Μετρήσεις με REW

Reaction score
2.288
OK, σε ευχαριστώ SpZach. Μπορώ να βρω κάπου λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό; (Script κλπ, πως θα περάσει στον ενισχυτή);
Δες το λινκ που παρεθεσα στο ποστ (πατα την λεξη script). Ειναι το καναλι του Obsessive Compulsive Audiophile ο οποιος εχει φτιαξει αυτο το script (το οποιο ονομαζει Audyssey One Evo) και τα τελευταια βιντεο εξηγουν ακριβως τι πρεπει να κανεις. Υπαρχει και ενα νημα γυρω απο αυτο στο AudioScience Review

Reaction score
91
Δες το λινκ που παρεθεσα στο ποστ (πατα την λεξη script). Ειναι το καναλι του Obsessive Compulsive Audiophile ο οποιος εχει φτιαξει αυτο το script (το οποιο ονομαζει Audyssey One Evo) και τα τελευταια βιντεο εξηγουν ακριβως τι πρεπει να κανεις. Υπαρχει και ενα νημα γυρω απο αυτο στο AudioScience Review
Σε ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
8
Επαναλαμβανω το εχετε παει σε αλλο επιπεδο, ηλεκτρονικος μηχανικος ειμαι και πολλα απο αυτα δεν τα πιανω......καποια στιγμη ισως να πρεπει να κανουμε ενα guide για dummies σαν εμενα.....τι εξοπλισμο θελει και πως αρχιζεις να μετρας και τι αλλαγες πρεπει να κανεις....κουνας ηχεια?
Μπραβο σας και παλι, πολυ καλη δουλεια απο πολλους απο εσας που ειστε σε αλλο επιπεδο

Reaction score
2.656
Επαναλαμβανω το εχετε παει σε αλλο επιπεδο, ηλεκτρονικος μηχανικος ειμαι και πολλα απο αυτα δεν τα πιανω......καποια στιγμη ισως να πρεπει να κανουμε ενα guide για dummies σαν εμενα.....τι εξοπλισμο θελει και πως αρχιζεις να μετρας και τι αλλαγες πρεπει να κανεις....κουνας ηχεια?
Μπραβο σας και παλι, πολυ καλη δουλεια απο πολλους απο εσας που ειστε σε αλλο επιπεδο
Δες το δικό μου θεμα που ξεκίνησα με το σταυρό στο χέρι.
Τώρα είμαι με το πουλί στο χέρι.

Κάποια στιγμή όμως θα τελειώσει το έργο που θα πάει

Reaction score
2.656
ΤΣΑΑΑΑΑΑ! καιρο είχα....

επειτα απο κανα 250ρια ιου ιου κατέληξα εδω. Ειναι μονο τα main χωρίς τα σαμπια.
010925.jpg

Αυτό το κενο στο 220-280 δεν θέλει να ισιώσει...το καταφέρνω στο ένα ηχείο να φύγει βγαίνει στο αλλο. Δεν μπορω να το κατανοήσω στο 100% αλλά μάλλον ειναι ακύρωση απο τον πίσω τοίχο. και λογο ασημετρίας των τοίχων παίζει έτσι.

έβγαλα τα πάνελ τα γύρω γύρω , άφησα μόνο 1 στο δεξι τοίχο για τις πρώτες ανακλάσεις και τα 2 στο ταβάνι. Τα υπόλοιπα ζημια κάναν στην απόκριση, μόνο το rt60 βοηθούσαν. Το rt κειμένεται από 5-4 ms αλλά δεν ειναι απόλυτα γραμμικό όπως ειναι τώρα. Αλλά και πάλι αποδεκτό ειναι.

Το κέρατο στα 95db ειναι από 2 παράλληλους τοίχους με απόσταση 4m (room mode στα 45hz) + τον μονότουβλο τοίχο εκει που συντονίζει και το γαμιέται η μάνουλίτσα του.
Το άλλο το τσοτσουνι στα 350hz δεν ξέρω τι σκατά....

Για να ενσωματώσω σωστά τα sub λεω να πάρω ενα minidsp flex να τελειώνει το έργο. Όχι ότι έτσι όπως παίζει τώρα λειπει μπάσο.

Αυτιαααα......

ΥΓ σε 2-3 χρόνια θα τελειώσω

Reaction score
11.781
Αυτό το κενο στο 220-280 δεν θέλει να ισιώσει...
Μπράβο! Ωραία φάση οι μετρήσεις!
Από την εμπειρία μου, το κενό στα 220-280 από μόνο του λίγο θα ενοχλεί. Πιο πολύ θα ενοχλεί η ανισορροπία ανάμεσα στα 2 κανάλια εκεί.

Όχι ότι έτσι όπως παίζει τώρα λειπει μπάσο.
Φαντάζομαι ότι αν ακούσεις ηλεκτρονική μουσική, θα λείπει μπάσο κάτω από τα 40.

Reaction score
2.656
Μιας και παιζω με 2 ενίσχυση (κάθετη) και ο κάθε τελικός έχει gain ανα κανάλι δεν έχει νόημα να αφήσω το προβληματικό ετσι οπως ειναι και να ρίξω 2-3 db τα υπόλοιπα να ψιλοέρθει;

Reaction score
2.271
Αν τα συνδέσεις high level τα sub τοποθετώντας τα στην ευθεία της όψης των κώνων των ηχείων το κάθε ένα στην έσω πλευρά του κάθε ηχείου και βάλεις ένα cross low pass στα 40hz και τα Polk να παίζουν full range λογικά θα λειτουργήσει το φαινόμενο modal smoothing και θα σπάσει το mode στα 45hz ενώ το timing θα είναι άριστο με σχεδόν μηδενική γωνία φάσης από μετατόπιση και το group delay θα πέσει εκεί που κάνει το φούσκωμα . Χωρίς mini dsp κλπ… Λογικά το ρυθμιστικό της φάσης των sub στις 0 μοίρες θα λειτουργήσει καλύτερα και δοκίμασε ένταση 9 η ώρα για το κάθε sub

Last edited:

Reaction score
29.675
Μιας και παιζω με 2 ενίσχυση (κάθετη) και ο κάθε τελικός έχει gain ανα κανάλι δεν έχει νόημα να αφήσω το προβληματικό ετσι οπως ειναι και να ρίξω 2-3 db τα υπόλοιπα να ψιλοέρθει;
Παίζεις με διενίσχυση , ή με διπλοκαλωδίωση-διενίσχυση ?
Αν παίζεις με κανονική ενεργή διενίσχυση μπορείς να τα φέρεις όπως θέλεις , το κάθε κανάλι ξεχωριστά , από τα τέσσερα των δύο καναλιών εννοώ.

Reaction score
2.656
Παίζεις με διενίσχυση , ή με διπλοκαλωδίωση-διενίσχυση ?
Αν παίζεις με κανονική ενεργή διενίσχυση μπορείς να τα φέρεις όπως θέλεις , το κάθε κανάλι ξεχωριστά , από τα τέσσερα των δύο καναλιών εννοώ.
κάθε ηχείο έχει ένα δικό του δικάναλο. Το ένα κάναλι πάει στα ψιλα/μεσσαία και το άλλο στο χαμηλο με διαφορετικά καλώδια (ιδιο καλώδιο με 4 αγωγούς).
Παθητική ειναι όχι ενεργή.

Reaction score
2.656
Ρε μάστοροί επειδή οι απόψεις διαφέρουν όσο αφορά το ισόπλευρο τρίγωνο.
πες ότι εχεις 250cm ηχείο με ηχείο από τα τουίτερ. Τα 250cm προς την mlp τα μετράς το αυτί το ακροατή, στην κουτέλα του ακροατή ή πίσω απο την κεφάλα του μαλάκα που ακούει;

Για τι αν ισχύει το πρώτο τα 250cm μεταξύ των ηχείων ειναι οκ. Στην κουτέλα τα ηχεια πρέπει να πάνε στο 245. Πίσω από την κεφάλα στα 260κάτι.

(τυχαίες οι αναλογίες)

Reaction score
2.271
1756818646395.png

216.5cm να ειναι το κεφαλι σου απο το μεσο της αποστασης μεταξυ των δυο τουιτερ οπως τα εχεις στησει.

Reaction score
2.656
βρε άνθρωπα ξέρω τριγωνομετρία. Η κορφή του τριγώνου είναι στο κούτελο μου ή πίσω από το κεφάλι; γιατι αλλάζει την απόσταση των ηχείων κατά 20-30 πόντους χονδρικα ανάλογα πόσο κεφάλας ειναι ο καθένας.

Reaction score
2.271
βρε άνθρωπα ξέρω τριγωνομετρία. Η κορφή του τριγώνου είναι στο κούτελο μου ή πίσω από το κεφάλι; γιατι αλλάζει την απόσταση των ηχείων κατά 20-30 πόντους χονδρικα ανάλογα πόσο κεφάλας ειναι ο καθένας.
Δε νομιζω οτι αυτες οι μικροδιαφορες παιζουν ρολο κατα την αποψη μου αφου ετσι και αλλιως κανεις μικροκινησεις οταν ακους , αλλα θα ελεγα κουτελο ως αναφορα.

Reaction score
91
Μεταξύ μας, έχει τόση σημασία; Στις μετρήσεις ίσως να δεις κάτι. Αλλά θα το ακούσεις ποτέ;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.500
Πολύ λεπτομέρεια ρε παιδιά, αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας! Μουσική ακούτε, δεν λύνετε ασκήσεις!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos