- Reaction score
- 19.141
Η ακρίβεία τους ισχύει και για <100 Hz που είναι και όλη η φασαρία allegedly ?
Οταν ειπα για πληρη μελετη του ηχοσυστηματος στον χωρο σας ειπα για μελετη οχι για αντιχησεις μονο. Εγω το συστημα μου το ρυθμισα και του εκανα πληρη μελετη εδω και αρκετα χρονια, δεν κρατησα αντιγραφα, μην ξεχνατε πως εχω καμει εκατονταδες μελετες, αυτη ηταν η δουλεια μου και μαλιστα σε συστηματα που σε επαγγελματικες εφαρμογες ξεπερνουσαν τα 20,000,000 δρχ.
O Minoru Nagata το έκανε.Γιατρε μου αν αυτο ειναι μελετη χωρου εγω ειμαι τρικυκλο !!!
Μα εάν έβαζες ηχεία με ευρύτερη διασπορά για δικαναλικό σε τυπικό οικιακό χώρο τότε μπορεί να χαλούσαν κάπως τη συνταγή στο πολυκαναλικό. Κωδίκελλος22...Για να μην μιλάμε θεωρητικά θα σου πω ότι αυτό το φαινόμενο είναι υπαρκτό στο δικό μου σεταπ όταν παίζουν τα 2 καναλια ενώ σε πολυκαναλο δεν εμφανιζεται στην MLP
Πρέπει να μας διευκρινίσεις με τη σειρά σου εάν με τον όρο τέλειο θα εννοούσες ομοιογενές μεν σε συνάρτηση με την άνοδο των οκτάβων αλλά με ευρεία ή στενότερη διασπορά...Οι κανόνες αυτοί όσο σωστοί και να είναι δεν τηρούνται σχεδόν σε κανένα σαλονι.
Αλλά ακόμη και να τηρούνται αδύνατο να δεχτώ ότι μια τριάδα ηχειων με τέλειο σπινοραμα δεν θα προσφέρει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλυτερη ελευθερία κινήσεων στην MLP σε σχέση με 2 ηχεία.
Καλό είναι να μας διευκρινήσει ο Μπουτχιας εάν θεωρεί πως ένα 3ο ηχειο στο κέντρο δεν προσθέτει κάτι εφόσον τηρούνται οι ανωτέρω κανόνες.
Το δικό μου υστερόγραφο είναι ότι διάφορα προηγμένα ambisonic λογισμικά προβλέπουν χρήση αισθητήρων σε hardware επίπεδο κατά τρόπον ώστε να...διαφοροποιούσαν την αντιλαμβανόμενη απόδοση ανάλογα με το βαθμό εκτροπής στην κεφαλή ακροατή, με στόχο ανώτερη προσομοίωση στις συνθήκες περιέλιξης από το αναπαραγόμενο γεγονός....
ΥΓ. Η ακρόαση με ακουστικά, που βγάζει εκτός τον χώρο ακρόασης, δίνει σαφή εικόνα της εγγεγραμμένης χωρικής πληροφορίας του χώρου ηχογράφησης, και βεβαίως η αίσθηση αυτή, των ακουστικών, είναι πολύ πιο κοντά στην αίσθηση από ένα ιμερσιβ σεταπ, από ότι σε ένα δικαναλο.
Κωδίκελλος με εξ αδιαιρέτου κατοχή, νομή και κυριότητα ηχοσυστήματος με Ν.Κ. και Ιαρ ; ..... κάηκα (αμε). Σκοτωμός.Μα εάν έβαζες ηχεία με ευρύτερη διασπορά για δικαναλικό σε τυπικό οικιακό χώρο τότε μπορεί να χαλούσαν κάπως τη συνταγή στο πολυκαναλικό. Κωδίκελλος22...
Πρέπει να μας διευκρινίσεις με τη σειρά σου εάν με τον όρο τέλειο θα εννοούσες ομοιογενές μεν σύμφωνα με την άνοδο των οκτάβων αλλά με ευρεία ή στενότερη διασπορά...
Το δικό μου υστερόγραφο είναι ότι διάφορα προηγμένα ambisonic λογισμικά προβλέπουν χρήση αισθητήρων σε hardware επίπεδο κατά τρόπον ώστε να...διαφοροποιούσαν την αντιλαμβανόμενη απόδοση ανάλογα με το βαθμό εκτροπής στην κεφαλή ακροατή, με στόχο ανώτερη προσομοίωση στις συνθήκες περιέλιξης από το αναπαραγόμενο γεγονός.
Αν κάποιος ήθελε αποκωδικοποίηση για 2 κανάλια + κεντρικό, μόνο AV υπάρχει?Οι κανόνες αυτοί όσο σωστοί και να είναι δεν τηρούνται σχεδόν σε κανένα σαλονι.
Αλλά ακόμη και να τηρούνται αδύνατο να δεχτώ ότι μια τριάδα ηχειων με τέλειο σπινοραμα δεν θα προσφέρει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλυτερη ελευθερία κινήσεων στην MLP σε σχέση με 2 ηχεία.
Καλό είναι να μας διευκρινήσει ο Μπουτχιας εάν θεωρεί πως ένα 3ο ηχειο στο κέντρο δεν προσθέτει κάτι εφόσον τηρούνται οι ανωτέρω κανόνες.
?Εμένα μου αρέσει που μιλάτε για πολυκάναλα και σωστές τοποθετήσεις, αποστάσεις κλπ τελειότητες ............. για σαλόνια.
Υγ: μιας και πιάσατε και τα κεντρικά, να είναι τα σωστά ε
View attachment 284348
Με 8άρι sub και δύο passive radiators
Καλέ μας alexis, πρέπει να πληροφορήσεις τους αναγνώστες πού βρίσκεται ο επεξεργαστής για τη λειτουργία του upmixing (ή downmixing ανάλογα με το αναπαραγόμενο υλικό) , να μας έκανε λ.χ. τα δύο ... τρία κατά το υπόδειγμα απορίας του Σταύρου Λαγκαδιανού.Dymension DM30 - Center Channel
Flagship Center Channel Speaker with Integrated Sub and Bass Radiatorswww.definitivetechnology.com
Δεν ανέφερα κάτι σχετικό με upmixing. Πλάκα κάνω που μιλάμε σοβαρά για ιδανικές συνθήκες σε χώρους καθημερινής χρήσης. Ε πάνω σε αυτό ας βάλουν και ένα κεντρικό με ενσωματωμένο sub.Καλέ μας alexis, πρέπει να πληροφορήσεις τους αναγνώστες πού βρίσκεται ο επεξεργαστής για τη λειτουργία του upmixing (ή downmixing ανάλογα με το αναπαραγόμενο υλικό) , να μας έκανε λ.χ. τα δύο ... τρία κατά το υπόδειγμα απορίας του Σταύρου Λαγκαδιανού.
Σημειωτέον ότι διάφορες πολυκαναλικές εξωτερικές κάρτες ήχου μπορεί να παρέχουν upmixing σε τετραφωνική, 5.1 & 7.1 αλλά όχι σε 3.1 σύσταση. Θα χρειαζόταν να περάσουμε σε πιο εξεζητημένες λύσεις έστω και σε επίπεδο υπολογιστή.
Έχω μακράν παράδοση να δέχομαι κόσμο στο σπίτι για φιλ φρι ακροάσεις, με μέγιστο νούμερο εισερχομένων σε 1 μάζωξη, το.. 57!@costas EAR , δίχως παρεξήγηση αλλά μου σφύριξαν κάτι Αθηναίοι χαϊεντάδες ότι κάποτε σε προγραμματισμένο ραντεβού στην Θεσσαλονίκη για ακρόαση του συστήματός σου κότεψες και την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια….
Ισχύει ?
Θα είχαμε και το αγαπημένο μου σύστημα, Infinite Channel System.Hilbert's Hotel καταντήσαμε.
Κωστα: το ηρωδειο αποτελει εξαιρεση λογο του τοιχου πισω του η ακουστικη του αν εισαι στο πρωτο διαζωμα κατι γινεται αν εισαι στο δευτερο που ημουν σχεδον παντα εγω αστα να πανεΥΓ. Εάν θυμάμαι καλά, το Ηρώδειο αποτελεί εξαίρεση...
....μη μου παιρνεις τη θεση του χειροτερου, θα γινει ζημια.Το χειρότερο σύστημα με διαφορά (από αυτά που κάποιος έριξε έστω και λίγο effort για να φτιαχτεί) είν' το δικόμ'
Τώρα που βρήκαμε τον ''πάτο'' μην τσακώνεστε για τα υπόλοιπα που είναι όλα καλύτερα..