Καλώδια και θύματα

Reaction score
19.439
Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά όταν υπάρχει διαθέσιμη κινηματογραφική παραπομπή μιας κατάστασης...
Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη. (εαν υπονοείς τίποτε για εμένα, γιατί όπως πάντα δεν καταλαβαίνω απο μεταφορές, αλληγορίες, συνθηματικά , δεν έχω δει την ταινία, κατά 80 % τις παρεξηγώ κλπ). Ειδες τι τράβηξα με τον Αμίρ για να σου πω δυο πραγματάκια χα χα.Θα το ήθελα αλλά .... ξέρω τις αδυναμίες μου, είναι γενετικό χα χα τι να κάνω τώρα ? :D

Reaction score
19.439
Ναι αλλά δεν βρέθηκε ακόμη ένας να ηχογραφήσει την τεράστια αυτή διαφορά να την ακούσουμε και μεις😛😀
Βάλε και κανά τραγουδάκι. :D Κυριακή είναι.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν λεγοντας οτι δεν υπαρχουν διαφορες μεταξυ καλωδιων εννοουμε οτι ολα "ακουγονται" το ιδιο, προσωπικα δεν εχω ακουσει ποτέ δυο καλωδια και να "ακουγονται" το ιδιο. Τι επιλεγω αν θελω να παρω ενα καλωδιο ; Αυτο που μου ακουγεται προτιμοτερο για το σκοπο που το θελω. Μικρες διαφορες ; Και ναι και οχι. Αναλογως της περιπτωσης, υπαρχουν μικρες διαφορες που ειναι "μεγαλες" και μεγαλυτερες διαφορες που ειναι ασημαντες εως και αστειες , κυριως λογω τιμων και hype.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.175
Στο μέσο (δίσκος βινυλίου, αρχείο FLAC, cd κτλ) βρίσκεται η πληροφορία που θέλουμε να αναπαραχθεί πιστά (υψηλή πιστότητα, ορισμός).

Είναι νομίζω προφανές πως δεν μπορούμε να ακούσουμε “περισσότερη” πληροφορία από αυτήν που περιέχεται στο μέσο.

Οποιαδήποτε διαφορά ακούγεται, όταν και εάν ακούγεται σε τυφλή δοκιμή, εξαιτίας αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου της ηχητικής αλυσίδας (πηγή, συσκευές, καλώδια, χώρος) είναι πάλι προφανές πως οφείλεται σε αλλοίωση της αρχικής πληροφορίας προς το χειρότερο, δηλαδή προς λιγότερο πιστή αναπαραγωγή της αρχικής πληροφορίας.
Δηλαδή κρατώντας όλο το σύστημα ίδιο, και αλλάζοντας μόνο ένα καλώδιο, εάν ακούγεται διαφορά, αυτό σημαίνει πως έχουμε αλλοιώσει την αρχική πληροφορία.
Επαναλαμβάνω, είναι προφανές πως δεν μπορούμε να ακούσουμε περισσότερη πληροφορία από όση περιέχεται στο μέσο. Μόνο λιγότερη.
Άρα κάποια αλλαγή καλωδίου που ακούγεται διαφορετικά, έχει εξ ορισμού αφαιρέσει/αλλοιώσει κάποιο τμήμα της αρχικής πληροφορίας, για κάποιον λόγο που σχετίζεται με τα τεχνικά/κατασκευαστικά του χαρακτηριστικά.

(Εννοείται πως αν βάλουμε άλλο cd, με άλλο ειδος μουσικής, το ίδιο καλώδιο θα αφαιρεί πάντα το ίδιο κομμάτι της πληροφορίας.)

Πιστεύει κάποιος πραγματικά, πως το 2022 η τεχνολογια δεν μπορεί να κατασκευάσει καλώδια που μεταφέρουν αυτούσια όσα περιέχονται σε ένα CD/βινύλιο για να τα ακούσουν τα ανθρώπινα αυτιά;;; Τι γίνεται τότε με πολύ πιο απαιτητικές εφαρμογές; Γιατί δεν καταρρέει ο πολιτισμός μας;
Τελικά μήπως επιδιώκετε να επιλέγετε καλώδια που παραμορφώνουν, επειδή σας ακούγονται διαφορετικά άρα “καλύτερα”;
Πόσο εξ ορισμού λάθος κατασκευαστικά είναι αυτά τα καλώδια; ή και οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτά ώστε να επηρεάζονται τόσο πολύ που να το καταλαβαίνει το ανθρώπινο αυτί;

Δεν θα θέλατε να ακούτε την αρχική πληροφορία αναλλοίωτη, τουλάχιστον όσο αυτό αφορά τα καλώδια; (Γιατί είναι σίγουρο πως τα ηχεία-χώρος θα αφαιρέσουν/αλλοιώσουν)
Δεν θα θέλατε να μην αφαιρούν πληροφορία τα καλώδια σας; Επαναλαμβάνω: δεν προσθέτουν!!!
Πως εξασφαλίζετε πως το καλώδιο που επιλέξατε δεν αλλοιώνει την αρχική πληροφορία;
Με τα αυτιά ή με κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό του καλωδίου;

Ειλικρινείς απορίες, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό κάποιων.....

Reaction score
8.884
Βάλε και κανά τραγουδάκι. :D Κυριακή είναι.
Θέλεις να σου ηχογραφήσω με το κινητουλι μου αυτό το τραγουδάκι μια φορά σε δικάναλο και μια σε πολυκαναλο, να λυποθυμισεις από την διαφορά και μετά να του αλλάξω καλώδια να πεθάνεις στο γέλιο?
😛😀

Reaction score
19.439
Θέλεις να σου ηχογραφήσω με το κινητουλι μου αυτό το τραγουδάκι μια φορά σε δικάναλο και μια σε πολυκαναλο, να λυποθυμισεις από την διαφορά και μετά να του αλλάξω καλώδια να πεθάνεις στο γέλιο?
😛😀
Πολυκάναλα και τέτοιες τελειότητες είναι για γυναίκες. Οι πραγματικοί άνδρες διαλέγουν πάντα τον δύσκολο δρόμο, τον δικάναλο. :D Μη μου πείς ότι φοράς και κολώνιες χα χα. Νεολαία τς τς.

Το βιντεο είναι not available. Τι τραγούδι είναι ?

Reaction score
8.884
Πολυκάναλα και τέτοιες τελειότητες είναι για γυναίκες. Οι πραγματικοί άνδρες διαλέγουν πάντα τον δύσκολο δρόμο, τον δικάναλο. :D Μη μου πείς ότι φοράς και κολώνιες χα χα. Νεολαία τς τς.

Το βιντεο είναι not available. Τι τραγούδι είναι ?

Θέλεις να ηχογραφήσω με ένα απλό κινητό οταν παίζει δικάναλο χωρίς σαμπς όπως ακούν το 99,9% των χαιενταδων, μετά να ανάψω τα σαμπς και τέλος να το παίξω σε πολυκαναλο να λιποθυμισεις? 😛😀😀

D

Deleted member 50795

Guest
Δεν είναι κακό να έχεις ένα ποιοτικό καλώδιο ηχείου ή ιντερκονεκτ αλλά οι υπερβολές προφανώς και δεν αντικατοπτρίζουν το υπερβολικό κόστος για ένα καλώδιο και δεν θα αποδώσουν... (τα καλώδια ρεύματος είναι από τα αποδυτήρια υπερβολή, το "μαύρο" που συνοδεύει τις συσκευές είναι μια χαρά).
Συμφωνώ (αλλά διαφορές υπάρχουν..τουλάχιστον για μένα)

Last edited by a moderator:

Reaction score
19.439

Θέλεις να ηχογραφήσω με ένα απλό κινητό οταν παίζει δικάναλο χωρίς σαμπς όπως ακούν το 99,9% των χαιενταδων, μετά να ανάψω τα σαμπς και τέλος να το παίξω σε πολυκαναλο να λιποθυμισεις? 😛😀😀
Ναι διάβασα που έκανες το πείραμα αυτό με ενα ζευγάρι Γερμανών και τους έπεσε το σαγόνι.

