό βιβλίο μετά με την παρέα σου!
Το αντίθετο, δηλαδή με το τέλος του έργου δεν βγάζουμε τσιμουδιά, και πάμε για ύπνο, θα μου προξενούσε μεγάλη εντύπωση, για την συγκεκριμένη παρέα, ζευγάρι ή οτιδήποτε!!!
Δεν λέω όχι στα υγιή σχόλια.

Μη γίνει όμως υψηλή ανάλυση φανερών και κρυφών πτυχών της ταινίας, συναισθημάτων και μηνυμάτων, με συνοδεία ρετσίνας και στριφτού τσιγάρου, ή κόντρα για το ποιος "έπιασε" καλύτερα αυτό που είχε στο μυαλό του ο ανατολικοευρωπαίος σκηνοθέτης (που ανάθεμα αν κι ο ίδιος ήξερε...:116:).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.586
Endhiran

Θυμάστε αυτή την..... καταπληκτική ταινία:

Έ λοιπόν κυκλοφόρησε σε bluray, δυστυχώς μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.

Σας υπόσχεται σχεδόν 3 ώρες ακατάπαυστης διασκέδασης, δράσης και ΓΕΛΙΟΥ!!!
Πολύ καλή εικόνα και ήχος!

Last edited by a moderator:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514