Καλώδια και θύματα

Reaction score
8.890
Ναι διάβασα που έκανες το πείραμα αυτό με ενα ζευγάρι Γερμανών και τους έπεσε το σαγόνι.

Βέβαια ακόμα να μου απαντήσεις, αυτό που πραγματικά με ενδιέφερε και ρώτησα, για την Γερμανίδα και εάν ήταν τίποτε στα χωρίσματα με αυτόν και είχες καμιά μελλοντική ελπίδα. :D

Περίμενα κάτι πιο σκληρό αλλά γέρος λές είναι, ας του βάλω κανά Neu. :D
Ναι έχω πολλές ελπίδες😛, αυτή να φανταστείς τα έχει με έναν τύπο που έχει 10 ποδήλατα, ε εγώ έχω 10 ηχεία, σε τρελούς έχει πέσει η καημένη 😛😀😀😀

Reaction score
19.449
Απ'αυτα που δεν ακους διαφορες ουτε σε καλωδια ουτε σε μηχανηματα :laugh:
Ο κόσμος βρε συ δεν ξέρει κάν πως να κάνει "αντικειμενικά" υποκειμενικές συγκρίσεις κατά την ακρόαση. (εαν είναι να κάνει).

Θέλει πολλά είδη μουσικής απο διαφορετικές εποχές, απο όλα τα φορμάτ. Δεν βγάζεις άκρη απο την συγκριση μεταξύ μηχανημάτων per se. Αυτό, δεν ξέρεις που θα καταλήξει και θα μπεί μέσα και το προσωπικό σου κριτήριο και προτίμηση. Επίσης δεν υπάρχει 'reference" παρά μόνο το δικό σου ρεφερενς.

Το καλύτερο "αντικειμενικά" μηχάνημα δεν είναι αυτό που θα παίξει ενα τραγούδι που ξέρεις καλύτερα απο το άλλο.

Το καλύτερο "αντικειμενικά" (με την έννοια της μείωσης της υποκειμενικότητας της ακρόασης) είναι αυτό το μηχάνημα που θα αναδείξει σε μεγάλυτερο βαθμό τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ εγγραφών απο άλλες εποχές (συν την σημερινή). Οι διαφορές αυτές είναι κάτι που μπορείς να βασιστείς .... (και σίγουρα αποδεδειγμένα και κατά γενική ομολογία και όχι placebo) ... υπάρχουν kαθώς χρησιμοποιούνταν άλλες τεχνικές, αλλά στουντιο, αλλες κοσόλες, αλλά φορμάτ , άλλο storage, αλλά μοκρόφωνα, άλλη τοποθέτηση μικροφόνων, μέχρι και άλλα όργανα π.χ. ηλεκτρικά κλπ .

Οι νέοι δεν έχουν πικάπ, δεν έχου cd, δεν ακούνε μουσική με μεγάλο ευρος παρα μόνο συνήθως ενα το πολυ δυο είδη, αυτά τα είδη είναι απο μια μόνο συνήθως εποχή (σημερινή, άντε >1980 ρόκ) , δεν θέλουν να κάνουν το τρέξιμο που απαιτείται, δεν ξέρουν τι να περιμένουν απο κάθε φορμάτ που έχει τα δικά του μυστικά στην ανάδειξη διαφορών, ακούνε π.χ. μόνο με streaming , δεν έχουν εμπειιρία τι να ακούσουν και τι να περιμένουν ως ¨διαφορά" απο κάθε εποχή και κάθε φορμάτ καθώς δεν το ζήσανε κιόλας. Και άλλα πολλά.
Καθώς δεν έχω ιδέα από αυτά και δεν μπορώ να το εξηγήσω, θα πω αυτό που έζησα.

Παλιά, δηλαδή την εποχή που όλο το σπίτι είχε λάμπες πυρακτώσεως, με 230 είσοδο από το δίκτυο τα φώτα είχαν μια συγκεκριμένη ένταση. Με την γεννήτρια και πάλι με είσοδο 230, με τις ίδιες λάμπες έπλεκες δαντέλα. Μίλησα με την ΔΕΗ επειδή μου έκανε εντύπωση και γελούσαν καθώς μου λέει δεν γίνεται να έρχεται λίγο ή πολύ ρεύμα. Δεν έχει κάνουλα. Αυτός γελούσε αλλά εγώ άλλα ζούσα. Το πρόβλημα δεν το είδα μόνο εγώ αλλά όλα τα σπίτια που είχαν γεννήτρια. Στο μεσοδιάστημα υπέθεσα πως ίσως να έφταιγε το μονοφασικό, αλλά μετά από συζητήσεις διαπίστωσα ότι το είχαν και όσοι είχαν τριφασικό.

Ποιός μπορεί να το εξηγήσει;
Απλή ερώτηση ηλεκτρισμού.

Υγ: το παραπάνω ουδεμία σχέση έχει με κάποια προσπάθεια μου να υποστηρίξω την μία ή την άλλη άποψη για ρεύμα κλπ καλώδια στον ήχο.
Υγ2: δεν έχει γίνει κανένα νέο test τώρα που όλο το σπίτι έχει led καθώς δεν έχω γεννήτρια.
Πάρε ένα απλό τρυπάνι τοίχου και βάλε κάποιον να το ξεκινάει και να το σταματάει, σε όποιο σημείο του σπιτιού σου θέλεις ή και εσυ σε μια πρίζα δίπλα στην αναμμένη τηλεόραση σου. Δεν τι παθαίνει η οθόνη της τηλεόρασης σου. χα χα.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο κόσμος βρε συ δεν ξέρει κάν πως να κάνει "αντικειμενικά" υποκειμενικές συγκρίσεις κατά την ακρόαση. (εαν είναι να κάνει).

Θέλει πολλά είδη μουσικής απο διαφορετικές εποχές, απο όλα τα φορμάτ. Δεν βγάζεις άκρη απο την συγκριση μεταξύ μηχανημάτων per se. Αυτό, δεν ξέρεις που θα καταλήξει και θα μπεί μέσα και το προσωπικό σου κριτήριο και προτίμηση. Επίσης δεν υπάρχει 'reference" παρά μόνο το δικό σου ρεφερενς.

Το καλύτερο "αντικειμενικά" μηχάνημα δεν είναι αυτό που θα παίξει ενα τραγούδι που ξέρεις καλύτερα απο το άλλο.

Το καλύτερο "αντικειμενικά" (με την έννοια της μείωσης της υποκειμενικότητας της ακρόασης) είναι αυτό το μηχάνημα που θα αναδείξει σε μεγάλυτερο βαθμό τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ εγγραφών απο άλλες εποχές (συν την σημερινή). Οι διαφορές αυτές είναι κάτι που μπορείς να βασιστείς .... (και σίγουρα αποδεδειγμένα και κατά γενική ομολογία και όχι placebo) ... υπάρχουν kαθώς χρησιμοποιούνταν άλλες τεχνικές, αλλά στουντιο, αλλες κοσόλες, αλλά φορμάτ , άλλο storage, αλλά μοκρόφωνα, άλλη τοποθέτηση μικροφόνων, μέχρι και άλλα όργανα π.χ. ηλεκτρικά κλπ .

Οι νέοι δεν έχουν πικάπ, δεν έχου cd, δεν ακούνε μουσική με μεγάλο ευρος παρα μόνο συνήθως ενα το πολυ δυο είδη, αυτά τα είδη είναι απο μια μόνο συνήθως εποχή (σημερινή, άντε >1980 ρόκ) , δεν θέλουν να κάνουν το τρέξιμο που απαιτείται, δεν ξέρουν τι να περιμένουν απο κάθε φορμάτ που έχει τα δικά του μυστικά στην ανάδειξη διαφορών, ακούνε π.χ. μόνο με streaming , δεν έχουν εμπειιρία τι να ακούσουν και τι να περιμένουν ως ¨διαφορά" απο κάθε εποχή και κάθε φορμάτ καθώς δεν το ζήσανε κιόλας. Και άλλα πολλά.
"Επαγγελματικα" , δουλευω οσο πιο αντικειμενικα ξερω και μπορω.
Οταν ακουω μουσικη στο σπιτι μου , μπορει να βαλω και λιγη "ελεγχομενη υποκειμενικοτητα" 😆

Reaction score
19.449
"Επαγγελματικα" , δουλευω οσο πιο αντικειμενικα ξερω και μπορω.
Οταν ακουω μουσικη στο σπιτι μου , μπορει να βαλω και λιγη "ελεγχομενη υποκειμενικοτητα" 😆
Ναι απλώς είπα ...για όποιον θέλει πραγματικά να αυξήσει την αντικειμενικότητα της υποκειμενικής (όπως και να έχει) ακρόασης. Εαν είναι να το κάνει, να το κάνει σωστά.

Σάμπως θα με ακούσει κανένας ή θα καταλάβει τι ακριβώς λέω ? Ότι η δουλειά δεν είναι στην σύγκριση μηχανημάτων αλλά στην σύγκριση μηχανημάτων σε σχέση (in relation) του πόσο διαφορετικά θα παίζουν τις εγγραφές πολλών ειδών μουσικής, απο πολλές εποχές , απο πολλά φορμάτ.

50 χρόνια μπλά μπλά και θεωρίες και λογικές που φάινονται "λογικές" αλλά δεν είναι ... απο έμπειρους κιόλας ντεμέκ ανθρώπους.. :D Η ζωή θα συνεχίσει business as usual και ο καθένας θα κάνει το δικό του, αυτό που ξέρει, αυτό που του έχουν πεί άλλοι για σωστό.

Α, ξέχασα αλλά εννοειται ότι το ¨καλύτερο" μάλλον πιο ουδέτερο μηχάνημα θα είναι αυτό που αναδεικνύει τις μεγαλύτερες διαφορές, σε όλους αυτούς τους συναδυασμούς μεταξύ των. ¨Οσο πιο πολλούς καταφέρει κανείς απο τους προαναφερθπενετες παράγοντες να εξετάσει τόσο πιο σιγουρο και ξεκάθαρα το αποτελεσμα. Απλά είναι, τα πράγματα, μπάμ κάνουν σε μια τετοια περίπτωση "μεθοδολογίας" που προτείνω. Αλλά θέλει χ΄ρονο. Πάντως λιγότερο απο την συμμετοχή σε φόρουμ επι δεκαετίες ή διάβασμα περιοδικών κλπ. χα χα

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.681
Ακούνε διαφορές ή ακούνε τα λεφτά που έδωσαν για να ακούσουν διαφορές;
..να υποθέσω ότι εσύ ανήκεις σ´αυτούς που δεν ακούνε τίποτα , σωστά?
το είπα παραπάνω , δεκτοί και ΑΥΤΟΙ. Δε κατηγορώ κανένα γιατί δεν ακούει ή γιατί ακούει.
Ποια λεφτά? αυτοί που ακούνε ,αντιλαμβάνονται διάφορες και σε καλώδια του 0,5€/m. Μάλλον δε κατάλαβες τι θέλω να πω ( και μερικοί άλλοι)

…καλοπροαίρετα όλα αυτά , εντάξει?
Να υποθέσεις ότι δεν ακούω διαφορές, σωστά. Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι "γιατί δεν ακούω διαφορές;"
α) Επειδή αρνούμαι να ακούσω διαφορές;
β) Επειδή δεν υπάρχουν διαφορές;
γ) Επειδή δεν πείθομαι ότι υπάρχουν διαφορές;
δ) Επειδή η "αλυσίδα" του ηχοσυστήματος μου δεν επιτρέπει την ανάδειξη κι ακρόαση διαφορών;

Κατάλαβα τι θες να πεις - κυρίως επειδή έχει ειπωθεί πολλάκις στο παρελθόν από πολλούς. Αυτό που ήθελα να διερωτηθείς με το ερώτημα που έθεσα ήταν εάν αναγνωρίζεις το γεγονός ότι κάποιος που δίνει χρήματα για να πετύχει ένα επιθυμητό και κατά κανόνα μη μετρήσιμο αποτέλεσμα, ουσιαστικά προετοιμάζει τον εγκέφαλό του για να αντιληφθεί το επιζητούμενο αποτέλεσμα και να επιβεβαιώσει το ορθόν της επιλογής του να δαπανήσει τα χρήματα που δαπάνησε.

Μα ολοι ανεξαιρετως , τα λεφτα που πληρωσαν ακουνε :roflmao:
Σωστά, καμία διαφωνία. Το θέμα εδώ είναι ότι κάποιοι δίνουν λεφτά για να ακούσουν κάτι "διαφορετικό" ή κάτι "καλύτερο" από αυτό που ήδη ακούν, το οποίο κάτι "διαφορετικό" ή κάτι "καλύτερο" ανήκει - συνήθως - στη φαντασία τους, άντε και στη συνολική φαντασία των συνακροατών τους. Ο λόγος που αναφέρομαι στη φαντασία του καθενός είναι επειδή αυτές οι αλλαγές δεν έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Να (σ)το πω και διαφορετικά, με ένα παράδειγμα: ένας χώρος ακρόασης έχει RT60 0.5ms. Εάν προστεθούν π.χ. 2 ηχοδιαχυτικά panels στα κατάλληλα σημεία, μπορεί το RT60 να πέσει στα 0.4ms. Αυτό είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα μιας αγοράς, η οποία είχε θετική επίδραση στην ακουστική του χώρου και στο συνολικό προσλαμβανόμενο ηχητικό αποτέλεσμα.

Εάν στον ίδιο χώρο, αντί να προσθέσουμε τα 2 panels του παραδείγματος, αλλάξουμε ένα ζευγάρι interconnects με άλλα, ίσης αξίας με τα panels, ποιο ακριβώς θα είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα; Κανένα. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα (γενικώς); Εξαρτάται. Ο ακροατής μπορεί να αντιληφθεί καθαρότερα πρίμα ή πιο βαθύ μπάσο ή οτιδήποτε άλλο χειρότερο ή καλύτερο. Δεκτό.

Η όποια αντίληψη πού θα οφείλεται; Στο χώρο του και στο πώς αλληλεπιδρά στις όποιες αλλαγές καλωδίων; Στα ίδια τα καλώδια; Στη πεποίθηση του ακροατή ότι εφόσον ξόδεψε χρήματα πρέπει να ακούσει κάτι διαφορετικό; Σε συνδυασμό κάποιων ή όλων των προαναφερθέντων; Μπορεί. Μπορεί κι όχι. Ο ακροατής θα αναζητήσει την πραγματική αιτία της διαφοράς; Μπορεί ναι, μπορεί κι όχι.

Εάν δεν την αναζητήσει, είναι τυχερός, θα σταματήσει να δαπανά χρήματα. Εάν την αναζητήσει, τότε δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά του: αυτός της αέναης αναζήτησης του "καλύτερου" με αλλεπάλληλες αλλαγές καλωδίων, συσκευών κτλ και τη συνεπακόλουθη δαπάνη χρημάτων ή αυτός της πρόσληψης επαγγελματία του χώρου της ακουστικής, ο οποίος, με τις κατάλληλες μετρήσεις θα αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα του χώρου και θα υποδείξει τις κατάλληλες λύσεις - εάν θα εφαρμοστούν αυτές και σε ποιο βαθμό ή όχι, είναι άλλη κουβέντα.

Η διαφορά των δύο "δρόμων" είναι ότι ο πρώτος οδηγεί σε σπατάλη χρημάτων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο δεύτερος οδηγεί σε δαπάνη χρημάτων με ουσιαστικό αποτέλεσμα - το οποίο είναι η γνώση που θα αποκτήσει σχετικά με το χώρο του και τυχόν προτεινόμενες ουσιαστικές βελτιώσεις.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι απλώς είπα ...για όποιον θέλει πραγματικά να αυξήσει την αντικειμενικότητα της υποκειμενικής (όπως και να έχει) ακρόασης. Εαν είναι να το κάνει, να το κάνει σωστά.

Σάμπως θα με ακούσει κανένας ή θα καταλάβει τι ακριβώς λέω ? ¨οτι η δουλεία δεν είναι στην σύγκριση μηχανημάτων αλλά στην σύγκριση μηχανημάτων σε σχέση (in relation) του πόσο διαφορετικά θα παίζουν τις εγγραφές πολλών ειδών μουσικής, απο πολλές εποχές , απο πολλά φορμάτ.

50 χρόνια μπλά μπλά και θεωρίες και λογικές που φάινονται "λογικές" αλλά δεν είναι ... απο έμπειρους κιόλας ντεμέκ ανθρώπους.. :D Η ζωή θα συνεχίσει business as usual και ο καθένας θα κάνει το δικό του, αυτό που ξέρει, αυτό που του έχουν πεί άλλοι για σωστό.
Εχω πολλη μουσικη απο το '40 μεχρι το '60 . Μου αρεσει, την απολαμβανω, και ειναι ο κυριοτερος λογος που δεν ασχολουμαι τοσο με την αντικειμενικοτητα στις ακροασεις μου. Φυσικα, εννοειται οτι εχω μουσικες απο το '60 μεχρι και σημερα. Για μενα το θεμα ειναι πολυ απλο οσον αφορα τις ακροασεις μου. Δεν τιθεται θεμα αξιολογησης των μηχανηματων, καλωδιων, η αξιολογησης των " ικανοτητων" ή "δυνατοτητων" μου. Τις μουσικες μου στο σπιτι , τις ακουω μονο για να τις απολαμβανω.

Reaction score
19.449
Εχω πολλη μουσικη απο το '40 μεχρι το '60 . Μου αρεσει, την απολαμβανω, και ειναι ο κυριοτερος λογος που δεν ασχολουμαι τοσο με την αντικειμενικοτητα στις ακροασεις μου. Φυσικα, εννοειται οτι εχω μουσικες απο το '60 μεχρι και σημερα. Για μενα το θεμα ειναι πολυ απλο οσον αφορα τις ακροασεις μου. Δεν τιθεται θεμα αξιολογησης των μηχανηματων, καλωδιων, η αξιολογησης των " ικανοτητων" ή "δυνατοτητων" μου. Τις μουσικες μου στο σπιτι , τις ακουω μονο για να τις απολαμβανω.
Εαν έχεις RCA ή και οποιαδήποτε εταιρία μεταξυ 1955 -1960, είναι το ιδανικότερο για να καταλάβεις τι γίνεται. (σε - για όλες τις εποχές).

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.886
Ωραίο αυτό που αναφέρεις αρχικά και αυτό που καταλήγεις.
Αν έχεις σύστημα με 15 μηχανάκια είναι προφανές ότι παίζοντας με καλώδια θα δεις κάποιες διαφορές.
Αν έχεις Dutch and Dutch ή Grimm ή ένα μπλουτουθ ηχείο, τι παιχνίδι να κάνεις και πόσες διαφορές (υπάρχουν) μπορείς να αντιληφθείς?
Αν έχεις πολυκάναλο καλοστημένο, πόσες διαφορές επιθυμείς να επιχειρήσεις να διαπιστώσεις?
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ηλεκτρολογικές γνώσεις για να καταλάβει αν η λάμπα έχει περισσότερο φώς 🙂. Εξάλλου η διαφορά ήταν μεγάλη, για μένα.

Άσε που, δεν ξέρω αν είναι και λόγο δουλειάς, έχω πολύ ευαίσθητο μάτι και στο φώς και στο χρώμα. Καταλαβαίνω την παραμικρή διαφορά. Colorist θα έπρεπε να γίνω. 🙂

Η ανάρτηση είχε έναυσμα από την αυτή του Λαγκαδιανιού που ο άλλος άφηνε υπονοούμενα για καλό - κακό ρεύμα.

Reaction score
19.449
Να υποθέσεις ότι δεν ακούω διαφορές, σωστά. Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι "γιατί δεν ακούω διαφορές;"
α) Επειδή αρνούμαι να ακούσω διαφορές;
β) Επειδή δεν υπάρχουν διαφορές;
γ) Επειδή δεν πείθομαι ότι υπάρχουν διαφορές;
δ) Επειδή η "αλυσίδα" του ηχοσυστήματος μου δεν επιτρέπει την ανάδειξη κι ακρόαση διαφορών;

Κατάλαβα τι θες να πεις - κυρίως επειδή έχει ειπωθεί πολλάκις στο παρελθόν από πολλούς. Αυτό που ήθελα να διερωτηθείς με το ερώτημα που έθεσα ήταν εάν αναγνωρίζεις το γεγονός ότι κάποιος που δίνει χρήματα για να πετύχει ένα επιθυμητό και κατά κανόνα μη μετρήσιμο αποτέλεσμα, ουσιαστικά προετοιμάζει τον εγκέφαλό του για να αντιληφθεί το επιζητούμενο αποτέλεσμα και να επιβεβαιώσει το ορθόν της επιλογής του να δαπανήσει τα χρήματα που δαπάνησε.

Σωστά, καμία διαφωνία. Το θέμα εδώ είναι ότι κάποιοι δίνουν λεφτά για να ακούσουν κάτι "διαφορετικό" ή κάτι "καλύτερο" από αυτό που ήδη ακούν, το οποίο κάτι "διαφορετικό" ή κάτι "καλύτερο" ανήκει - συνήθως - στη φαντασία τους, άντε και στη συνολική φαντασία των συνακροατών τους. Ο λόγος που αναφέρομαι στη φαντασία του καθενός είναι επειδή αυτές οι αλλαγές δεν έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Να (σ)το πω και διαφορετικά, με ένα παράδειγμα: ένας χώρος ακρόασης έχει RT60 0.5ms. Εάν προστεθούν π.χ. 2 ηχοδιαχυτικά panels στα κατάλληλα σημεία, μπορεί το RT60 να πέσει στα 0.4ms. Αυτό είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα μιας αγοράς, η οποία είχε θετική επίδραση στην ακουστική του χώρου και στο συνολικό προσλαμβανόμενο ηχητικό αποτέλεσμα.

Εάν στον ίδιο χώρο, αντί να προσθέσουμε τα 2 panels του παραδείγματος, αλλάξουμε ένα ζευγάρι interconnects με άλλα, ίσης αξίας με τα panels, ποιο ακριβώς θα είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα; Κανένα. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα (γενικώς); Εξαρτάται. Ο ακροατής μπορεί να αντιληφθεί καθαρότερα πρίμα ή πιο βαθύ μπάσο ή οτιδήποτε άλλο χειρότερο ή καλύτερο. Δεκτό.

Η όποια αντίληψη πού θα οφείλεται; Στο χώρο του και στο πώς αλληλεπιδρά στις όποιες αλλαγές καλωδίων; Στα ίδια τα καλώδια; Στη πεποίθηση του ακροατή ότι εφόσον ξόδεψε χρήματα πρέπει να ακούσει κάτι διαφορετικό; Σε συνδυασμό κάποιων ή όλων των προαναφερθέντων; Μπορεί. Μπορεί κι όχι. Ο ακροατής θα αναζητήσει την πραγματική αιτία της διαφοράς; Μπορεί ναι, μπορεί κι όχι.

Εάν δεν την αναζητήσει, είναι τυχερός, θα σταματήσει να δαπανά χρήματα. Εάν την αναζητήσει, τότε δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά του: αυτός της αέναης αναζήτησης του "καλύτερου" με αλλεπάλληλες αλλαγές καλωδίων, συσκευών κτλ και τη συνεπακόλουθη δαπάνη χρημάτων ή αυτός της πρόσληψης επαγγελματία του χώρου της ακουστικής, ο οποίος, με τις κατάλληλες μετρήσεις θα αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα του χώρου και θα υποδείξει τις κατάλληλες λύσεις - εάν θα εφαρμοστούν αυτές και σε ποιο βαθμό ή όχι, είναι άλλη κουβέντα.

Η διαφορά των δύο "δρόμων" είναι ότι ο πρώτος οδηγεί σε σπατάλη χρημάτων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο δεύτερος οδηγεί σε δαπάνη χρημάτων με ουσιαστικό αποτέλεσμα - το οποίο είναι η γνώση που θα αποκτήσει σχετικά με το χώρο του και τυχόν προτεινόμενες ουσιαστικές βελτιώσεις.
Εσυ με καλό χώρο , έπρεπε να ακούς πιο πολλές και μεγάλες διαφορές απο εμάς. (στα πάντα, άσε τα καλώδια).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.283
Εγώ ένα ξέρω:
Γεμίσαμε πλασεμπάδες. 😎

Δεν είναι αστείο, ούτε κοροϊδεύω. 😎

Πέραν των λάθος καλωδίων για τη χρήση, κακοκατασκευασμένων, ελαττωματικών, κακών τεχνικών προδιαγραφών, κλπ.

Είναι 100% αποδεδειγμένο και υπαρκτό το φαινόμενο πλασέμπο στον ήχο, και είναι εύκολο να το αποδείξεις, όπως το έχουν κάνει πολλοί, ακόμα κι εδώ μέσα πολλά παιδιά, με δήθεν αλλαγές (ακόμα και καλωδίων, χωρίς να κάνουν καμία αλλαγή) όπου οι ακροατές άκουγαν σαφείς διαφορές.

Δεν λέει ψέμματα ο κόσμος που ακούει διαφορές. Αλήθεια λέει, τις ακούει πραγματικά. Απλώς δεν υπάρχουν, είναι πλασέμπο εφεκτ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο λόγος που αναφέρομαι στη φαντασία του καθενός είναι επειδή αυτές οι αλλαγές δεν έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Εγω το θεμα μετρησεων στα καλωδια το βλεπω διαφορετικα και νομιζω το αναφερα ξανα. Αν εχεις 5 καλωδια, και τα 5 θα μετρανε διαφορετικα (σαν καλωδια). Το αν αυτες οι μετρησιμες διαφορες επηρεαζουν τον ηχο αναλογα,λιγοτερο η περισσοτερο απο το αναμενομενο , δεν με ενδιαφερει. Ξερω ομως οτι δεν θα βαλω στο βραχιονα του πικαπ μου καλωδιο 10 AWG ,ουτε στα ηχεια μου 33 AWG. Και αυτο το ξερω χωρις μετρησεις. Αν τωρα καποιος θελει να πειραματιστει η να αλλαξει καλωδια που ενδεχομενως να εχουν πολυ μικρες διαφορες, ουτε αυτο με ενδιαφερει.
Με ξενιζει ομως το οτι ενδιαφερει καποιους αλλους εκτος του ιδιου , τοσο πολυ.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.792
άφηνε υπονοούμενα για καλό - κακό ρεύμα.
Είναι εντελώς άσχετες οι δύο περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορές σε ρεύμα αποθηκευμένο σε μπαταρία?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.947
Ακολουθούν αδιάσειστα και ακλόνητα στοιχεία για του λόγου το αληθές :

α) Αναφορά @daharis666 Νταχάρη σε πόστ του υπ'αριθμό 6.202 του παρόντος νήματος απο 21/08/2022 πρωινάς ώρας 3.20 που χαρακτηριστικά γράφει <<...(ή σε έκαναν να πιστεύεις καποιοι πουθενάδες χαχανούληδες)... >>.

Παρατήρησε το "χαχανούληδες", ένας χαρακτηρισμός που κατά κόρον χρησιμοποιεί ο Κος Μάρκου εδω και χρόνια και που τελευταία έχει εντάξει και υιοθετήσει πλήρως και πολλάκις επαναλαμβανόμενα ο Νταχάρης στο λεξιλόγιο του και σε άλλα νήματα. Και επειδή εσυ άλλα νήματα δεν παρακολουθείς , σε διαβεβαιώνω δια το αλήθες της δήλωσής μου, εγω που τον τιμώ με το να τον διαβάζω.

:D:D:D:D
τα αδιάσειστα στοιχεία που παρέθεσες ποια είναι ακριβώς?
τα λεγόμενα σου?

γιατί το ''χαχανούλης'' αν το κάνεις αναζήτηση σε όνομα john Markou το χρησιμοποίησε 3 φορές από το 2012

κατά κόρον έχεις την ίδια φιλοσοφία παντού....όχι μόνο στα καλώδια ;)

Reaction score
19.449
Εγώ ένα ξέρω:
Γεμίσαμε πλασεμπάδες. 😎

Δεν είναι αστείο, ούτε κοροϊδεύω. 😎

Πέραν των λάθος καλωδίων για τη χρήση, κακοκατασκευασμένων, ελαττωματικών, κακών τεχνικών προδιαγραφών, κλπ.

Είναι 100% αποδεδειγμένο και υπαρκτό το φαινόμενο πλασέμπο στον ήχο, και είναι εύκολο να το αποδείξεις, όπως το έχουν κάνει πολλοί, ακόμα κι εδώ μέσα πολλά παιδιά, με δήθεν αλλαγές (ακόμα και καλωδίων, χωρίς να κάνουν καμία αλλαγή) όπου οι ακροατές άκουγαν σαφείς διαφορές.

Δεν λέει ψέμματα ο κόσμος που ακούει διαφορές. Αλήθεια λέει, τις ακούει πραγματικά. Απλώς δεν υπάρχουν, είναι πλασέμπο εφεκτ.
Πολυ ιατρική η τοποθέτηση σου χα χα.

Βέβαια το παλσίμπο λειτουργεί , όπως έχουμε ξαναπεί, και αντίθετα. Δεν θες να ακούσεις διαφορές ... δεν θα ακούσεις.

Να λέμε όλο το σκεπτικό, όχι μισό.

Αρά είμαστε στο μηδέν.

Οι διαφορές που αναφέρω εγω, ανα εποχή , εγγραφή, φορμάτ είναι αποδεδειγμένες και εκει πάνω μπορεί να "χτίσει" κανείς.
κατά κόρον έχεις την ίδια φιλοσοφία παντού....όχι μόνο στα καλώδια
Δεν το κατάλαβα αυτό. Για εξηγησέ το μου , για να μπορέσω να απαντησω ή να σκεφτώ.

Στα άλλα δεν απαντάω καθώς είναι πλάκα. Βέβαια χαχανούλη εμένα και το Κο Χρήστο στο νήμα του (αλλά και άλλους) μας έχει πεί πολλές φορές (δεν ξέρω τι λέει η αναζητηση σου)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.886
Είναι εντελώς άσχετες οι δύο περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορές σε ρεύμα αποθηκευμένο σε μπαταρία?
Όχι και τόσο. Κατάλαβα τι λέει όμως.

Αυτό με την αποθήκευση "κακού" ρεύματος ούτε μου που μου πέρασε από το μυαλό. 🙃

Εκτός και αν, κακό μπαίνει κακό μένει, ε, κακό βγαίνει. :biggrin:

Reaction score
19.449
Ισχύει, αλλά μόνο αν το γράψει κάποιος σωστά. :biggrin:
Αερσίμπο (αρεσίμπο) που λέμε. :D
Όχι και τόσο. Κατάλαβα τι λέει όμως.

Αυτό με την αποθήκευση "κακού" ρεύματος ούτε μου που μου πέρασε από το μυαλό. 🙃

Εκτός και αν, κακό μπαίνει κακό μένει, ε, κακό βγαίνει. :biggrin:
Βάλε το Μπλάκ έντ Ντέκερ να δουλέψει.

Χούφτωστην , χούφτωστην. :)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.681
Εσυ με καλό χώρο , έπρεπε να ακούς πιο πολλές και μεγάλες διαφορές απο εμάς. (στα πάντα, άσε τα καλώδια).
Το αντίθετο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει;

Reaction score
19.449
Αύριο πάλι, πεθάναμε στο γέλιο και σήμερα, ε μάθαμε και κάτι. Περιμένω ως παλαιότερος και μεγαλύτερος , τώρα που λείπιει και ο Κος Χρήστος, το full support σου (και ας διαφωνείς) απέναντί στην οργή και στο τι θα ακούσω απο τον Κο Μάρκου μόλις μπεί και διαβάσει. :D
Το αντίθετο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει;
Δε νομίζω, δεν μου φάινεται λογικό απο την θεωρητική μου γνώση στο θέμα. Δεν ξέρω, για αυτό σε ρώτησα. (άσε τα καλώδια , άλλες αλλαγές ?)

Εδιτ : Α, τώρα είδα ότι δεν ρώτησα. Αρχικά ρώταγα , άν ακους διαφορές καλύτερα αλλά μετα το έσβησα . Θεωρησα ότι το έπρεπε ήταν αρκετό, χωρίς να σε φέρω σε δύσκολη θέση με το να ρωτήσω ευθέως και έσβησα μέρος του πόστ μου.Τωρα το θυμηθηκα που το ξαναδιάβασα. Γεράματα, το χάνω σιγα σιγα.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.984
Members
38.273
Νεότερο μέλος
spani1