Βέβαια ακόμα να μου απαντήσεις, αυτό που πραγματικά με ενδιέφερε και ρώτησα, για την Γερμανίδα και εάν ήταν τίποτε στα χωρίσματα με αυτόν και είχες καμιά μελλοντική ελπίδα. :D

Περίμενα κάτι πιο σκληρό αλλά γέρος λές είναι, ας του βάλω κανά Neu. :D

Reaction score
3.901
Στο μέσο (δίσκος βινυλίου, αρχείο FLAC, cd κτλ) βρίσκεται η πληροφορία που θέλουμε να αναπαραχθεί πιστά (υψηλή πιστότητα, ορισμός).

Είναι νομίζω προφανές πως δεν μπορούμε να ακούσουμε “περισσότερη” πληροφορία από αυτήν που περιέχεται στο μέσο.

Δηλαδή κρατώντας όλο το σύστημα ίδιο, και αλλάζοντας μόνο ένα καλώδιο, εάν ακούγεται διαφορά, αυτό σημαίνει πως έχουμε αλλοιώσει την αρχική πληροφορία.

Ειλικρινείς απορίες, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό κάποιων.....
Δεν βλέπω κάποια λογική σύνδεση στην τοποθέτηση σου, με την έννοια ότι όποιος ψάχνει "το καλύτερο καλύτερο καλυτερότερο καλώδιο" στερείται την ύπαρξη ρεφερενς καλωδίου.

Νομίζω ότι για τον καθένα ισχύει αυτό, σε κάθε επιλογή αλλαγής στην αλυσίδα του συστήματος του.

Δηλαδή αν αγοράσει κάποιος ένα -λέμε τώρα- καλύτερο cd player, το αγοράζει για να ακούει καλύτερα τα σιντί του. Οι κατασκευαστές δίνουν για τα players τις ίδιες προδιαγραφές.

Εάν η εκταμίευση πληροφορίας ήταν τόσο ρεφερενς από τις προδιαγραφές και τις μετρήσεις, ούτε γούστα θα υπήρχαν, ούτε διαφορές στα μηχανήματα, ούτε στο τελικό αποτέλεσμα.

Προσωπικά, παίζοντας με το ένα (1) καλώδιο που συνδέει τα Grimm με το υπογούφερ τους, ακούω διαφορές. Το ωραίο είναι ότι κερδάει το "φτηνό" μογκαμι ένα ακριβό (>700E).

Eπίσης ακούω διαφορές και στο τροφοδοσίας. Εκεί κερδάει το ακριβότερο (μη φαντασθείς κάτι ιδιαίτερο...απο εταιρεία pro audio) το μαύρο μαμά.

Και με το USB καλώδιο ακούω διαφορά...υπέρ του μαμά απέναντι σε"φτηνό" (70Ε) χαιεντοεταιρείας.

Εν κατακλείδι για μένα τα καλώδια δεν είναι η αρχή των πάντων, κάνουν όμως διαφορές στο τελικό άκουσμα και μπορείς να πετύχεις ένα περισσότερο ισορροπημένο άκουσμα στο χώρο σου, αρκεί να μη παραμυθιάζεσαι για δράκους ή νεράιδες.

ΥΓ. Η αρχή των πάντων είναι ο χώρος. _

Last edited:

Reaction score
19.439
Η Τέσλα λένε χρησιμοποιεί βρώμικο ρεύμα, όχι απο πυρηνικό σταθμό. :D Θα μας πεί ο Κώστας.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.873
Καθώς δεν έχω ιδέα από αυτά και δεν μπορώ να το εξηγήσω, θα πω αυτό που έζησα.

Παλιά, δηλαδή την εποχή που όλο το σπίτι είχε λάμπες πυρακτώσεως, με 230 είσοδο από το δίκτυο τα φώτα είχαν μια συγκεκριμένη ένταση. Με την γεννήτρια και πάλι με είσοδο 230, με τις ίδιες λάμπες έπλεκες δαντέλα. Μίλησα με την ΔΕΗ επειδή μου έκανε εντύπωση και γελούσαν καθώς μου λέει δεν γίνεται να έρχεται λίγο ή πολύ ρεύμα. Δεν έχει κάνουλα. Αυτός γελούσε αλλά εγώ άλλα ζούσα. Το πρόβλημα δεν το είδα μόνο εγώ αλλά όλα τα σπίτια που είχαν γεννήτρια. Στο μεσοδιάστημα υπέθεσα πως ίσως να έφταιγε το μονοφασικό, αλλά μετά από συζητήσεις διαπίστωσα ότι το είχαν και όσοι είχαν τριφασικό.

Ποιός μπορεί να το εξηγήσει;
Απλή ερώτηση ηλεκτρισμού.

Υγ: το παραπάνω ουδεμία σχέση έχει με κάποια προσπάθεια μου να υποστηρίξω την μία ή την άλλη άποψη για ρεύμα κλπ καλώδια στον ήχο.
Υγ2: δεν έχει γίνει κανένα νέο test τώρα που όλο το σπίτι έχει led καθώς δεν έχω γεννήτρια.

D

Deleted member 50795

Guest
Νομίζω ότι το θέμα (προηγούμενα ποστ)είναι οι ακουστες η όχι διάφορες που επιφέρει η προσθαφαίρεση ενός καλωδίου σε ένα σύστημα η πηγή ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ Η ΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ". (ΕΛΕΟΣ)

(αυτή η προϋπόθεση τέθηκε εξαρχής)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.918
Ποιός μπορεί να το εξηγήσει;
Ο υπαίτιος ονομάζεται συντελεστής ισχύος. Προφανώς, στην περιοχή υπάρχει τουλάχιστον ένας μεγάλος πελάτης με αφρόντιστο φορτίο (δηλαδή επαγωγικό). Το πρόβλημα μπορεί να το λύσει ο ίδιος, με δικά του χρήματα, ή η ΔΕΗ, εγκαθιστώντας πυκνωτές σε κατάλληλο σημείο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Απλή ερώτηση ηλεκτρισμού.
QUOTE]
Αν ειναι απλη ερωτηση ηλεκτρισμου, τοτε , πηρες και την αναλογα απλη απαντηση απο τους ειδικους του ηλεκτρισμου......

Το πρόβλημα μπορεί να το λύσει ο ίδιος, με δικά του χρήματα, ή η ΔΕΗ, εγκαθιστώντας πυκνωτές σε κατάλληλο σημείο.
Δυσκολο ............... :laugh:

Reaction score
3.901
Καθώς δεν έχω ιδέα από αυτά και δεν μπορώ να το εξηγήσω, θα πω αυτό που έζησα.

Υγ2: δεν έχει γίνει κανένα νέο test τώρα που όλο το σπίτι έχει led καθώς δεν έχω γεννήτρια.
Ωραίο αυτό που αναφέρεις αρχικά και αυτό που καταλήγεις.
Αν έχεις σύστημα με 15 μηχανάκια είναι προφανές ότι παίζοντας με καλώδια θα δεις κάποιες διαφορές.
Αν έχεις Dutch and Dutch ή Grimm ή ένα μπλουτουθ ηχείο, τι παιχνίδι να κάνεις και πόσες διαφορές (υπάρχουν) μπορείς να αντιληφθείς?
Αν έχεις πολυκάναλο καλοστημένο, πόσες διαφορές επιθυμείς να επιχειρήσεις να διαπιστώσεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.962
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid