Ο κακός μας ο καιρός

Reaction score
19.820
6 χιλιοστά ανά ώρα, κάθε ώρα, για 4 μέρες;

Έεεεε ... ναι. Short of γιατί μπορεί να είναι (είναι) συνολική προβλεπόμενη και να πέσει πιο πολύ σε ένα χρονικό διάστημα και πιο λίγο σε άλλο.

Ετσι δεν λέει (ο χάρτης) εάν δείς πάνω ; Total precip (mm) .... 96 hrs , Monday to Friday. πρόβλεψη είναι μωρέ. 635 max /96 = 6.66 /hr .... 666 δηλαδή, δεν ξέρω ο Νταχάρης τα κανονίζει αυτά. :D

Μην κάνεις την πράξη, 6.14 βγαίνει, το στρογγυλοποίησα για να βγεί το "αστείο". :D

Last edited:

Reaction score
11.513
Περιμένω να ακούσω για βουλωμένα φρεάτια από τους δημοσιογράφους >:(

και φυσικά ο πρώτος μόλις τώρα το είπε …. Ιορδανης Χασαπόπουλος για το Βόλο …
δηλ ποιο φρεάτιο δεν θα βουλώσει με όλα αυτά τα κλαδιά, πέτρες, σκουπίδια, μπάζα που συγκεντρώνονται απο την βροχή ;;;
IMG_1083.jpeg
IMG_1082.jpeg

βόλος, Παλιά σήμερα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.092
Κατέβηκα στη διασταύρωση των Σταγιατών να παραμερίσω τις πέτρες. Κάποιος που ερχόταν παραπίσω με είδε την τελευταία στιγμή και πρόλαβε και σταμάτησε στο ένα μετρο πίσω μου. Χωρίς ξεθάμπωμα του παρμπρίζ και χωρίς φώτα. Μάλλον δεν ήξερε πώς να το κάνει. Δεν έβλεπε, και πήγαινε.

Απέναντι ένα παιδί είχε πάθει λαστιχο απο πέτρα, στράβωσε τη ζάντα. Τον βοήθησα να το αλλάξει και γύρισα πίσω.

Δύσκολη νύχτα και δύσκολη μέρα. Και δεν έχει τελειώσει...

Reaction score
19.820
Δεν ξέρω τι διαβάζετε για 70 εκατοστά βροχή. :D Εδώ να βλέπετε Poseidon το max που δίνει τώρα είναι 40 mm / το τρίωρο. (καλό το poseidon εάν και εμένα λέει ότι έπρεπε να βρέχει 5 mm / 3 hr εδώ και ώρες και δεν βρέχει καθόλου απο τις 6. Πρίν δεν ξέρω κοιμόμουν αλλά έτσι και αλλιώς δε προέβλεπε βροχές). :D

TGD

Reaction score
9.130
Ο Κραυσιδωνας πλημμύρισε. Η Άγρια αποκόπηκε από τον Βόλο. Εμένα βούλωσαν τα λουκια της ταράτσας, αλλά τα πρόλαβα πριν πλημμυρισω. Μια φίλη μου όμως δεν ήταν τυχερή, έφυγε όλο το ταβάνι της κουζίνας κι ευτυχώς που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα. Γενικά όπου και να πέρασα το πρωί όλοι είχαν μικροζημιες και ήταν μόλις η αρχή της καταιγίδας.

Κατά διαστήματα κόβει λίγο, αλλά γενικά μιλάμε για πάρα πολύ νερό. Δεν πάω στη δουλειά καθόλου, μάλλον και το γραφείο μου θα έχει πλημμυρίσει...

Και σκέφτομαι τους Ιταλούς που ήρθαν με τις αντίκες Alfa Romeo για εκδρομή στο Πήλιο. Πιο στραβά δεν μπορούσε να τους βγει. Θα ανεβάσω φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα όμως, πήγα και τα είδα το βράδυ.

Μόλις ήρθε 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Πήλιο.

Reaction score
19.820
Ποτάμι η οδός Ιωλκού στο Βόλο. Κάτι έργα δεν είχαν γίνει εκεί πρόσφατα ;

Εδιτ : Αααα, απο τον περιφερειακό έρχονται τα νερά εκεί ;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.425
Μια φίλη μου όμως δεν ήταν τυχερή, έφυγε όλο το ταβάνι της κουζίνας κι ευτυχώς που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα.

όταν λες 'εφυγε'; Δλδ κατέρρευσε???

Reaction score
19.820
όταν λες 'εφυγε'; Δλδ κατέρρευσε???
¨Εφυγε ο σαβάς εννοεί. Ήρθε όλος κάτω.
100 και 199 off...
Ωχ, λέει στην TV ότι θα συνεχίσει όλη μέρα στην Μαγνησία (επιμένει εκεί). Αύριο ίσως είστε τυχεροί και πάει λίγο πιο Δυτικά αλλιώς και αύριο. :(

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.425
Δεν ξέρω τι διαβάζετε για 70 εκατοστά βροχή. :D Εδώ να βλέπετε Poseidon το max που δίνει τώρα είναι 40 mm / το τρίωρο.

Θα πρόσεξες ωστόσο ότι 40 χιλ/3ωρο είναι το μέγιστο της κλίμακας. Έχεις δει το Τσερνόμπιλ στο HBO που τα δοσίμετρα μετρούσαν 'μόνο' 3,6 ρέντγκεν; Ε κάτι τέτοιο.

Που φυσικά 40χιλιοστά το 3ωρο δεν είναι καθόλου λίγα.

Reaction score
19.820
Θα πρόσεξες ωστόσο ότι 40 χιλ/3ωρο είναι το μέγιστο της κλίμακας. Έχεις δει το Τσερνόμπιλ στο HBO που τα δοσίμετρα μετρούσαν 'μόνο' 3,6 ρέντγκεν; Ε κάτι τέτοιο.

Που φυσικά 40χιλιοστά το 3ωρο δεν είναι καθόλου λίγα.
Είδα ένα πυροσβέστη να λέει τι εννοούν. Χιλιοστά ανά στρέμμα (ή μεταφραζόμενο σε τόνους νερού ανά στρέμμα). Και αυτό δεν λέει κάτι συγκεκριμένο. Ανάλογα που. Ποιός ξέρει κάτι "πυροσβεστικό", γεωπονικό jargon είναι. Τι σημαίνει δηλαδή ανά στρέμμα , σε τι , πόση έκταση ; Τι εκτιμάνε με αυτό ; Πιθανές αγροτικές, οικονομκές κλπ ζημιές, κινδύνους, συγκέντρωση σε περιοχές και άρα επικινδυνότητα ; Δεν έχω ιδέα. Είμαι παιιδί πόλης. :)

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.425
Τι διαφορά έχει το χιλιοστά (σκέτο) από το χιλιοστά ανά στρέμμα; Το ίδιο πράγμα ακριβώς είναι. Ένας τρόπος αυτόματης μετατροπής που έχουν στο μυαλό τους, υποθέτω, καθώς τα χιλιοστά βροχής, ανά τετραγωνικό μέτρο μεταφράζονται σε λίτρα, ανά στρέμμα μεταφράζονται σε κυβικά μέτρα, άρα τόνους. Άουτς. 500 τόνοι νερό σε ένα στρέμμα μέσα σε μια μέρα. Ή 50 τόνοι νερό σε μια ταράτσα 100 τμ. Εάν βουλώσουν τα λούκια....

Θυμίζω ότι στις φοβερές πλημμύρες του 1997 στην Πολωνία, το ύψος της βροχής ήταν μεταξύ 300-600 χιλιοστά , όχι σε μια μέρα αλλά σε σχεδόν 2 εβδομάδες. 500 χιλιοστά σε μια μέρα είναι ασύλληπτο νούμερο. Ακόμη και 200, είναι τρελό.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.343
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent