Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!!

Reaction score
3.901
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!

Στα χαμηλά είναι όντως τέλειο, στους 4κ διορθώνεται εύκολα όπως φαίνεται, στα χαμηλομεσσαία-μεσσαία βρείτε κάτι να κάνετε χωρίς να γκρεμίσετε τις γυψοσανίδες... θα είναι θεωρώ σημάντικη η προσθήκη ζωντάνιας και αίσθησης του χώρου της ηχογράφησης.
Χε χέ ...με βλέπω να "ντύνω" τα κρυσταλλάκια του φωτιστικού 1-1 στον ελεύθερο χρόνο μου!!

Επικοδομητικό, δε λέω, θάχει και την πλάκα του να δικαιολογώ το εργόχειρο "νεα άποψη Σβαρόφσκι-μετατροπή κρυστάλλων σε φίλτρο 4Κ", μούρλια!!

Πάντως η αίσθηση στη διαφορετικότητα των χώρων ηχογράφησης είναι παρούσα.

Η αύξησή της σε συνδυασμό με επιπλέον "ζωντάνια" δεν το κρύβω ότι με ιντριγκάρει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!!

Να διατυπώσω μια αιρετική σκέψη ;
Χώροι ακρόασης σε αστικό περιβάλλον(διαμέρισμα στη Πατησίων)και στην ερημιά (πχ σπίτι Ζιζίκου) θα όφειλαν διαφορετική ακουστική φροντίδα ;
Ο ένας χώρος έχει 40-50 dB θόρυβο περιβάλλοντος και ο άλλος ίσως κάτω από 30 .

Reaction score
3.901
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipins

Κοίταξε από ότι φαίνεται, το μεγάλο μέγεθος, με το βάρος και πάχος της γυψασανίδας και σε συνάρτηση με τα αφρώδη που έχεις βάλει από πίσω, είναι τέτοιο που δείχνει να απορροφά στις συχνότητες αυτές...δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον να εξηγήσω διαφορετικά το φαινόμενο, αν και δεν έχω δει κι όλο τον χώρο σου, μόνο ότι φαίνεται στη φωτό...
Όταν διέπραξα τις τζακοατασθαλίες με τη γέμιση γαλοπούλας, θεώρησα (αφεαφτού μου..) ότι το καθιστώ πιό "νεκρό" φοβούμενος "μπουμιγκ" στις χαμηλές.

Reaction score
2.566
Πριν αρχίσεις να γκρεμίζεις γυψοσανίδες πάντως, συζήτησέ το και με τον Χρίστο που έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις από τους περισσότερους από εμάς και αναλόγως πράττεις...στην ακουστική πολλές φορές η θεωρία δεν συνάδει με τη πράξη στον βαθμό που αναμένεται...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipins

Όταν διέπραξα τις τζακοατασθαλίες με τη γέμιση γαλοπούλας, θεώρησα (αφεαφτού μου..) ότι το καθιστώ πιό "νεκρό" φοβούμενος "μπουμιγκ" στις χαμηλές.
Τι αφεαφτού σου ρε χαμένε? εγω δεν σου είπα να στουμπώσεις το τζάκι με ηχομονωτικό? Για να μην μπουμπουνάει?

Reaction score
3.901

Τι αφεαφτού σου ρε χαμένε? εγω δεν σου είπα να στουμπώσεις το τζάκι με ηχομονωτικό? Για να μην μπουμπουνάει?

...τώρα εξηγούνται όλα κύριε ηχολήπτα...φώναξε ο μαέστρος...

Reaction score
8.905

Μου φαίνεται ότι στο τέλος το χόμπι γίνεται αρρώστια...:421:...και κάθε φορά θα χρειάζεται νέα αντιβίωση ο άρρωστος... :422:

Reaction score
3.901

αν σου φαίνεται...σκεπάσου!!:109:

Y

Yiannis_B

Guest

Μου φαίνεται ότι στο τέλος το χόμπι γίνεται αρρώστια...:421:...και κάθε φορά θα χρειάζεται νέα αντιβίωση ο άρρωστος... :422:
Μετά από τετρακόσια-τόσα posts, βαριέμαι να βρω που, δήλωσε ο Γιώργος ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος...αλλά το δήλωσε!

Επιτέλους! βάλτε κλαπατσίμπανα να γουστάρουμε!

¨Εχετε βρει γυναίκα που να μην σας την σπάει τίποτα?

Άλλα 20-30 καλοκαίρια μας μείναν, για να συναντήσουμε τους προγόνους μας....τους Μάγιας....:116:

....το αρ τι σιξτυ μου μέσα....:107:

Reaction score
3.901
Απάντηση: Re: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!!

Μετά από τετρακόσια-τόσα posts, βαριέμαι να βρω που, δήλωσε ο Γιώργος ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος...αλλά το δήλωσε!
Μπερδευεις θέματα Ιάννης νέε μου.
Άλλο νάσαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το σύστημά σου, άλλο να παίρνεις γνώσεις και γνώμες για το χώρο σου.

Άν διάβασες πιό πάνω για την επίδραση στο χώρο ενός λαπ, να συμπληρώσω ότι όταν το κατεβάσαμε επί του πατωματού ακούσαμε διαφορές?.....μπα!..τσου.!..αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επιδρώντας σε άλλα στοιχεία του χώρου δεν μπορείς να προσλάβεις ορθότερες παραμέτρους ακρόασης.

Άσε που...
Βιάζεσαι, δες τι γράφει:

Πριν αρχίσεις να γκρεμίζεις γυψοσανίδες πάντως, συζήτησέ το και με τον Χρίστο που έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις από τους περισσότερους από εμάς και αναλόγως πράττεις...στην ακουστική πολλές φορές η θεωρία δεν συνάδει με τη πράξη στον βαθμό που αναμένεται...
Έλα μπρε, δεν γκρεμίζω γυψοσανίδες σε ξένο σπίτι!!

Reaction score
2.566
Για δώσε καμιά φωτό της απόκρισης στη θέση ακρόασης σε 1/12 της οκτάβας, έχεις?

Reaction score
3.901

Αν υπάρχει κάτι, βρίσκεται στο Μακ του Χρήστου.

Άν λοιπόν, ας το ανεβάσει.

Περιμένω και την απάντηση του Κώστα όσον αφορά τους χρόνους απόσβεσης, διότι μέστειλε -εντελώς όμως- αναφέροντας εύρος χρόνων που προτιμά, ανά φασματική περιοχή, σαν συνταγή λεμονόπιτας.

Γενικώς βέβαια, νάμαστε καλά -μέρες πούναι- και με όνειρα (κ@υφάλα νεκροθάφτη)!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285

Περιμένω και την απάντηση του Κώστα όσον αφορά τους χρόνους απόσβεσης, διότι μέστειλε -εντελώς όμως- αναφέροντας εύρος χρόνων που προτιμά, ανά φασματική περιοχή, σαν συνταγή λεμονόπιτας.
Γιατί σου κάνει εντύπωση;
Άλλοι παίζουν με τα κυπελάκια του Τσανγκ,άλλοι με καλώδια,άλλοι με ακουμπηστήρια καλωδίων,ε αυτός παίζει με τους χρόνους αντήχησης/απόσβεσης.Ασχολία είναι και αυτό.
Και εσένα θα σ αρέσει περισσότερο αν αργεί λίγο να σβήσει στο μεσοχαμηλό ή και την μεσαία περιοχή.Θα είναι πιο ''ζεστό''.

Reaction score
3.901

Το εντυπωσιακόν του θέματος έγκειται στο γεγονός ότι για να παίξεις με αυτά προυποθέτει να παρεμβαίνεις στο χώρο σου κατά το δοκούν.

Παρεκτός και αν λανθάνω δηλαδίς!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγο mac,λίγο metric,λίγο amarra και Lipinski ....that's it!!

Χε χέ ...με βλέπω να "ντύνω" τα κρυσταλλάκια του φωτιστικού 1-1 στον ελεύθερο χρόνο μου!!

Επικοδομητικό, δε λέω, θάχει και την πλάκα του να δικαιολογώ το εργόχειρο "νεα άποψη Σβαρόφσκι-μετατροπή κρυστάλλων σε φίλτρο 4Κ", μούρλια!!

Πάντως η αίσθηση στη διαφορετικότητα των χώρων ηχογράφησης είναι παρούσα.

Η αύξησή της σε συνδυασμό με επιπλέον "ζωντάνια" δεν το κρύβω ότι με ιντριγκάρει.
Τι σε κάνει ??

Βγάλε τους καναπέδες ... το τραπεζάκι και να ψάξουμε το είδος του χαλιού .....

Με δουλεύεις (..ετε) , έχεις το καλύτερο δωμάτιο ever και αντί να ευχαριστείς τους Μάγια και τον Θεό, ασχολείστε με την τρίχα της ... του πιθήκου !!!

Α και ξέχασα έχεις και μια δομική κολώνα αριστερά που πρέπει να φύγει γιατί χαλάει
την στερεοφωνία και δεν την έχεις καν ντυμένη ... :115:

Α, και έχεις ασύμμετρο left -right κάτι πρέπει να κάνεις ....

Α, και το ρεύμα σου σέρνεται και χαλάει τον ήχο .... μέχρι να τραβήξεις απο τον πίνακα....

Το RT σου έφταιγε :115:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Γιωργοοοοοοοο ...ηρθε η ωρα να αλλαξεις σπιτι και τραπεζακι βρε φιλε.......

Reaction score
3.901

Τι σε κάνει ??

Βγάλε τους καναπέδες ... το τραπεζάκι και να ψάξουμε το είδος του χαλιού .....

Με δουλεύεις (..ετε) , έχεις το καλύτερο δωμάτιο ever και αντί να ευχαριστείς τους Μάγια και τον Θεό, ασχολείστε με την τρίχα της ... του πιθήκου !!!

Α και ξέχασα έχεις και μια δομική κολώνα αριστερά που πρέπει να φύγει γιατί χαλάει
την στερεοφωνία και δεν την έχεις καν ντυμένη ... :115:

Α, και έχεις ασύμμετρο left -right κάτι πρέπει να κάνεις ....

Α, και το ρεύμα σου σέρνεται και χαλάει τον ήχο .... μέχρι να τραβήξεις απο τον πίνακα....

Το RT σου έφταιγε :115:
Kατάλαβα....έχεις σβήσει τα αρχεία απο το Μακ...

Για τη δομική κολώνα 1η φορά το λές ...δεν ξηγιέσαι ντάξει...Χριστουγεννιάτικα...χρόνια σου πολλά μπρέ!!!:116:

Reaction score
8.905

....και να ψάξουμε το είδος του χαλιού .....

Μην το ψάχνετε, σε αυτό ήμουν μπροστά... από κάτι γύφτους το πήρε!

Γιώργο μου και σε όλους εδώ μέσα τα χρόνια μου πολλά με υγεία & αγάπη.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.282

Δέν είναι άσχημη η μέτρηση και ειδικά στα χαμηλά είναι σκάνδαλο. Θέλεις να δείξουμε άλλα δωμάτια να γελάσει κάθε πικραμένος ? :107:
χαχαχαχα, ναι, όντως, είναι τρελά κ@λόφαρδος!!!! δε το συζητάμε καν!!!!!

Επίσης ηχητικά δεν συμφωνώ με μεγάλους χρόνους σε μη απόλυτα ελεγχόμενα δωμάτια. Θα "κουδουνίσει" στο λεπτό ... και δεν θα είναι ζωντανό με μουσικό τρόπο
πολύ σωστά. τα "μεταξωτά βρακιά" είναι για αντίστοιχα κ@λομέρια! :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.282

To ακουστικό μας σύστημα είναι ανεπτυγμένο κατά τρόπον ώστε να απαιτεί ένα βαθμό αντήχησης γιά την ομαλή του λειτουργία.Χρόνοι αντήχησης κάτω των 200 χιλιοστών δευτερολέπτου μειώνουν δραστικά την αντίληψη της μουσικής αρμονίας και του ηχοχρωματικού πλούτου των οργάνων.Περιβάλλοντα που χαρακτηρίζονται από υπερβολικά μικρούς χρόνους αντήχησης στο σύνολο του φάσματος (όπως οι ανηχοϊκοί θάλαμοι) τείνουν να εκλαμβάνονται ως ΄΄αφύσικα΄΄,επιφέροντας σύντομα κόπωση στα αντιληπτικά κέντρα του εγκεφάλου και αγχωτική συνδρομή-αφού τοποθετούν τον οργανισμό σε αδιάκοπη κατάσταση συναγερμού.
θενκς!!!!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.971
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1