- Μηνύματα
- 15.415
- Reaction score
- 2.838
Είχα φάει το 1997 (το θυμάμαι διότι είχα ανεβεί για τη συναυλία των U2) και ακόμα τη θυμάμαι!Στη Θεσσαλονίκη Corner
Είχα φάει το 1997 (το θυμάμαι διότι είχα ανεβεί για τη συναυλία των U2) και ακόμα τη θυμάμαι!Στη Θεσσαλονίκη Corner
Δεν κάνεις για χελωνονιντζάκι!Η χειρότερη πίτσα που έφαγα κάποτε, στην Pizza di Spania στην Θεμιστοκλή Σοφούλη, ήταν μία με αντσούγιες.
Ακόμη θυμάμαι την μπόχα που αναδυόταν. Tην αφήσαμε όπως ήταν.
Την παρήγγειλα διότι ήμουν περίεργος και όπως λένε Curiosity killed the cat.
Καλη Χρονια.Υπαρχει το πρόβλημα της διανομής.Αναγκαστικα, ανέφερα πιτσαρία στην περιοχή μου.Μα σοβαρά τώρα; pizza fan;
Stromboli Χολαργός, pizzaiolo λίγο παρακάτω
Σε αυτό σκεφτόμασταν να πάμε μια από τις επόμενες νύχτες. Μετά το post σου, it's a mission! Καλή χρονιά!Alio Χαλάνδρι
Η pizza fan δεν είναι πίτσα για αρχή, είναι κατεψυγμένο ψωμοζυμαρι με διακόσμηση.Καλη Χρονια.Υπαρχει το πρόβλημα της διανομής.Αναγκαστικα, ανέφερα πιτσαρία στην περιοχή μου.
Απο κοντινή σε κοντινή περιοχή με πηγαίνεις! Συμπτωματικά,χθες το μεσημέρι ήμουν στο Κουκάκι.Η pizza fan δεν είναι πίτσα για αρχή, είναι κατεψυγμένο ψωμοζυμαρι με διακόσμηση.
Αντε άλλη μια , Τζάιντ στο Κουκάκι
Πολύ σωστά το έθεσες. Λοιπόν για ιταλικού τύπου πίτσα…. La Trattoria la Prima στην Παργα και το ίδιο στην Θεσσαλονίκη… La Trattoria Di CentroΝα διαχωρίσουμε το είδος πίτσας.
* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.
* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.
Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.
Αν πιάσουμε πίτσες στην Ιταλία, τι να πρωτοπούμε…Την καλύτερη πίτσα την είχα φάει στην Ασίζη. Ανεβαίνοντας από τον Άγιο Φραγκίσκο στην Santa Maria Delle Rose, σε μια στροφή στην ανηφόρα, με τραπεζάκια στην άκρη του δρόμου. Είχε μόνο δύο συστατικά: βουβαλισια μοτσαρέλα και τρούφα.
Ακριβώς τα ίδια μας είπαν στο Παρισι πριν από 34 χρόνια και φυσικά προτίμησαμε τις Καναδικές.Να διαχωρίσουμε το είδος πίτσας.
* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.
* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.
Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.