Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!!

Και επειδη μου αρεσει να πεταγομαι ωσαν μαιντανος ηθελα να συμπληρωσω οτι η μεταβιβαση αποψης η γνωσης ειναι σαφως δυσκολοτερη απο την αποκτηση της και προφανως δεν επιβαλλεται .......

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipins

...
Μάλιστα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχει 666 μηνύματα! :428:
[YOUTUBE]9iTFem0jMAs[/YOUTUBE]
Αφού πάντως απέφυγες να με ταυτοποιήσεις με το...΄΄γνωστό εξαποδώ τον φόρουμ΄΄ (σύμφωνα με τους πιστούς της...Μονοτελούς Φαντασμαγορίας) οφείλω να μην επιδείξω αχαριστία...:612:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Απάντηση: ...that's it!!!

Ένα ζητημα που δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς-ώστε ν'αποφευχθούν παρανοήσεις- αφορά στο ότι ο επεξεργαστής της Lio-8 δεν περιλαμβάνει FIR φίλτρα και δεν πραγματοποιεί διορθώσεις χώρου σε πραγματικό χρόνο.Οπότε είναι ευκαιρία να διευκρινιστούν οι τεχνικές μέσω των οποίων θα ικανοποιήσει πλήρως την ταυτόχρονη απαίτηση γιά υλοποίηση δικτυώματος διαχωρισμού ηχείων και διόρθωση της απόκρισης του δωματίου ακρόασης στο πεδίο του χρόνου.
το ότι δε περιλαμβάνει FIR φίλτρα έχει ειπωθεί και σχολιαστεί εκτενώς, ενώ σαφώς δεν ενδιαφέρει τον φίλο μας που άνοιξε αυτό το θρεντ! :612:

Το ότι δε πραγματοποιεί αυτόματη διόρθωση σε πραγματικό χρόνο; (αυτό εννοείς;)
Φυσικά αυτό δεν έχει σχέση με το τι είδους φίλτρα χρησιμοποιούνται.

Για την τεχνική κρος και ισοστάθμισης χώρου, θα περιμένεις στο θρεντ που άνοιξα. Το πρώτο στάδιο έγινε, το δεύτερο είναι σε "διαπραγμάτευση" (για να χρησιμοποιήσω επίκαιρη ορολογία). Τα "εργαλεία" όμως, υπάρχουν ΟΛΑ, και με το παραπάνω θα έλεγα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Απάντηση: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!!

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω εις το ακέραιο... αλλά...
έχω δεί και βιώσει να χαλάνε φιλίες για αυτά τα... "απλά" πράγματα ρε πστ μου και ακόμα δεν το χωράει ο νούς μου.
α, και μένα!

επέμενα σα βόδι για την συνένωση των φόρουμς, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω..

επίσης, παρά τις σαφείς "διαμάχες" σε τεχνικά θέματα ή και "απόψεις", προσωπικά διαχωρίζω πλήρως τον "άνθρωπο" από τις "χομπο-απόψεις" του, και γι'αυτό ούτε πχ με το στεφανίδη ούτε με το σκαλούμπακα (και όλους μα όλους) δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα για παρέα και φιλία και ατελείωτο χαβαλέ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λίγο mac,λίγο m

τα 2 dac που λεει ο τσαντουλης ειναι φθηνοτερα κατα πολυ απο την καρτα.
σου λεει οτι εχουν τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ να παιζουν καλυτερα ΩΣ DAC/PREAMP.
Κι εγώ σου λέω ότι δεν τις έχουν.

ΑΡΠΑ ΤΗ!!! :114:
Ναι, αυτό που λες ζαπ είναι σωστό, δε τις έχουν.

Αυτά που έχουν όμως, είναι αυτά που εύκολα μαθαίνει ο τυπικός "audiophile" που θα ξοδέψει περισσότερα λεφτά από τον μέσο άνθρωπο για να πάρει ένα μηχανάκι ν'ακούει μουσική.

Εύκολα μαθαίνεις να λες πχ για μέγεθος τροφοδοσίας και για χωρητικότητες πυκνωτών εξομάλυνσης, χωρίς φυσικά να έχεις ιδέα για τα χαρακτηριστικά των πυκνωτών ή ακόμα και για τον απλό τύπο της φυσικής που συνδέει την χωρητικότητα με την αποθηκευμένη ενέργεια και τελικά τι σημαίνει άριστη τροφοδοσία. Επίσης, εξόχως εύκολα μαθαίνεις να λες για το ποια τσιπάκια χρησιμοποιούνται σε κάθε συσκευή και ποια op-amps, χωρίς όμως να γνωρίζεις τι δυνατότητες έχει κάθε τσιπάκι (και ποιες από αυτές υλοποιούνται και πως υλοποιούνται στην κάθε σχεδίαση) και τι δυνατότητες έχει κάθε op-amp (και ποιες απαιτήσεις υπάρχουν για να υλοποιηθεί σε μια κατασκευή η κάθε δυνατότητα), αλλά και ποιες από αυτές τις δυνατότητες σε κάθε κατασκευή καταφέρνουν να υλοποιούνται στην πράξη, ή ακόμα χειρότερα ποιες είναι απολύτως άχρηστες στην κάθε εφαρμογή (και να μην ξαναρχίσουμε συζητήσεις για slew rate και τα συναφή, κρίμα είναι, τσουρέκια τα κάναμε κι αυτά, διαμαρτύρεται ο κοσμάκης!)

Τέλος πάντων, ο καθένας κάτι διαβάζει εδώ, κάτι ξέρει από κει, και με όσα "εφόδια" έχει παραμάσχαλα προσπαθεί να βγάλει άκρη. Λάθη υπάρχουν και θα υπάρχουν, μόνο Ένας υπήρξε αλάθητος και Τον σταυρώσαμε, τι συζητάμε λοιπόν;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461

πήρα παραμάζωμα το θρεντ, και να με συγχωρείτε, είδατε όμως πως εξ'αρχής δεν είχα πρόθεση να γράψω κάτι σε αυτό το θρεντ, καθώς πολλές σελίδες προχώρησαν και δεν συμμετείχα, αλλά τελικά ένιωσα την ανάγκη να ρίξω λίγο "νερό", γιατί μυρίστηκα ...φωτιά! (αν και συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια)

ελπίζω να έσβησε! :608:

άντε, καλή συνέχεια από μένα, πάω να ρίξω κανα δίσκο στο πικάπ! :609::609:

Reaction score
8.905

...... είναι ότι η μέτρικ σα phono stage "κεντάει". :138:
...άντε, καλή συνέχεια από μένα, πάω να ρίξω κανα δίσκο στο πικάπ! :609:
:421: Με σένα τον τελευταίο καιρό τα έχουμε δει όλα... :405:

Κώστα πέρα από την πλάκα, περιμένουμε τις εντυπώσεις σου... και συγκριτικά στην κατηγορία αναλογικά. Άντε και με μια κεφαλή της προ-κοπής...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461

:421: Με σένα τον τελευταίο καιρό τα έχουμε δει όλα... :405:
με είχατε παρεξηγήσει! δε φταίω γω! :204::204:

Κώστα πέρα από την πλάκα, περιμένουμε τις εντυπώσεις σου... και συγκριτικά στην κατηγορία αναλογικά. Άντε και με μια κεφαλή της προ-κοπής...
Όσο και να περιμένετε, δε θα λάβετε αυτό που επιθυμείτε.
Ιδίως "εντυπώσεις", μόνο δηλαδή σαν "αστείο" βλέπω κάτι τέτοιο.

Τα "συγκριτικά" για μένα γίνονται στο "χαρτί", στη θεωρία, στη μέτρηση, στην ανάλυση, στο διάβασμα. Δεν πρόκειται να ξανα-ασχοληθώ στη ζωή μου με οποιοδήποτε "συγκριτικό" ακροάσεων. Πχ παν ανεπιστρεπτί οι μέρες που έβαζα την γυναίκα μου (τότε γκόμενά μου ήταν) να ακούει διαφορές από καβλώδια.

Για κεφαλή της προ-κοπής προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι, αλλά είμαι πάντα ανοιχτός σε προ(σ)κλήσεις.

Αυτό που ενδιαφέρομαι να κάνω είναι να καταγράψω από το πικάπ με αυτή την κεφαλή κάποιους τόνους και αναλύοντάς τους να δω τι παίζει, όχι να το ακούσω. Και ότι χρειαστεί, να το διορθώσω καταλλήλως. Ακόμα και την καμπύλη της ρία να αλλάξω, κάτι που είναι τραγικά εύκολο με τη μέτρικ, εύκολο σε βαθμό αστειότητας δηλαδή...

