Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
1
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Και οι δυο τελευταιες που αναφερθηκαν ειναι ταινιαρες (Limitless & I saw the devil)!!!

minas

Πισιά
Reaction score
4.201

Ε τώρα ...γιατί την θάψανε οι κρητικοί! Ε δεν ξέρεις τώρα. Αν κρίνεις από εκεί που δείνουν τα Oscar τα τελευταία χρόνια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) θα καταλάβεις γιατί την θάψανε οι κρητικοί.:126:

Επίσης μην ξεχάσω:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ...ΚΑΦΑΤΟ !!!!
Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει αυτό το post.
Εξάλλου πως θα ξέρουμε τι να δούμε ( ότι δεν αρέσει στον Καφάτο βέβαια).:119:
Οι κρητικοί δεν την έχουν δει ακόμα (προχθές ήταν και το εβδομαδιαίο meeting άλλωστε, οπότε μιλάω με ασφάλεια εξ' ονόματος και των άλλων) :116:.
Παρ΄όλα αυτά κι εγώ την περίμενα σαν τις καλές αυτής τη περιόδου. Με βαζει σε σκέψεις ότι ο Ανδρέας προτείνει ταινία που μιλάνε Αγγλικά και έχει scifi+περιπέτεια+Bradley Cooper - λέω να τσεκάρω αν ο φούρνος της γειτονιάς μου είναι ακόμα όρθιος :111:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

the company men(2010)

Με μια πραγματικοτητα επικινδυνα κοντινη στην σημερινη Ελληνικη, το σεναριο πραγματευεται τις συνεπειες των "γυαλινων ποδιων"
της τακτικης δανεισμου σε ενα καπιταλιστικο συστημα.
Μεσα απο την ζωη τριων υψηλοβαθμων στελεχων που χανουν την δουλεια τους ενω ο κοσμος συνεχιζει να γυριζει γυρω τους.

Με ενα προσεκτικα επιλεγμενο καστ, που σε στιγμες δινει ρεσιταλ ερμηνειας, και ενα "βατο"(για τα Ελληνικα δεδομενα) σεναριο η αληθεια ειναι οτι περιμενα περισσοτερα.
Παρ' ολα αυτα δεν απογοητευτηκα και η ταινια προσφερει δυνατοτητες στοχασμου καθως η απωλεια εργασιας για τον οικογενειαρχη αντρα αποτελει ευνουχισμο του "ειναι" του και ο οποιος περιγραφεται αριστα μεσα απο την ματια του σκηνοθετη.

Η εικονα ειναι κατα περιοδους πολυ καλη, ιδιαιτερα σε καποια κοντινα φυσικα πλανα.
Ο ηχος τυπικος.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:6,8

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.589

...η αληθεια ειναι οτι περιμενα περισσοτερα.
Παρ' ολα αυτα δεν απογοητευτηκα

Εγώ πάντως απογοητεύτηκα.

Με ενα προσεκτικα επιλεγμενο καστ, που σε στιγμες δινει ρεσιταλ ερμηνειας...

Εδώ συμφωνούμε! Ευτυχώς που ήταν κι αυτοί, αλλιώς...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τrue Grit.

Kαλή ταινία,καλή εικόνα;
Όχι κυρίες και κύριοι,εδώ ξεφεύγουμε απο τον τίτλο του θέματος.Ξεφεύγουμε αρκετά..

Αφοί Coen οι βασικοί ύποπτοι για την εν λόγω ταινία.Σας λένε κάτι;Λογικό καθότι μιλάμε για ένα απ τα καλύτερα δίδυμα στην ιστορία του σινεμά όταν θέλουμε να δούμε ταινία.ΤΑΙΝΙΑ και όχι μια απλή συραφή εικόνων και ήχων.

Aληθινό θράσος.
Διάστιχτο καθόλη την διάρκεια της.
Σε επίπεδο ερμηνιών,κινηματογράφισης,σκηνοθεσίας,αίσθησης.
Χρειάζεται αν θέλεις να αποφύγεις τα κλισέ των γουέστερν και να παρουσιάσεις κάτι που βαθαίνει σε επίπεδο συναισθημάτων που διακρίνονται στην ταινία.
Χρειάζεται όταν δεν θές να συγκινήσεις με τα εφέ αλλά με όλα τα άλλα.
Χρειάζεται όταν θελήσεις να δώσεις το κλίμα της εποχής όπως λογικά ήταν και όχι όπως παρουσιάστηκε απο το Hollywood και τα spaghetti western.
Xρειάζεται όταν αποφασίσεις να δώσεις ταινία με ηθοποιούς που δεν είναι το τοπ 10 των ονομάτων.
Χρειάζεται όταν αποφασίσεις να ξεφύγεις απο την τεχνική του blue screen.
Όταν όμως το παντρέψεις με το ταλέντο σου δίνει:
Εκπληκτικές ερμηνίες σε όλα τα επίπεδα.Παρόλα αυτά ο πιό αδύναμος κρίκος είναι ο Matt Damon(περίεργο),ενώ η Hailee Steinfeld απλά δίνει ρέστα.Πιθανολογώ πως η ακαδημία δεν της έκανε την χάρη λόγω του νεαρού της ηλικίας.Ο Jeff είχε την ατυχία να πέσει απένατι σε μια απ τις καλύτερες ερμηνίες της τελευταίας 10ετίας.
Καθηλωτικά πλάνα.Η ταινία σε παρακαλεί να την απολαύσεις σε πολλές ίντσες.
10 υποψηφιότητες για Οσκαρ.Δικαιότατες(και αδίκως δεν κερδίζεις καμία).
Μουσική επένδυση που γίνεται μέρος της ταινίας.

Σχετικά με τον τεχνικό τομέα του blu ray.
Η εικόνα είναι καθηλωτική σε όλα της!
Λεπτομέρια,οξύτητα χρωματική ακρίβεια,φωτισμός συνθέτουν μια εικόνα που θα οδηγήσει τα προβολικά σας μέσα στα όρια.Ξεχάστε CGI και τα σχετικά.Φυσικά πλάνα απ την αρχή μέχρι το τέλος.Αν δεν είναι αυτό το απόλυτο τέστ,τότε δεν ξέρω τι άλλο είναι..

Ο ήχος είναι και αυτός σε ακολουθία με την εικόνα.Πεντακάθαροι διάλογοι και διακριτικά τα εφέ.Μην νομίζεται ότι έχουμε να κάνομε με καμιά μπάντα ψοφίμι.
Απλά το sub δουλεύει μόνο όταν πρέπει(δλδ λίγο) ενώ τα περιφεριακά ξεγυμνώνονται καθότι καλούνται να αναπαράγουν ήχους που θα μας βάλουν σε ένα φυσικό περιββάλον.Το κεντρικό εκτός ότι υποφέρει σε διαλόγους τρώει τις σφαλιάρες τους κάθε φορά που πέφτουν πυροβολισμοί.Και είναι άγριες και απότομες οι σφαλιάρες.

Εν κατακλείδι:
Ήρθε για να μείνει,τουλάχιστον στην δική μου ταινιοθήκη.

Imdb:8(Ασχολίαστο)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Με προλαβες για λιγες ωρες.
Χαλαλι σου ομως!:444:

Reaction score
11

Είναι ίδια με την ομότιτλη ταινία του 69 (Τζων Γουέιν);

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590

Limitless(2011)
O "Σούπερ Γκούφι" σε σύγχρονη έκδοση. Αντί για φυστίκι ένα "μαγικό" χάπι και... "ΤΑ-ΝΤΑΑΧΧ!!!". :114:

Πέρα από την αστεία προσέγγιση, η ταινία είναι αρκετά καλή, κι ας έχει μπόλικες "τρύπες" και ερωτηματικά στην εξέλιξη της. Γρήγορη, με έξυπνες τεχνικές κινηματογράφησης, παιχνίδια με τα χρώματα αναλόγως της κατάστασης του πρωταγωνιστή (on ή off) και μία λογική αγωνία στον θεατή περιμένοντας το ξετύλιγμα της υπόθεσης.

Τι δεν μου άρεσε; Ο Bradley Cooper. Δεν του πήγαινε ο ρόλος και φαινόταν ότι το προσπαθούσε λιγουλάκι. Βέβαια, είμαι και κομματάκι προκατειλημμένος γιατί δεν είναι μέσα στις συμπάθειές μου. :116:

Συνολικά, μια ευχάριστη ταινία μετά από έναν μήνα με απογοητεύσεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

The Eagle(2011)

Αν εχετε καιρο να παρακολουθησετε ταινια με λεγεωναριους, μονομαχους, βαρβαρες φυλες κλπ
καλο ειναι να δωσετε μια ευκαιρια στον "Αητο" καθως τελικα ειναι αρκετα καλυτερη απο αυτο που περιμενει
καποιος και σιγουρα η βαθμολογια στο IMDB μπορει να κριθει ως πολυ αυστηρη.

Με υπεροχη, πραγματικα, φωτογραφια και πολυ αξιολογα βραδυνα πλανα(στα πρωινα υπαρχει σχεδον παντα ομιχλη)
Στον ηχο κατι δεν μου πηγε καλα.Ενω υπηρχε πολυ καλος διαχωρισμος μεταξυ μπροστινων και πισω καναλιων
καπου επασχε στις πληροφοριες των μπροστινων.

Θα μπορουσε να ειναι λιγο μικροτερη απο τις σχεδον 2 ωρες που διαρκει αποφευγοντας ετσι και τις μικρες κοιλιτσες
για χαρη της δρασης.
Παντως βλεπεται ευχαριστα.

IMDB βαθμολογια:6,2

Reaction score
6

the company men(2010)

'' Με μια πραγματικοτητα επικινδυνα κοντινη στην σημερινη Ελληνικη, το σεναριο πραγματευεται τις συνεπειες των "γυαλινων ποδιων"
της τακτικης δανεισμου σε ενα καπιταλιστικο συστημα.
Μεσα απο την ζωη τριων υψηλοβαθμων στελεχων που χανουν την δουλεια τους ενω ο κοσμος συνεχιζει να γυριζει γυρω τους.

Με ενα προσεκτικα επιλεγμενο καστ, που σε στιγμες δινει ρεσιταλ ερμηνειας, και ενα "βατο"(για τα Ελληνικα δεδομενα) σεναριο η αληθεια ειναι οτι περιμενα περισσοτερα.
του "ειναι" του και ο οποιος περιγραφεται αριστα μεσα απο την ματια του σκηνοθετη. ''

Σε μένα άρεσε πάρα πολύ ,το ίδιο και στη σύζυγο , η οποία μετά από πολύ καιρό είδε ολόκληρη ταινία!!! (συνήθως κοιμάται στα μισά της ταινίας):103:
Αυτό που με 'χάλασε' ήταν η Μαρία Μπέλο. Πολύ στεγνή και άσχημη ρε παιδάκι μου.Αλλιώς την θυμάμαι-μάλλον θα μεγάλωσε κι αυτή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ωχ,τώρα τι να γράψω;
Ας είμαστε σοβαροί.
Ούτε άποψη δεν είναι σωστό να εκφράσω για ένα απ τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης,πόσο δε να το κρίνω.
Οπότε μάτια ανοιχτά και απόλαυση.
Απόλαυση όμως στον καλλιτεχνικό τομέα γιατί στον τεχνικό τομέα..ωχ.............
Δεν πίστευα τα μάτια και τ αυτία μου.Δυστηχώς όμως με την κακή έννοια.
Μέχρι που είδα και αυτό οπότε,τι να πώ.
Απογοήτευση το ντεμπούτο,μιας θρυλικής ταινίας,σε υψηλή ανάλυση.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Τrue Grit.

Kαλή ταινία,καλή εικόνα;
Όχι κυρίες και κύριοι,εδώ ξεφεύγουμε απο τον τίτλο του θέματος.Ξεφεύγουμε αρκετά..

Αφοί Coen οι βασικοί ύποπτοι για την εν λόγω ταινία.Σας λένε κάτι;Λογικό καθότι μιλάμε για ένα απ τα καλύτερα δίδυμα στην ιστορία του σινεμά όταν θέλουμε να δούμε ταινία.ΤΑΙΝΙΑ και όχι μια απλή συραφή εικόνων και ήχων.

Aληθινό θράσος.
Διάστιχτο καθόλη την διάρκεια της.
Σε επίπεδο ερμηνιών,κινηματογράφισης,σκηνοθεσίας,αίσθησης.
Χρειάζεται αν θέλεις να αποφύγεις τα κλισέ των γουέστερν και να παρουσιάσεις κάτι που βαθαίνει σε επίπεδο συναισθημάτων που διακρίνονται στην ταινία.
Χρειάζεται όταν δεν θές να συγκινήσεις με τα εφέ αλλά με όλα τα άλλα.
Χρειάζεται όταν θελήσεις να δώσεις το κλίμα της εποχής όπως λογικά ήταν και όχι όπως παρουσιάστηκε απο το Hollywood και τα spaghetti western.
Xρειάζεται όταν αποφασίσεις να δώσεις ταινία με ηθοποιούς που δεν είναι το τοπ 10 των ονομάτων.
Χρειάζεται όταν αποφασίσεις να ξεφύγεις απο την τεχνική του blue screen.
Όταν όμως το παντρέψεις με το ταλέντο σου δίνει:
Εκπληκτικές ερμηνίες σε όλα τα επίπεδα.Παρόλα αυτά ο πιό αδύναμος κρίκος είναι ο Matt Damon(περίεργο),ενώ η Hailee Steinfeld απλά δίνει ρέστα.Πιθανολογώ πως η ακαδημία δεν της έκανε την χάρη λόγω του νεαρού της ηλικίας.Ο Jeff είχε την ατυχία να πέσει απένατι σε μια απ τις καλύτερες ερμηνίες της τελευταίας 10ετίας.
Καθηλωτικά πλάνα.Η ταινία σε παρακαλεί να την απολαύσεις σε πολλές ίντσες.
10 υποψηφιότητες για Οσκαρ.Δικαιότατες(και αδίκως δεν κερδίζεις καμία).
Μουσική επένδυση που γίνεται μέρος της ταινίας.

Σχετικά με τον τεχνικό τομέα του blu ray.
Η εικόνα είναι καθηλωτική σε όλα της!
Λεπτομέρια,οξύτητα χρωματική ακρίβεια,φωτισμός συνθέτουν μια εικόνα που θα οδηγήσει τα προβολικά σας μέσα στα όρια.Ξεχάστε CGI και τα σχετικά.Φυσικά πλάνα απ την αρχή μέχρι το τέλος.Αν δεν είναι αυτό το απόλυτο τέστ,τότε δεν ξέρω τι άλλο είναι..

Ο ήχος είναι και αυτός σε ακολουθία με την εικόνα.Πεντακάθαροι διάλογοι και διακριτικά τα εφέ.Μην νομίζεται ότι έχουμε να κάνομε με καμιά μπάντα ψοφίμι.
Απλά το sub δουλεύει μόνο όταν πρέπει(δλδ λίγο) ενώ τα περιφεριακά ξεγυμνώνονται καθότι καλούνται να αναπαράγουν ήχους που θα μας βάλουν σε ένα φυσικό περιββάλον.Το κεντρικό εκτός ότι υποφέρει σε διαλόγους τρώει τις σφαλιάρες τους κάθε φορά που πέφτουν πυροβολισμοί.Και είναι άγριες και απότομες οι σφαλιάρες.

Εν κατακλείδι:
Ήρθε για να μείνει,τουλάχιστον στην δική μου ταινιοθήκη.

Imdb:8(Ασχολίαστο)
Στο μονο που δεν συμφωνω απο τα παραπανω ειναι σχετικα με την αποδοση του Matt Damon.
Πιστευω πως ετσι επρεπε να "βγει" και ετσι "βγηκε".
Διεκρινα επισης μια σχετικη δυσκολια παρακολουθησης σε οσους δεν εχουν σχεση με τα της αλλης ακρης του Ατλαντικου
και δη της οποιας ιστοριας διαθετει.
Σταματουσα καθε λιγο την ταινια για να εξηγησω στην συζυγο απο ιδιοματισμους μεχρι του ποιος ηταν ο διασημος αιμοσταγης
αρχηγος των Νοτιων, Quantrill

Αν και δεν ειμαι λατρης του ειδους δεν μπορω παρα να υποκλιθω:624:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σε αντίθετη της τάσεως του νήματος κατεύθυνση, αν μου επιτρέπετε?

*ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*---------------------------------------- *ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*

Είδα εχθές το I Saw the Devil, και πραγματικά έπαθα! Έμεινα 140 λεπτά βιδωμένος στον καναπέ...
Απίστευτα σκληρό και ωμό, με την εξαιρετική ερμηνεία του "κακού" από τον Min-sik Choi, πρωταγωνιστή του Old Boy.

Η ταινία πραγματεύεται (Ανδρέααα? :126:) την μεταμόρφωση του "καλού", σε τόσο κακό όσο ο κατά συρροή δολοφόνος, μετά τον θάνατο της αρραβωνιάρας του.

Εικόνα και ήχος, τυπικά καλά, χωρίς υπερβολές.

IMDB: 7.9, και λίγο είναι.

*ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*-----------------------------------------*ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*
Καλε μου Δημητρη, δεν σε καταλαβαινω!
Διαβαζοντας το κειμενο σου ειχα φοβηθει πως η εικονα και ο ηχος θα ανηκαν σε καποια μοναδικη εξαιρεση, για κορεατικη ταινια,
σχεδον μετριοτητας.
Και να πω οτι εχεις καποιο μετριο συστημα?:601::126:

Τωρα για την ταινια τι να πω?
Σας τα ειπε ολα ο Δημητρης, για να μην πω οτι ηταν και πολυ...σεμνος.

Θα κανω το αμαρτημα και θα το πω.
Υποκειμενικα απολαυσα πολυ περισσοτερο το "I saw the devil" απο το "True grid":203:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.590

Θα κανω το αμαρτημα και θα το πω.
Υποκειμενικα απολαυσα πολυ περισσοτερο το "I saw the devil" απο το "True grid":203:
Και καλά κάνεις. Εγώ δεν τολμώ να προσπαθήσω κανένα από τα δύο. Το ένα "βαρύ" το άλλο "κίτρινο"... :105:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Papillon(1973)

Το να υποθεσω πως υπαρχει εστω και ενα μελος που δεν εχει δει τον "Πεταλουδα" θα ειναι μαλλον ονειρο θερινης νυκτος.
Για αυτο θα αποφυγω την οποια "νυξη" στην υποθεση του κλασικου αυτου must και θα ασχοληθω μονο με το τεχνικο μερος.
Πρεπει να ηταν η 453η φορα που το ειδα, αρα θα πρεπει να υποθεσουμε πως αυτο εχει γινει σε ολες τις εως τωρα μορφες της.
Εαν λοιπον αγαπατε αυτη την ταινια προτεινω αναπιφυλακτα την αγορα του Blu ray
Η εικονα που προσφερει συγκρινεται ανετα με σημερινες παραγωγες με ιδιαιτερη εμφαση στις βραδυνες ληψεις οπου η ποιοτητα
απογειωνεται.
Στον ηχο δεν ειδα τεραστιες βελτιωσεις, απλα μπορειτε να ακουσετε το γνωριμο soundtrack πολυκαναλα πλεον

Must have!

imdb βαθμολογια:8,0

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

AptPupil(1998)

Διαβαζοντας τις κριτικες για το AptPupil διαπιστωσα δυο πραγματα
1)Οσοι ειχαν διαβασει το βιβλιο του Stephen King χαρακτηριζαν την ταινια μετρια
2)Οσοι δεν το ειχαν διαβασει και ειδαν πρωτα την ταινια την χαρακτηριζαν εξαιρετικη

Εγω ανηκω στην δευτερη κατηγορια αρα και η γνωμη μου ειναι καλη, καθως ανεκαθεν λατρευα ολες αυτες τις μονομαχιες μυαλων
που θυμιζουν κορυφαιες συγκρουσεις μαιτρ στο σκακι.
Εδω επισης εχουμε να κανουμε και με τις δυο κυριες ερμηνειες να βρισκονται σε υψηλοτατη βαθμιδα, κατι που συντελει
στην ολοκληρωση της αξιολογησης.

Αντιθετα, η ταινια δεν θα πρεπει να αναφερεται σε αυτο το νημα λογω της μετριας εικονας(για τα σημερινα στανταρντς) αλλα
αποφασισα να την συμπεριλαβω ακριβως και μονο για το ενδιαφερον που εχει

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:6,6

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

They live(1988)

Πισω στα 90'ς θυμαμαι πως η συχνη διαμαχη που ειχα με τον κολητο μου ηταν: "Cameron η Carpenter?"
Τελικα δεν ηταν και τοσο διαμαχη αφου και οι δυο καταληγαμε στον δευτερο.
Προφανως ο χρονος μας διεψευσε αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...

Τωρα, οσοι νομιζετε πως το "Τhey live" αφορα μια ταινια με εξωγηινους που ηρθαν να καταλαβουν την γη και οι καλοι προσπαθουν να τους εξολοθρευσουν...μαλλον κοιμαστε τον υπνο του δικαιου.
Το τι αφορα θα σας αφησω να το εκμαιευσετε μονοι σας καθως ξερω πως δεν εκτιματε την μασημενη τροφη σκεψης.
Αυτο που μπορω να πω ομως ειναι πως η ως ανω αποτελει τον ορισμο της cult ταινιας και θα επρεπε, μαζι με την "Αποδραση" και
το "The Thing", να αποτελουν ξεχωριστο κεφαλαιο καθε ταινιοθηκης που θελει να σεβεται τον εαυτο της.

Η ποιοτητα εικονας δεν ειναι ιδιατερη στην Blu ray εκδοση αλλα αποτελει βελτιωση απο τις προηγουμενες και σαφως ειναι καλυτερη απο το "Apt Pupil' που ειδαμε πιο πανω.
Ο ηχος στα ιδια επιπεδα

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,1

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Super cult! :444:
Συμφωνεις μπουμπουκο μου?:126:
(την επομενη φορα που θα βρεθουμε θυμησου να πιασουμε το κεφαλαιο "Carpenter")

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89