Ξένα πράγματα σε ιδιόκτητο παρκινγκ.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.192
Άμα ειναι fakable ερχομαι της παταω ενα να γλυκαθεί. μου γράφει στο σπίτι , την πετάω ενα σαμπ στο κεφαλι, σου πουλάω το σπίτι 50% κρατάς και το σαμπ....ψήσου
σκληροςκαριολης..
πας και σε άλλες πόλεις? :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.219
Θα έπρεπε να λένε κι ευχαριστώ γιατί η προθεσμία τους τελείωνε και πήραμε και επέκταση από τα funds...
Έβγαλαν και το κατιτίς τους...
Αν δεν ήμουν εγώ, δε θα πουλιόταν γιατί νομικά είχε πολλά θέματα. Όλα μπερδεμένα. Ακόμη θα χρώσταγαν τον κώλο τους. 3 δικηγόρους ρώτησα και μου είπαν πως είναι μεγάλο μπλέξιμο. Αλλά λύθηκαν όλα νομιμότατα και ξεκάθαρα.
Μέχρι και 2 άτομα που δουλεύουν στην εταιρεία που εργάζομαι το ήθελαν, αλλά δεν έμπλεξαν. Ίσως να είχαν δίκιο. Ίσως όχι.
Αν είναι η ίδια που σου πούλησε το ακίνητο και ποτέ δεν καθάρισε τους παραπάνω χώρους ενώ δηλώνεται με το συμβόλαιο ότι στους παραδίδει μαζί με το υπόλοιπο ακίνητο, μπορεί και να γλυτώσεις το δικαστήριο αφού το συμβόλαιο είναι εκτελεστός τίτλος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου, κανείς δεν μπορεί να δίνει συμβουλές δίχως να έχει άποψη όλης της υπόθεσης.
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις μια τελευταία φορά να θέσεις σαφώς στους λοιπούς ενοίκους τη θέση σου, σε λογικά πλαίσια και όρους (όχι "μέχρι τη Δευτέρα θέλω"), στο κάτω κάτω πρέπει να συνοικείς μαζί τους και η προσφυγή στα δικαστήρια σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Προσωπικώς δεν θα με πείραζε, εάν ήμουν στη θέση σου, να αφήνω κάποιον να παρκάρει τη μηχανή του σε χώρο μου τον οποίο δεν χρησιμοποιώ, κατόπιν συμφωνίας και μέχρι να τον χρειαστώ. Εσύ λες "πώς παρκάρει στον χώρο μου χωρίς να με ρωτήσει", από τη δική του οπτική δεν έχει αλλάξει κάτι, αφήνει τη μηχανή του σε έναν χώρο που υπάρχει ένα σωρό σαβούρα όπως έκανε και πριν έρθεις εσύ στο σκηνικό. Άρα μήπως να του το πεις του ανθρώπου; Δεν έκανε δα και κανένα έγκλημα.

Reaction score
11.648
καλωσήρθες
Λοιπόν

σε πρώτη φάση κάνε ένα παρτάκι για την επιστροφή σου …… πάνω από 120 db για να στανιαρουν ΟΛΟΙ και να καταλάβουν ότι γύρισες

σε δεύτερη φάση
Πλήρωσε 10 γυφτους να έρθουν να δουν ντεμεκ το σπίτι για να το αγοράσουν (μη τους βάλεις μέσα :thumbsup: ) και φρόντισε να τους δουν η σκατογρια και ο καταληψίας και αυτό να γίνεται για μια βδομάδα με σχετική φασαρία , Datsun, γυφτακια να τρέχουν, να κατουράνε στο γκαζόν κλπ κλπ

Ενημέρωσε τους ότι σου δίνουν πολύ καλά λεφτά και ότι σε συμφέρει να το πουλήσεις γιατί θέλουν τους αποθηκευτικούς χώρους για τα παλιοσίδερα που μαζεύουν καθημερινά :dance2::dance2::dance2:

Υ. Γ.
Σουλεγα να χτίσεις μονοκατοικία όταν τα λέγαμε, αλλά ήθελες να μπλέξεις με συγκατοίκους :rolleyes:

Reaction score
1.059
Υπάρχει μια κοινή πόρτα για τα παρκινγκ; Παρατήρησα στο 1ο μήνυμα οτι μετρούσες τα τηλεχειριστήρια σαν να είναι όλα ίδια. Αν είναι ανεξάρτητος ο μηχανισμός της γκαραζόπορτας για τα δικά σου παρκινγκ, κάνε ένα ρεσετ στα αποδεκτά τηλεχειριστήρια και άσε να λειτουργεί μόνο το δικό σου τηλεχειριστήριο. Βάλε και μια tplink κάμερα μέσα να καταγράφει τυχόν εισβολείς(αν και μόνο αν είσαι σίγουρος ότι είναι δικός σου ο χώρος με συμβόλαιο).

Ρεύμα οι αποθήκες και τα παρκινγκ από που παίρνουν; Υπάρχει κοινόχρηστο ρεύμα και ασανσέρ;

Εφόσον η πρωην ιδιοκτήτρια είναι γιούχου, και έδωσε πρόσβαση στον ένοικο του 4ου, δε σημαίνει ότι και αυτός είναι γιούχου. Ενημέρωσε τον και αν δε συμορφωθεί υπάρχουν και άλλες λύσεις. Π.χνα ακυρωθεί το δικό του τηλεχειριστήριο ή να γεμίσεις το χώρο με χαρτοκιβώτια (ακόμα και άδεια) ώστε να μην μπορεί να παρκάρει (εδώ χρησιμεύει και η κάμερα).

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.219
Μετα το εξώδικο και χωρίς διοικητικό δικαστήριο , νομίζω μετά απο έξι μήνες (και αφού θα τα φιλοξενήσεις εσυ σε αποθήκη σου ... αυτην δηλαδή στην οποία είναι μέσα ήδη χα χα) μπορείς να του τα πετάξεις. Ε, Abe ? ¨Ή μάλλον όχι. Πρέπει να βγεί και απόφαση. Βάλε δηλαδή καμιά οκτώ μήνες και 700 ευρώ.
Αυτό που λες αφορά τη διατήρηση πραγμάτων που βρίσκονται εντός χώρου για τον οποίο προχωρά διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, καταγράφονται σε έκθεση, ορίζεται μεσεγγυούχος κλπ.
Αλλά μιλάμε πάντα για εκτελεστό τίτλο (συνήθως δικαστική απόφαση) το εξώδικο δεν είναι τίποτα, μια δήλωση είναι, επίσημη για μεταγενέστερη δικαστική αξιοποίηση.

Reaction score
2.618
Αν είναι η ίδια που σου πούλησε το ακίνητο και ποτέ δεν καθάρισε τους παραπάνω χώρους ενώ δηλώνεται με το συμβόλαιο ότι στους παραδίδει μαζί με το υπόλοιπο ακίνητο, μπορεί και να γλυτώσεις το δικαστήριο αφού το συμβόλαιο είναι εκτελεστός τίτλος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου, κανείς δεν μπορεί να δίνει συμβουλές δίχως να έχει άποψη όλης της υπόθεσης.
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις μια τελευταία φορά να θέσεις σαφώς στους λοιπούς ενοίκους τη θέση σου, σε λογικά πλαίσια και όρους (όχι "μέχρι τη Δευτέρα θέλω"), στο κάτω κάτω πρέπει να συνοικείς μαζί τους και η προσφυγή στα δικαστήρια σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Προσωπικώς δεν θα με πείραζε, εάν ήμουν στη θέση σου, να αφήνω κάποιον να παρκάρει τη μηχανή του σε χώρο μου τον οποίο δεν χρησιμοποιώ, κατόπιν συμφωνίας και μέχρι να τον χρειαστώ. Εσύ λες "πώς παρκάρει στον χώρο μου χωρίς να με ρωτήσει", από τη δική του οπτική δεν έχει αλλάξει κάτι, αφήνει τη μηχανή του σε έναν χώρο που υπάρχει ένα σωρό σαβούρα όπως έκανε και πριν έρθεις εσύ στο σκηνικό. Άρα μήπως να του το πεις του ανθρώπου; Δεν έκανε δα και κανένα έγκλημα.
Δεν είπα ότι έκανε κάποιο έγκλημα. Δε με πειράζει καθόλου να βάζει το μηχανάκι του δίπλα στο δικό μου.
Αλλά είναι εντελώς άδικο να έχει αυτός θέση στάθμευσης, να χρησιμοποιεί τον χώρο μου και εγώ, ενώ μου ανήκει, να μη μπορώ να τον χρησιμοποιήσω. Δεν είμαι κανάς νευρόσπαστος. Σιγά τα ωά δηλαδή.
Απλά θέλω να χρησιμοποιήσω το χώρο και δεν μπορώ.
Εκεί που μένω τώρα, δεν έχω που να αφήσω τη μηχανή και θέλω να την μεταφέρω εδώ και δεν έχω που να την βάλω...

Παρακάτω είανι η κάτοψη. Το πως θα παρκάρω εκεί είναι ένα θέμα. Θέλει μπόλικη προπόνηση.
Επίσης έχω βάλει το απόσπασμα της τελευταίας πράξης τροποποίησης οριζόντιας ιδιοκτησίας όπου έγινε η προσάρτηση της αποθηκούλας στο διαμέρισμα όπως και οι δύο θέσεις στάθμευσης.
Ουδέποτε ήθελα να δημιουργήσω ζήτημα.
Στις παρακάτω φωτό, δες τι αχούρι έχουν κάνει τον χώρο.

Επίσης η κυρία δηλώνει πως ο χώρος με το μπλε της ανήκει, κάτι που από όσο γνωρίζω δεν ισχύει από τη στιγμή που δεν υπάρχει πουθενά οριοθέτηση του χώρου αυτού αλλά ούτε στον διαχωρισμό των οριζόντιων ιδιοκτησιών.
viber_image_2025-07-10_17-04-30-201.jpg

viber_image_2025-07-10_17-04-30-284.jpg

ypogeio.JPG

2.JPG

3.JPG

Υ. Γ.
Σουλεγα να χτίσεις μονοκατοικία όταν τα λέγαμε, αλλά ήθελες να μπλέξεις με συγκατοίκους :rolleyes:
Από πού λεφτά;;;....

Υπάρχει μια κοινή πόρτα για τα παρκινγκ; Παρατήρησα στο 1ο μήνυμα οτι μετρούσες τα τηλεχειριστήρια σαν να είναι όλα ίδια. Αν είναι ανεξάρτητος ο μηχανισμός της γκαραζόπορτας για τα δικά σου παρκινγκ, κάνε ένα ρεσετ στα αποδεκτά τηλεχειριστήρια και άσε να λειτουργεί μόνο το δικό σου τηλεχειριστήριο. Βάλε και μια tplink κάμερα μέσα να καταγράφει τυχόν εισβολείς(αν και μόνο αν είσαι σίγουρος ότι είναι δικός σου ο χώρος με συμβόλαιο).

Ρεύμα οι αποθήκες και τα παρκινγκ από που παίρνουν; Υπάρχει κοινόχρηστο ρεύμα και ασανσέρ;

Εφόσον η πρωην ιδιοκτήτρια είναι γιούχου, και έδωσε πρόσβαση στον ένοικο του 4ου, δε σημαίνει ότι και αυτός είναι γιούχου. Ενημέρωσε τον και αν δε συμορφωθεί υπάρχουν και άλλες λύσεις. Π.χνα ακυρωθεί το δικό του τηλεχειριστήριο ή να γεμίσεις το χώρο με χαρτοκιβώτια (ακόμα και άδεια) ώστε να μην μπορεί να παρκάρει (εδώ χρησιμεύει και η κάμερα).
Κοινή πόρτα για 3 θέσεις.
Ρεύμα κοινόχρηστο. Ασανσέρ από υπόγειο που φτάνει μέχρι τον τρίτο.

Δε με νοιάζει απόλυτα να συμμορφωθεί. Με νοιάζει να έχω τον χώρο μου και θα του βρω κι αυτού θέση δίπλα στο δικό μου μηχανάκι. Στη μία θέση θα μπαίνει το αμάξι μου (ή πράγματα μέχρι να μετακομίσω) και στην άλλη τα μηχανάκια μας. Δεν κολλάω με τέτοιες μπαρουφίτσες.

Last edited:

Reaction score
333
Συγγνώμη αλλά είμαστε σοβαροί; Οι χώροι του ανήκουν του ανθρώπου και κάποιοι με το έτσι θέλω έχουν κάνει κατάληψη κ έχουν γεμίσει το χώρο με μπάζα και σκουπίδια . Περί αυτού πρόκειται.
Αν αύριο ξεκινήσει κάποια πυρκαγιά από εκεί ποιος θα την πληρώσει;
Ακου φίλε,τις παλιές καλές εποχές όλα αυτά είχαν φύγει άμεσα από εκεί χωρίς κανένα θέμα, άντε κάνα βρισιμο άντε να έπεφτε και καμμία ψιλή και όλα σετ.
Σήμερα όπου πάμε και καλά με το γράμμα του νόμου και δυστυχώς προστατεύουμε περισσότερο τον παράνομο από τον νόμιμο πολίτη σε πολλές καταστάσεις η λύση είναι δυστυχώς ή ευτυχώς δικηγόρος.
Θα πάρεις το δικηγόρο σου και αυτός θα σου πει τι να κάνεις κ δυστυχώς θα αναγκαστείς να τα σκάσεις για αγωγές ,εξώδικα κλπ .
Με άλλους τρόπους μπορεί να βρεθείς και κατηγορούμενος.

