Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Reaction score
8.691
Το έχω παρατηρήσει. Πιο πολύ και απο το καλό τους. :D Αφού και άμα γουστάρουν όμως όλα ΟΚ.
Εννοείται.
Επειδή ξέρω ότι σε ενδιαφέρει παρόλο που δεν ρώτησες :biggrin:
Δες πως επιδρά η απόσταση από τον τοίχο και η μάζα μιας μεμβράνης την συχνότητα συντονισμού αυτής. Οι γκρίζες ζώνες απορρίπτονται.
1731613745327.png

Reaction score
18.446
Εννοείται.
Δες πως επιδρά η απόσταση από τον τοίχο και η μάζα μιας μεμβράνης την συχνότητα συντονισμού αυτής. Οι γκρίζες ζώνες απορρίπτονται.
View attachment 349324
Βάζε όλο το λίνκ όχι μόνο αποσπάσματα. Σου το έχω πεί τόσες φορές. :D
Εννοείται.
View attachment 349324
Δεν συμφωνώ με τα Kg/m2 ... βάλε λινκ να διαβάσω.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.144
Εννοείται.
View attachment 349324
Σωστό μου φαίνεται, από πείρας.

Σημειώνω τα πιο χρήσιμα όρια στον κύκλο, και το στόχο που πρέπει να βάζεις (τους 50) γι'αυτό λέω ως βασικό μπουσουλα πως 10 πόντοι κενό είναι μια χαρά, με ~1 cm πάχος ξύλου ή γυψοσανίδας:

1000013928.png

Ποτέ δεν έχουν πολύ "στενά" συχνοτικά όρια, και αναλόγως μέγιστης διάστασης και σχήματος, μπορεί να πιάνουν ακόμα ευρύτερο φάσμα, να μην συντονίζει δηλαδή όλη η επιφάνεια μόνον σε ένα στενό συχνοτικό εύρος (πράγμα που έτσι κι αλλιώς δε το θες), αλλά να έχεις συνήχηση σε πολύ μεγαλύτερο χρήσιμο φάσμα, κι όλο το φάσμα είναι χρήσιμο, άλλωστε κυνηγάμε τις ανισότητες ακόμα και στο decay.

Για να επιτευχθεί χρήσιμος συντονισμός σε χαμηλότερες συχνότητες (έως 20 κύκλους) χρειάζεται τεράστια επιφάνεια συνήχησης, πρακτικά αυτά δε γίνονται.

Πάνω από 100 κύκλους, δεν έχει νόημα να κυνηγάς τέτοια πράγματα, παλεύονται αλλιώς πιο εύκολα.

Γενικώς καλοί μπούσουλες είναι τέτοια διαγράμματα, αλλά στην πράξη για να κάνεις καλούς υπολογισμούς, μπλέκονται δύσκολα μαθηματικά, δεν είναι παιχνίδια για δευτεροδεσμίτες αυτά, όσο καλοί κι αν ήταν κάποτε στα μαθηματικά..

Εννοείται πως πάνω από 200 κύκλους όχι απλώς δεν έχει κανένα νόημα αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι και βλακεία. Μικραίνει πολύ το μήκος κύματος και η δευτερεύουσα πηγή που προκύπτει από την δονουμενη επιφάνεια, έχει αντιληπτή κατεύθυνση, είναι καταστροφή. Σε χαμηλότερες συχνότητες, λόγω μεγάλου μήκους κύματος, αποτελεί πρακτικά διάχυση (που πάντα εξ ορισμού θα εμπεριέχει και απορρόφηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω μετατροπής ηχητικής ενέργειας σε μηχανική και κατ'επεκτασιν σε θερμότητα).

Τίποτα, μην ασχολείστε. Μονή γυψοσανιδούλα, διάτρητη λέμε. Δουλεύει. Μη το ψάχνετε καν, έχουν γνώση οι φύλακες. 😎

Πιο "ειδικές" λύσεις, θέλουν χαρτί και μολύβι, υπομονή και καλά μαθηματικά. Been there, done that.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.404
Members
38.180
Νεότερο μέλος
Brandonpreaf