Όταν το βάζω να παίξει ένα δίσκο, απλά φχαριστιέμαι μουσική, δε με νοιάζει κάτι (και πλάκα πλάκα δεν έχω παράπονο, καλά παίζει το συστηματάκι μου για τα γούστα μου, αλλά αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης, ποτέ δεν ήταν).

Για την κεφαλή που πήρα, όπως και για οποιαδήποτε άλλη κεφαλή, μπορώ να δείξω πως παίζει, με μερικά jpg. Αν θέλετε δηλαδή. (που δε νομίζω, αλλά λέμε και καμιά παπαριά να περνάει η ώρα)
To να βάλω πάνω στο πικάπ το δίσκο του Ξυλούρη ή των Dire Straits και να σου πω ποια κεφαλή "παίζει" καλύτερα, είναι απλά αδύνατο, όπως αδύνατο είναι με το αυτί να στήσεις το πικαπ οριζόντια (θέλει αλφάδι), ή γενικά να ρυθμίσεις το πικάπ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Τελικά άμα ασχολείσαι με τον αναλογικό ήχο....γλυκαίνεις :127::127::127:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
Απάντηση: ...that's it!!!

το ότι δε περιλαμβάνει FIR φίλτρα έχει ειπωθεί και σχολιαστεί εκτενώς, ενώ σαφώς δεν ενδιαφέρει τον φίλο μας που άνοιξε αυτό το θρεντ! :612:
Το ότι δε πραγματοποιεί αυτόματη διόρθωση σε πραγματικό χρόνο; (αυτό εννοείς;)
Φυσικά αυτό δεν έχει σχέση με το τι είδους φίλτρα χρησιμοποιούνται.
Για την τεχνική κρος και ισοστάθμισης χώρου, θα περιμένεις στο θρεντ που άνοιξα. Το πρώτο στάδιο έγινε, το δεύτερο είναι σε "διαπραγμάτευση" (για να χρησιμοποιήσω επίκαιρη ορολογία). Τα "εργαλεία" όμως, υπάρχουν ΟΛΑ, και με το παραπάνω θα έλεγα!
To ζήτημα το οποίο δεν έχει αναλυθεί εκτενώς είναι ακριβώς οι τεχνικές.Το συγκεκριμένο ενδεχομένως να τον ενδιέφερε.Ο αυτοματισμός της διόρθωσης είναι ευκόλως εννοούμενος.

Μέχρι στιγμής πάντως,ο χρόνος ΄΄διαπραγμάτευσης΄΄ του παρόντος νήματος είναι βραχύς-παρά τον αριθμό δημοσιευμάτων.

Η τελική σου πρόταση θ'αποτελούσε ίσως τον κυριότερο αποτρεπτικό παράγοντα γιά την αγορά της από το μέσο χρήστη.:126:

Reaction score
3.901
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!

Και επειδη μου αρεσει να πεταγομαι ωσαν μαιντανος ηθελα να συμπληρωσω οτι η μεταβιβαση αποψης η γνωσης ειναι σαφως δυσκολοτερη απο την αποκτηση της και προφανως δεν επιβαλλεται .......
Πολύ σωστά Βλάσση.

Δεν είχα σκοπό να κάνω τεχνική ανάλυση ούτε να προκαλέσω κάποιους.

Το θέμα ανοίχτηκε στην κατηγορία του φίλου μας του Βλασσάρα που έχει ως τίτλο και νόημα: "Ηχητικές Αποδράσεις" του καθενός μας δηλαδή σαυτό το ταξιδοχόμπι.

Παπαγαλάκι του Χρήστου δεν μπορώ να γίνω καθότι είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ φιλικές σχέσεις.

Δεν γουστάρω και τη μούγκα βέβαια, πάλι για τον ίδιο λόγο.

Κατά καιρούς έγραφα για ότι πέρναγε απο το καθιστικό μου και με την αίσθηση ότι ολοκληρώνοντας ένα σύστημα που παιδεύει την τσέπη μου εδώ και 1,5 χρόνο, όφειλα να αναφερθώ ΚΑΙ σαυτό.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Αναφέρσου επιτέλους .........μας έχεις γονιμοποιήσει ασάλιωτα επί μακρόν.
Ολοκλήρωσε.....που λεν και οι πολιτικάντηδες.:403:

Reaction score
3.901
Απάντηση: Re: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!!

Ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που κάνω ακρόαση εισπράττω ευχαρίστηση και μόνο χωρίς να σκέφτομαι το γνωστό "γιατί εκεί στα χαμηλομεσαία έτσι, στα ψηλά λίγο, τα καλώδια, τα έτσι, τα αλλοιώς...

Αυτό για τόσο διάστημα συμβαίνει για 1η φορά οπότε προφανώς και το αναφέρω και το προτείνω.

Το σύστημα, όχι τα ξεχωριστά κομμάτια του.

Δυστυχώς όλα τα αρνητικά ιόντα του Κορινθιακού πέσαν πάνω στην ψηφιακή μου και...off!!

Bρισκόμενος στην Αθήνα, ζητώ συγνώμη γιά την απουσία οπτικού υλικού, δεσμεύομαι (ώχ!) ότι άμα τη επιστροφή μου στο Βολο θα ανεβάσω φωτο.

Reaction score
3.901

Αναφέρσου επιτέλους .........μας έχεις γονιμοποιήσει ασάλιωτα επί μακρόν.
Ολοκλήρωσε.....που λεν και οι πολιτικάντηδες.:403:
Πες εσύ Μανο τις εντυπώσεις σου, έχεις ακούσει το σύστημα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Παίζει ωραία.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Αυτά στον ΕΑΡ που ακούει αναλογικά πλέον με το καινούργιο του phono :410::410::410:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461

Αυτά στον ΕΑΡ που ακούει αναλογικά πλέον με το καινούργιο του phono :410::410::410:
άσε, εκεί δε παίζομαι...

gonis

Luger
Reaction score
12.154
Απάντηση: Ταμπακιερα!!

Για την ταμπακιερα ουδεις κατι νεωτερο;

Και εξηγουμαι:Ειμαι σχετικα νεος στο forum(αυτο και σε γειτονικο) και δικαιολογηστε μου τη σχετικη ελλειψη προσωπων και καταστασεων.
Επισης νεος ειμαι γενικοτερα στην ηλεκτρονικη γραφη διοτι θεωρω οτι ειμαι ευαλωτος στις εξαρτησεις και για μενα η κοινωνικη δικτυωση(κοινωνικη απομονωση κατα την γνωμη μου) ειναι μια μορφη εξαρτησης.Δεν ειναι τυχαιο που τα τελευταια χρονια εχουν δημιουργηθει κεντρα απεξαρτησης απο το Internet(Στο Νοσοκομειο Παιδων ΄Αγια Σοφια΄ ενα απο αυτα).
Παρ ολα αυτα προσπαθω να ψυγαγωγηθω μεσα απο τα φορα και να βοηθηθω σε θεματα που δεν γνωριζω ή γνωριζω μερικως(Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αγνοια).
Μεσα σε αυτο το forum πραγματικα εχω ξεχωρισει ανθρωπους που χειριζονται την ελληνικη γλωσσα με δεξιοτητα,ανθρωπους με τεχνικο υποβαθρο,με αυξημενη ευφυια και αλλα ωραια πραγματα.
Το Internet ομως προσφερει ανωνυμια και αυτο για μενα ειναι παγιδα.
Δεν γνωριζω λοιπον αν αυτος που αναδεικνυει ενα προιον με ωραιο γραπτο λογο,επιστημονικα επιχειρηματα,εξυπνα λογοπαιγνεια(την λεει στην other side),ειναι ανιδιοτελης χομπιστας,επαγγελματιας του χωρου,υπαλληλος του προηγουμενου,παπαγαλακι του πιο προηγουμενου,φιλος του pro proηγουμενου,επιδειξιομανης,ψυχοπαθης ,καλος,κακος,πονηρος,βλαμμενος,παει στην εκκλησια,την εχει μεγαλη κ.ο.κ
Αυτο που εμπειρικα εχω διαπιστωσει ειναι οτι για πολλους απο μας το συστημα ειναι προεκταση του πεους(Κ.Καββαθας πριν πολλα χρονια αναφερομενος στη σχεση Ελληνα-αυτοκινητου) και αυτο προσπαθουμε να το προστατευσουμε με καθε τροπο.

συνεχιζεται...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic