D
Deleted member 50795
Guest
εννοειται
ΥΓ. Η αρχή των πάντων είναι ο χώρος. _
Να τον βράσω τον χώρο, εαν ειναι να μην δείχνει διαφορές που λένε, καλά ασε τα καλώδια, και σε όλα τα άλλα ?
Και τα Magico σαν Koda ?THVA μεγαλες διαφορες δειχνει ο χωρος αυτος ειναι ο αρχων στον θκομ χωρο και coda ηχεια να βαλεις 100 εβρα το ζευγαρι παιζνε σαν MAGICO M6
Γιατί καλά τα λέει, εαν θεωρήσουμε ότι δεν τα λέει κάτω απο την επήρεια placebo.Ορμάτε…
O κ. Μαρκου ειναι ευγενεστατος κυριος αυτα που γραφετε ειναι απαραδεκταΠότε σας χαρακτήρισα χαχανούληδες εσένα και τον chris77 ? Και μάλιστα επανειλημμένως ?
Μπα, τι βλέπω, μόλις είπαμε τα πράγματα με τ' όνομα τους, χάσαμε το χιούμορ μας; Επικαλούμαστε τώρα την "επιστήμη" να σωθούμε; Την "πραγματεία" που απέδειξε ότι το ένα καλώδιο SE εισήγαγε περισσότερο θόρυβο από ένα XLR; Και μόνο ό πρόλογος του εκπονούντα δείχνει ξεκάθαρα τον προαποφασισμένο στόχο του και βάζει σε μεγάλες σκέψεις... Και μόνο ότι χρειάστηκαν δεκαετίες από την "ανακάλυψη" των καλωδιο-πλάνων για να εμφανιστεί ένα ας πούμε υποστηρικτικό paper, δείχνει ξεκάθαρα την παντελή έλλειψη βάσης στις ανοησίες περί καλωδίων.Το έναυσμα ήταν η δημοσιευμένη εργασία που πόσταρα. Ήταν μάλιστα η πρώτη στο είδος της και αφορούσε μόνο καλώδια , όχι καλώδια ενταγμένα και σε άλλους μεταβλητούς παράγοντες στην αλυσίδα που μπορεί να επηρεάζουν. Πήγαινε κάνε της peer review εαν διαφωνείς σε κάποια απο τα ανφερόμενα σε αυτή. Γράψε τους την ιστοριούλα που μας είπες εδω. Επίσης υπάρχουν και άλλες δοκιμές που έχουν γίνει κάτω απο λιγότερο επιστημονικές συνθήκες που άτομα εντοπίζουν επανειλημμένα και επαναλαμβανόμενα, διαφορές. Επίσης υπάρχουν και σε διεθνή φόρουμ ανάλογες παρατηρήσεις (αντίθετες απο τις δικές σου και με πολυ καλύτερα μηχανήματα και χώρους). Επίσης και εδω όσοι το έχουν σαν εμπειρία.
Εσένα είναι ανεκδοτολογικά τα "πειράματα σου" και στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικότητας πέρα απο την δική σου κρίση. Βασικά ήταν μια ιστοριούλα αυτή που μας είπες.
Εαν θέλουμε να μιλήσουμε "επιστημονικά" και αφού δεν είμαστε σε θέση να εκφράσουμε κάτι εναντίον της μεθοδολογιας ή και ότιδήποτε εναντίον αυτής της μοναδικής εργασίας, τότε πρέπει να αποδεχθούμε ότι διαφορές στα καλώδια υπάρχουν. Εαν βγεί άλλη εργασία, θα πούμε άλλα.
Κανένας δεν επηρεάζεται απο αυτά. Οι Χαι Φαδες είναι υπ' ευθύνη τους τι κάνουν και ξέρουν τι κάνουν και δοκιμάζουν.
Οι άλλοι που αγοράζουν συστήματα >97% των 100-200-600 ευρώ μάξιμουμ δεν θα αγοράσουν καλώδια χιλιάδων ευρώ. Αυτό είναι ενα επιχείρημα που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν απλώς να επιβάλλουν την άποψή τους. Και στο κάτω κάτω δεν είναι θέμα ούτε καν τεχνικό, είναι οικονομικό. Τι έχουμε εδω κομμουνισμό ?
Γαι χιλια δυο πράγματα δεν υπαρχει paper για το audio. Και όσα υπάχρουν είναι καραγκιοζιλίκια και πάλι βασίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια γιατί βασίζονται στον άνθρωπο. Το ίδιο και για άλλα πράγματα, για αυτό και εγω ¨διασκεδάζω" που λές και μου φαίνεται αστείο άνθρωποι να το παίρνουν στα σοβαρά λες και είναι επιστήμη.Μπα, τι βλέπω, μόλις είπαμε τα πράγματα με τ' όνομα τους, χάσαμε το χιούμορ μας; Επικαλούμαστε τώρα την "επιστήμη" να σωθούμε; Την "πραγματεία" που απέδειξε ότι το ένα καλώδιο SE εισήγαγε περισσότερο θόρυβο από ένα XLR; Και μόνο ό πρόλογος του εκπονούντα δείχνει ξεκάθαρα τον προαποφασισμένο στόχο του και βάζει σε μεγάλες σκέψεις... Και μόνο ότι χρειάστηκαν δεκαετίες από την "ανακάλυψη" των καλωδιο-πλάνων για να εμφανιστεί ένα ας πούμε υποστηρικτικό paper, δείχνει ξεκάθαρα την παντελή έλλειψη βάσης στις ανοησίες περί καλωδίων.
Η "ιστοριούλα" μου που με εκνευρισμό επιχειρείς να την υποτιμήσεις, γράφτηκε ακριβώς έτσι, σαν ιστοριούλα. Αλλά σαν αληθινή ιστοριούλα. Αν ήθελα να γράψω paper θα το έκανα αλλιώς και αλλού, εδώ είναι φόρουμ. Και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για papers. Μην μπερδεύεσαι, κανένας επιστήμονας ή πανεπιστήμιο δεν έχει υποχρέωση να γράψει paper για να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με οκτώ πόδια και τέσσερα μάτια επειδή το υποστήριξε ο thva ή ο head-stef. Για τις ιδιότητες και τα όρια των αγωγών υπάρχουν χιλιάδες papers και αντίστοιχη εγκαθιδρυμένη και τεχνολογία, πανταχού παρούσα. Μήπως θες και paper που να καταρρίπτει την αστρολογία; Την καφεμαντεία;
Η βιομηχανία των audiophile cables, ναι, θα καταφέρει να φτιάξει και κατά παραγγελία papers κάποια στιγμή, γιατί τα χρειάζεται απεγνωσμένα, γιατί ξέρει το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια και γιατί παίζεται ποοοοολύ χρήμα διεθνώς. Αλλά και γιατί ξαφνικά κάτι "ξεδιάντροποι" τύποι άρχισαν να τους ξεμπροστιάζουν μεθοδικά και συστηματικά - για τους δικούς τους ίσως λόγους. Εσύ μείνε το 2022 με την πλάνη και ...την απειλή του κομμουνισμού! (ωραίο κι αυτό!)
Οπότε, περνάμε αυτομάτως στο επιστημονικό πεδίο της ψυχοακουστικής, του αυτοπειθαναγκασμού και του placebo. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ειπωθεί.…….το ανταποδοτικό όφελος που υποτίθεται ότι συνεπάγεται αυτεπαγγέλτως, από το ακριβό κόστος αγοράς και κτήσης ενός τέτοιου καλωδίου.
Όπως τα λες (γράφεις), συμφωνώ.Το ειπα , για να σου εξηγησω , γιατι ενας φροντισμενος χωρος δεν θα "κρυψει" η θα μειωσει διαφορες των καλωδιων, στο ερωτημα σου ( #6259) "δεν θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο ; "
Οχι δεν θα συμβαινει το αντιθετο. Αν υπαρχουν ακουστες διαφορες μεταξυ δυο καλωδιων ,θα ακουγονται και σε φροντισμενο και σε αφροντιστο χωρο. Σαφως μιλαμε για διαφορες μεταξυ καλωδιων με διαφορετικα χαρακτηριστικα. Γνωριζεις κανεναν που συγκρινει στο ιδιο συστημα και ιδιο χωρο δυο ιδια καλωδια ;
Ο φροντισμενος χωρος, θα σου δειξει τι κανουν τα μηχανηματα σου ( ως μοναδες και ως συνολο) μεσα σε εναν ιδανικο χωρο. Αν υπαρχει "αδυναμος κρικος" θα φανει , δεν θα κρυφτει.
Κι εγώ...Γνωριζω αρκετους που αντικατεστησαν καλωδια, με αρκετα πιο φθηνα απο αυτα που ειχαν.
Αυτα τα λες γιατι ειμαι ομορφοτερος απο σενα εχω και μουζικ φεραιν που εσυ δεν εχς εχω και πολυμπριζα σουπερ ντουπερ που εσυ δεν εχς καλωδιο ρευματος ΔΕΗ απο την κολονα στον ΠΙΝΑΚΑΤον Χρήστο ειδικά τον στολίζω με άλλα επίθετα , δικής του εφευρέσεως , δικής μου εξέλιξης.
ΠΧ κουφογούρουνο , κουφάλογο , μουστόγρια, και διάφορα άλλα , ίσως και λίγο άκομψα.
Εσύ ακόμη την έχεις γλυτώσει .
Και δεν ε΄χω και εργοστασιακές μονάδες γύρω μου , πες του γιατί ζω σε χωριό χα χαΑυτα τα λες γιατι ειμαι ομορφοτερος απο σενα εχω και μουζικ φεραιν που εσυ δεν εχς εχω και πολυμπριζα σουπερ ντουπερ που εσυ δεν εχς καλωδιο ρευματος ΔΕΗ απο την κολονα στον ΠΙΝΑΚΑ
και απο τον πινακα στον τοιχο της μουζικ φεραιν που εσυ δεν εχς και απο τον τοιχο στο σεταπιον παλι ΔΕΗ συν πριβε και θεμελιακη ΓΕΙΩΣΗ 08 ΩΜ
Συμβαίνει το άλλο καμιά φορά Κωστή. Τα καλά καλώδια συνήθως κοστίζουν, δεν έχω διάθεση να δώσω χρήματα άρα δεν ακούω και διαφορές. Και αυτό placebo είναι, έτσι;A placebo can work even when you know it’s a placebo - Harvard Health
You may have heard of the “placebo effect,” in which people taking an inactive drug as part of a study actually experience an improvement in their symptoms. As it turns out, the placebo effect ...www.health.harvard.edu
Εφόσον δείτε το ανωτέρω, θα κατανοήσετε μια βασική αρχή: “People can still get a placebo response, even though they know they are on a placebo... ”
Placebo effect is belief driven. Double blind testing shows that. However, because the effect is belief driven, exposure to objective measurement results won't change the believer's mind, because, well, it's a belief, and beliefs, like religions, tend to be cast in stone.
Όχι οντιοφιλς, αλλά.. Πλασιμποφιλς:
Placebo-philes — Anxious Machine
www.anxiousmachine.com
Τέλος πάντων, άμα γκουγκλαρετε θα βρείτε άπειρα γραπτά επί του θέματος, αλλά το ζουμί παραμένει μόνον ένα:
Η τεχνολογία και η ακρίβεια του μετρητικού εξοπλισμού έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που είναι βέβαιο ότι μπορούν να μετρηθούν απείρως μικρές διαφορές, και εκτός των ορίων της ανθρώπινης ακοής, που προφανώς δεν ακούγονται με κανέναν τρόπο και από κανέναν.
Οπότε, οποιαδήποτε διαφορά ακούτε, η οποία δεν εμφανίζει μετρήσιμη διαφορά, είναι Placebo effect.
Στα προβλήματα, όπου ας πούμε ένα καλώδιο βγάζει φύσημα κι ένα άλλο δε βγάζει, ή ένα καλώδιο κάνει διακοπές της ροής των δεδομένων κι ένα άλλο δεν κάνει, προφανώς μπορείτε να παρουσιάστε εύκολα μετρήσιμα στοιχεία που να δείχνουν την διαφορά.
Πέραν των εμφανών προβλημάτων, υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα και καλωδίων που θα προσθέσουν πολύ ήπιες αλλοιώσεις στο σήμα, και το εύκολο παράδειγμα είναι τα καλώδια για φόνο στειτζ. Κι εκεί οι μετρήσεις δείχνουν εύκολα τη διαφορά.
Πέραν αυτών, διάφοροι αμίρ σε τούτο τον πλανήτη, έχουν μετρήσει διάφορα πχ καλώδια, χρησιμοποιώντας μετρητικό εξοπλισμό παρανοϊκής ευαισθησίας και ακρίβειας, και οι μετρήσεις δεν αποκαλύπτουν καμία απολύτως διαφορά.
Εσείς ακούτε διαφορά ενώ ο μάστορας δεν μετράει τίποτα; πολύ ωραία, αυτό ακριβώς είναι το Placebo effect.
Οτιδήποτε δεν μπορεί να αποτυπωθεί μετρητικά, ανήκει στην κατηγορία του Placebo effect.
Φακτς οφ φακιν λαιφ.
Τζαστ λιβ γουιθ ιτ.
περίπου έτσι…ένα είδος ψυχωτικής παραίσθησης μέσω αυθυποβολής και αλλοιώνοντας τις απολαβές των αισθήσεων επιφέρει τελική επίπτωση στην λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας, επι προκειμένου στην ορθή αντίληψη του ήχου.Οπότε, περνάμε αυτομάτως στο επιστημονικό πεδίο της ψυχοακουστικής, του αυτοπειθαναγκασμού και του placebo. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ειπωθεί.