Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Οι κρητικοί δεν την έχουν δει ακόμα (προχθές ήταν και το εβδομαδιαίο meeting άλλωστε, οπότε μιλάω με ασφάλεια εξ' ονόματος και των άλλων) :116:.Ε τώρα ...γιατί την θάψανε οι κρητικοί! Ε δεν ξέρεις τώρα. Αν κρίνεις από εκεί που δείνουν τα Oscar τα τελευταία χρόνια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) θα καταλάβεις γιατί την θάψανε οι κρητικοί.:126:
Επίσης μην ξεχάσω:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ...ΚΑΦΑΤΟ !!!!
Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει αυτό το post.
Εξάλλου πως θα ξέρουμε τι να δούμε ( ότι δεν αρέσει στον Καφάτο βέβαια).:119:
...η αληθεια ειναι οτι περιμενα περισσοτερα.
Παρ' ολα αυτα δεν απογοητευτηκα
Με ενα προσεκτικα επιλεγμενο καστ, που σε στιγμες δινει ρεσιταλ ερμηνειας...
True Grit
Remake-βασισμένο σε μυθιστόρημα του Charles Portis.Είναι ίδια με την ομότιτλη ταινία του 69 (Τζων Γουέιν);
O "Σούπερ Γκούφι" σε σύγχρονη έκδοση. Αντί για φυστίκι ένα "μαγικό" χάπι και... "ΤΑ-ΝΤΑΑΧΧ!!!". :114:![]()
Limitless(2011)
Στο μονο που δεν συμφωνω απο τα παραπανω ειναι σχετικα με την αποδοση του Matt Damon.![]()
Τrue Grit.
Kαλή ταινία,καλή εικόνα;
Όχι κυρίες και κύριοι,εδώ ξεφεύγουμε απο τον τίτλο του θέματος.Ξεφεύγουμε αρκετά..
Αφοί Coen οι βασικοί ύποπτοι για την εν λόγω ταινία.Σας λένε κάτι;Λογικό καθότι μιλάμε για ένα απ τα καλύτερα δίδυμα στην ιστορία του σινεμά όταν θέλουμε να δούμε ταινία.ΤΑΙΝΙΑ και όχι μια απλή συραφή εικόνων και ήχων.
Aληθινό θράσος.
Διάστιχτο καθόλη την διάρκεια της.
Σε επίπεδο ερμηνιών,κινηματογράφισης,σκηνοθεσίας,αίσθησης.
Χρειάζεται αν θέλεις να αποφύγεις τα κλισέ των γουέστερν και να παρουσιάσεις κάτι που βαθαίνει σε επίπεδο συναισθημάτων που διακρίνονται στην ταινία.
Χρειάζεται όταν δεν θές να συγκινήσεις με τα εφέ αλλά με όλα τα άλλα.
Χρειάζεται όταν θελήσεις να δώσεις το κλίμα της εποχής όπως λογικά ήταν και όχι όπως παρουσιάστηκε απο το Hollywood και τα spaghetti western.
Xρειάζεται όταν αποφασίσεις να δώσεις ταινία με ηθοποιούς που δεν είναι το τοπ 10 των ονομάτων.
Χρειάζεται όταν αποφασίσεις να ξεφύγεις απο την τεχνική του blue screen.
Όταν όμως το παντρέψεις με το ταλέντο σου δίνει:
Εκπληκτικές ερμηνίες σε όλα τα επίπεδα.Παρόλα αυτά ο πιό αδύναμος κρίκος είναι ο Matt Damon(περίεργο),ενώ η Hailee Steinfeld απλά δίνει ρέστα.Πιθανολογώ πως η ακαδημία δεν της έκανε την χάρη λόγω του νεαρού της ηλικίας.Ο Jeff είχε την ατυχία να πέσει απένατι σε μια απ τις καλύτερες ερμηνίες της τελευταίας 10ετίας.
Καθηλωτικά πλάνα.Η ταινία σε παρακαλεί να την απολαύσεις σε πολλές ίντσες.
10 υποψηφιότητες για Οσκαρ.Δικαιότατες(και αδίκως δεν κερδίζεις καμία).
Μουσική επένδυση που γίνεται μέρος της ταινίας.
Σχετικά με τον τεχνικό τομέα του blu ray.
Η εικόνα είναι καθηλωτική σε όλα της!
Λεπτομέρια,οξύτητα χρωματική ακρίβεια,φωτισμός συνθέτουν μια εικόνα που θα οδηγήσει τα προβολικά σας μέσα στα όρια.Ξεχάστε CGI και τα σχετικά.Φυσικά πλάνα απ την αρχή μέχρι το τέλος.Αν δεν είναι αυτό το απόλυτο τέστ,τότε δεν ξέρω τι άλλο είναι..
Ο ήχος είναι και αυτός σε ακολουθία με την εικόνα.Πεντακάθαροι διάλογοι και διακριτικά τα εφέ.Μην νομίζεται ότι έχουμε να κάνομε με καμιά μπάντα ψοφίμι.
Απλά το sub δουλεύει μόνο όταν πρέπει(δλδ λίγο) ενώ τα περιφεριακά ξεγυμνώνονται καθότι καλούνται να αναπαράγουν ήχους που θα μας βάλουν σε ένα φυσικό περιββάλον.Το κεντρικό εκτός ότι υποφέρει σε διαλόγους τρώει τις σφαλιάρες τους κάθε φορά που πέφτουν πυροβολισμοί.Και είναι άγριες και απότομες οι σφαλιάρες.
Εν κατακλείδι:
Ήρθε για να μείνει,τουλάχιστον στην δική μου ταινιοθήκη.
Imdb:8(Ασχολίαστο)
Καλε μου Δημητρη, δεν σε καταλαβαινω!Σε αντίθετη της τάσεως του νήματος κατεύθυνση, αν μου επιτρέπετε?
*ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*---------------------------------------- *ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*
Είδα εχθές το I Saw the Devil, και πραγματικά έπαθα! Έμεινα 140 λεπτά βιδωμένος στον καναπέ...
Απίστευτα σκληρό και ωμό, με την εξαιρετική ερμηνεία του "κακού" από τον Min-sik Choi, πρωταγωνιστή του Old Boy.
Η ταινία πραγματεύεται (Ανδρέααα? :126την μεταμόρφωση του "καλού", σε τόσο κακό όσο ο κατά συρροή δολοφόνος, μετά τον θάνατο της αρραβωνιάρας του.
Εικόνα και ήχος, τυπικά καλά, χωρίς υπερβολές.
IMDB: 7.9, και λίγο είναι.
*ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*-----------------------------------------*ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ*
Και καλά κάνεις. Εγώ δεν τολμώ να προσπαθήσω κανένα από τα δύο. Το ένα "βαρύ" το άλλο "κίτρινο"... :105:Θα κανω το αμαρτημα και θα το πω.
Υποκειμενικα απολαυσα πολυ περισσοτερο το "I saw the devil" απο το "True grid":203:
Συμφωνεις μπουμπουκο μου?:126:Super cult! :444: