Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.692
Τι λες βρε PANETONE μπαγλαμά ?

Καταλαβαίνεις τι γράφεις ?
Πρέπει να πάρεις μετρητή βρε άχρηστε , αντί για ένα αμπερόμετρο ?
Πολλαπλασιασμό δεν έχεις μάθει ?
Δες εκεί πόσα αμπέρς τραβάει το ρημάδι σου επί τα 230 v και έβγαλες πόσα καίει .
Μάρκου....πιάσε

Reaction score
1.225
Να κάνεις ότι πιστεύεις καλύτερο για εσένα. (αυτονόητο)
Θα μ' ενδιέφερε αν θέλεις κι εσύ να ακούσω κάποιους λόγους..
Π.χ. πιστεύεις θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στις επιδόσεις ?
Προτιμάς να δώσεις περισσότερα χρήματα για 2 ποιοτικότερα ηχεία παρά να πάρεις περισσότερα και πιο οικονομικά?
Δεν θα βολέψει το πολυκάναλο στο χώρο?
Θέματα.. παντόφλας? :tongue: :lolsign:
Κάτι άλλο?
Κυρίως οι λόγοι θα έλεγα ότι είναι ψυχολογικοί . Έχει εντυπωθεί μια εικόνα από όταν ήμουν στο λύκειο και πήγα πρώτη φορά σε κατάστημα με hi fi και έβαζα το κλασικό cd the wall των pink Floyd και των eagles να παίζει με διαφορετικά set up. Ούτε eq θέλω , ευτυχώς άλλαξα streamer και με την coax δεν μπουμαρει το μπάσο . Καμία σχέση με αντικειμενικές επιδόσεις . Δε ξέρω κιόλας πως είναι το πολυκαναλο στην πράξη για να συγκρίνω .

Το μόνο που μπορώ να πω σε πιο λογικά πλαίσια είναι ότι με τραβάει η λογική του purist και ότι σπάνια βλέπω ταινίες , απεχθάνομαι τον ήχο του cinema . Θέλω να το χαμηλωσω απλώς αν τύχει και πάω cinema και Βαράνε τα κουτιά στους τοίχους .

Επίσης μου αρέσει αυτό που ακούω ήδη από το σύστημα μου. Sub (2) όμως θα πρόσθετα μόνο αν μπορούσα να τα ενσωματώσω σαν το ηχείο να ήταν ένα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Κυρίως οι λόγοι θα έλεγα ότι είναι ψυχολογικοί . Έχει εντυπωθεί μια εικόνα από όταν ήμουν στο λύκειο και πήγα πρώτη φορά σε κατάστημα με hi fi και έβαζα το κλασικό cd the wall των pink Floyd και των eagles να παίζει με διαφορετικά set up. Ούτε eq θέλω , ευτυχώς άλλαξα streamer και με την coax δεν μπουμαρει το μπάσο . Καμία σχέση με αντικειμενικές επιδόσεις . Δε ξέρω κιόλας πως είναι το πολυκαναλο στην πράξη για να συγκρίνω .

Το μόνο που μπορώ να πω σε πιο λογικά πλαίσια είναι ότι με τραβάει η λογική του purist και ότι σπάνια βλέπω ταινίες , απεχθάνομαι τον ήχο του cinema . Θέλω να το χαμηλωσω απλώς αν τύχει και πάω cinema και Βαράνε τα κουτιά στους τοίχους .

Επίσης μου αρέσει αυτό που ακούω ήδη από το σύστημα μου. Sub (2) όμως θα πρόσθετα μόνο αν μπορούσα να τα ενσωματώσω σαν το ηχείο να ήταν ένα.
Ευχαριστώ για την απάντηση.. :thumbsup:
Μάρκου....πιάσε
Πήρε μπόνους? :rolleyes:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Κυρίως οι λόγοι θα έλεγα ότι είναι ψυχολογικοί
Σ'ωραιος. Για δύο λόγους, ο κυριότερος είναι ότι αντέχεις το καλαμπουρι μας! 👍👍👍

Άνευ πλάκας, να κάνεις ότι σε κάνει χαρούμενο.😎

Μη βλέπεις τι λέμε εδώ, αυτά είναι του σατανά, για σινεματζήδες που λέει κι ο μαέστρος.

Ηχεία "κολόνες" να λες πως θα πάρεις. Έτσι τα λένε, όχι ηχεία "δαπέδου", είναι ντεμοντέ. 🤣😁😜

Reaction score
1.934
Πρακτικα η ενσωματωση sub σε δικαναλο ειναι παρα πολυ δυσκολη γιατι ελαχιστοι στερεοφωνικοι ενισχυτες διαθετουν τα απαραιτητα εργαλεια για σωστη ενσωματωση sub ειδικα αν μιλαμε για ηχο σε τυπικο σαλονι η αλλο κοινοχρηστο οικιακο χωρο.
Ο πιο ευκολος τροπος για να πετυχεις καλο αποτελεσμα με χαμηλο κοστος ειναι η nearfield ακροαση (<1.5μ) με sub ειτε μιλαμε για δικαναλο ειτε για πολυκαναλο.
Τι συστημα εχεις τωρα, σε τι χωρο (διαστασεις) και σε ποση αποσταση ειναι η θεση ακροασης?
Ρωταω για να καταλαβω τι ακους τωρα και γιατι πιστευεις οτι αυτο που θα σε καλυψει ειναι ενα δικαναλο με ηχεια δαπεδου (ειμαι κι εγω καπως ντεμοντε σε αυτα, τις κολωνες τις αφηνω για τις οικοδομες).

Reaction score
1.225
Πρακτικα η ενσωματωση sub σε δικαναλο ειναι παρα πολυ δυσκολη γιατι ελαχιστοι στερεοφωνικοι ενισχυτες διαθετουν τα απαραιτητα εργαλεια για σωστη ενσωματωση sub ειδικα αν μιλαμε για ηχο σε τυπικο σαλονι η αλλο κοινοχρηστο οικιακο χωρο.
Ο πιο ευκολος τροπος για να πετυχεις καλο αποτελεσμα με χαμηλο κοστος ειναι η nearfield ακροαση (<1.5μ) με sub ειτε μιλαμε για δικαναλο ειτε για πολυκαναλο.
Τι συστημα εχεις τωρα, σε τι χωρο (διαστασεις) και σε ποση αποσταση ειναι η θεση ακροασης?
Ρωταω για να καταλαβω τι ακους τωρα και γιατι πιστευεις οτι αυτο που θα σε καλυψει ειναι ενα δικαναλο με ηχεια δαπεδου (ειμαι κι εγω καπως ντεμοντε σε αυτα, τις κολωνες τις αφηνω για τις οικοδομες).
4.5x5.5m/~3-3.3m/roksan attessa integrated /elac carina /Wiim pro plus/ ισοσκελες τρίγωνο ακρόασης / χώρος γεμάτος/περιπου ιση και σχετικά μεγάλη απόσταση ηχείων από πλαϊνούς τοίχους όμως υπάρχει άνοιγμα στη μια πλευρά που επικοινωνεί με καθιστικό και λοιπούς χώρους . Στάθμες σταθερές 65-83max εξαιρουμένων peaks.

Δεν ακούω ούτε θέλω nearfield!

Last edited:

Reaction score
1.934
4.5x5.5m/~3-3.3m/roksan attessa integrated /elac carina /Wiim pro plus/ ισοσκελες τρίγωνο ακρόασης / χώρος γεμάτος/περιπου ιση και σχετικά μεγάλη απόσταση ηχείων από πλαϊνούς τοίχους όμως υπάρχει άνοιγμα στη μια πλευρά που επικοινωνεί με καθιστικό και λοιπούς χώρους . Στάθμες σταθερές 65-83max εξαιρουμένων peaks.

Τα Elac που εχεις ειναι τα μικρα bookshelf? η τα δαπεδου?

Reaction score
1.934
Τα μικρά…
ΟΚ, καταλαβα. Αφου εισαι εσυ ευχαριστημενος με αυτα, η γνωμη των αλλων περιττευει.
Εγω αν σου ελεγα οτι ηχεια με γουφερ 5.5" θα τα χρησημοποιουσα μονο σαν ακουστικα φυσικα θα αστειευομουν, στην πραγματικοτητα θα τα χρησημοποιουσα μια χαρα για το γραφειο στο 1μ (με sub).

Μακαρι να ικανοποιουνταν και τα δικα μου γουστα τοσο ευκολα. Εισαι πολυ τυχερος.

Reaction score
1.934
Παντως μετα απο αρκετη μελετη σε βαθος δεκαετιων, εχω (προσφατα) καταληξει στο συμπερασμα οτι και το δικαναλο και το πολυκαναλο εχουν λογο υπαρξης και μπορουν και τα δυο να δωσουν ενα επαρκες επιπεδο απολαυσης.
Προσωπικα, αν εβαζα δικαναλο σε καποιο χωρο αυτη τη στιγμη, αυτο θα το εκανα με μεγαλα παντοκατευθυντικα ηχεια (Beolab 90 αν μου περισσευαν 135Κ η Duevel για κατι λιγο πιο προσιτο) η ενα ζευγαρι Sonos με τα sub τους σε κατι οικονομικο για χαλαρες ακροασεις χωρις να χρειαζεται να ακουω καθημενος σε καποιο πολυ αυστηρα προεπιλεγμενο σημειο του χωρου.
Για κριτικες ακροασεις καθημενος στην MLP τα πολυκαναλα ειναι πλεον σε αλλο επιπεδο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.237
elac carina
Μόνο για nearfield.
Άντε τωρα να πεταχτεί κανένας και να γράψει “άποψη του, αν του αρέσει δεν μας πέφτει λόγος, μην βάζετε κανόνες, αν ταιριάζει με την διακόσμηση, οι ανάγκες του καθενός, ξυσταρκιδιασουμετονgasma” κτλ.
Και μετα ακούμε διαφορές απο ψηφιακά φίλτρα για LAN και στρώνει το μπουμάρισμα με αλλαγη ψηφιακού καλωδίου. Μάλιστα.

Reaction score
1.225
το μπουμάρισμα με αλλαγη ψηφιακού καλωδίου. Μάλιστα.
Ναι ακουγοταν μπουμαριστο με την optical του Wiim mini. Προφανώς κατι έπαιζε με τα ψηφιακό part του Wiim και την μετάδοση με optical. Δε μιλάω για ακραία πράγματα λόγω τοποθέτησης και ιδιοσυντονισμους του χώρου . Απλά το μπάσο έγινε πιο «γρήγορο»
ΟΚ, καταλαβα. Αφου εισαι εσυ ευχαριστημενος με αυτα, η γνωμη των αλλων περιττευει.
Εγω αν σου ελεγα οτι ηχεια με γουφερ 5.5" θα τα χρησημοποιουσα μονο σαν ακουστικα φυσικα θα αστειευομουν, στην πραγματικοτητα θα τα χρησημοποιουσα μια χαρα για το γραφειο στο 1μ (με sub).

Μακαρι να ικανοποιουνταν και τα δικα μου γουστα τοσο ευκολα. Εισαι πολυ τυχερος.
Δεν ακούγονται τα ηχεία στο 1 μ. Το έχω δοκιμάσει . Είναι πολύ flat , χάνεις πολύ , ούτε το μπάσο προλαβαίνει να αναπτυχθεί , δεν έχεις καμία ανακλαση είναι φυσικά κακό. Αν δε θέλεις καμία ανακλαση πάρε ακουστικα. Ιδανικά θα τα έβαζα να τα ακούω στα 2.2- 2.4μ . Αλλά οκ κάποια στιγμή σε αναδιάταξη .

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
άποψη του, αν του αρέσει δεν μας πέφτει λόγος, μην βάζετε κανόνες, αν ταιριάζει με την διακόσμηση, οι ανάγκες του καθενός, ξυσταρκιδιασουμετονgasma.

😜

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Μόνο για nearfield.
Σε είχα ξαναρωτήσει νομίζω και είχες πει πως ακούς κάπου στα 2μ ή θυμάμαι λάθος?
Δεν είχα ρωτήσει εσένα ? :tongue: 🤔
Τα 2μ. πάντως (αν είναι τόσο) δεν είναι και μακριά, με προσθήκη sub θα μπορούσε να γίνει δουλειά ακόμα και μ' αυτά τα ηχεία (αν αρέσουν τόσο)
Τώρα αν δεν θέλει να μπλέξει με προσθήκες - αλλαγές - ρυθμίσεις - μετρήσεις, ή αν φοβάται γενικά πως δεν θα γίνει δουλειά, οκ.. :idk:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Τα είπε ρε!

ισοσκελες τρίγωνο πανοράματος, τα ακουστικά στα 3-3.3m τα έχω.

ΥΓ. Σημειωτέον πως τα 420 η Neumann λέει πως φτιάχτηκαν για χρήση σε απόσταση ακρόασης 1,5-3μ.

Το σόι 5,5-αρι έχ' αυτό το ελακ; από ραδιενεργό διαμαντοπουστρένιο; πως μας την έφερε έτσι;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Μακριά
Ασταυτα.

άποψη του, αν του αρέσει δεν μας πέφτει λόγος, μην βάζετε κανόνες, αν ταιριάζει με την διακόσμηση, οι ανάγκες του καθενός, ξυσταρκιδιασουμετονgasma.

ΥΓ.1. Άλλωστε έκανε ματσινγκ με την optical.

ΥΓ.2. Που είναι ο Άλεξ τέτοιες ώρες που τον χρειάζομαι να υπερασπιστεί την επιλογή του ανθρώπου που τον ευχαριστεί.

ΥΓ.3. Που είναι αυτοί που υπερασπίζονται τις βελτιώσεις μπάσου από καλωδίωση στα ψηφιακά, ενάντια στη χρήση dsp EQ, προς υπεράσπιση του αγνού παρθένου ελαιολάδου, όχι, σήματος εννοούσα. Όταν τους χρειάζομαι εξαφανιζολ. Άτιμη ράτσα.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Ασταυτα.

Δεν λέω όχι μην το κάνεις, ούτε θα γίνω δήμιος..
Λέω πως είν' μακριά και τέλος..
Αν εκείνος είν' οκ, ή τα θέλει έτσι, όντως εγώ περισσεύω.. :idk:
Διαβάζει τι γράφεται, δεν είναι τυφλός..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.210
Και γω διαβάζω, που είδες το δήμιο;

Αυτές οι υπερβολές για την ελευθερία του λόγου, μου φαίνεται πως είναι μόνο προς μια κατεύθυνση. 😎

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.641
Members
38.216
Νεότερο μέλος
milisios