Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.106
Μπορούμε να βάλουμε κάποια ξύλινη επιφάνεια; Πχ σημύδα που είναι κβ όμορφη και να αρχίσουμε τις τρύπες; Υποθέτω μέχρι 1εκ σε πάχος
Σκέφτηκες πόσες (χιλιάδες?) τρύπες πρέπει να κάνεις; :oops::oops:

Αν είναι όμως να μπεις σε τέτοια περιπέτεια, πας για Binary Diffuser, εννοείται μόνο για τα σημεία πρώτης ανάκλασης ώστε να τελειώσεις πριν γεράσεις.
Το τρυκ για να γλυτώσεις τις και πάλι εκατοντάδες διατρήσεις, είναι να μην κάνεις μονοκόμματο binary, αλλά αποτελούμενο από ενωμένα τετράγωνα πλακάκια, πχ 30x30.
Βάζεις όσα επιτρέπει το μήκος του τρυπανιού σου το ένα πάνω στο άλλο, και τα τρυπάς όλα μαζί με το ίδιο μοτίβο (που έχει σημασία).
Μετά τοποθετείς το πρώτο. Δίπλα του το δεύτερο στριμμένο κατά 90°, από κάτω το τρίτο στριμμένο κατά άλλες 90°, κ.ο.κ
Μετά τα πρώτα τέσσερα, τα γυρνάς από την πίσω μεριά, και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία.
Ετσι πετυχαίνεις όσο πιο τυχαία κατανομή μπορείς, με σχετικά λογικό κόπο

Reaction score
4.108
Με μια σύντομη έρευνα κατάλαβα ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις τις διατρητες γυψοσανιδες της knauf. ( υπάρχουν είδα και με ακανόνιστες τρύπες) Θέλει παραγγελία ολόκληρη παλέτα και μου είπαν αναμονή έναν μήνα τουλάχιστον....

Μπορούμε να βάλουμε κάποια ξύλινη επιφάνεια; Πχ σημύδα που είναι κβ όμορφη και να αρχίσουμε τις τρύπες; Υποθέτω μέχρι 1εκ σε πάχος.
Αν θέλεις όντως να αγοράσεις ξεκινα τα τηλεφωνα , κάποιοι έχουν υπόλοιπα. Έτσι βρήκα εγώ.

Reaction score
18.445
; Πχ σημύδα που είναι κβ όμορφη και να αρχίσουμε τις τρύπες; Υποθέτω μέχρι 1εκ σε πάχος.
Μπορείς αλλά θα σου βγεί η πίστη και δεν θα είναι και ευθυγραμμισμένες. Υπάρχουν (κανά δυο) μόνο ξυλουργεία (εμποροι κυρίως) που έχουν ειδικό μηχάνημα με computer καθοδήγηση (σαν cnc μόνο για τρύπες) που κάνουν αλλά είναι πανάκριβο, συμφέρει να το πάρεις κάτι έτοιμο. Εάν όμως θες ένα υλικό (σχέδιο , χρώμα , πάχος κλπ) που δεν το βρίσκεις αλλού μπορείς. Εάν και το υλικό και πάχος είναι και αυτά περιορισμένα που δέχεται το μηχάνημα. Oπως και επιφάνεια σε m2. ¨Ενας είναι στην Δάφνη. Λίγο πιο πάνω απο τον σταθμό του μετρό νομίζω.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.165
Δεν έχει καλές ανακλάσεις η γυψοσανίδα, προτιμώ αυτές του ξύλου. Ιδίως για μουσική, όχι φωνές. Οι ανακλάσεις απο κάθε επιφάνεια (υλικό) και ποσοτικά να είναι ίδιες, δεν ακούγονται ίδια. Οι γυψοσανίδες είναι ανάλογα την διάτρηση αλλά αυτές που συνήθως κυκλοφορούν, βρίκσεις και τοποθετούν είναι για conference roons, malls, super markets κλπ κυρίως για speech intelligibility και clarity.
THVA κατι τετοιο εννοεις;;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.141
Το ξύλο έχει πολύ περισσότερη δουλειά, είναι τραγικά πιο ακριβό, και τη διαφορά που θα κάνει, δεν αξίζει τον κόπο.

Βάλτε το χρόνο ενασχόλησης και τα έξτρα λεφτά σε σάμπζζζζζ, κι αφήστε τα χαζά.

ΥΓ. Μη με παρεξηγείτε, δεν είμαι διόλου αντίθετος με πολλές άλλες λύσεις, άλλωστε υπάρχουν ένα σωρό φίρμες που φτιάχνουν εξαιρετικά προϊόντα ηχητικής περιποίησης.
Αλλά το κόστος είναι σημαντικά αυξημένο, και ταυτόχρονα, έχει ωραιότατα ακριβά σαμπ αν έχετε λεφτά για χώσιμο στο χόμπι.
Και ηχεία από την me geithein, με αναλογική είσοδο, χωρίς DSP, και με καρδιοειδη λοβό και ομοαξονική αρχιτεκτονική.
Και τρινοβ πάρτε.
Αφήστε τα χαζά λέμε.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.165

Reaction score
8.691
Δεν έχει καλές ανακλάσεις η γυψοσανίδα, προτιμώ αυτές του ξύλου. Ιδίως για μουσική, όχι φωνές. Οι ανακλάσεις απο κάθε επιφάνεια (υλικό) και ποσοτικά να είναι ίδιες, δεν ακούγονται ίδια. Οι γυψοσανίδες είναι ανάλογα την διάτρηση αλλά αυτές που συνήθως κυκλοφορούν, βρίκσεις και τοποθετούν είναι για conference roons, malls, super markets κλπ κυρίως για speech intelligibility και clarity.
Και με ξύλο γίνεται που είναι και οπτικά προτιμητεο και με 50 διαφορετικους τρόπους γίνεται
Στην τύχη μόνον δεν γίνεται :biggrin: διότι παίζουν διάφοροι παράγοντες ρόλο
1731610593222.png

1731610619404.png

1731610642949.png

Reaction score
3.358

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.165
Αστο δεν το χεις το θεμα ξεψαρωσε :lol:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.141
Μίλησε ο Κύριος "έχω μέτρο λέιζερ". Είσαι ζηλιάρης τελικά, το ξέρεις ; :D:D
Όχι, κάνω οικονομία, με την πραγματική έννοια του όρου.

Διέθεσα ελάχιστο χρήμα για ιδιοκατασκευές ηχητικής περιποίησης χώρου, όταν ήμουν σε άλλο σπίτι, που ήξερα ότι θα έφευγα από κει, και όταν άλλαξα χώρο, έκανα μεν μια διάτρητη γυψοσανίδα στον πίσω τοίχο, και μια γυψοσανίδα με ηχοαπορρόφηση στο ταβάνι και διάχυση από πάνω της (πιο ακριβή λύση από σκέτη διάτρητη, και καλύτερη λύση κιόλας), αλλά δεν έβαλα γυψοσανίδες στους πλαϊνούς τοίχους, χρησιμοποίησα ξανά ότι είχα από το προηγούμενο σπίτι, μια χαρά κάνουν δουλειά, δε θα σκάσουμε κιόλας για καθεμία παράμετρο ξεχωριστά, αλλά θα ασχοληθούμε με όλες.

Και με ιμερσιβ, και με σαμπ, και με waveforming. Αυτή είναι για μένα η έννοια της οικονομίας, όχι να μη δίνω χρήμα, αλλά να δίνω χρήμα μόνο κει που έχει πραγματικό νόημα, ουσία.

Αν ξεκινούσα σήμερα απ'το μηδέν, χωρίς να έχω προηγούμενα υλικά για χρήση (γιατί να τα πετάξω; Δεν υπάρχει λόγος), θα έβαζα ολόβε γυψοσανίδες διάτρητες ηχοαπορρόφησης, όπως σας λέω. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Αν έχεις κι άλλα λεφτά να χώσεις, έχει σημαντικότερα πράματα να τα χώσεις.

Φτάνει με το χώρο, και φτιάξτε πρώτα όλοι τις μετρήσεις που πέτυχε ο νηματοθετης με τα ελάχιστα χρήματα που έδωσε, και μετά το ξανασυζητάμε.

Μάλιστα το στοίχημα είναι εάν μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα μετρητικά στοιχεία σε τέτοιο χώρο, με λιγότερο χρήμα. 😎

Reaction score
18.445
Όχι, κάνω οικονομία, με την πραγματική έννοια του όρου.

Διέθεσα ελάχιστο χρήμα για ιδιοκατασκευές ηχητικής περιποίησης χώρου, όταν ήμουν σε άλλο σπίτι, που ήξερα ότι θα έφευγα από κει, και όταν άλλαξα χώρο, έκανα μεν μια διάτρητη γυψοσανίδα στον πίσω τοίχο, και μια γυψοσανίδα με ηχοαπορρόφηση στο ταβάνι και διάχυση από πάνω της (πιο ακριβή λύση από σκέτη διάτρητη, και καλύτερη λύση κιόλας), αλλά δεν έβαλα γυψοσανίδες στους πλαϊνούς τοίχους, χρησιμοποίησα ξανά ότι είχα από το προηγούμενο σπίτι, μια χαρά κάνουν δουλειά, δε θα σκάσουμε κιόλας για καθεμία παράμετρο ξεχωριστά, αλλά θα ασχοληθούμε με όλες.

Και με ιμερσιβ, και με σαμπ, και με waveforming. Αυτή είναι για μένα η έννοια της οικονομίας, όχι να μη δίνω χρήμα, αλλά να δίνω χρήμα μόνο κει που έχει πραγματικό νόημα, ουσία.

Αν ξεκινούσα σήμερα απ'το μηδέν, χωρίς να έχω προηγούμενα υλικά για χρήση (γιατί να τα πετάξω; Δεν υπάρχει λόγος), θα έβαζα ολόβε γυψοσανίδες διάτρητες ηχοαπορρόφησης, όπως σας λέω. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Αν έχεις κι άλλα λεφτά να χώσεις, έχει σημαντικότερα πράματα να τα χώσεις.

Φτάνει με το χώρο, και φτιάξτε πρώτα όλοι τις μετρήσεις που πέτυχε ο νηματοθετης με τα ελάχιστα χρήματα που έδωσε, και μετά το ξανασυζητάμε.

Μάλιστα το στοίχημα είναι εάν μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα μετρητικά στοιχεία σε τέτοιο χώρο, με λιγότερο χρήμα. 😎
Ναι αλλά δεν σε περάζει έστω και λίγο που δεν έχεις το καλύτερο έστω σε έναν τομέα μόνο , όπως π.χ. ο ΝΚ. ; :D :D

Σε (σας) πειράζω βρε , σταμάτα. :D

Reaction score
8.691
Ναι αλλά δεν σε περάζει έστω και λίγο που δεν έχεις το καλύτερο έστω σε έναν τομέα μόνο , όπως π.χ. ο ΝΚ. ; :D :D

Σε (σας) πειράζω βρε , σταμάτα. :D
Έλα να τον πειράξουμε λίγο να τσαντιστεί να τα ξηλώσει όλα :biggrin:

Ο Μπουτχιας πως νομίζεις έφτιαξε πολυκαναλο?
Τον πειραζαμε λίγο για το δικάναλο που είχε ώσπου λύγισε και έβαλε πολυκαναλο.
Να το σημειώσεις αυτό για το βιβλιο σου :biggrin:
Οι audiopeople λειτουργούν ανταγωνιστικά:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.141
Για μένα το θέμα του χώρου τερματίζει πραγματικά μόνο με ένα σενάριο, που δεν εμπεριέχει ούτε ξύλα, ούτε φανταχτερούς επώνυμους διαχυτές.

Μόνον με εντοιχισμό όλων.😎

Αυτό είναι το απόλυτο τέρμα, τα υπόλοιπα είναι καραμέλες για το βήχα, να'χαμε να λέγαμε.

Εντοιχισμός, να μη βλέπεις τίποτα σε σούπερ φουλ ιμερσιβ σεταπ, κι όλα να ξεκινάνε με καρδιοειδη λοβό, γκολ απ'τα αποδυτήρια.
Εννοείται με κυλινδρικό waveforming.
Αυτό το πακέτο, ναι, είναι το τέλος του δρόμου, τουλάχιστον όσον αφορά το χώρο.

Άμα τυχόν πάω ποτέ σε άλλο σπίτι, και έχω ακόμα λειτουργική ακοή, θα το κάνω 100%.
Όσο είμαι στο σπίτι που είμαι, στοπ, πιάσαμε τέρμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.404
Members
38.180
Νεότερο μέλος
Brandonpreaf