Παρουσίαση συστήματος... PMC

Reaction score
5.440
Λογικά πάνω από την οθόνη
Προς στιγμή ανησύχησα όταν διάβασα ότι έκανε χώρο κάτω από την τηλεόραση για το "θηρίο".
Θα εννοούσε τον τελικό επομένως.

Πολλοί τελικοί κάτω από την οθόνη, που αναγκάζουν την επιφάνεια θέασης να είναι ψηλά, τέρμα-ταβάνι:

Reaction score
871
Δεν ισχύουν αυτά που λες Γιαννάκη..

Μια χαρά είναι το ηχείο στη βάση του, ως έχει. Τα γουφερ πλησιάζουν το κέντρο του ύψους, που είναι ωφέλιμο, και οι έξοδοι των γραμμών μεταφοράς πλησιάζουν τα boundaries εδάφους και οροφής, όλα είναι σωστά, σα να έχει 4 σαμπ είναι, και μάλιστα σωστά τοποθετημένα. Ξέρει η pmc τι κάνει.

Μπερδεύτηκες με τα 50cm της εικόνας που αφορούν την απόσταση από την κονσόλα, κι όχι την απόσταση ακρόασης.

Τζιοβάνη, κάνε μια δοκιμή, να κάτσεις στη θέση ακρόασης 25cm (με 30 το πολύ) πιο ψηλά από όσο κάθεσαι κανονικά. Βάλε 2 καλά μαξιλάρια από κάτω. Και πες εντυπώσεις . ;)
αν οι πλάκες του δαπέδου είναι 60cm η διαγώνιος είναι 85cm.. X3 = 2.55 μέτρα.. που είναι τα 4 μέτρα??
οπότε, για το ιδανικό πάντα, είτε τραβιέται η θέση ακρόασης 1,5 μέτρο πίσω είτε κατεβαίνουν οι δορυφόροι.. 20 με 30cm.

square measurement_01.jpeg

Last edited:

Reaction score
3.292
Πιο κοντα πρεπει να παει η θεση ακροασης(για να ειναι στο ιδανικο).
Τωρα το ποσο,το καθοριζει το υψος του mid,που θεωρω οτι ειναι σταθερο στην προκειμενη περιπτωση και το υψος στην θεση ακροασης.

• Like
Reactions: PMC

Reaction score
3.465
Πάντως αν χορεύει τσιφτετέλια όρθιος στο καναπέ θα ακούει τέλεια.
Πέρα από την πλάκα το σχέδιο που δίνουν είναι για στούντιο στα 4 μέτρα και να είναι στο 1.25 τα αυτιά .
Στο καναπέ ο άνθρωπος έχει τα αυτιά περίπου στο 1 μέτρο .
Του λείπουν 25 πόντοι τουλάχιστον ;) Γιατί μην ξεχνάμε είναι στα περί 2.5 με 2.80 μάξιμουμ.
Άρα η ποιο σωστή παρατήρηση είναι του Κώστα με το να ανεβάσει τον καναπέ σε κάνα riser.
Αλλιώς κάτω σε βάσεις μάλλον η ανάποδα οι δορυφόροι.
Βέβαια μια επικοινωνία με την εταιρεία θα ήταν ακόμα καλύτερη για βέλτιστη τοποθέτηση στον υπάρχων χώρο .

Reaction score
3.292
Απο την προηγουμενη σελιδα με αυτο που λεει η PMC,στα 2,5m απο την θεση ακροασης και υψος αυτιου στα 90cm,το υψος του mid πρεπει να παει στα 2.52m :o

Reaction score
5.440
Πόσο πιο κοντά πρέπει να είναι η θέση ακρόασης;

To ύψος των αυτιών στα 80εκ. είναι λίγο αραχτός να είναι σε τόσο χαμηλό καναπέ.

Με το ύψος του mid/tweeter στο 1,60 στα πόσα μέτρα απόσταση είναι εντός του ορίου των 10 μοιρών;
To 1,25 ύψος αυτιών είναι σε ψηλή καρέκλα και στητός για άτομο μετρίου αναστήματος.

Reaction score
3.292
Αν αναφερεσαι στα λεγομενα μου δεν κανω καποια κακοπροαιρετη κριτικη στο στησιμο των ηχειων,μια χαρα ειναι.
Τα νουμερα που αναφερω πιο πανω ειναι αποτελεσμα του οδηγου που σου δινει η ιδια η εταιρια,ως ρεφερενς ας πουμε,για να τοποθετησεις τα ηχεια στον χωρο σου αναλογα την αποσταση ακροασης.

Reaction score
5.440
Αν αναφερεσαι στα λεγομενα μου δεν κανω καποια κακοπροαιρετη κριτικη στο στησιμο των ηχειων,μια χαρα ειναι.
Τα νουμερα που αναφερω πιο πανω ειναι αποτελεσμα του οδηγου που σου δινει η ιδια η εταιρια,ως ρεφερενς ας πουμε,για να τοποθετησεις τα ηχεια στον χωρο σου αναλογα την αποσταση ακροασης.
Link για τον οδηγό;

Η 1,24μ. απόσταση ακρόασης με 80εκ. ύψος αυτιών πώς προκύπτει;

Το mid βλέπω έχει ύψος 1,41 και το tweeter 1,55 μαζί με τις ακίδες των ηχείων 5εκ.
https://pmc-speakers.com/sites/default/files/attachments/MB2XBD-P-SE-drawing.pdf

Reaction score
3.292
Από αυτό.

3789DB92-1C21-44E7-BF1B-37FCBDEE0E7A.jpeg

Σου δείχνει ακριβώς πως να τα υπολογίσεις όλα!
Και βάση αυτού θα είναι και μεγάλο λάθος να μπει το κεντρικό στο έπιπλο και όχι στο ταβάνι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Μιλάμε για πολλά ζόρια έτσι ;
Που να τα ειχατε ακούσει κιόλας ...
Θα τον βάζατε τον άνθρωπο να είχε πάρει ηχομπαρα ...
Παρακαλώ πολύ όχι υπερβολές,δεν θα απαιτούνταν ηχομπάρες εφόσον κυκλοφορούν οι γνωστές ΄΄σαραντάρες΄΄ που ισούνται ως γνωστόν με δύο εικοσάρες και πολλές...ηχομπάρες.:p

Ο λευκός δράκος πάντως θα ήταν πρόθυμος να το ξεστομίσει στον jio,να δεις ότι αυτοί οι τύποι εδώ πέρα θα σε βάλουν να εφαρμόσεις μέχρι και ανελκυστήρες,όοοχι στα καλώδια,αλλά...στον καναπέ.;)
Από αυτό.
View attachment 128476
Σου δείχνει ακριβώς πως να τα υπολογίσεις όλα!
Και βάση αυτού θα είναι και μεγάλο λάθος να μπει το κεντρικό στο έπιπλο και όχι στο ταβάνι.
Ή επί του δαπέδου ,αλλά με αντεστραμμένο προσανατολισμό προς την ταβανούχο τοποθέτηση.

P

PMC

Guest
Τζιοβάνη, κάνε μια δοκιμή, να κάτσεις στη θέση ακρόασης 25cm (με 30 το πολύ) πιο ψηλά από όσο κάθεσαι κανονικά. Βάλε 2 καλά μαξιλάρια από κάτω. Και πες εντυπώσεις

Καλημέρα .
Δεν παρακολουθώ ότι γράφουν οι εκλεκτοί φίλοι που μου κάνουν την τιμη να ασχολούνται με το θέμα μου γιατί βρίσκομαι στο σιμπενικ της κροατιας και τρέχω στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ( παγκόσμιο πρωτάθλημα ) και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό.

Παρόλα αυτά τους ευχαριστώ πολύ που μου προτείνουν διαφορα....
Θα απαντήσω μόνο στον Κώστα και ελπίζω να καταλάβουν και άλλοι.
Το γράφημα που δημοσίευσε ο εκλεκτός μπχουτια αφορά τα pmc bb5 xbd το οποίο έχει ύψος 2090mm .
Το δικό μου ηχείο είναι το pmc mb2 xbd το οποίο είναι 1750mm
Όποτε η άποψη σου για 25 cm ποιο πάνω είναι λογική ( τόση είναι περίπου και η διαφορα στο ύψος των ηχείων).

Το χρήσιμο στοιχείο είναι αυτό που έχουμε ήδη πει ότι το αυτί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι πάνω από την ευθεία του ΜΙΝΤΡΕΙΝΤΖ.

Επισεις τον χώρο τον έχει επισκεφθεί ο Μανώλης ο Καστρουνης και ασχοληθεικε με αυτό το θέμα. Η άποψη του μετράει πολύ για μένα όποτε .....ευχαριστώ πολύ ....πάμε παρακάτω.

Το κεντρικό ηχείο αρχικά θα μπει πάνω στο έπιπλο αλλά εφόσον δεν πληρει τα δεδομένα θα βρεθεί κάποια άλλη λύση.
[DOUBLEPOST=1559456704][/DOUBLEPOST]Για το κεντρικό ηχείο δεν ισχύει ότι και στα ψιλά Ηχεια της εταιρίας .
Γιαυτο και εκεί που το έχει τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης της pmc το έχει βάλει σε βάση που μπορεί να το κατευθύνει απευθείας στα αυτάκια του.

Reaction score
4.794
Δεν έχω ακούσει το σύστημα αλλά είμαι σίγουρος ότι παίζει πάρα πολύ καλά
Είμαι σίγουρος επίσης ότι εάν ασχολείθει με τις λεπτομέρειες θα παίξει πολύ καλύτερα
Επίσης είναι πάρα πολύ πιθανό να είναι συγκλονιστικοτερο σαν αποτέλεσμα εάν ασχοληθεί με ανελκυστήρες μέχρι κ τα καλώδια ρεύματος .
Ειδικά εάν βάλει κ ένα σοβαρό αναγέννητη ρεύματος εκεί να δεις τι θα γίνει ...
Άντε χωστε τα τώρα πόσο λάθος το έχει στήσει και τι θα κάνατε εσείς εάν ήταν δικό σας ...
Περαστικά μας !!

Reaction score
6.204
Καλημέρα .

τον χώρο τον έχει επισκεφθεί ο Μανώλης ο Καστρουνης και ασχοληθεικε με αυτό το θέμα. Η άποψη του μετράει πολύ για μένα όποτε .....ευχαριστώ πολύ ....πάμε παρακάτω.
.
και πολύ καλά κάνεις. Καλημέρα και σε σένα.

• Like
Reactions: PMC

P

PMC

Guest
Δεν έχω ακούσει το σύστημα αλλά είμαι σίγουρος ότι παίζει πάρα πολύ καλά
Είμαι σίγουρος επίσης ότι εάν ασχολείθει με τις λεπτομέρειες θα παίξει πολύ καλύτερα
Επίσης είναι πάρα πολύ πιθανό να είναι συγκλονιστικοτερο σαν αποτέλεσμα εάν ασχοληθεί με ανελκυστήρες μέχρι κ τα καλώδια ρεύματος .
Ειδικά εάν βάλει κ ένα σοβαρό αναγέννητη ρεύματος εκεί να δεις τι θα γίνει ...
Άντε χωστε τα τώρα πόσο λάθος το έχει στήσει και τι θα κάνατε εσείς εάν ήταν δικό σας ...
Περαστικά μας !!

Αναγεννητης (αθορυβοσ) ρεύματος για περίπου 6500watt που θέλουν μόνο οι τελικοί υπάρχει ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon