Καλώδια και θύματα

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Όχι, δεν είναι έτσι, ούτε έτσι δε βάζεις φίλτρα τύπου κρος.

Η χωρητικότητα μπορεί όντως να αθροίζεται, αλλά αυτό συμβαίνει μόνον στα καλώδια πριν το φόνο στειτζ, όπου τέτοιας τάξης χωρητικότητα είναι σε σειρά για την δημιουργία των φίλτρων της κεφαλής.

Γι'αυτό το λόγο, και μόνο για αυτά τα καλώδια μετά την κεφαλή και μέχρι το φόνο στειτζ, χρειάζεται χαμηλή χωρητικότητα.

Για τα τυπικά ιντερκονεκτ, η χωρητικότητα και η επαγωγικοτητα δεν αθροίζονται, και απλώς χαρακτηρίζουν την εμπέδηση του καλωδίου.

Γι'αυτό ας πούμε στα μικρόφωνα, μπορεί να χρησιμοποιούνται πολύ μεγάλα μήκη σε συναυλίες ή ηχογραφήσεις σε στούντιο, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ακουστό φάσμα.
Ντοκ, καλώδιο ηχείων είναι! Δεν είναι ούτε μικροφώνου ούτε ic!!
Τη λέμε τώρα! Στα 10 Μ έχεις διαφορά χωρητικότητας 2590pf!!, είναι σα να βάζεις έναν mkp πυκνωτή επιπλέον στο ένα κρος..τι λες τώρα??
Στα 100μ που αρχικά ανέφερες η επιπλέον χωρητικότητα θα ήταν 25900pf!!! Πρίμα καπουτ λοιπόν από το ένα ηχείο!!!

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.031
Το κακο ειναι πως οτι και να λετε, καποιοι εχουμε και μια προσωπικη επαφη πισω απ ολα αυτα και πανω κατω ξερουμε και τι ρολο παιζει ο καθενας και τι ανθρωπος ειναι, για οσους γνωριζουμε δηλαδη που δεν κρυβονται πισω απο ενα nickname .

Υπαρχουν μελη - ανθρωποι που βοηθουν, στηριζουν, προτεινουν αν οχι τον καθενα τους περισσοτερους θα ελεγα, εμπρακτα κι οχι απλα να γκρινιαζουν καινα κραζουν πισω απο ενα ονομα μελους ολα και ολους τους υπολοιπους χωρις λογο.

ο Κωστας πριν απο πολλα χρονια ηρθε ακομα και στον παλιο μου χωρο, γνωριστηκαμε, ακουσε και απο τοτε αρχισε να με βοηθαει και να μου μαθαινει αφιλοκερδως φυσικα πολλα πολλα πραγματα για να βελτιωνομαι συνεχως, οπως φυσικα κι ο @Dimifoot , o @dapost, ο Ζαπαντης Αλεξ κλπ , Βοηθήσαν , έστησαν, κουβαλησαν , μέτρησαν πολλές φορές.
χωρις κανενα κερδος.

οποτε οτι και να μου πειτε η οτι και να διαβαζω περαν τουτου.. δε μπορω να πω πως μου λεει και πολλα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.370
Ντοκ, καλώδιο ηχείων είναι! Δεν είναι ούτε μικροφώνου ούτε ic!!
Τη λέμε τώρα! Στα 10 Μ έχεις διαφορά χωρητικότητας 2590pf!!, είναι σα να βάζεις έναν mkp πυκνωτή επιπλέον στο ένα κρος..τι λες τώρα??
Κάνεις λάθος.

Δεν αθροίζεται, δεν δουλεύει έτσι.

Ένας πυκνωτής σε σειρά με το ηχείο, είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση.

Σκέψου το, και θα το καταλάβεις, και χωρίς γνώσεις.

Προφανώς αν βάλεις ένα πυκνωτή μερικών πικοφαραντ σε σειρά με το ηχείο, μόνο υπέρηχοι θα περνούν...

Αν τον βάλεις παράλληλα, θα κόβει (γειώνει) κάποιους υπερήχους, ας πούμε υψίσυχνα παράσιτα.

Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Κάνεις λάθος.

Επειδή το έχω σκεφτεί..γι αυτό στο λέω.. συγκεντρώσου!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Το κακο ειναι πως οτι και να λετε, καποιοι εχουμε και μια προσωπικη επαφη πισω απ ολα αυτα και πανω κατω ξερουμε και τι ρολο παιζει ο καθενας και τι ανθρωπος ειναι, για οσους γνωριζουμε δηλαδη που δεν κρυβονται πισω απο ενα nickname .

Υπαρχουν μελη - ανθρωποι που βοηθουν, στηριζουν, προτεινουν αν οχι τον καθενα τους περισσοτερους θα ελεγα, εμπρακτα κι οχι απλα να γκρινιαζουν καινα κραζουν πισω απο ενα ονομα μελους ολα και ολους τους υπολοιπους χωρις λογο.

ο Κωστας πριν απο πολλα χρονια ηρθε ακομα και στον παλιο μου χωρο, γνωριστηκαμε, ακουσε και απο τοτε αρχισε να με βοηθαει και να μου μαθαινει αφιλοκερδως φυσικα πολλα πολλα πραγματα για να βελτιωνομαι συνεχως, οπως φυσικα κι ο @Dimifoot , o @dapost, ο Ζαπαντης Αλεξ κλπ , Βοηθήσαν , έστησαν, κουβαλησαν , μέτρησαν πολλές φορές.
χωρις κανενα κερδος.

οποτε οτι και να μου πειτε η οτι και να διαβαζω περαν τουτου.. δε μπορω να πω πως μου λεει και πολλα...
Ψιλά γράμματα φίλε.
Οι περισσότερο έχουν ένα ΕΓΩ , τόσο μεγάλο που δεν καταλαβαίνουν τίποτα ...

Reaction score
6.811
Κώστα ηρέμησε.
Απαντάς απανωτά σε όλα τα θέματα, ανοίγεις ψηφοφορίες ανάμεσα από τις απαντήσεις.
Πως το κάνεις ρε φίλε ; :p
Τέλος πάντων, ειλικρινά απορώ γιατί ακόμη ασχολείσαι με καλώδια και vintage δικάναλα ;

Reaction score
221
Κάνεις λάθος.

Προφανώς αν βάλεις ένα πυκνωτή μερικών πικοφαραντ σε σειρά με το ηχείο, μόνο υπέρηχοι θα περνούν...

Αν τον βάλεις παράλληλα, θα κόβει (γειώνει) κάποιους υπερήχους, ας πούμε υψίσυχνα παράσιτα.

Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο.
Ο κύριος Costas Coyias γράφει :
Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε καλώδια ίσου μήκους σε αμφότερα τα κανάλια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής bhutia??
Για όποιον δεν θέλει να καταλάβει υπάρχει το...ξεβόλεμα. ;)
"...Επίσης, η Kondo αναφέρει ότι εξαιτίας των ιδιαίτερων τεχνικών κατασκευής, τα καλώδια αυτά δεν έχουν ορθή κατεύθυνση σύνδεσης (φορά). .."
Το πρόβλημα του EAR είναι
ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει.
(50 ευρω)
Εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο,τότε θα ήταν...άλλων το πρόβλημα.

1587651422002.png

Η τιμή δεν συναρτάται προς το μήκος καλωδίου σημειωτέον,αφού ο λόγος μένει σταθερός με τις επιμέρους μεταβλητές να αλλάζουν στον ίδιο βαθμό για δεδομένο μήκος αγωγού. .

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Για όποιον δεν θέλει να καταλάβει υπάρχει το...ξεβόλεμα. ;)
"...Επίσης, η Kondo αναφέρει ότι εξαιτίας των ιδιαίτερων τεχνικών κατασκευής, τα καλώδια αυτά δεν έχουν ορθή κατεύθυνση σύνδεσης (φορά). .."

Εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο,τότε θα ήταν...άλλων το πρόβλημα.

View attachment 162919
Επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα:
Τι θέλει να πει ο ποιητής bhutia??

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ένα λεπτό απειροστικού λογισμού ισοδυναμεί με χρόνια...υπολογισμού.
Το ότι το καλώδιο .. παίζει τις κάλτσες του, όσοι τυχεροί το έχουν ακούσει το ξέρουν, δε χρειάζονται ριβιους...
Μόνο κουφός δεν την ακούει με τα συγκεκριμένα!!
Κανένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα σε kondo με τα υπερκαλωδια της μογκαμι και της μπελντεν δεν έχει??
Εκεί θέλω να δω τη ποίηση bhutia...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Το ότι το καλώδιο .. παίζει τις κάλτσες του, όσοι τυχεροί το έχουν ακούσει το ξέρουν, δε χρειάζονται ριβιους...
Μόνο κουφός δεν την ακούει με τα συγκεκριμένα!!
Κανένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα σε kondo με τα υπερκαλωδια της μογκαμι και της μπελντεν δεν έχει??
Εκεί θέλω να δω τη ποίηση bhutia...
1587652516919.png

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.002
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell