Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.742
Όχι, δεν έχει καθόλου DSP δυνατότητες το εν λόγω Genelec, λειτουργεί αποκλειστικά σε αναλογικό επίπεδο, με τις ελάχιστες δυνατότητες που προσφέρουν τα αναλογικά επίπεδα line level cross και bass management.

Το 18S έχει άφθονες δυνατότητες λόγω του DSP που διαθέτει, και της αναπόφευκτης A/D και D/A μετατροπής.

Reaction score
197
Με την ευκαιρία που μου δόθηκε με ένα κενό δωμάτιο είπα και εγώ να στήσω το συστηματάκι μου.

Το δωμάτιο είναι περίπου 3,8 με 2,8 και 2,7 ύψος.
Αφού μπήκαν σε κλασσικές θέσεις τα ηχεία και σαμπ (2.2 σύστημα) και κάποια πάνελ απορρόφησης το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ανυπόφορο σε εντάσεις άνω των 90-95db. Όλα μπουκώναν και όλα τσιρίζαν.
Πήρα λοιπόν το umik και άρχισα μετρήσεις και τι μπορώ να διορθώσω.

Τα αποτελέσματα εδώ.
View attachment 348453 View attachment 348454

Εκεί στα 35-60 για να είναι υποφερτό έπρεπε να πετσοκόψω τρελά τα μπάσα σε σημείο που μετά αν ήθελα να γκαζώσω παραμόρφωνε και φυσικά ακουγοταν ο χώρος.

Ήρθε και ο @costas EAR μια βόλτα για να μου πει γνώμες-συμβουλές.
1. Πάτωμα με λαμινειτ
2. Τοιχοι με απορρόφηση και διάτρητη γυψοσανίδα.
Και μετά βλέπουμε....

Μετά από πολλές σκέψεις (λόγω κόστους που ήταν αρκετό για μένα) έγινε το πάτωμα λάμινειτ με υπόστρωμα φελλό 20mm και ταβάνι και μπροστά τοίχος με διάτρητη και φελλό 50mm.
Και διάφορα πάνελ που προστέθηκε φελλός και διάτρητη μαζί.
Το αποτέλεσμα....

View attachment 348455 View attachment 348456

Πλέον τα χαμηλής κατηγορίας ηχεία τερματίζουν μαζί με τα σαμπ σε εντάσεις και το άκουσμα είναι καθαρό .
Δώσε και άλλο μπάρμπα που λέμε.
Σε τραγούδια να πιάνει 120 db στην θέση ακρόασης και το μονο που σε περιορίζει είναι τα όρια των μεγαφώνων.
Απόσταση ακρόασης περίπου 1.8μ.
Πλεόν πιστεύω ότι αναβάθμιση γίνει σε μηχάνημα θα την ακούω όπως πρέπει .
Όλα αυτά χωρίς ίχνος ισοστάθμισης ακόμη....
Ευτυχώς άκουσα τον έμπειρο γνώστη Κώστα και απέφυγα να φτάσω στον προορισμό του σωστού χώρου μέσω πειραμάτων και πατεντών.
Λοιπόν αυτό το ανακάλυψα τώρα και όταν βρώ χρόνο θα κάτσω να το διαβάζω όλο.
Γιατί :

1.Αξίζει η προσπάθεια στο ότι με μικρό κόστος ασχολείσαι και από ότι φαίνεται πετυχαίνεις εκεί που άλλοι με υπερ- πολλαπλάσιο budget..δεν γράφω γιατί θα με κόψει η λογοκρισία.

2.Γιατί έχεις κάνει από ότι φαίνεται όπως πρέπει τα πράγματα και δεν μασάς από καλώδια ,πολύμπριζα και τρίχες κατσαρές ενώ ο χώρος είναι για ΓΤΜ όπως διάφοροι.
3.Γιατί γουστάρεις καλώδια του 5 ευρου ,έτσι για σπάσιμο :lolsign: :tongue:

Εύγε λοιπόν και εύχομαι και καλύτερα με τον καιρό.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Όταν είναι οι συσκευές ΓΤΜ να δεις τι ωραία που είναι! Τότε παιδεψου με ο,τι θέλεις και για όσο καιρό θέλεις.
ΓΤΓ = Για Τη Γειτόνισσα
και αν θέλουμε να δοθεί έμφαση...
ΓΤΓΡΓ = Για Τη Γειτόνισσα Ρε Γαμώτο

Reaction score
2.735
ΓΤΓ = Για Τη Γειτόνισσα
και αν θέλουμε να δοθεί έμφαση...
ΓΤΓΡΓ = Για Τη Γειτόνισσα Ρε Γαμώτο
Πιστεύω ότι ήμουν σαφής όμως μπορείς να το πας όπου θέλεις.

Reaction score
197
Όταν είναι οι συσκευές ΓΤΜ να δεις τι ωραία που είναι! Τότε παιδεψου με ο,τι θέλεις και για όσο καιρό θέλεις.
Ασχολήσου σου εσύ παλικάρι μου με κανά καλώδιο με ρόδιο ,κανά πολύμπριζο από ατόφιο χρυσάφι θαμμένο για να σιτέψει 62 χρόνια ,τίποτα στηρίγματα καλωδίων ξέρεις εσύ, και άστα αυτά εδω ....δεν είναι για σένα .Δεν τα καταλαβαίνεις καν.Είναι άλλη γλώσσα. :tongue:
ΥΓ
Να σου στείλω τα Φlokos Αudio που έχω εύκαιρα να ησυχάσεις?
:lolsign:

Reaction score
2.735
Ασχολήσου σου εσύ παλικάρι μου με κανά καλώδιο με ρόδιο ,κανά πολύμπριζο από ατόφιο χρυσάφι θαμμένο για να σιτέψει 62 χρόνια ,τίποτα στηρίγματα καλωδίων ξέρεις εσύ, και άστα αυτά εδω ....δεν είναι για σένα .Δεν τα καταλαβαίνεις καν.Είναι άλλη γλώσσα. :tongue:
ΥΓ
Να σου στείλω τα Φlokos Αudio που έχω εύκαιρα να ησυχάσεις?
:lolsign:
Εδω ασχοληθηκες εσύ μ' αυτά ενώ...δεν ασχολείσαι!
Η μετριότητα(όχι δικός μου χαρακτηρισμός)το πολυ-πολυ να φθάσει στο peak της όμως θα παραμείνει μετριότητα.Συμφωνεις Goldmund Mimesis;

Reaction score
197
Οι πολλές αλλαγές καλωδίων σε έχουν χαζέψει Παρασκεύα ...αν έπεσα μεσα στο όνομα τόσο έπεσες μέσα και συ στο Goldmund.
Το νικ μου θα μπορούσε να είναι και περιπαικτικό ,θα μπορούσα όντως να ασχολούμουν και να ήμουν και εγώ θύμα των καλωδίων κάποτε,θα μπορούσε όμως να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά και απλά να μου αρέσει η λέξη.
Πολλά τα μπορεί .Το θέμα είναι ότι εσύ ασχολείσαι τώρα.:lolsign:
Δεν νομίζεις ότι μεγάλωσες για να ασχολείσαι με καλώδια?
Φιλικά πάντα.
:tongue:

Σταματώ εδώ να μην χαλάμε το νήμα του παιδιού.

Reaction score
2.044
Live and let live. Προσωπικα μπορει να γελαω με τους χαλιενταδες και τους καλωδιολαγνους αλλα δεν μου πεφτει λογος για το πως τη βρικουν. Γουστο τους και καπελο τους να πιστευουν οτι θελουν για τα καλωδια. Καμια φορα κανω κανενα σχολιο σε σχετικα νηματα αλλα σχεδον παντα το μετανοιωνω. Τι δουλεια εχω εγω να μπλεκομαι με καλωδια? Ακομα και 20.000 ευρω να εκανε το καθε κομματι του ηχοσυστηματος μου το ακριβοτερο καλωδιο που θα του εβαζα θα ηταν κανενα Belden η κανενα Mogami. Εξ αλλου αν θα ειχα τετοιου κοστους μηχανηματα θα ειχα φτιαξει πρωτα dedicated χωρο με υποδειγματικη ακουστικη και τα καλωδια θα ηταν απλα αυτα που θα επρεπε. Δεν θα τα χρησημοποιουσα εν ειδη τυχαιου EQ γιατι αυτα θα ηταν ηδη λυμενα θεματα.

Reaction score
2.735
Οι πολλές αλλαγές καλωδίων σε έχουν χαζέψει Παρασκεύα ...αν έπεσα μεσα στο όνομα τόσο έπεσες μέσα και συ στο Goldmund.
Το νικ μου θα μπορούσε να είναι και περιπαικτικό ,θα μπορούσα όντως να ασχολούμουν και να ήμουν και εγώ θύμα των καλωδίων κάποτε,θα μπορούσε όμως να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά και απλά να μου αρέσει η λέξη.
Πολλά τα μπορεί .Το θέμα είναι ότι εσύ ασχολείσαι τώρα.:lolsign:
Δεν νομίζεις ότι μεγάλωσες για να ασχολείσαι με καλώδια?
Φιλικά πάντα.
:tongue:

Σταματώ εδώ να μην χαλάμε το νήμα του παιδιού.
Εσύ δεν νομίζεις ότι μεγάλωσες αρκετά ώστε να μη σχολιάζεις αυτά κι αυτούς που υποτίθεται ότι δεν σ' ενδιαφέρουν;
Αυτη είναι πραγματικη χαζομάρα και είσαι επιρρεπής σ' αυτήν.
Σταματώ κι εγώ εδώ για να μην χαλω το νήμα.

Reaction score
2.335
Τι δουλεια εχω εγω να μπλεκομαι με καλωδια? Ακομα και 20.000 ευρω να εκανε το καθε κομματι του ηχοσυστηματος μου το ακριβοτερο καλωδιο που θα του εβαζα θα ηταν κανενα Belden η κανενα Mogami.
Υπάρχουν και καλώδια ευρωΠΑΗκά που παίζουν καταπληκτικά μπάσα. Δεν χρειάζεται να αγοράζεις αμερικανικά και ιαπωνικά καλώδια

Reaction score
197
Live and let live. Προσωπικα μπορει να γελαω με τους χαλιενταδες και τους καλωδιολαγνους αλλα δεν μου πεφτει λογος για το πως τη βρικουν. Γουστο τους και καπελο τους να πιστευουν οτι θελουν για τα καλωδια. Καμια φορα κανω κανενα σχολιο σε σχετικα νηματα αλλα σχεδον παντα το μετανοιωνω. Τι δουλεια εχω εγω να μπλεκομαι με καλωδια? Ακομα και 20.000 ευρω να εκανε το καθε κομματι του ηχοσυστηματος μου το ακριβοτερο καλωδιο που θα του εβαζα θα ηταν κανενα Belden η κανενα Mogami. Εξ αλλου αν θα ειχα τετοιου κοστους μηχανηματα θα ειχα φτιαξει πρωτα dedicated χωρο με υποδειγματικη ακουστικη και τα καλωδια θα ηταν απλα αυτα που θα επρεπε. Δεν θα τα χρησημοποιουσα εν ειδη τυχαιου EQ γιατι αυτα θα ηταν ηδη λυμενα θεματα.
Συμφωνώ και επυξάνω
Εννοείται πως με το δόγμα και το κατεστημένο δεν μπορείς να τα βάλεις.
Απλά πλάκα κάνουμε κ αν σωθεί κ κανένας καλό θα είναι.😜
Τον δε ΠΑΗ μ αρέσει να τον πειράζω.
Εσύ δεν νομίζεις ότι μεγάλωσες αρκετά ώστε να μη σχολιάζεις αυτά κι αυτούς που υποτίθεται ότι δεν σ' ενδιαφέρουν;
Αυτη είναι πραγματικη χαζομάρα και είσαι επιρρεπής σ' αυτήν.
Σταματώ κι εγώ εδώ για να μην χαλω το νήμα.
Σχολίασα κάτι που σε αφορούσε? Εσύ μπήκες στο νήμα και σχολιασες δικό ποστ οπότε πήρες την απάντηση σου.
😜
Είπαμε τέλος.

Reaction score
1.395
Εννοείται ότι μπορεί να βελτιώσει αισθητά τον ήχο ενα καλώδιο, εννοείται ότι όλα τα dac δεν παίζουν το ίδιο, εννοείται ότι όλα τα transport δεν έχουν την ίδια απόδοση. Εννοείται ότι υπάρχει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ τιμής και απόδοσης . Όποιος λέει το αντίθετο δεν ξέρει τι του γίνεται .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.132
Members
38.287
Νεότερο μέλος
Audiopain79