Καλώδια και θύματα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Έλα παππού να σου δείξω πως κάνουν τα παιδιά. 😂

Καταρχήν, ξέρετε σε ποιον μιλάτε.

Όταν είχα δώσει 550.000 δρχ για να πάρω μεταχειρισμένα τα πρώτα μου μαγκνεπαν, τα smg 3a, η επόμενη αγορά μου ήταν καλώδια ηχείων, συνολικού μήκους ~1,5 μέτρου, για τα οποία έδωσα λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο.

Μη τα λέτε σε μένα παιδιά. Λεφτά έχω δώσει περισσότερα από εσάς για καλώδια. Αν θέλετε, απλώς ακούστε τι σας λέω, κάτι έχω μάθει από αυτή την πορεία. 😎

Ομοίως για το δεύτερο, του PURETONE, το οποίο εμμέσως έχει ήδη απαντηθεί.

Το placebo effect δεν σταματάει επειδή γνωρίζεις την ύπαρξή του, είναι ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου μας.

Η διαφορά που ακούς ή δεν ακούς, αποτελεί την δική σου αλήθεια.
Αλήθεια ή πραγματικότητα;
Εδώ είναι το ζήτημα.

Όπως έγραψε κάποιος στο asr:

Depends how you will define reality, what you will consider to be reality. (And that is not something we can get into here. Philosophy. btw, note that there is a fundamental relation of physics with philosophy.)
However, the context here is [mainly?] the context of reality as in known Physics, does not include Psychology.

Και το κενό είναι αυτό ακριβώς, κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε, βαριέμαι.

Στην πράξη; εδώ είναι το μεγαλύτερο γέλιο. Πχ:

Και βέβαια η απάντηση έχει δοθεί, αλλά αυτοί δεν είναι επιρρεπείς στο διάβασμα:😂

The real issue is that those that fall for the placebo often believe it isn't placebo and think it is real and telling others is for the greater good. In reality it is only good for the manufacturer and sellers.

Το μεγαλύτερο φάουλ που κάνουν οι placebophilles είναι που πιστεύουν ακράδαντα πως αυτό τους οδηγεί σε καλύτερο ήχο, χωρίς να έχουν μετρητικά δεδομένα για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, και ταυτόχρονα, τα μετρητικά δεδομένα του χώρου τους και του σεταπ τους, δείχνουν μια κατάσταση γτπκ, μια σωρεία προβλημάτων αποδεδειγμένων και σαφώς ακουστών, για τα οποία όλα κάνουν τα "στραβά μάτια". 😂😜🤣

Ιν αδερ γουόρντς, ρόμπαι ξεκούμπωται. 😆😜
Στα σχολια σου που αφορουν εμενα, ειπα αρκετες φορες, ακομη και σημερα : Eπαγγελματικα δουλευω οσο πιο αντικειμενικα ξερω και μπορω, οταν ακουω μουσικη στο σπιτι μου , μπορει να βαλω και λιγη υποκειμενικοτητα.Τι δεν ειναι αντιληπτο, να στο ξαναεξηγησω.

Το οτι πληρωσες ενα εκατομμυριο για καλωδια, ολιγη σημμασια εχει για μενα. Και τοτε, και τωρα (και για το τωρα το εννοω) , πιο ακριβα ειναι τα καλωδια σου απο τα δικα μου. Και απο μαρκες στο ονομα των οποιων, πινεις νερο ,πολυ συχνα.

Α........ και αφου λες για παππου, 4 εγγονια εχω...... εσυ ? :laugh:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.393
Εγώ θα έλεγα να μάθετε να ακούτε μόνοι σας
Ξέρω αγαπητέ μου ότι το λες αυτό με καλό "σκοπό" και αγνές προθέσεις κι όλα αυτά τα όμορφα και κόσμια στο σπορ μας, αλλά να, είμαι ολίγον τι σε άλλη φάση. 😁

Η δικιά μου συμβουλή είναι εντελώς αντίθετη:

Ξεχάστε ότι νομίζετε ότι ξέρετε, ότι νομίζετε πως μπορείτε να καταλάβετε στον ήχο.

Ξεχάστε τι νομίζετε πως σας αρέσει.

Ξεχάστε τα αυτιά σας στο στήσιμο του σεταπ, είναι λάθος εργαλεία για αυτή τη χρήση, σα να βάζεις καλώδιο από βραχίονα σε ηχεία. Δεν κάνει.

Ακολουθήστε τις προδιαγραφές παντού, την αποδεδειγμένη γνώση, στήστε σωστά το χώρο να μετράει σωστά, στήστε σωστά τα σαμπ να μετράνε σωστά, στήστε σωστά τους δορυφόρους στο φουλ πολυκαναλο να μετράει σωστά, και σταματήστε την παπαριά του δικάναλου, είναι αστείο, φτάνει. Και δώστε ένα ταργκετ κερβ της προκοπής, φτάνει με την παπαντζα του αγνού αμολυντου ήχου και του κακού dsp, έλεος δηλαδή, νισάφι.

Στο τέλος, άμα θέτε λίγο Μπάσο παραπάνω, δώστε. Άμα θέλετε λίγα πρίμα, δώστε. Χωρίς τύψεις.

Και παίξτε τις μουσικές σας.
Άμα μετράει καλά το ρημάδι, καλά θα παίζουν. Σας πάω στοιχημα.

Τώρα σεις των σούπερ καλωδίων που έχετε ακούσει τη βελτίωση από το καλώδιο ρεύματος και νιώθετε καμπόσοι με το κατόρθωμα, δείξτε μου ένα RT60, ένα σπεκτρο, δείξτε μου τι μετρήσεις δίνουν τα ηχεία σας, κι άμα δεν έχετε ούτε ένα ζευγάρι σαμπ, κι ακόμα χειρότερα αν παίζετε μουσικές με 2 μόνο δορυφόρους και μου μιλάτε, μη μου δείχνετε τίποτε άλλο πέραν της καλής σας της ρόμπας, ελπίζω να είναι ατ λιστ μεταξωτή. 😁
Υπάρχουν άνθρωποι που και χώρο ισοσταθμισμένο έχουν και πολλαπλά sub έχουν και ηχεία με σωστές μετρήσεις έχουν και ακούν και επιπλέον βελτίωση από καλώδια. That’s life! 😋
Ελπίζω να μιλάς για πολυκάναλους, με σωστά στημένο σεταπ, μη δω μαμουνιες πρόσεξε. 😁

Άμα δεν μπορούν να μου δείξουν με μετρητικά δεδομένα τη διαφορά των καλωδίων, είναι Placebo effect. Δατς λαιφ! 😜

ΥΓ. Προσωπικά έχω δείξει με μετρητικά δεδομένα τις διαφορές από καλώδια που άκουγα. Και υπήρξε τεχνική ερμηνεία και επίλυση των θεμάτων. Been there, done that. Όπως είπα, έλα παππού να σου δείξω πως κάνουν τα παιδιά. 😂

Last edited:

Reaction score
19.489
Το οτι πληρωσες ενα εκατομμυριο για καλωδια,
Δηλαδή την πάτησε τότε (ενω εμείς που μας κοροιδεύει δεν την πατήσαμε ποτέ) και μας ζητάει να πιστέψουμε ότι και τώρα δεν την έχει πατήσει και να τον εμπιστευτούμε. :D

¨Ασε που δεν καταλαβαίνει ότι ο καθένας θέλει (και πρέπει) να την πατάει απο μόνος του, αλλιώς δεν μαθαίνει, δε πανά μαλλιάσει η γλώσσα του:D

Και μας λέει και νεανίες, εμάς τα μουρελιαμέντα που πληροφορία μπορεί να μην έχουμε τόσο αλλά έχουμε γνώση και σοφία. :D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
¨Ασε που δεν καταλαβαίνει ότι ο καθένας θέλει (και πρέπει) να την πατάει απο μόνος του, αλλιώς δεν μαθαίνει, δε πανά μαλλιάσει η γλώσσα του:D
Αυτο ειναι σημαντικο. Αν μη τι αλλο, αν κανω εγω μια μλκ στις επιλογες μου δεν θα ψαχνω και καποιον να τη φορτωσω :laugh:

Reaction score
19.489
Αυτο ειναι σημαντικο. Αν μη τι αλλο, αν κανω εγω μια μλκ στις επιλογες μου δεν θα ψαχνω και σε ποιον να τη φορτωσω :laugh:
Τι να την κάνες την μόρφωση εαν δεν είσαι και λίγο ψημμένος στην ζωή βρε παιδάκι μου και της πιάτσας λίγο ? Τι να την κάνεις την μόρφωση όταν ο πωλήτης του γυμνασίου στο μαγαζί, του λές μην μου βάζεις πολύμπριζο , καλά καλώδια κλπ και σου λέει μα μου μα σου, δεν έχω χώρο και τον αφήνεις να σε άγει και να σε φέρει όπου θέλει αυτός ? Να δείς τι θα του έλεγα εγω , θα τον έκανα να βελάξει. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.393
Υπάρχουν άνθρωποι που και χώρο ισοσταθμισμένο έχουν και πολλαπλά sub έχουν και ηχεία με σωστές μετρήσεις έχουν
Πέραν του χαβαλέ, μπράβο τους για όσα αναφέρεις.

Τα δικά μου ερωτήματα επί των ανωτέρω σεταπ, είναι τα εξής:

1. Έχουν σωστή οφ αξις τα ηχεία τους; έχουμε σπινοραμα της προκοπής;

2. Είναι στην σωστή απόσταση ακρόασης τα ηχεια τους; εντός προδιαγραφών; είναι άνετη η 3η οκτάβα σε στάθμες αναφοράς;

3. Η θέση ακρόασης είναι μακριά από τοιχωματικα όρια;

4. Η ενσωμάτωση των σαμπ έχει γίνει σωστά, με σωστό κρος, με σωστό χρονισμό, με άριστη ισοστάθμιση; και είναι επαρκή τα σαμπ στην δεύτερη οκτάβα για στάθμες αναφοράς; (στην πρώτη είναι λάθος το ερώτημα)

5. Ποιο ακριβώς ταργκετ κερβ έχουν δώσει στο σεταπ; με ποιο σοφτγουερ;

Έχω κι άλλα ερωτήματα, αλλά αν έστω σε 1 από τα παραπάνω η απάντηση δεν εγκρίνεται, το σεταπ ολόκληρο είναι άκυρο, κι ας μετράει τέλεια.

Βεβαίως, ακολουθεί η ερώτηση για ιμερσιβ, εκεί φαντάζομαι κόβονται όλοι όσους έχεις υπ'οψιν, γιατί άμα πιάσουμε την τοποθέτηση των δορυφόρων και τις διαφορές μεταξύ των δορυφόρων, κρατάω χαντζάρα, τσουπ το κεφάλ στο χαντάκ. 😜😁🤣😂

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.043
Τώρα σεις των σούπερ καλωδίων που έχετε ακούσει τη βελτίωση από το καλώδιο ρεύματος και νιώθετε καμπόσοι με το κατόρθωμα, δείξτε μου ένα RT60, ένα σπεκτρο, δείξτε μου τι μετρήσεις δίνουν τα ηχεία σας, κι άμα δεν έχετε ούτε ένα ζευγάρι σαμπ, κι ακόμα χειρότερα αν παίζετε μουσικές με 2 μόνο δορυφόρους και μου μιλάτε, μη μου δείχνετε τίποτε άλλο πέραν της καλής σας της ρόμπας, ελπίζω να είναι ατ λιστ μεταξωτή
Πρόσεχε τι λες και τι ζητάς , γιατί αυτά ακριβώς έχει να σου δείξει ο φίλος σου ο Μαέστρος .
Ενα πολύ καλό RT 60 λέει που και εσύ λέει ότι το εγκρίνεις , με την music feraine και την θεμελιακή γείωση και δεν ξέρωγω τι άλλο , αλλά καλώδια σουπερ , μονόκλωνα παρακαλώ ,στην τροφοδοσία , γιατί λέει παίζουν καλύτερα μπάσσα .
Και κάτι άλλα πετυχεσμένα που λέει ο Χρήστος.
Δεν τα λέω εγώ αυτός τα λέει , ρώτα τον.

