Καλυτερη πιτσα?


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
15.129
Reaction score
22.161
Η χειρότερη πίτσα που έφαγα κάποτε, στην Pizza di Spania στην Θεμιστοκλή Σοφούλη, ήταν μία με αντσούγιες.
Ακόμη θυμάμαι την μπόχα που αναδυόταν. Tην αφήσαμε όπως ήταν.
Την παρήγγειλα διότι ήμουν περίεργος και όπως λένε Curiosity killed the cat.
Δεν κάνεις για χελωνονιντζάκι! :biggrin:

Κατά τα άλλα, Palatino στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
22.820
Reaction score
38.744
Χειρότερη που έχω φάει, σε μια συνοικιακή πριν 30 χρόνια, στον Βύρωνα. Αν και συμπαθέστατος ο ιδιοκτήτης, η πίτσα του ήταν αντιστρόφως ανάλογη της εντύπωσης που έδινε ο δημιουργός της.
 




kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
3.934
Reaction score
11.719
Καλύτερη πίπα ε;

Η καλύτερη πίπα παιδιά ήταν μια στρουμπουλή μελαχρινή, η Σούλα, που καθόταν στο δίπλα θρανίο στη δέσμη στο λύκειο. Ήταν ένα βραδάκι στο πάρκο δίπλα στο ποταμάκι που χωρίζει το χωριό στα 2. Φαίνεται το ειδυλλιακό σκηνικό την εξίταρε κάπως!

Η δεύτερη καλύτερη....

Κάτσε ρε φίλε... Πίτσα λέει ο τίτλος;
Παιδιά σόρρυ. Έχει ανέβει η πρεσβυωπία μου στο θεό. Θα πάω για καινούργια γυαλιά το συντομότερο δυνατόν. Το υπόσχομαι. Γράψτε άκυρο. Χίλια συγγνώμη! Συνεχίστε ακάθεκτοι και καλό 2025.
 
Last edited:

Μηνύματα
9.859
Reaction score
2.031
Alio Χαλάνδρι, ειδικά η Bianca. Άδικο για οποιαδήποτε άλλη πίτσα έχω φάει μετά. Λουκάκος δεν υπάρχει παιδιά, αν δεν έχετε φάει στο Alio πίτσα να φάτε άμεσα. Καλή Χρονιά.
 



Μηνύματα
17.364
Reaction score
24.868
Καλη Χρονια.Υπαρχει το πρόβλημα της διανομής.Αναγκαστικα, ανέφερα πιτσαρία στην περιοχή μου.
Η pizza fan δεν είναι πίτσα για αρχή, είναι κατεψυγμένο ψωμοζυμαρι με διακόσμηση.
Αντε άλλη μια , Τζάιντ στο Κουκάκι
 

Π

Π.Α.Η.

Guest
Η pizza fan δεν είναι πίτσα για αρχή, είναι κατεψυγμένο ψωμοζυμαρι με διακόσμηση.
Αντε άλλη μια , Τζάιντ στο Κουκάκι
Απο κοντινή σε κοντινή περιοχή με πηγαίνεις! Συμπτωματικά,χθες το μεσημέρι ήμουν στο Κουκάκι.
 

TGD

Μηνύματα
10.013
Reaction score
9.882
Την καλύτερη πίτσα την είχα φάει στην Ασίζη. Ανεβαίνοντας από τον Άγιο Φραγκίσκο στην Santa Maria Delle Rose, σε μια στροφή στην ανηφόρα, με τραπεζάκια στην άκρη του δρόμου. Είχε μόνο δύο συστατικά: βουβαλισια μοτσαρέλα και τρούφα.
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.378
Reaction score
96.028
Να διαχωρίσουμε το είδος πίτσας.

* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.

* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.

Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.
 

Μηνύματα
344
Reaction score
486
Να διαχωρίσουμε το είδος πίτσας.

* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.

* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.

Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.
Πολύ σωστά το έθεσες. Λοιπόν για ιταλικού τύπου πίτσα…. La Trattoria la Prima στην Παργα και το ίδιο στην Θεσσαλονίκη… La Trattoria Di Centro
Οτι καλύτερο έχω βρει στο συγκεκριμενο είδος.
Στην Θεσσαλονίκη έχει κλεισει βλέπω :(
 
Last edited:

Μηνύματα
16.301
Reaction score
3.956
Την καλύτερη πίτσα την είχα φάει στην Ασίζη. Ανεβαίνοντας από τον Άγιο Φραγκίσκο στην Santa Maria Delle Rose, σε μια στροφή στην ανηφόρα, με τραπεζάκια στην άκρη του δρόμου. Είχε μόνο δύο συστατικά: βουβαλισια μοτσαρέλα και τρούφα.
Αν πιάσουμε πίτσες στην Ιταλία, τι να πρωτοπούμε…
 

Π

Π.Α.Η.

Guest
Να διαχωρίσουμε το είδος πίτσας.

* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.

* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.

Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.
Ακριβώς τα ίδια μας είπαν στο Παρισι πριν από 34 χρόνια και φυσικά προτίμησαμε τις Καναδικές.
 




Staff online

  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.283
Μηνύματα
3.007.377
Members
38.443
Νεότερο μέλος
George Martini
Top