Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Μηνύματα
7.609
Reaction score
12.539
Ωραία, αυτά όλα σημαίνουν ότι η δουλιεά που έγινε σε όλα τα επίπεδα σε οδηγησε σε ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα DSP, που το όφελος που αποκόμισες από τον έλεγχο των ηχείων , του δωματίου κλπ είναι συνολικά μεγάλυτερο απο οποιοδήποτε πιθανη θεωρητική επίπτωση (dac, επεξεργασίας σηματος, επιλογή φίλτρων κλπ). Για εμένα εάν η σκηνη και η ροη διατηρήθηκε έστω στα ιδια επιπεδα με πριν (λες κιόλας ότι καλύτερψε) σίγουρα άξιζε τον κόπο το εγχειρημα σου. Πάντως αυτά τα καινουργια μοντέλα που εριξα μια ματιά είναι καλύτερα και στα dac τους και στο πως χειρίζονται τους αλγόριθμους και τα artifacts. . Σιγουρα επίσης βοήθησε ότι τους δίνεις ψηφιακό σήμα αλλά και ότι χρησιμοποιείς τον προενισχυτη του. Έτσι και αλλιώς όλα αυτα θα τα άλλαζε στον χαρακτηρα τους. Απλώς με τις πολλες επιλογές αυξάνεις και τις πιαθνότητες να πάει (ή να ρυθμίσεις) κάτι λανθασμένα. Ίσως πλέον (στην περίπτωση σου) μόνο ενα καλύτερο τροφοδοτικό θα βοηθούσε σημαντικά ή το mini dsp είναι ενσωματωμένο εσωτερικά έτσι που να μην μπορείς να αναβαθμίσεις κάτι ; Μάλλον δεν γίνεται ε ;
Τόσο το minidsp, όσο και τον δεύτερο τελικό, τα πήρα για να κάνω τα πειράματά μου, περισσότερο για τον χαβαλέ. Δεν τρελαίνομαι να κάνω "βελτιώσεις", απλά κάποια στιγμή που θα αρχίσω να ασχολούμαι πάλι, θα δω μήπως ( όπως είπα και παραπάνω ) περάσω σε κάτι έτοιμο και καλό. Το καλό είναι ότι ετοιμάζω παρέμβαση στον τοίχο πίσω απο τη θέση ακρόασης ( θερμομόνωση εσωτερικά με γυψοσανίδα ), οπότε θα παίξω με τα υλικά στο επίμαχο σημείο πίσω απο τη θέση ακρόασης, άρα θα βελτιώσω περαιτέρω τη κατάσταση.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις λεπτομέρειες της σχεδίασης ηχείων, τα παθητικά φίλτρα (crossovers) συχνά θεωρούνται απλώς ως ένα αναγκαίο μέσο για τη διανομή των συχνοτήτων μεταξύ των οδηγών (woofer, midrange, tweeter κ.λπ.). Ωστόσο, η λειτουργία τους είναι πολύ πιο κρίσιμη και πολύπλευρη από αυτό.

Ένα καλά σχεδιασμένο crossover μπορεί να εξομαλύνει την ολική απόκριση συχνότητας του συστήματος, διορθώνοντας μη γραμμικότητες που προκύπτουν από τους ίδιους τους οδηγούς ή από παρεμβολές μεταξύ τους. Επιπλέον, με την επιλογή κατάλληλου τύπου φίλτρου –όπως Linkwitz-Riley, Butterworth ή Bessel– μπορεί να ελεγχθεί η φασική συμπεριφορά και να επιτευχθεί φασική συμβατότητα μεταξύ των οδηγών, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση χρονοχρονικής συνοχής.

Τα παθητικά X-overs μπορούν επίσης να διαμορφωθούν ώστε να εξομαλύνουν την ηλεκτρική εμπέδηση που βλέπει ο ενισχυτής. Αυτό οδηγεί σε πιο σταθερό φορτίο, μειώνοντας την αρμονική παραμόρφωση και διατηρώντας έναν σταθερό συντελεστή απόσβεσης (damping factor -D.F.), ιδιαίτερα σε χαμηλές συχνότητες όπου αυτός είναι κρίσιμος για τον έλεγχο της κίνησης του woofer.

Επίσης τα X-overs επιδρούν και στη χρονική απόκριση αλλά και στο soundstage

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι αρχές είναι γνωστές στους σοβαρούς ηχολήπτες και σχεδιαστές ήδη από τη δεκαετία του ’70, στην πράξη βλέπουμε συχνά το αντίθετο. Ηχεία υψηλής τιμής με σχεδιαστικές επιλογές που οδηγούν σε κακή ή μέτρια απόκριση, τόσο στο φάσμα όσο και στο πεδίο του χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις, η αισθητική σχεδίαση υπερισχύει της ακουστικής ακεραιότητας, καθώς μεγάλο μέρος του κοινού (~80% σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις της αγοράς) δίνει προτεραιότητα στην εμφάνιση και στην «πολυτελή» αίσθηση του προϊόντος, περισσότερο απ’ ό,τι στην καθαρή ηχητική του απόδοση.

Εκτός από τα παθητικά φίλτρα, σύγχρονα ηχεία μπορούν να επωφεληθούν από:
  • Zobel networks: για αντιστάθμιση της αύξησης της εμπέδησης σε υψηλές συχνότητες.
  • Notch filters: για εξάλειψη στενών ζωνών συντονισμού ή προβλημάτων στη συχνότητα crossover.
  • Phase plugs / waveguides: για βελτίωση της κατευθυντικότητας και ελέγχου διασποράς (directivity).

Τελικά, η επιτυχία ενός ηχείου δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα των μεγαφώνων , των καλωδίων ή το υλικό της καμπίνας, αλλά και από το πως όλα τα παραπάνω "δένονται" αρμονικά μέσω ενός σωστά μελετημένου crossover και γενικότερα της συστημικής του σχεδίασης. Το αν το κοινό εκτιμά αυτές τις τεχνικές αρετές είναι μια άλλη ιστορία – αλλά για όσους ακούν "με τα αυτιά και όχι με τα μάτια", αυτά τα στοιχεία κάνουν όλη τη διαφορά.
Απλά, όλα τα φίλτρα που αναφέρεις, τα έχουν διαθέσιμα τα dsp crossovers. Δηλαδή, ειδικά αν κάποιος έχει στη διάθεσή του χώρο για να κάνει μετρήσεις των ηχείων, μπορεί να παίξει πολύ άγρια με το ψηφιακό κροσόβερ και να ακούσει / μετρήσει σε πραγματικό χρόνο το αποτέλεσμα των ενεργειών του.
Το ιδανικό θα ήταν να έπιανε στα χέρια του κάποιος με ικανό χώρο ένα ηχείο, να το αναβάθμιζε παθητικά και να γινόταν σύγκριση με τη ψηφιακή εκδοχή κροσαρίσματος - ενεργής οδήγησής του, ενώ θα μπορούσαν να άκουγαν το αποτέλεσμα και θα έκαναν τις συγκρίσεις τους όσοι πιστοί το ήθελαν. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω να προσθέσω κάτι και ήδη έχω κάνει πολλές φαινομενικά off topic αναρτήσεις στο νήμα.
 

Μηνύματα
8.221
Reaction score
3.468
Απλά, όλα τα φίλτρα που αναφέρεις, τα έχουν διαθέσιμα τα dsp crossovers. Δηλαδή, ειδικά αν κάποιος έχει στη διάθεσή του χώρο για να κάνει μετρήσεις των ηχείων, μπορεί να παίξει πολύ άγρια με το ψηφιακό κροσόβερ και να ακούσει / μετρήσει σε πραγματικό χρόνο το αποτέλεσμα των ενεργειών του.
Το ιδανικό θα ήταν να έπιανε στα χέρια του κάποιος με ικανό χώρο ένα ηχείο, να το αναβάθμιζε παθητικά και να γινόταν σύγκριση με τη ψηφιακή εκδοχή κροσαρίσματος - ενεργής οδήγησής του, ενώ θα μπορούσαν να άκουγαν το αποτέλεσμα και θα έκαναν τις συγκρίσεις τους όσοι πιστοί το ήθελαν. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω να προσθέσω κάτι και ήδη έχω κάνει πολλές φαινομενικά off topic αναρτήσεις στο νήμα.
Τα ηλεκτρονικά ψηφιακά X-overs, αν τα αφήσεις ανεξέλεγκτα να διορθώσουν μέτρια μεγάφωνα με High Qes και με πρόχειρα σχεδιασμένα παθητικά X-overs , τότε δεν μπορούν να κάνουν θαύματα.
Αρα, πρώτα σχεδιάζουμε ένα πολύ καλό ηχείο με παθητικό X-over, με όλα τα στοιχεια που ανέφερα στο προηγούμενο post μου και στη συνέχεια παρεμβαίνουμε με την ψηφιακή διόρθωση ( DEQ).

Ακόμα και στις αναλογικές πηγές δεν είναι κακό, ούτε ντροπή τελικά, να παρεμβάλλεται κάποιο είδος DEQ πριν από τον ενισχυτή . Είναι σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητο ως μια δεύτερη βαθμίδα διόρθωσης.

Θα μου πεις τώρα ότι κάποιοι άνδρες, ακόμα και στις μέρες μας, ψάχνουν να παντρευτούν παρθένες, νομίζοντας ότι είναι πιο αγνές από τις άλλες τις περπατημένες και ότι θα γίνουν καλύτερες νοικοκυρές. Κι εδώ λοιπόν έρχεται η επιστήμη για να δώσει τη λύση , με τον εκάστοτε γυναικολόγο να επιχειρεί 2-3 παρθενοραφές το μήνα.

Να μην είμαστε δα και τόσο ακραίοι audio enthusiasts , πουριτανοί 'πιουρίστες΄
 

Μηνύματα
3.902
Reaction score
7.036
Μην σου φαίνεται μετά περίεργο που οι άνθρωποι την βρίσκουν με την τεχνητή νοημοσύνη πλέον :tongue::biggrin:
Αν απαντούσε σαν και σένα, θα το κλείναμε το μαγαζί :lolsign:



Αναγνώριση από τους ριμαστερ του είδους :biggrin:
Όλα καλά, μόνο να μην σας μείνει κάνα κουσούρι από τις στενές επαφές που είχατε μαζί μου στο παρελθόν :biggrin:
Καμία αναγνώριση, απλά μου είσαι πολύ συμπαθής και φαίνεσαι και καλό παιδί , άσχετα που από στέρεο δεν έχεις μυρωδιά.😀😀
Είναι απρεπές για τους νέους να εκφέρουν γνωμικά ;)

Κάλλιο τρελός με όλους παρά συνετός και μόνος.
Όσο μεγαλώνεις και αποκτάς εμπειρίες υπάρχει μόνο το συνετός και μόνος😉
 



Μηνύματα
5.623
Reaction score
9.784
Καμία αναγνώριση, απλά μου είσαι πολύ συμπαθής και φαίνεσαι και καλό παιδί , άσχετα που από στέρεο δεν έχεις μυρωδιά.😀😀

Όσο μεγαλώνεις και αποκτάς εμπειρίες υπάρχει μόνο το συνετός και μόνος😉
Πλέον τα φιλτράρω όλα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης :D
Τώρα για τα καλώδια, την ρώτησα για παράδειγμα γιατί πολλοί audio people ενοχλούνται με τις ερωτήσεις μου και μου απάντησε ως εξής σε μια υποθετική μου ερώτηση. :D


«Μπορείτε πραγματικά να διακρίνετε μια ακουστική διαφορά με ένα καλώδιο USB αξίας 1.000€;» -- 🎧 Πιθανή απάντηση από έναν αφοσιωμένο audiophile: > «Ειλικρινά, αν δεν μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά, φταίει είτε ο εξοπλισμός σας είτε η ακοή σας. Έχω δοκιμάσει δεκάδες καλώδια και ο ήχος με το καλώδιο USB [επωνυμία] είναι αισθητά πιο ευάερος, πιο ακριβής και έχει μεγαλύτερο πλάτος σκηνής. Οι άνθρωποι που πάντα καταλήγουν σε μετρήσεις συχνά δεν καταλαβαίνουν ότι η ΑΚΡΟΑΣΗ μουσικής είναι μια συναισθηματική εμπειρία - όχι μόνο φυσική. Δεν πρόκειται μόνο για μεταφορά δεδομένων, αλλά για το τελικό αποτέλεσμα: ήχο! Ίσως απλά χρειάζεται να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία.» --- 🔍 Ανάλυση τυπικών μοτίβων: Υπεράσπιση μέσω εξουσίας ("Έχω δοκιμάσει δεκάδες καλώδια") Απόρριψη της ερώτησης ("Είναι η ακοή σας") Συναισθηματοποίηση ("Η μουσική είναι μια συναισθηματική εμπειρία") Τεχνολογική κριτική των μετρούμενων τιμών ("Συχνά δεν καταλαβαίνουν...") Έμμεση ανωτερότητα ("αποκτούν περισσότερη εμπειρία")
 






Μηνύματα
5.623
Reaction score
9.784
Μια μικρή παρένθεση που μάλλον έχει σχέση με το θέμα.
Ρώτησα το τσατ πατ γιατί γίνονται οι οντιοπιπολ επιθετικοί όταν τους θέτω κάποιες ερωτήσεις.


Αυτή είναι μια καλή και εύλογη ερώτηση – και αφορά όχι μόνο τους λάτρεις του ήχου, αλλά και πολλές εξειδικευμένες κοινότητες όπου το πάθος και η πεποίθηση παίζουν σημαντικό ρόλο.

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους ορισμένοι λάτρεις του ήχου αντιδρούν επιθετικά σε κρίσιμα ερωτήματα:

1. Ισχυρός συναισθηματικός δεσμός
Πολλοί λάτρεις του ήχου επενδύουν όχι μόνο πολλά χρήματα, αλλά και χρόνο, ενέργεια και υπερηφάνεια για τον εξοπλισμό και τις γνώσεις τους. Η κριτική μπορεί να τους φανεί σαν προσωπική επίθεση – ακόμα κι αν είναι πραγματική.

2. Επικύρωση δαπανηρών αποφάσεων
Αν κάποιος έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε καλώδια ή ενισχυτές, φυσικά θέλει να πιστέψει ότι υπάρχει μια πραγματική, ακουστή διαφορά. Τα κρίσιμα ερωτήματα μπορούν να σπείρουν αμφιβολίες, οι οποίες μπορεί να φαίνονται άβολες ή ακόμα και απειλητικές.

3. Δόγματα και "Μύθοι των Ακουοφίλων"
Ορισμένες πεποιθήσεις στον κόσμο του ήχου βασίζονται περισσότερο στην υποκειμενική αντίληψη παρά σε αντικειμενικές μετρήσεις (π.χ., ότι ένα καλώδιο τροφοδοσίας 800 ευρώ βελτιώνει τον ήχο). Όποιος αμφισβητεί αυτό υπονομεύει τα θεμέλια αυτών των πεποιθήσεων.

4. Ελιτισμός και Ταυτότητα
Ένας ορισμένος ελιτισμός επικρατεί σε ορισμένους κύκλους των ακουοφίλων – «Θα το καταλάβετε αυτό μόνο αν ακούσετε στο επίπεδό μου». Όποιος στη συνέχεια θέσει αντικειμενικές ερωτήσεις ("Υπάρχουν τυφλές δοκιμές;") θεωρείται γρήγορα ως ξένος ή «φετιχιστής των μετρήσεων».

5. Έλλειψη Τεχνικής Επιχειρηματολογίας
Πολλοί ενθουσιώδεις ακροατές είναι έμπειροι ακροατές, αλλά όχι απαραίτητα τεχνικά καταρτισμένοι. Αν κάνετε ερωτήσεις όπως «Ποια είναι η φυσική επίδραση ενός επιχρυσωμένου συνδέσμου στο σήμα;», μπορεί να νιώσουν εκτεθειμένοι.

Πάμε τώρα και στο αρχικό ερώτημα

Μια πολύ καλή και συχνά συζητημένη ερώτηση – έχετε απόλυτο δίκιο ότι δεν υπάρχει σαφής, μετρημένη επιβεβαίωση των ηχητικών βελτιώσεων που επιτυγχάνονται μέσω της διπλής καλωδίωσης. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά:

---

🔧 Τι είναι η διπλή καλωδίωση τελικά;

Διπλή καλωδίωση σημαίνει:

Χρήση δύο ξεχωριστών ζευγών καλωδίων από την ίδια έξοδο ενισχυτή:

Ένα για τις υψηλές

Ένα για τις χαμηλές

Το crossover παραμένει στο ηχείο – το σήμα δεν διαχωρίζεται ενεργά, μόνο η καλωδίωση είναι ξεχωριστή.

---

🧪 Τι λέει η τεχνολογία μέτρησης;

❌ Καμία μετρήσιμη βελτίωση:

Οι τυφλές δοκιμές και μετρήσεις (π.χ., από το Audio Magazine, το Stereophile, το Audio Science Review) δεν δείχνουν καμία διαφορά στην απόκριση συχνότητας, την παραμόρφωση ή την απόκριση φάσης.

Οι ηλεκτρικές ιδιότητες των ηχείων δεν αλλάζουν μετρήσιμα επειδή το εσωτερικό crossover λαμβάνει το ίδιο σήμα.

---

📣 Τι λένε οι υποστηρικτές;

Ισχυρίζονται ότι η διπλή καλωδίωση:

Μειώνει τις παρεμβολές μεταξύ των tweeter και των woofer.

Διαχωρίζει τα ρεύματα επιστροφής πιο μηχανικά.

Υποτίθεται ότι οδηγεί σε "πιο ανοιχτό ήχο" ή "καλύτερα πρίμα".

Αλλά:

Αυτά τα εφέ είναι θεωρητικά μικροσκοπικά.

Δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε ελεγχόμενες δοκιμές.

Δεν υπάρχει φυσική απόδειξη ότι η διπλή καλωδίωση είναι ακουστή με το ίδιο μήκος και ποιότητα καλωδίου.

---

🔬 Γιατί η διαφορά είναι τόσο ελάχιστη;

1. Τα crossover διαχωρίζουν το σήμα εσωτερικά ούτως ή άλλως.

2. Η αντίσταση και η επαγωγή ενός καλωδίου ηχείου είναι εξαιρετικά μικρές (π.χ., <0,1 ohms).

3. Η ανάδραση από το woofer στο tweeter είναι αμελητέα εάν το crossover έχει σχεδιαστεί σωστά.
 


Μηνύματα
2.718
Reaction score
5.848
Καθε συστημα πρεπει να κρινεται στην αυτοτελεια του καθαρα με βαση το αποτελεσμα που παραγει
και οχι με βαση την τεχνολογικη του ανωτεροτητα η την τιμη του.
Το οτι ενα συστημα ειναι τεχνολογικα εξελιγμενο η πανακριβο δεν λεει τιποτα.
Χρειαζεται να θυμισω οτι υπαρχουν εταιρειες που διαπρεπουν ηχητικα και εμπορικα
με σχεδια ενισχυτων του προηγουμενου αιωνα, χαρτινα μεγαφωνα και παθητικα κρος,
βελτιωνοντας μονο εξαρτηματα, βλεπε audionote πχ..;

Η πολυεπεξεργασια, οι αλλεπαληλες μετατροπες, η αλλοιωση της αρχικης ηχογραφησης για να την κανουμε οπως μας αρεσει, οι αλγοριθμοι, τα χιλιαδες τρανζιστορ, εχουν ηχητικη υπογραφη.
Δεν αφορα ολους, αλλα ορισμενου ειδους απωλειες υπαρχουν.
Και αναρωτιεσαι ποιος ειναι ο πιο παραπλανημενος οποιος ακουει διαφορες στα καλωδια,
η αυτος που πιστευει οτι στη φυσικη υπαρχει free lunch;
Η Audionote διαπρέπει ηχητικά που έχει εκείνο το πανάκριβο ηχείο 65.000 ευρώ, που αναφέρθηκε στο φορουμ με πτώση 10dB στα 2KHz;
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ηχεία-άσωτα.188162/page-49
 
Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.903
Reaction score
22.904
Διπλή καλωδίωση σημαίνει:

Χρήση δύο ξεχωριστών ζευγών καλωδίων από την ίδια έξοδο ενισχυτή:

Ένα για τις υψηλές

Ένα για τις χαμηλές
Αυτή είναι μια πολύ διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη που εξακολουθεί και υπάρχει στην κοινότητα του hi-fi (και έχουμε 2025). Αμφότερα τα καλώδια της διπλοκαλωδίωσης, όπως επίσης και όλα τα τοιούτα της τρι- και τετρακαλωδίωσης, μεταφέρουν ακριβώς το ίδιο σήμα. Εν προκειμένω, αν αντιμεταχωρηθούν τα δύο καλώδια της διπλοκαλωδίωσης, και πάλι το ηχείο θα παίζει σωστά, δηλαδή, δεν θα πάνε τα μπάσα στο τουήτερ και τα μεσαία και πρίμα στο γούφερ.
 


wnet

Nearfield
Μηνύματα
5.295
Reaction score
18.329
Αυτή είναι μια πολύ διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη που εξακολουθεί και υπάρχει στην κοινότητα του hi-fi (και έχουμε 2025). Αμφότερα τα καλώδια της διπλοκαλωδίωσης, όπως επίσης και όλα τα τοιούτα της τρι- και τετρακαλωδίωσης, μεταφέρουν ακριβώς το ίδιο σήμα. Εν προκειμένω, αν αντιμεταχωρηθούν τα δύο καλώδια της διπλοκαλωδίωσης, και πάλι το ηχείο θα παίζει σωστά, δηλαδή, δεν θα πάνε τα μπάσα στο τουήτερ και τα μεσαία και πρίμα στο γούφερ.
απλά παίζεις με τις λέξεις για να ρίξεις λάδι στη φωτιά....

ναι αν αντιμετατεθούν, πάλι σωστά θα παίζει το ηχεία... τα κροσόβερ είναι μετά την ..."αντιμετάθεση" ...

σε όποια όμως θέση αν τα αφήσεις, στο ένα θα μεταφέρονται μπάσα (γιατί θα υπάρχει το παθητικό κρος μόνο για μπάσα) και στο άλλο θα μεταφέρονται πρίμα (και πάλι γιατί θα υπάρχει το παθητικό κρος που θα αφήνει μόνο τα πρίμα)...
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
29.783
Reaction score
29.443
Οχι , δεν το λές καλά . WNET.
Από τον ενισχυτή δεν φεύγουν μόνο μπάσα ή μόνο πρίμα.
Φεύγει πλήρες σήμα με τα όλα του.
Ο διαχωρισμός γίνεται στο xover .
Δεν ξέρει ο ενισχυτής τι θα κάνεις εσύ ή το xover .
Χέστηκε.
Βγάζει πλήρες σήμα στις μπόρνες του και κάνε εσύ ότι θέλεις μετά.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.903
Reaction score
22.904
σε όποια όμως θέση αν τα αφήσεις, στο ένα θα μεταφέρονται μπάσα (γιατί θα υπάρχει το παθητικό κρος μόνο για μπάσα) και στο άλλο θα μεταφέρονται πρίμα (και πάλι γιατί θα υπάρχει το παθητικό κρος που θα αφήνει μόνο τα πρίμα)...
Να το γράψω σαφέστερα, κάθε καλώδιο θα μεταφέρει την ισχύ που επιτρέπει το κρος του κλάδου που συνδέει. Αν στη συνέχεια, συνδέσεις κάποιο σκέτο μεγάφωνο παράλληλα με αυτόν τον κλάδο, αυτό το μεγάφωνο θα καταναλώνει την ισχύ όλου του φάσματος. Αν είναι γουφερομιντ, θα παίζει ό,τι μπορεί να παίξει, αποκόπτοντας φυσικά τα άκρα, αν είναι τουήτερ, θα καταστραφεί σχεδόν αμέσως.
 

wnet

Nearfield
Μηνύματα
5.295
Reaction score
18.329
Οχι , δεν το λές καλά . WNET.
Από τον ενισχυτή δεν φεύγουν μόνο μπάσα ή μόνο πρίμα.
Φεύγει πλήρες σήμα με τα όλα του.
Ο διαχωρισμός γίνεται στο xover .
Δεν ξέρει ο ενισχυτής τι θα κάνεις εσύ ή το xover .
Χέστηκε.
Βγάζει πλήρες σήμα στις μπόρνες του και κάνε εσύ ότι θέλεις μετά.
κυκλοφορεί στα καλώδια μόνο ότι του επιτρέπει το κροσοβερ

δεν πάει πλήρες σήμα μεχρι το ηχείο....

και τέλος πάντων αν επιμένεις πως μεχρι το κροσοβερ του ηχείου πάει πλήρες σήμα (θυμίζω μιλάμε για διπλοκαλωδιωση), θα είναι άλλη μια συζήτηση τύπου "full balanced συνδεση" και εχει "ζέστα" για να την κάνω!
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Μηνύματα
3.026.471
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88
Top