Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Reaction score
1.766
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

6 θέλω Γιώργο...τί να τα κάνω τα 2...θα τα πάρω όλα μαζί αν και όταν ...
βρε παρε τα δυο τωρα και παιρνης μετα και τα αλλα 4.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Τους δικούς μου δεν τους δίνω πάντως .
Σενιαρίστηκαν κατά Bruno γραφάς και μπήκαν στο ράφι .
ΟΧΙ ....................δεν τους έχω ακούσει ακόμα.
Σε λίγες μέρες που θα γυρίσω από μιά αποστολή που με έχει στείλει ο καλός μου φίλος ο Βλάσης:cool::whistling::whistling:

Reaction score
150
Ερωτήσεις που ποθούν απαντήσεις:

Α) Που, πως, πότε και πόσο?

Β) Για δυο μονομπλόκς bridged?

Προσωπικά δεν τους έχω ακούσει αλλά έχω ακούσει τόσα περίεργα σχόλια από παραδοσιακούς τύπους λάμπας και Class A, A/B που έχω καταλήξει! Σχόλια τύπου (ξεροί, φλατ, κλινικοί)! Ότι πρέπει δηλαδή! Σκέτοι παλμογράφοι.

Αν μπορούσα να παίζω δηλαδή και χωρίς ενισχυτές ακόμα καλύτερα. Το μόνο που θέλω να σκέφτομαι είναι τα "curves" που θα φτιάχνω με το computer αφού κάνω και το δωμάτιο σαν τα μούτρα της Halo και των νκοριώνε!

Μέχρι στιγμής πέτάω συσκευές τη μια μετά την άλλη. Ότι player είχα, το SMS-1, σε λίγο θα ξηλώσω και το Bassis και θα περάσω το linkwitz transform για τα σαμπ αλλού πριν καν βγει το σήμα από το PC. Έχει μείνει μόνο ο Οnkyo 5507 και η μόνη του λειτουργία πλέον είναι σαν DAC. Μέχρι και το Volume του στο 0db (unity gain) το έχω). Θα φύγει κι αυτός ή μάλλον θα μείναι ως HDMI switch για την εικόνα. Switch μόνο, καμία άλλη λειτουργία επί της εικόνας.

Computer---> Halo----->κοκόρια bridged και άλλοι ενισχυτές 5KWαβτοι (έχουμε και αδηφάγα σαμπ)------> Ηχεία. Τελειώσαμε. Τόσο απλά με τον ήχο.

Ε άντε πες το τώρα αυτό στους 875κιλά/ρακ μηχανήματα. Θα τσ φρικάρς!

Reaction score
3.912

..δω μένα κι μη σκώθκει τρίχα σ" απάναν ντιπ, σσσ!!

Το κιλό και το μπάσσο είναι δύο κλασσικές μονάδες μέτρησης της αξίας ενός συστήματος.

Η στιβαρότης του ρακ επίσης, παρεκτός και είναι αιωρούμενο ή ιπτάμμενο καλύτερα.

Σου λέει ο μάστορας 360 κιλά σύνολο για επίθειξη-στήριξη, νάναι ακλόνητη η κατασκευή.

....και σου εμφανίζεται ο άλλος με δυό ηχεία-γαιδούρια και απο πίσω σ' ένα υποτυπώδες ταβλακι-ικεα 2 κοκόρια, μια μετρικ και ενα μακ, σύνολο 5 κιλος βαρηά-βαρηά...ε ρε πλάκες....γκρεμίζεις κόζμους, υποστάσεις, παραστήματα, φιλοσοφίες, αντιπροσωπείες, φανοποιεία, αποστακτήρια, πουροπωλεία, αναπαυτήρες καλωδίων, εξετάσεις αίματος...πάει χάλασε το χαη-ενδ, πι τού σασ!!:biggrin:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

.............νάναι ακλόνητη η κατασκευή......
Και οι πεποιθήσεις επίσης

..........πι τού σασ!!:biggrin:
μην φτυνς ρε.......δεν βασκανιόμαστε :confused:

Reaction score
1.766

Ερωτήσεις που ποθούν απαντήσεις:

Α) Που, πως, πότε και πόσο?

Β) Για δυο μονομπλόκς bridged?

Προσωπικά δεν τους έχω ακούσει αλλά έχω ακούσει τόσα περίεργα σχόλια από παραδοσιακούς τύπους λάμπας και Class A, A/B που έχω καταλήξει! Σχόλια τύπου (ξεροί, φλατ, κλινικοί)! Ότι πρέπει δηλαδή! Σκέτοι παλμογράφοι.

Αν μπορούσα να παίζω δηλαδή και χωρίς ενισχυτές ακόμα καλύτερα. Το μόνο που θέλω να σκέφτομαι είναι τα "curves" που θα φτιάχνω με το computer αφού κάνω και το δωμάτιο σαν τα μούτρα της Halo και των νκοριώνε!

Μέχρι στιγμής πέτάω συσκευές τη μια μετά την άλλη. Ότι player είχα, το SMS-1, σε λίγο θα ξηλώσω και το Bassis και θα περάσω το linkwitz transform για τα σαμπ αλλού πριν καν βγει το σήμα από το PC. Έχει μείνει μόνο ο Οnkyo 5507 και η μόνη του λειτουργία πλέον είναι σαν DAC. Μέχρι και το Volume του στο 0db (unity gain) το έχω). Θα φύγει κι αυτός ή μάλλον θα μείναι ως HDMI switch για την εικόνα. Switch μόνο, καμία άλλη λειτουργία επί της εικόνας.

Computer---> Halo----->κοκόρια bridged και άλλοι ενισχυτές 5KWαβτοι (έχουμε και αδηφάγα σαμπ)------> Ηχεία. Τελειώσαμε. Τόσο απλά με τον ήχο.

Ε άντε πες το τώρα αυτό στους 875κιλά/ρακ μηχανήματα. Θα τσ φρικάρς!
τοχεις:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.618

Mε αυτά και με αυτά βάλθηκα να διαβάσω μερικές δεκάδες-εκατοντάδες σελίδες στο diyaudio στο σχετικό νήμα και κυρίως οσα γράφει ο bruno και μπορώ να πω ότι κατάλαβα αρκετά πράγματα για τον τρόπο σκέψης του -και τον εκτίμησα πολύ- και καταλαβαίνω καλύτερα γιατί οι Κώστηδες -κυρίως- γράφουν κάποια πράγματα όπως τα γράφουν, "ενοχλητικά"! Νομίζω ότι τους καταλαβαίνω πλέον...
Α, διάβασα και το usa tour...πολύ ενδιαφέρον για όποιον αρέσκεται σε ακουστικές εντυπώσεις κι όχι μόνον, εκεί βέβαια οι 39 από τους 40 που τον συνέκριναν σε σχέση με τα ενισχυτικά τους, μερικά από τα οποία θεωρούνται κορυφαία, τον παρήγγειλαν την επομένη...κοίτα να δεις...
χαχχαχαχαα

Τώρα θέλω κι εγώ να δοκιμάσω...

μπου-ααααααααααααααα-χαχχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχα

στο καλό σου, μ'έκανες και γέλασα πάλι! τι θες να δοκιμάσεις; αν ταιριάζει η κρέμα γάλακτος στην πίτσα;

μπου-ααααααααααααααα-χαχχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836

Επειδη μου εκαναν εντυπωση καποια πραγματα που γραφτηκαν σε αλλο θρεντ, εψαξα λιγο και βρηκα το παρακατω κειμενο.Ισχυει κατι τετοιο?
''With SS amps there is a lot of negative feedback and it keeps the output clean right up to the point where the amp runs out of voltage and clips the signal. No mater how much more signal you put in you will not get any more voltage out.

Tube amps do not have as much negative feedback as a SS amp because the stages are capacitive coupled and they have that transformer in the back end throwing in a lot of phase shifts. With a lot of negative feedback that phase shift causes positive feedback and you have a squealing pig. So rather than the tube amp putting out clean power till it runs out of supply voltage you get the tubes acting nonlinear as they get closer to their limit.
So rather than like a SS amp where the distortion curve is low and then goes straight up when it clips a tube amp distortion curve looks more like a hockey stick. It increases but the amp can still put out more voltage (power) before it clips. It might be putting out 10% or 20% distortion but it is not like that will bother us.''
Πρώτο στοιχείο:Η μετάβαση ενός λυχνιακού τελικού σταδίου στη συμπεριφορά κλιπαρίσματος είναι κατά κανόνα λιγότερο ραγδαία και το κατώφλι αυτού πιό δυσδιάκριτο-από ακουστικής άποψης- σε σύγκριση με στάδιο στερεάς κατάστασης υπό ισοδύναμες συνθήκες οδήγησης δεδομένου φορτίου.

Δεύτερο στοιχείο:Το στάδιο με τις λυχνίες κενού εμφανίζει λιγότερο γραμμική συμπεριφορά-δηλαδή μεγαλύτερα μεγέθη παραμορφώσεων- καθώς προσεγγίζει γιά να διαβεί το κατώφλι του κλιπαρίσματος σε σχέση με το αντίστοιχο στάδιο στερεάς κατάστασης.

Τρίτο-και φαρμακερό- στοιχείο:Όταν επέρχεται εντέλει το κλιπάρισμα γιά το στάδιο στερεάς κατάστασης,εκτός από την κατακόρυφη αύξηση μεγέθους,το φάσμα των παραμορφώσεων τείνει να περιλαμβάνει σε σημαντικό ποσοστό αρμονικές συνιστώσες ανώτερης τάξης-οι οποίες δημιουργούν μιά αίσθηση έντονης τραχύτητας από ακουστικής άποψης.Το στάδιο με τις λυχνίες κενού τόσο πριν όσο και μετά τον ερχομό του κλιπαρίσματος χαρακτηρίζεται ως επί το πλείστον από αρμονικές κατώτερης τάξης-κυρίως δεύτερη και τρίτη.
Έχει αποδειχθεί ότι γιά δεδομένο πλάτος συνιστωσών παραμόρφωσης,οι αρμονικές κατώτερης τάξης είναι λιγότερο ενοχλητικές γιά την ακουστική μας αντίληψη.Παραδείγματος χάριν,γιά δεδομένο πλάτος ολικής αρμονικής παραμόρφωσης,οι συνιστώσες από παραμόρφωση διάβασης περιέχουν αρμονικές ανώτερης τάξης(σε υψηλότερες συχνοτικές ζώνες) και θα γίνονται εντονότερα αντιληπτές από εκείνες που θ'αντιστοιχούσαν σε παραμόρφωση κλιπαρίσματος-υπό την ίδια τιμή ολικής αρμονικής παραμόρφωσης.Τα δε παράγωγα ενδοδιαμόρφωσης δευτέρας και τρίτης αρμονικής παρέχουν σε αξιόλογο βαθμό αντίληψη του αντιστοίχου θεμελιώδους τόνου.

Έστω και αν το σύνολο παραμορφώσεων στην εξεταζόμενη ζώνη έχει υψηλότερη τιμή,αποτέλεσμα της ομαλότερης μετάβασης στο κλιπάρισμα γιά τα λυχνιακά στάδια είναι να δημιουργείται ψευδαίσθηση ότι αποδίδουν το σήμα με υψηλότερη ακουστότητα σε σύγκριση με ίσης ισχύος στάδια στερεάς κατάστασης και υπό ισοδύναμες συνθήκες οδήγησης.

Αυτή η συμπεριφορά των λυχνιών δεν είναι ευνοϊκή γιά το σύνολο των αναπαραγομένων σημάτων,παρά μονάχα γιά εκείνα τα οποία θα χαρακτηρίζονται από παρεμφερείς αρμονικές σχέσεις.

(Με άλλα λόγια:οι γλόμποι παραμορφώνουν τη στιγμή που ο ακροατής θεωρεί ότι...μορφώνουν περισσότερο:O_o:)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836

...γκρεμίζεις κόζμους, υποστάσεις, παραστήματα, φιλοσοφίες, αντιπροσωπείες, φανοποιεία, αποστακτήρια, πουροπωλεία, αναπαυτήρες καλωδίων, εξετάσεις αίματος...πάει χάλασε το χαη-ενδ, πι τού σασ!!:biggrin:
Μένουν αλώβητα μολαταύτα οι κάβες,τα περίπτερα και τα...παγωτατζίδικα.
Κανένα πάθος δεν μπορεί να διαιωνιστεί όταν χάνει εξ ολοκλήρου επαφή με την κοινή λογική.

Reaction score
12

Σωτηρη θα ξαλαφρωσει ολη η οικοδομη (875 κιλα) , για δες μηπως πλαγιασε η οικοδομη απο εκεινη την πλευρα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836

θα ξαλαφρωσει ολη η οικοδομη (875 κιλα) , για δες μηπως πλαγιασε η οικοδομη απο εκεινη την πλευρα.
Όπως ο κεκλιμένος πύργος της...Π(ρ)ίζας.:biggrin:

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

στο καλό σου, μ'έκανες και γέλασα πάλι! τι θες να δοκιμάσεις; αν ταιριάζει η κρέμα γάλακτος στην πίτσα;
Θέλω να "δοκιμάσω" γιατί δεν μπορώ να "αγοράσω" βρε......αλλά και να μπορούσα να αγοράσω, αν μπορούσα να δοκιμάσω πρώτα πάλι θα το έκανα... σκέψου λόγω μιας σατανικής σύμπτωσης χώρου και συστήματος να μη μου άρεσε καθόλου...ε, είναι κι αυτό μια μικρή έστω πιθανότητα που θα θελα να ελέγξω πρώτα!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.464
...και μετά να παιδεύεσαι με EQ και characters (κι άλλα έξοδα δηλαδή). Αλέξανδρε, μαζί σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.618

Πρώτο στοιχείο:...
Δεύτερο στοιχείο:...
Τρίτο-και φαρμακερό- στοιχείο:...

(Με άλλα λόγια:οι γλόμποι παραμορφώνουν τη στιγμή που ο ακροατής θεωρεί ότι...μορφώνουν περισσότερο:O_o:)
Σωστά, σωστότατα.

Επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον η κατανόηση του ενισχυτή ως "ενισχυτή τάσης".

Ως γνωστό, ένας ενισχυτής χαρακτηρίζεται από την ισχύ του στα 8 ωμ.

Αυτό βεβαίως, είναι λάθος.

Τώρα θα μου πείτε, τι λέει ο π@π@ρας...

Κι όμως, είναι λάθος, ένα λάθος που ξεκίνησε από την απαρχή των ενισχυτών, όταν όλοι ήταν ενισχυτές λυχνίας. Βέβαια, τότε δεν ήταν "λάθος", αλλά πλέον είναι, διότι πλέον οι ενισχυτές δεν είναι μόνο ....λυχνίας. Το σωστό τώρα θα ήταν να χαρακτηρίζουμε τους ενισχυτές με την μέγιστη τάση εξόδου και όχι με την μέγιστη ισχύ.

Η πραγματικότητα είναι πως το φορτίο έχει μεγάλες διακυμάνσεις εμπέδησης (σύνθετης ωμικής αντίστασης ή μιγαδικής αντίστασης), οι οποίες διαφοροποιούν άρδην την απαιτούμενη ονομαστική ισχύ, και σημασία δε δίνει το φορτίο για αυτό. Το μόνο που ζητάει το φορτίο είναι μια σταθερή τάση, ανεξαρτήτως εμπέδησης, και αδιαφορεί παντελώς για την ισχύ που θα καταναλώσει. Η τάση το ενδιαφέρει!

Και κει αρχίζουν τα βάσανα και τα ακατανόητα, οι "δοκιμές" που λέμε, διότι εμείς ξέρουμε την ισχύ, όχι την τάση.

Ένας λαμπάτος πχ, που έχει τον ωραίο μετασχηματιστή του, μπορεί να βγάζει την ίδια ισχύ σε πολύ διαφορετικές αντιστάσεις ηχείων, αλλάζοντας την ...τάση εξόδου (!) ανάλογα με τις ανάγκες του φορτίου (αυτό κάνει ο μετασχηματιστής, καθώς είναι ....μετασχηματιστής τάσης!).

Το οποίο σημαίνει με απλά λόγια, πως ένας λαμπάτος "80 βατ" ενισχυτής, μπορεί να βγάλει την ίδια ισχύ σε 2 ωμ ή σε 32 ωμ, δηλαδή σε 2 διπλασιασμούς ή σε 2 υποδιπλασιασμούς της ονομαστικής αντίστασης φορτίου των 8 ωμ.

Αυτό το κάνει αλλάζοντας την απαιτούμενη τάση εξόδου. Διατηρεί λοιπόν σταθερή ισχύ (να που δεν είναι λάθος ο ορισμός της ισχύος στους λαμπάτους) και μεταβάλλει την τάση εξόδου.

Αντίθετα, ένας SS ενισχυτής, που δε μπορεί να μεταβάλλει την τάση εξόδου (το ανώτατο όριο είναι η τάση τροφοδοσίας) δε συμπεριφέρεται έτσι. Δηλαδή, ένας SS ενισχυτής των "250 βατ" ονομαστικής ισχύος, είναι προφανές πως στα 32 ωμ θα βγάζει το πολύ 62,5 βατ, κι υπάρχουν αρκετά ηχεία που θα "χαρούν" περισσότερο από τον λαμπάτο (που λέγαμε πριν) των 80 βατ.

Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί τροφοδοσίας των SS ενισχυτικών που δε τους επιτρέπουν πλήρη διπλασιασμό ισχύος σε κάθε υποδιπλασιασμό εμπέδησης φορτίου, σημαίνουν πως θα έπρεπε να κατονομάζεται η ονομαστική ισχύς των ενισχυτών με την υποτετραπλάσια ισχύ από αυτήν που βγάζουν στα 2 ωμ. Δηλαδή, ένας ενισχυτής που λέει: 150 βατ στα 8 ωμ, 200 βατ στα 4 ωμ και 280 βατ στα 2 ωμ, η "σωστή" ονομαστική ισχύς του είναι 280/4=70 βατ στα 8 ωμ. Τα υπόλοιπα είναι κολοκύθια.

Διότι, το φορτίο έχει τα σκαμπανεβάσματά του, κακά τα ψέμματα. Τι να την κάνω τη μέτρηση μέγιστης ισχύος στα 8 ωμ όταν το τροφοδοτικό του δεν αρκεί για να δώσει τα απαιτούμενα ρεύματα σε χαμηλές αντιστάσεις ώστε να διατηρήσει σωστά τη μέγιστη τάση εξόδου; Η ισχύς είναι τάση στο τετράγωνο διά της αντίστασης, ενώ τα απαιτούμενα ρεύματα (ένταση) για κάθε τάση μπορούν να αναζητηθούν πάλι από τον νόμο του ωμ, όπου η ισχύς ισούται με ένταση στο τετράγωνο επί της αντίστασης, άρα η απαιτούμενη ένταση ισούται με την τάση δια την αντίσταση. Είναι λοιπόν αλληλοεξαρτώμενα μεγέθη όλα αυτά, όχι αυτόνομα. Όταν λοιπόν αυτή η απαιτούμενη ένταση ρεύματος ΔΕΝ υπάρχει για τα σκαμπανεβάσματα του φορτίου, η ονομαστική ισχύς θα όφειλε να βγει από την μέγιστη δυνατή τάση εξόδου σε αυτή την περίπτωση που το φορτίο θα ζορίσει, όπου δηλαδή θα χρησιμοποιήσουμε ως περιορισμό την μέγιστη ένταση. Και έτσι θα μπορούσαμε ορθώς να χαρακτηρίσουμε την μέγιστη τάση ενός ενισχυτή, και αν θέλετε (που δε χρειάζεται) και την μέγιστη ισχύ του.

Γι'αυτό πολλοί φίλοι λένε "άλλα τα βατ της λάμπας". Το λένε, αλλά οι πιο πολλοί δε ξέρουν το "γιατί". Ε, δεν είναι τόσο τρομερή επιστήμη, ο απλός νόμος του ωμ το εξηγεί επαρκώς. Αυτό που δε ξέρω, είναι αν καταφέρνω εγώ να σας το εξηγήσω τόσο απλά ώστε να γίνει εύκολα αντιληπτό.

Είναι όμως πολύ αργά για να αλλάξει άρδην το "σύστημα" και να βλέπουμε στα ενισχυτικά μετρήσεις μέγιστης τάσης εξόδου σε μεταβαλλόμενο φορτίο και με διατήρηση ολικής αρμονικής παραμόρφωσης κάτω από τα επίπεδα που θεωρούνται αναγκαία για το ....hi-fi! Σε ένα τέτοιο διάγραμμα όμως, όλα αυτά που λέω θα ήταν οφθαλμοφανέστατα...

να πως προσπαθεί η βίκυ, μπορεί αυτή η κουκλάρα να τα καταφέρνει καλύτερα από μένα:

http://el.wikipedia.org/wiki/Νόμος_του_Ωμ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.618

...πάει χάλασε το χαη-ενδ, πι τού σασ!!:biggrin:
Τα 4/5 του χάλι έντ, ανέτως καταρρίπτονται από τον ...νόμο του ωμ!

Οπότε, μη μασάς. Το χάι έντ ζει και βασιλεύει, και θα ζει και θα βασιλεύει.

Δι φακτς οφ λάιφ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.618
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Θέλω να "δοκιμάσω" γιατί δεν μπορώ να "αγοράσω" βρε......αλλά και να μπορούσα να αγοράσω, αν μπορούσα να δοκιμάσω πρώτα πάλι θα το έκανα... σκέψου λόγω μιας σατανικής σύμπτωσης χώρου και συστήματος να μη μου άρεσε καθόλου...ε, είναι κι αυτό μια μικρή έστω πιθανότητα που θα θελα να ελέγξω πρώτα!

άι ρεστ μάι κέις! :cool:

μαύρη μαγεία και γούστα, βρίσκονται αμφότερα εκτός των ...ενδιαφερόντων μου! :tongue:

Reaction score
1.788

Γι'αυτό πολλοί φίλοι λένε "άλλα τα βατ της λάμπας". Το λένε, αλλά οι πιο πολλοί δε ξέρουν το "γιατί". Ε, δεν είναι τόσο τρομερή επιστήμη, ο απλός νόμος του ωμ το εξηγεί επαρκώς. Αυτό που δε ξέρω, είναι αν καταφέρνω εγώ να σας το εξηγήσω τόσο απλά ώστε να γίνει εύκολα αντιληπτό.

Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα!! τα βατ ειναι ειναι ιδια απο οπου και αν προερχονται!!!
Τωρα για το κλιπαρισμα που λεει ο Μπουτια, οι OTL κλιπαρουν οπως και τα τρανζιστορ!!Στο αλλο ακρο , οι λαμπατοι με μετασχηματιστη εξοδου σε καποιες συχνοτητες το κλιπαρισμα ακουγεται πιο soft!

Reaction score
8

Μήπως τα βαττ της λάμπας δίνουν περισσότερα ρεύματα;

Reaction score
1.788

και μια ερωτηση..

εχουμε ανα ηχειο 4 ωμ. σε ποια εξοδο ενος λαμπατου θα παιξει καλυτερα, στην 4 , η στην 8 ωμ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.570
Members
38.346
Νεότερο μέλος
fotisd