Καλώδια και θύματα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.947
Δεν το κατάλαβα αυτό. Για εξηγησέ το μου , για να μπορέσω να απαντησω ή να σκεφτώ.
εννοείς ότι όταν απαντάς δεν σκέφτεσαι?

Στα άλλα δεν απαντάω καθώς είναι πλάκα. Βέβαια χαχανούλη εμένα και το Κο Χρήστο στο νήμα του (αλλά και άλλους) μας έχει πεί πολλές φορές (δεν ξέρω τι λέει η αναζητηση σου)
είναι πλάκα...αλλά με προεκτάσεις....;)

δεν απαντάς...αλλά απαντάς όμως
εγώ σου απέδειξα ότι δεν ισχύει κ σου είπα το γιατί....κ συνεχίζεις να επιμένεις

τα γραφόμενα σου vs του σερτς μποξ

καλά θα πάει κ αυτό :roflmao:

Reaction score
1.999
Avsite θέμα για καλώδια. Χρονομηχανή στο 1900 στην εποχή του Tesla. Θέματα που απαντήθηκαν 3-4 δεκαετίες πριν, το avsite είναι το μοναδικό Forum στο κόσμο, πραγματικά όμως, που είτε ανακάλυψε τη μοναδική αλήθεια είτε είναι γιουχου. The choice is yours. 😋

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το αντίθετο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει;
Αν στο πικαπ σου (λεμε τωρα) εχεις μια κεφαλη ΜΜ και μετρησεις τι κανει ενα καλωδιο βραχιονα με χωρητικοτητα 60 pF/m και ενα καλωδιο με 200 pF/m , αυτες οι διαφορες θα υπαρχουν παντα, ειτε τις ακους ειτε οχι στο χωρο σου.
Αν τωρα δεν ακουμε τετοιες διαφορες οπως του παραδειγματος πιο πανω, τοτε δεν θα φταιει ο χωρος.

Reaction score
19.449
εννοείς ότι όταν απαντάς δεν σκέφτεσαι?
Όταν απαντάω εγω ναι.

Εδω (στο πόστ σου) απάντησες εσυ. Που να ξέρω τι εννοείς. ?

Πάντως εαν η φιλοσοφία μου είναι σταθερη σε όλα τα πράγματα αυτό είναι καλό. Τώρα εσυ γιατί το θεωρείς κακό, δεν μπορω να ξέρω.

Ναι είχε προεκτάσεις αλλά για καλό σκοπό και με καλή πρόθεση. Λίγο τσιμπημένο , και ασυμμετρο ναι αλλά και εσυ μου την είπες λίγο.

Να μου βάζεις τα γελάκια μου , που μου αξίζουν κύριε. ¨Αντε τώρα, :D :D Άκου να υποστηρίζεις τον Κο Μάρκου σε τέτοιο θέμα ¨ακριβείας" (και δίκιο να είχε).:D Χωρίς τα γελάκια σου, εγω δεν έχω λόγο ύπαρξης εδω μέσα. Αυτα με τροφοδοτούν και μένω. no joke Νομίζεις κάνω πλάκα ?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.023
απέναντί στην οργή και στο τι θα ακούσω απο τον Κο Μάρκου μόλις μπεί και διαβάσει. :D
Εδώ είμαι απο το πρωί και διαβάζω τα κατορθώματά σου .
Γεράματα, το χάνω σιγα σιγα.
Είναι εμφανές . Μπερδεύεις τις π@τσες με τις βούρτσες.

Reaction score
19.449
κάνε τον καλωδιολάγνο για να τον κράζω
Πρώτα απο όλα το χιούμορ δεν είναι θέμα αλήθειας αλλά φαντασίας χα χα.

Έπρεπε να πεις (και παλιά θα το έκανες) κάτι οτυ στύλ..... καλά περιμένετε ακρίβεια απο τον Κο Μάρκου που πέταγε χωρίς όργανα ? :D :D

Παντως τα παράπονά μου είναι μαζεμένα απο άλλα ΠΟΛΛΑ πόστ που δικαιούμουνα γελάκι και δεν βάζεις. χα χα. Στα έχω μαζεμένα καιρό τι νόμιζες χα χα
Εδώ είμαι απο το πρωί και διαβάζω τα κατορθώματά σου .

Είναι εμφανές . Μπερδεύεις τις π@τσες με τις βούρτσες.
Εγω σας αγαπάω και τους δύο και ας εσεις να μην με θέλετε. :D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.947
Παντως τα παράπονά μου είναι μαζεμένα απο άλλα ΠΟΛΛΑ πόστ που δικαιούμουνα γελάκι και δεν βάζεις. χα χα. Στα έχω μαζεμένα καιρό τι νόμιζες χα χα

Εγω σας αγαπάω και τους δύο και ας εσεις να μην με θέλετε. :D
αυτό τον καιρό δεν προλαβαίνω να διαβάσω την ποσότητα νημάτων που διάβαζα κάποτε....
από Σεπτέμβριο με την νέα τηλεοπτική σεζόν θα το πατσίσω

Reaction score
4.705
Οσο καλά παρουσιασμενες αποδείξεις και να παραθεσεις ποτέ δεν θα μπορέσεις να πείσεις οσους:

-Δεν ακούν διαφορες.
-Οι διαφορες που ακούν δεν έχουν γι'αυτους καμμία αξία.
-Δεν θέλουν να ξοδεψουν τα χρήματα που απαιτεί η αγορά ειδικων καλωδιων και εκλογικευουν.

Τους περισσότερους δηλαδή.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.023
Τώρα για το ρεύμα που γράφτηκε παραπάνω , κακό ρεύμα? dc σε μπαταρία? κακό μπαίνει , μένει , κακό βγαίνει ?
Ελεος ρε Αλέξη , φτάνει η πλάκα . Μούφυγε ο καφές .
Για το θέμα σου με το ρεύμα και την διαφορά απο γεννήτρια σε ΔΕΗ , βρες ποιός έχει εργοστάσιο ή πολύ μεγάλο επαγωγικό φορτίο κοντά σου και κάνε του δώρο διόρθωση συνημιτονου .
Θα στρώσει γενικά το ρεύμα στην περιοχή σας.

Reaction score
19.449
Πότε σας χαρακτήρισα χαχανούληδες εσένα και τον chris77 ? Και μάλιστα επανειλημμένως ?
Ε, έχεις πεί νομίζω αρκετές φορές, αλλά δεν έχει σημασία η αλήθεια. Ούτε με πειράζει εαν το έχεις πει ή όχι ή και εαν θα συνεχίσεις να το λες, μπορεί και να έκανα και λάθος και να αναφερόσουν σε άλλον .... απλώς το χρησιμοποίησα ποιητική αδεία, για να φτιάξω ένα αστείο αφήγημα. Μην τσατίζεσαι. Πλάκα είναι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.023
Τον Χρήστο ειδικά τον στολίζω με άλλα επίθετα , δικής του εφευρέσεως , δικής μου εξέλιξης.
ΠΧ κουφογούρουνο , κουφάλογο , μουστόγρια, και διάφορα άλλα , ίσως και λίγο άκομψα.
Εσύ ακόμη την έχεις γλυτώσει .

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.884
Τώρα για το ρεύμα που γράφτηκε παραπάνω , κακό ρεύμα? dc σε μπαταρία? κακό μπαίνει , μένει , κακό βγαίνει ?
Ελεος ρε Αλέξη , φτάνει η πλάκα . Μούφυγε ο καφές .
Για το θέμα σου με το ρεύμα και την διαφορά απο γεννήτρια σε ΔΕΗ , βρες ποιός έχει εργοστάσιο ή πολύ μεγάλο επαγωγικό φορτίο κοντά σου και κάνε του δώρο διόρθωση συνημιτονου .
Θα στρώσει γενικά το ρεύμα στην περιοχή σας.
Άσε ρε να κάνουμε και καμία πλάκα.

Τώρα για εργοστάσια, μόνο ένα ξέρω και αυτό αφορά την αμυντική βιομηχανία. :biggrin:

Reaction score
19.449
Τον Χρήστο ειδικά τον χαρακτηρίζω με άλλα επίθετα , δικής του εφευρέσεως , δικής μου εξέλιξης.
ΠΧ κουφογούρουνο , κουφάλογο , μουστόγρια, και διάφορα άλλα , ίσως και λίγο άκομψα.
Εσύ ακόμη την έχεις γλυτώσει .
Ότι λες για τον κο Χρήστο, ισχύουν αναπόφευκτα και για εμένα. Αφου, συμφωνω μαζί του στα πάντα (και σε αυτά που διαφωνώ ακόμη χα χα). :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.023
Εσένα ας πούμε για αρχή θα σε λέω αλαφροίσκιωτο.
Δεν ισχύουν όλα γιατί έχετε διαφορά στην ηλικία.
Οχι ότι εσύ ακούς καλύτερα.
Τουλάχιστον εκείνος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ επιμένει ότι έχει γαιδουρινά αυτιά , λες και είναι πλεονέκτημα αυτό.
Είπαμε μουστόγρια που τόχει χάσει .

Reaction score
19.449
Εσένα ας πούμε για αρχή θα σε λέω αλαφροίσκιωτο.
Δεν ισχύουν όλα γιατί έχετε διαφορά στην ηλικία.
Οχι ότι εσύ ακούς καλύτερα.
Τουλάχιστον εκείνος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ επιμένει ότι έχει γαιδουρινά αυτιά , λες και είναι πλεονέκτημα αυτό.
Είπαμε μουστόγρια που τόχει χάσει .
Που είναι ? διακοπές ? Φτου γμτ θα είχαμε πεθάνει στο γέλιο, όλοι μαζί. :D

Reaction score
19.449
Για το ορθόν της υπόθεσης , (όχι με σκοπό αντιπαράθεσης, σε ότι γράφεις, απο μεριάς μου):

α) Ο άνθρωπος δεν είπε τίποτε για εαν "παίζει κάτι καλά" ώστε να δικαιολογεί αυτό που γράφεις
++ Μπλέκεις τις έννοιες και τις ποιότητες με το αν παίζει πιο... καλά. ++
Είπε απλώς να παίζει.

β) Τα 3 μέτρα που αναφέρει είναι γελοία μικρό μήκος για οτπική ίνα (πλαστική ή/και γυάλινη) όποτε πάλι δεν δικαιολογείται το σχόλιο :

++ Σε μεγάλα μήκη καλωδίου, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το φτηνιάρικο, ++

γ) Μπορεί να συντρέχει και άλλος λόγος όπως τρόποι implementation, ποιότητα, δύναμη του σήματος στην configuration έξοδο (SPDIF ?) του μηχανήματος του, κάποιο impedance mismatch και σχεδίαση διατάξεων και χρήση υλικών, που δεν δίνουν αρκετή ενίσχυση στην συγκεκριμένη έξοδο που δεν δόθηκε το ανάλογο βάρος ή προσοχή ?
@billpeppas

Α, πρόσθεσε και μια άλλh ανακρίβεια που τώρα παρατήρησα (θεωρώ) ότι είπες :

γ) απο όσο γνωρίζω οπτική ίνα (και όχι coaxial) δεν ξεπερνάει τα 25/96 και δεν έχει καμιά σχέση με το εαν είναι γυάλινη, πλαστική, η με το μήκος της. To coaxial (χαλκός) μπορεί 24/192, αλλά ο φίλος μας είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρεται σε οπτική ίνα με την γνωστή κοινη έννοια.

Μπορεί και ο κος Μάρκου @JOHN MARKOU που τα ξέρει αυτά καλά να σχολιάσει του λόγου το αληθές σε αυτό που λέω, εαν το επιθυμεί.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.023
Ε ! καλά τα λέει , δεν έχει κάπου λάθος. Εκτός αν θεωρείς λάθος το 25/96. Αυτό είναι σίγουρα typo .

Reaction score
19.449
Ε ! καλά τα λέει , δεν έχει κάπου λάθος. Εκτός αν θεωρείς λάθος το 25/96. Αυτό είναι σίγουρα typo .
Δεν είναι typo καθώς έχει βασίσει σκεπτικό στον ισχυρισμό αυτόν. Σε αυτό αναφέρεται εξάλλου και ο ερωτών , ότι δεν περνούσε τα 24/192 και γιατί ?

++
Τα οπτικά καλώδια της πλάκας (1-10€) είναι πλαστικά και όχι με γυαλί, και περνάνε οριακά τις κανονικές προδιαγραφές του Toslink για Audio ( 24bit / 96kHz είναι το επίσημο specification του πρότυπου ).

Σε μεγάλα μήκη καλωδίου, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το φτηνιάρικο, που συνήθως είναι κακής κατασκευής να μην παίζει.

Για να περάσουν πάνω από 24bit/96kHz θα πρέπει το καλώδιο να είναι καλή κατασκευή, δεν σημαίνει σώνει και καλά πολλά λεφτά, απλά κάποιος κατασκευαστής που φτιάχνει σοβαρά καλώδια, και κάνει τυπικό έλεγχο στην παραγωγή. ++

Εγω ξέρω (αλλά εχω μείνει και λίγο πίσω) ότι δεν περνάει για κανέναν λόγο τα 24/96 (ή τουλάχιστον δεν βάζανε κάτι τέτοιο , ποτέ) απο αυτούς που αναφέρονται. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι είναι και λάθος το ερώτημα του ερωτούντος. Αρα μάλλον εγω κάνω λάθος, καθως θεωρώ και την ερώτηση λάθος και την απάντηση.

Εσυ τι λές ? @JOHN MARKOU ?

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.982
Members
38.273