Καλυτερη πιτσα?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.678
Η χειρότερη πίτσα που έφαγα κάποτε, στην Pizza di Spania στην Θεμιστοκλή Σοφούλη, ήταν μία με αντσούγιες.
Ακόμη θυμάμαι την μπόχα που αναδυόταν. Tην αφήσαμε όπως ήταν.
Την παρήγγειλα διότι ήμουν περίεργος και όπως λένε Curiosity killed the cat.
Δεν κάνεις για χελωνονιντζάκι! :biggrin:

Κατά τα άλλα, Palatino στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.100
Χειρότερη που έχω φάει, σε μια συνοικιακή πριν 30 χρόνια, στον Βύρωνα. Αν και συμπαθέστατος ο ιδιοκτήτης, η πίτσα του ήταν αντιστρόφως ανάλογη της εντύπωσης που έδινε ο δημιουργός της.

Reaction score
10.212
Quarter για ξυλόφουρνο και Rossi για κανονικό ! 👍
(Χαϊδάρι)

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.884
Καλύτερη πίπα ε;

Η καλύτερη πίπα παιδιά ήταν μια στρουμπουλή μελαχρινή, η Σούλα, που καθόταν στο δίπλα θρανίο στη δέσμη στο λύκειο. Ήταν ένα βραδάκι στο πάρκο δίπλα στο ποταμάκι που χωρίζει το χωριό στα 2. Φαίνεται το ειδυλλιακό σκηνικό την εξίταρε κάπως!

Η δεύτερη καλύτερη....

Κάτσε ρε φίλε... Πίτσα λέει ο τίτλος;
Παιδιά σόρρυ. Έχει ανέβει η πρεσβυωπία μου στο θεό. Θα πάω για καινούργια γυαλιά το συντομότερο δυνατόν. Το υπόσχομαι. Γράψτε άκυρο. Χίλια συγγνώμη! Συνεχίστε ακάθεκτοι και καλό 2025.

Last edited:

Reaction score
1.995
Alio Χαλάνδρι, ειδικά η Bianca. Άδικο για οποιαδήποτε άλλη πίτσα έχω φάει μετά. Λουκάκος δεν υπάρχει παιδιά, αν δεν έχετε φάει στο Alio πίτσα να φάτε άμεσα. Καλή Χρονιά.

Reaction score
23.787
Καλη Χρονια.Υπαρχει το πρόβλημα της διανομής.Αναγκαστικα, ανέφερα πιτσαρία στην περιοχή μου.
Η pizza fan δεν είναι πίτσα για αρχή, είναι κατεψυγμένο ψωμοζυμαρι με διακόσμηση.
Αντε άλλη μια , Τζάιντ στο Κουκάκι

Reaction score
2.551
Η pizza fan δεν είναι πίτσα για αρχή, είναι κατεψυγμένο ψωμοζυμαρι με διακόσμηση.
Αντε άλλη μια , Τζάιντ στο Κουκάκι
Απο κοντινή σε κοντινή περιοχή με πηγαίνεις! Συμπτωματικά,χθες το μεσημέρι ήμουν στο Κουκάκι.

TGD

Reaction score
8.838
Την καλύτερη πίτσα την είχα φάει στην Ασίζη. Ανεβαίνοντας από τον Άγιο Φραγκίσκο στην Santa Maria Delle Rose, σε μια στροφή στην ανηφόρα, με τραπεζάκια στην άκρη του δρόμου. Είχε μόνο δύο συστατικά: βουβαλισια μοτσαρέλα και τρούφα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.946
Να διαχωρίσουμε το είδος πίτσας.

* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.

* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.

Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.

Reaction score
382

* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.

* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.

Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.
Πολύ σωστά το έθεσες. Λοιπόν για ιταλικού τύπου πίτσα…. La Trattoria la Prima στην Παργα και το ίδιο στην Θεσσαλονίκη… La Trattoria Di Centro
Οτι καλύτερο έχω βρει στο συγκεκριμενο είδος.
Στην Θεσσαλονίκη έχει κλεισει βλέπω :(

Last edited:

Reaction score
2.839
Την καλύτερη πίτσα την είχα φάει στην Ασίζη. Ανεβαίνοντας από τον Άγιο Φραγκίσκο στην Santa Maria Delle Rose, σε μια στροφή στην ανηφόρα, με τραπεζάκια στην άκρη του δρόμου. Είχε μόνο δύο συστατικά: βουβαλισια μοτσαρέλα και τρούφα.
Αν πιάσουμε πίτσες στην Ιταλία, τι να πρωτοπούμε…

Reaction score
2.551

Ακριβώς τα ίδια μας είπαν στο Παρισι πριν από 34 χρόνια και φυσικά προτίμησαμε τις Καναδικές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid