LUXMAN
Επαγγελματίας
- Μηνύματα
- 1.995
- Reaction score
- 69
Αν και η λογικη (μου) λεει οτι εφ οσον τα IC διαχειριζονται mV και mA ενω των ηχειων V και A , στα IC οι απωλειες θα ειναι κρισιμοτερες .Νίκος Τσαρουχάς said:Μαρίνε αλήθεια, ποιά είναι η γνώμη σου για το θέμα?
Τα καλώδια ηχείων δεν είναι πιο σημαντικά από τα IC (σε διαφορές στον ήχο εννοώ)? Αν μπορούσες να αποφύγεις ένα εκ των δύο τι θα έκανες?
Ομως οταν (καποτε ....αχ ) συνεδεσα τα XLO UE5-8 sto συστημα μου επαθα σοκ απο την πληρη μεταλλαξη του ηχητικου αποτελεσματος . Βιωσα τα ιδια συναισθηματα με τον gkar .
Να διευκρινησω οτι ως IC rca χρησιμοποιουσα (και χρησιμοποιω ) τα κορυφαια της XLO LE1A (κοστους 1250 ευρω εκαστον ). Οταν πρωτοχρησιμοποιησα τα LE1A σε καμια περιπτωση δεν υπηρξαν τετοιες καθολικες αλλαγες . Δηλαδη 2 IC=2500 ευρω vs Καλ. ηχειων 2700ευρω ειχαν ως ξεκαθαρο νικητη τα καλωδια ηχειων .
Θεωρω οτι ο RDoherty εχει δικιο στο παρακατω
αρα τα IC συμβαλλουν λιγοτερο στις ηχητικες διαφορες *. Τουλαχιστον αυτο καταλαβα πειραματιζομενος στο συστημα μου .RDoherty said:Έχεις ένα κύκλωμα με σταθερή ωμική αντίσταση (έξοδος προ) που οδηγεί ένα άλλο με σταθερή ωμική αντίσταση (είσοδος τελικού). Οι όποιες απαιτήσεις από το καλώδιο είναι πολύ μικρότερες και ευκολότερο να επιτευχθούν.
*ΥΓ. Αρα εχουμε και λεμε ..... πιο πριν συμφωνησα με τον gkar για ενεργα ηχεια (αντιο πωλησεις καλωδιων ηχειων ) , τωρα παραδεχτηκα την μικρη συμβολη των IC στην τελικη ποιοτητα (αντιο πωλησεις IC ) και το χειροτερο ολων ειναι .....οτι επικαλεστηκα quotικως τον RDoherty και ταυτοχρονα τον δικαιωνω στο σχολιο περι θανατου του εμπορακου !!!!!
Δεν αισθανομαι καλα ...κατι εχω .....κατι με σφιγγει σαν θηλι