Εγώ με τη γριά δεν θα ασχολούμουν άλλο ...θα μιλούσα με το γιο αυτόν με το μηχανάκι και θα του έλεγα τι παίζει και ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κινηθώ άμεσα νομικά και ότι αυτή είναι η τελευταία επικοινωνία σας πριν προβώ στις απαιτούμενες ενέργειες.Τους δίνεις 15 μέρες. Για να φανείς οκ του λες ότι δεν έχεις πρόβλημα με το μηχανάκι κλπ.
Αν δεν συμμορφωθεί προβαίνεις στις αναγκαίες ενέργειες μέσω δικηγόρου πια.
Μην απειλήσεις και μην βάλεις φωνές θα χάσεις το δίκιο σου .
ΥΓ.εχω εγώ γείτονα στη νέα γειτονιά μου , ηλικιωμένο με 3 σαραβαλα που τα κινει το μια φορά το εξάμηνο πιάνει έξι!!! θέσεις στο δρόμο έχει φτιάξει παράνομο γκαράζ χωρίς άδεια το οποίο δεν χρησιμοποιεί καν...θα τον στρώσω όμως σύντομα.

Reaction score
22.823
Αυτό που λες αφορά τη διατήρηση πραγμάτων που βρίσκονται εντός χώρου για τον οποίο προχωρά διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, καταγράφονται σε έκθεση, ορίζεται μεσεγγυούχος κλπ.
Αλλά μιλάμε πάντα για εκτελεστό τίτλο (συνήθως δικαστική απόφαση) το εξώδικο δεν είναι τίποτα, μια δήλωση είναι, επίσημη για μεταγενέστερη δικαστική αξιοποίηση.
Ναι είναι άλλο πράγμα. Δεν διάβασα καλά τι λέει ο φίλος. Αυτό που συμβαίνει στην ουσία σαν αδίκημα απο τον παλιό ιδοκτήτη συνιστά αυτοδικία (αυτή κάνει την αυτοδικία εναντίον του, όχι ο φίλος) και διατάραξη της νομής του.

Πρέπει να βάλει έναν δικηγόρο να ελέγξει τα συμβόλαια και το καθεστώς ιδιοκτησίας αυτής της "αποθήκης". Αυτός λογικά θα κάνει μια εξώδικη δήλωση που θα αναφέρεται το δικαίωμα του στην αποθήκη και θα ζητάει απο την κυριούλα και όποιον άλλον να απομακρύνει εντός κάποιων ημερών τα πράγματα της αναφέροντας την πρόθεση του να κινηθεί περαιτέρω νομικά εάν δεν το πράξει.

Εάν δεν συμμορφωθεί μετά θα κάνει μια αγωγή για απόδοση χρήσης - νομής της "αποθήκης". Το δικαστήριο θα την διατάξει να απομακρύνει τα πράγματα της και να αποδώσει την χρήση της αποθήκης. Εκεί μέσα μπορεί να ζητάει και αποζημίωση για την στέρηση της χρήσης για οποιο διάστημα τον έχει εμποδίσει με τις πράξεις της να την χρησιμοποιεί αυτός. Επίσης απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης για κάθε ημέρα που καθυστερεί να το κάνει μετά την απόφαση.

Εάν επείγεται μπορεί να τον συμβουλευσει να κάνει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται πολύ πιο γρήγορα απο τις αγωγές και να εκδοθεί μια προσωρινή διαταγη να απομακρύνει άμεσα τα πράγματα της (τους). Μετά όμως πρέεπι να ακουλουθησει η αγωγή, λόγω του προσωρινού χαρακτήρα τους.

Αλλά τίποτε μόνος του. Πρέπει να συμβουλευτεί δικηγόρο ποιός είναι ο σωστός τρόπος και δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει. Αυτός θα του τα εξηγησει όλα σε μερικά λεπτά της ώρας. Μόνος του να μην κάνει τίποτε γιατί έτσι και αλλιώς (και επίσης) θα χάσει τις προθεσμίες που είναι αυστηρές. Το θέμα θα το τρεξει ο δικηγόρος.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.730
Members
38.486
Νεότερο μέλος
jomous