Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Reaction score
15.543
Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Οποτε Γιωργο μιλαμε για 900 lumens περιπου..

αλλα χωρις ρυθμιση.....

......συνηθως υπαρχει πτωση μετα την ρυθμιση....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Οποτε Γιωργο μιλαμε για 900 lumens περιπου..

αλλα χωρις ρυθμιση.....

......συνηθως υπαρχει πτωση μετα την ρυθμιση....
Αν λάβουμε υπόψιν και το gain 1.25 της firehawk πάμε στα 1000+. Ασύλληπτα νουμερα για jvc. Δυσκολευομαι να το πιστέψω. Σίγουρα θα είναι πιο κάτω μετά τη ρύθμιση, (εξάλλου η λάμπα είναι καινουρια, το φωτομετρο είναι για τα πανηγύρια) αλλά και πάλι είναι ένα δείγμα γραφής του που βρίσκεται σε σχέση με τον 3αρη! Με αυτά τα νουμερα και με μια νορμαλ συμπεριφορά της λαμπας γεμίζει άνετα τις 126 ιντσες...Επαναλβανω το μαύρο του είναι ΠΟΛΥ καλυτερο απο αυτό του 3, το pixelation άριστο. Ανυπομονώ για την ρύθμιση.

Reaction score
15.543

Tην firehawk να την βλεπεις σαν ασσο,οβερολ.....μιας και η γωνια θεασης αλλαζει τα οπτικα δεδομενα.....

τα 900 lumens σε οθονη 133" που θα παιζεις,δινουν κοντα στα 18fl

.....μην ξεχνας οτι μιλαμε χωρις ρυθμιση....

και φυσικα παιζει και η πτωση της λαμπας ......η οποια δεν γνωριζουμε ποση θα ειναι μετα απο 200-300 ωρες.....
.....εαν πουμε οτι υπαρχει μια πτωση της ταξεως του 20-25% δυσκολευουν τα πραγματα.....

ευχομαι να ειναι λαθος οι υπολογισμοι μου με τα στοιχεια που εδωσες.....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Θα παίζω στις 126?? σε 2,35:1. Η απόσταση θα είναι 4 μέτρα (θα είναι πιο κοντά η δεύτερη οθόνη). Το ζούμ πιο ανοιχτό. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως μετετρεψες τα lumens σε fl; Γιατί εγώ καταληγω σε εντελώς άλλη μέτρηση. Επίσης όσον αφορά τη firehawk η γωνία είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί καθώς πάντα κάθομαι απέναντι απο το κέντρο.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Αν λάβουμε υπόψιν και το gain 1.25 της firehawk πάμε στα 1000+. Ασύλληπτα νουμερα για jvc. Δυσκολευομαι να το πιστέψω.Με αυτά τα νουμερα και με μια νορμαλ συμπεριφορά της λαμπας γεμίζει άνετα τις 126 ιντσες...
1000+ Ansi Lumens ε;.....και 126' ίντσες;;;

'Ελα τζι-βι,πάμε γερά.....10 ποντάκια έμειναν και σε έχω στα υπόψη μου....βοηθήστε κι εσείς βρε.....σπρώξτε λίγο:105:......

D-ilaμανία τώρα τελευταία στο site βλέπω...και δίπλα 'καθρεπτομανία'....πως αλλάζουν τα πράγματα...σημεία των καιρών:116:

Υ.Γ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ 'loggeo'....και μην ξοδέψεις τόσα χρήματα σε 2.35/1....βάλτα στον κουμπαρά του μικρού...πως θα συμπεθεριάσουμε;:143:

Με την καινούργια λάμπα-αυτήν που αργεί η 'πτώση' της τι έγινε;την χρησιμοποίησες καθόλου;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.490

Λείπει ο tegonik, γι' αυτό. :114:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

1000+ Ansi Lumens ε;.....και 126' ίντσες;;;

'Ελα τζι-βι,πάμε γερά.....10 ποντάκια έμειναν και σε έχω στα υπόψη μου....βοηθήστε κι εσείς βρε.....σπρώξτε λίγο:105:......

D-ilaμανία τώρα τελευταία στο site βλέπω...και δίπλα 'καθρεπτομανία'....πως αλλάζουν τα πράγματα...σημεία των καιρών

Υ.Γ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ 'loggeo'....και μην ξοδέψεις τόσα χρήματα σε 2.35/1....βάλτα στον κουμπαρά του μικρού...πως θα συμπεθεριάσουμε;:143:

Με την καινούργια λάμπα-αυτήν που αργεί η 'πτώση' της τι έγινε;την χρησιμοποίησες καθόλου;
Αρχίζω απο το τέλος. Με δεδομένο ότι η λάμπα του x-3 έπεσε μόλις 17% (απο 154 Lux πήγε στα 129) στις 400 ώρες, όχι δε χρειάστηκε.
Σύντεκνε δε ξέρω πως το έχετε το έθιμο εκεί κάτω, αλλά εδώ η νύφη έρχεται πακέτο με προίκα!:116:
Ο γαμπρός άντε να βάλει ηλεκτρικές συσκευές (ξέρεις ψυγείο, κουζίνα, προβολέα :135:)
Για τη dla μανία καλό είναι να μιλήσει κάποιος που δεν είναι κάτοχος. Εγώ εξάλλου έχω πηδήξει απο το καράβι εδώ και 2 χρόνια.
Πάντως σε τρίτσιπο είναι η πιο ώριμη τεχνολογία. Πως να το κάνουμε;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086

Tην firehawk να την βλεπεις σαν ασσο,οβερολ.....μιας και η γωνια θεασης αλλαζει τα οπτικα δεδομενα.....

τα 900 lumens σε οθονη 133" που θα παιζεις,δινουν κοντα στα 18fl

.....μην ξεχνας οτι μιλαμε χωρις ρυθμιση....

και φυσικα παιζει και η πτωση της λαμπας ......η οποια δεν γνωριζουμε ποση θα ειναι μετα απο 200-300 ωρες.....
.....εαν πουμε οτι υπαρχει μια πτωση της ταξεως του 20-25% δυσκολευουν τα πραγματα.....

ευχομαι να ειναι λαθος οι υπολογισμοι μου με τα στοιχεια που εδωσες.....
Έχουμε και λέμε λοιπόν...:116:
Μια οθόνη 2,35:1 126'' είναι 39,47 τετρ.πόδια. Με gain 1 έχουμε 900 lumens/39,47=22,80 fl
Με gain 1.25 έχουμε (900 lumens*1,25)/39,47=28,50 fl

Reaction score
1
Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να σβήστούν όλα τα άσχετα ειρωνικά μηνύματα απο τη κατηγορία, που απευθύνονται στο πρόσωπο μου για ξηρούς καρπούς ,μύγδαλα και πράσινα άλογα, τη στιγμή που έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου απέχοντας ηθελημένα απο τη κατηγορία και μη δίνοντας φυσικά κανένα δικαίωμα για να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Οι ανυπόστατες προσβλητικές συκοφαντίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον μου στο παρελθόν απο τον Κεφάλα υπό την ανοχή των συντονιστών της κατηγορίας , είναι αρκετές πιστεύω.
Δεν νομίζω οτι πρέπει να κατέβει και άλλο το επίπεδο με ειρωνίες και προσβλητικά σχόλια ,τη στιγμή μάλιστα, που δεν συμμετέχω πλέον στη κατηγορία.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το off-topic.

Reaction score
15.543

Θα παίζω στις 126?? σε 2,35:1. Η απόσταση θα είναι 4 μέτρα (θα είναι πιο κοντά η δεύτερη οθόνη).

εχω την εντυπωση Γιωργο οτι εχεις αποΣυντονιστη(ει) :116: με τον Χ30 ...

απο 4 μετρα ....εαν δουλευει σωστα το ρημαδι του P.C. δεν μπορεις να βγαλεις 126"
.....αλλα εως 122"

σχετικα με την φωτεινοτητα....(εξω η οθονη....:403:)
.....εγω λεω 18fl και εσυ 23fl

αντε να δουμε ποιος θα ειναι ο κοντινοτερος ?:116:
....μιας και ο Μανωλιος θα βγαλει κατι αλλο απο αυτα τα δυο σιγουρα...
βεβαια αυτος βαζει και την οθονη μεσα.....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086

εχω την εντυπωση Γιωργο οτι εχεις αποΣυντονιστη(ει) :116: με τον Χ30 ...

απο 4 μετρα ....εαν δουλευει σωστα το ρημαδι του P.C. δεν μπορεις να βγαλεις 126"
.....αλλα εως 122"

σχετικα με την φωτεινοτητα....(εξω η οθονη....:403:)
.....εγω λεω 18fl και εσυ 23fl

αντε να δουμε ποιος θα ειναι ο κοντινοτερος ?:116:
....μιας και ο Μανωλιος θα βγαλει κατι αλλο απο αυτα τα δυο σιγουρα...
βεβαια αυτος βαζει και την οθονη μεσα.....
Όντως δε βγαίνει με 4μ απο το projector central. Απο την άλλη τον άνοιξα απο 4.22μ στις 133'' (πήρα το ύψος της 106''-132cm) και δούλεψε! Εδώ που τα λέμε αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι 4.22 μ είναι η νοητή απόσταση προβολέα-οθόνης κι όχι η απόσταση κέντρο φακού με κέντρο οθόνης! Οπότε λογικά προσθέτεις άλλα 10 ποντάκια. Θα το δω το βράδυ.

Υ.Γ. Ας δούμε ποιός θα είναι πιο κοντά, αλλά δε μου λες πως υπολόγισες τα 18fl!:116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Re: Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να σβήστούν όλα τα άσχετα ειρωνικά μηνύματα απο τη κατηγορία, που απευθύνονται στο πρόσωπο μου για ξηρούς καρπούς ,μύγδαλα και πράσινα άλογα, τη στιγμή που έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου απέχοντας ηθελημένα απο τη κατηγορία και μη δίνοντας φυσικά κανένα δικαίωμα για να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Οι ανυπόστατες προσβλητικές συκοφαντίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον μου στο παρελθόν απο τον Κεφάλα υπό την ανοχή των συντονιστών της κατηγορίας , είναι αρκετές πιστεύω.
Δεν νομίζω οτι πρέπει να κατέβει και άλλο το επίπεδο με ειρωνίες και προσβλητικά σχόλια ,τη στιγμή μάλιστα, που δεν συμμετέχω πλέον στη κατηγορία.

Κώστα θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς τον tegonik και να σταματήσουμε κάπου εδώ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086

Όντως δε βγαίνει με 4μ απο το projector central. Απο την άλλη τον άνοιξα απο 4.22μ στις 133'' (πήρα το ύψος της 106''-132cm) και δούλεψε! Εδώ που τα λέμε αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι 4.22 μ είναι η νοητή απόσταση προβολέα-οθόνης κι όχι η απόσταση κέντρο φακού με κέντρο οθόνης! Οπότε λογικά προσθέτεις άλλα 10 ποντάκια. Θα το δω το βράδυ.

Υ.Γ. Ας δούμε ποιός θα είναι πιο κοντά, αλλά δε μου λες πως υπολόγισες τα 18fl!:116:
Ναι προφανώς έχω μείνει σε εποχές infocus. Το throw distance μου είναι περίπου 4,56 μ.:116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.490
Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Έχεις δίκιο. Προσωπικά, τα όποια δικά μου σχόλια, μοναδικό σκοπό είχαν να σε ιντριγκάρουν να ξαναγράψεις στην κατηγορία, μια και από τότε που αποφάσισες να απέχεις, γέρνει μονόπαντα.

Από μέρους μου λοιπόν καμμιά ειρωνική ή προσβλητική διάθεση υπήρξε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728

Νικο, απο οτι ειδα ο Συντονιστης της κατηγοριας σου εκανε το χατηρι.
Ομως γνωμη μου ειναι πως κακως απεχεις, πως ουτε και εσυ ο ιδιος δεν το θελεις αυτο και ακομα...ουτε και καν ο Κωστας.
Και εαν θες να με ακουσεις, αν σου κανει πλακα μια κανε του εσυ δεκα.
Μεσα στα σχετικα ορια παντα.
Ασε που δεν μπορω να εχω τον ανθρωπο που αγοραζει προβολεις αναλογα με το βαθος τους να μας τα κανει "μπαλονια" οτι οι...κοντοκωλοι ειναι αυτοματως και οι καλυτεροι:142:
Δειξε λιγη συμπαρασταση!:126:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Έχεις δίκιο. Προσωπικά, τα όποια δικά μου σχόλια, μοναδικό σκοπό είχαν να σε ιντριγκάρουν να ξαναγράψεις στην κατηγορία, μια και από τότε που αποφάσισες να απέχεις, γέρνει μονόπαντα.

Από μέρους μου λοιπόν καμμιά ειρωνική ή προσβλητική διάθεση υπήρξε.
Νικο, απο οτι ειδα ο Συντονιστης της κατηγοριας σου εκανε το χατηρι.
Ομως γνωμη μου ειναι πως κακως απεχεις, πως ουτε και εσυ ο ιδιος δεν το θελεις αυτο και ακομα...ουτε και καν ο Κωστας.
Και εαν θες να με ακουσεις, αν σου κανει πλακα μια κανε του εσυ δεκα.
Μεσα στα σχετικα ορια παντα.
Ποιος στις χάρες σου tegonik...να ασχολούνται μαζί σου ο συντονιστής της κατηγορίας,ακόμα και ο Κύριος Ιδρυτής....τι άλλο θες από την ζωή σου...όχι πες...

μη μου πεις να ανοίξεις κανένα LG για καθάρισμα:143:

Ασε που δεν μπορω να εχω τον ανθρωπο που αγοραζει προβολεις αναλογα με το βαθος τους να μας τα κανει "μπαλονια" οτι οι...κοντοκωλοι ειναι αυτοματως και οι καλυτεροι:142:
Δειξε λιγη συμπαρασταση!

Μπουαχαχαχαχαχά !!!!λίγο ακόμα να εξείχε από το ράφι και θα του τον έριχνε στο κεφάλι(η' μήπως τα παπούτσια στο χέρι) και άντε μετά να πετύχεις καλή σύγκλιση:143:

Reaction score
15.543

γελαστε οσο ειναι καιρος......
.....γιατι σε λιγο καιρο θα υπαρχει αλλος προβολεας εκει πανω.

θα ειναι πλαγια τοποθετημενος(μιας και δεν χωραει κανονικα)κοιτωντας σε εναν καθρεφτη(του Zizik) οπου θα στελνει την εικονα στην οθονη.......

οσο για το παρεξηγημενο μελος,ενα θα πω....εεεεε θα δειξω...:116:

:204:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.490

Θα πάρεις BenQ? :111:

:204::204:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Λες να βαρέθηκε τα τρία πουλάκια που δεν συγκλίνουν με τίποτα(LCD, SXRD, LCos, Dila) και να πάει για ένα και καλό(DLP) :137:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106