Reaction score
19.489
Κος Χρήστος versus Κώστα. :D

Εννοείται ότι ψηφίζουμε Κο Χρήστο δαγκωτό , αλλά ο ίδιος αφού λέει ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Κώστα.... οπότε πάλι λογικό αδιέξοδο. :D

Reaction score
2.002

2. Είναι στην σωστή απόσταση ακρόασης τα ηχεια τους; εντός προδιαγραφών; είναι άνετη η 3η οκτάβα σε στάθμες αναφοράς;

4. Η ενσωμάτωση των σαμπ έχει γίνει σωστά, με σωστό κρος, με σωστό χρονισμό, με άριστη ισοστάθμιση; και είναι επαρκή τα σαμπ στην δεύτερη οκτάβα για στάθμες αναφοράς; (στην πρώτη είναι λάθος το ερώτημα)

Έχω κι άλλα ερωτήματα, αλλά αν έστω σε 1 από τα παραπάνω η απάντηση δεν εγκρίνεται, το σεταπ ολόκληρο είναι άκυρο, κι ας μετράει τέλεια.

Βεβαίως, ακολουθεί η ερώτηση για ιμερσιβ, εκεί φαντάζομαι κόβονται όλοι όσους έχεις υπ'οψιν, γιατί άμα πιάσουμε την τοποθέτηση των δορυφόρων και τις διαφορές μεταξύ των δορυφόρων, κρατάω χαντζάρα, τσουπ το κεφάλ στο χαντάκ. 😜😁🤣😂
Δεν καταλαβαίνω το σκοπό της ερώτησης σου. Αν όλα έχουν γίνει όπως τα λες δηλαδή δεν θα άκουγαν βελτίωση απο καλώδια;

Γιατί ο σκοπός της ανάρτησης μου δεν ήταν αυτός που αντιλήφθηκες, κρίνοντας από την απάντηση σου, η ίσως τον αντιληφθηκες αλλά θες να πας τη συζήτηση άλλου. 🙂

Ο σκοπός της ανάρτηση μου ηταν για να τονίσω ότι ο χ χομπίστας μπορεί να επωφεληθεί και από αυτά που εσύ αναφέρεις ως ευαγγέλιο αλλα και απο άλλα όπως καλώδια, switches, αντικραδασμικά κλπ.

Reaction score
19.489
Παιδιά αρχίζει σε λίγο το άλμα είς ύψος. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω μετά απο αυτό που είδα : :D Για κάποιο λόγο όλα μου φαίνονται ανούσια πλέον χα χα

Yaroslava Mahuchikh
141073570-sumy-ukraine-february-22-2020-yaroslava-mahuchikh-after-victory-in-high-jump-contest...jpg

D

Deleted member 50795

Guest

τα αυτιά ξέχασες.
τα τσέκαρες τελευταία?:tongue:

περαν της πλάκας τώρα δεν έχεις και ΠΟΛΥ άδικο , αλλά είσαι λίγο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ(με τον τρόπο που τα ζητάς και απαιτείς)

Reaction score
19.489
Δεν καταλαβαίνω το σκοπό της ερώτησης σου.
Να σου εξηγήσω εγω. Αυτά τα κριτήρια και αποδεδειγμένα, είναι τα ελάχιστα που πρέπει να έχεις για να εκφράσεις άποψη για οτιδήποτε. Και επειδή μόνο ο Κώστας τα έχει επτύχει μόνο αυτός μπορεί να εκφράζει άποψη που να έχει κάποια αξία και αλήθεια. Όπως και στη ζωή εξάλλου. :D

¨Αντε τώρα να του εξηγήσει κάποιος την αξία της ατέλειας σε κάθε έκφανση του ανθρώπου και την μεγαλύτερη αξία της απο την τελειότητα η οποία κιόλας δεν υπάρχει αποδεδειγμένα. ¨Αντε να του εξηγήσεις ότι πεθαίνει ενας άνθρωπος σου και εσυ θυμάσαι τις ατέλειες του και όχι την τελειότητα του. χα χα

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.393
περαν της πλάκας τώρα δεν έχεις και ΠΟΛΥ άδικο , αλλά είσαι λίγο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ
Πέραν της πλάκας, δικαίως είμαι πολύ (όχι λίγο) υπερβολικός, γιατί πρακτικά δεν έχω άδικο πουθενά. 😁

Δείχνω απλώς ότι άλλα έχουν σημασία, κι αυτά τα άλλα όταν τα αγνοείς, ε, αγνόησε και τις λεπτομέρειες, ακόμα κι αν αυτές είναι πιστευτές (Placebo), μη παίρνεις τζάμπα προσωρινή ικανοποίηση, δεν έχει νόημα να είσαι (έστω και συνειδητά) placebophille. 😎
θες να πας τη συζήτηση άλλου
Οχι, βαδίζω το δρόμο που χάραξες, επικαλούμενος την αυθεντία (σωστό στέρεο με σαμπ και σωστό χώρο) που ακούει τα καλώδια.

Οπότε είμαι υποχρεωμένος να βαράω σε δύο ταμπλό, στο πρώτο βαράω την δήθεν αυθεντία, και στο δεύτερο ταμπλό, στάνταρ, επαναφέρω την όποια διαφορά ακούν αλλά δε μετρούν, εκεί που της αρμόζει, στο Placebo effect.

Χωρίς μετρήσιμη απόδειξη, δεν πρόκειται να δεχθώ υπαρκτή διαφορά, μόνο οι μετρήσεις το επαληθεύουν, οι ίδιες μετρήσεις που επαληθεύουν τα λάθη στα σεταπ. 😎

Reaction score
2.002
Μου δίνεις την εντύπωση ότι και να σου πω ότι οι δοκιμές έγιναν στο δικό σου σύστημα αλλά με προηγούμενο Firmware version στο room correction θα βρεις λόγο να τις αμφισβητήσεις. Κάπου εκει καταλαβαίνεις ότι δεν έχει νόημα η συνέχεια της συζήτησης.

Αντε πιες καμια μπυρα στην Οια και για μας! 😋

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.753
Πρόσεχε τι λες και τι ζητάς , γιατί αυτά ακριβώς έχει να σου δείξει ο φίλος σου ο Μαέστρος .
Ενα πολύ καλό RT 60 λέει που και εσύ λέει ότι το εγκρίνεις , με την music feraine και την θεμελιακή γείωση και δεν ξέρωγω τι άλλο , αλλά καλώδια σουπερ , μονόκλωνα παρακαλώ ,στην τροφοδοσία , γιατί λέει παίζουν καλύτερα μπάσσα .
Και κάτι άλλα πετυχεσμένα που λέει ο Χρήστος.
Δεν τα λέω εγώ αυτός τα λέει , ρώτα τον.
Εγω ειπα να το αφησω το θεμα και δεν εγραψα τιποτις αλλα συνεχιζεις να αυθαδιαζεις ;)
Μρε πριμιτιφ τολμας- που δεν θα επρεπε- να με προκαλεις ''ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΗΡΗ'':lol:
Οταν εγω λεω οτι αυτο το ηχειο πεζ καλα θα λες και εσυ το ιδιο ειναι ΝΟΜΟΣ:drinks:
Αν λεω ΜΕΤΡΙΑ μετρια θα λες και εσυ;)
ΑΝ ΛΕΩ ΑΡΙΣΤΑ ΑΡΙΣΤΑ ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΕΛΟΣ ΝΟΜΟΣ :hi:
ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ:bigboss:
Ετσι και εσυ δεν θα μιλας πως ακουγωνται τα ηχεια οι ενισχυτες κλπ κλπ:prankster:
Σε αλλους ΝΑΙ σε μενα που οι ηχοι της ΜΠΑΝΤΑΣ και της ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ειναι στο ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ ΟΧΙ ΟΧΙ μικροι μεγαλοι στα καφενεια δεν γινεται
Μη σε βαλω κανα μουσικο ΚΟΥΙΖ και γινει του κουτρουλη ο γαμος
τα υπολειπα τας βραδυνας ωρας για να μπορω να εκφραζωμε στα ΓΑΛΛΙΚΑ:rofl:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.043
Ρε άει τράβα βρέξε κανά σκληρό Απρίλη του 45 , και άσε τις μαγκιές .
Αηντε κουφογούρουνο που έχεις και άποψη , για το πως και το γιατί και θα μας την επιβάλεις κιόλας !
Αηντε ακροατή της συμφοράς . Που έμαθες να ακούς κιόλας.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις όπως και οι περισότεροι μουσικοί είναι να ξεχωρίζεις νότες .
Ε ! στα π@π@ρια μας , οι νότες , και οι τρίτες και οι πέμπτες και οι εβδόμες.
ΤΟ ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ ΟΧΙ ΟΧΙ σου μάλλον έχει πρόβλημα.

Reaction score
680
Η τεχνολογία και η ακρίβεια του μετρητικού εξοπλισμού έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που είναι βέβαιο ότι μπορούν να μετρηθούν απείρως μικρές διαφορές, και εκτός των ορίων της ανθρώπινης ακοής, που προφανώς δεν ακούγονται με κανέναν τρόπο και από κανέναν.
ευτυχως που δε μας διαβαζουν χορδιστες πιανου.
αν κουρδιστει το πιανο με οποιοδηποτε τροπο μετρητικου εξοπλισμου, θα ειναι για... πεταμα η ακουστικη του.

το ιδιο φυσικα ισχυει κ για την κιθαρα, αν και εκει συντρεχουν και αλλοι λογοι που δεν ειναι της παρουσης.

ακομα ψαχνουν οι νευροψυχολογοι, για την λειτουργια της ακοης κ στο πως την εκλαμβανει ο καθενας και τη λειτουργια του εγκεφαλου με τα ερεθισματα που δεχεται.

(απ οτι εχω καταλαβει ΔΕΝ ειναι θεμα ακοης, αλλα εγκεφαλου)
οπως π.χ.:
στις μερικες "τραβηγμενες" περιπτωσεις, ειναι οτι ακουν περαν της θεμελιου νοτας μεχρι και 6 διαφορετικους αρμονικους (!) (και οχι το συνολο των αρμονικων της θεμελιου οπως ακουμε ολοι μας), ανθρωπους με περφεκτ πιτς (1 στους 35000)* και απο αυτους επισης υπαρχουν διαφορες στο ακομα καλυτερες μικροδιαφορες, οπως π.χ. σε θεματα ηχητικης σκιασης (νοτες που ειναι διπλα-διπλα και με σημαντικη διαφορα εντασης) οπου τους ακουν οταν ολοι δεν ακουν παρα μονο τον δυνατοτερο.

ενα καλο βιβλιο για ανοιχτους οριζοντες ειναι η Μουσικοφιλια του Ολιβερ Σακς.

*μετα απο ενα σοβαρο επεισοδιο ιλιγγου, εχασα το περφεκτ πιτσ. εκτοτε ακουω παντα με ενα ημιτονιο + . στην αρχη μου ηταν πολυ δυσκολο, αλλα πλεον το εχω συνηθισει και μου φαινεται... φυσικο το λαθος ακουσμα, μιας και κανω την αφαιρεση κατευθειαν του ενος ημιτονιου για να βρω τη συχνοτητα.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.753
πηγαινε να κανς κανα μπανιο θαλασσιο ΟΧΙ μονο μοχιτο στην πισινα δεν καν καλο θολωνει το μυαλο
κ. ΜΑΡΚΟΥ πεζ κανα πνευστο στο μουσικο τεμαχιο;;;;
και ποιο πνευστο αν πεζ :lol:

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan