Παρουσίαση συστήματος... PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.931
Θα επιστρέψω στην παρουσίαση κλείνοντας το θέμα του χώρου, μιας και συζητήθηκε.

Είναι αισθητικά πολύ ωραίος χώρος όπως βλέπετε στις φωτό.
Αυτό δημιουργεί προβλήματα :wink:
Π.χ, αν και δεν θα έβαζα ποτέ τα σαμπς εκεί που μπήκαν, δεν μπορούσα να σκεφτώ εναλλακτικές θέσεις που να μην χαλούν την αισθητική του χώρου. Μόνο εκεί μπορούν να μπουν, και δεν είναι θέμα παντόφλας πιστέψτε με. Άντε τώρα να βρεθούν θέσεις για τα επόμενα δυο :roflmao:.
Άλλο σημαντικό πρόβλημα ειναι η θέση του καναπέ, κολλητά στον τοίχο. Αυτό δημιουργεί δυο θέματα:
Ειναι σε περιοχή που “μαζεύεται” μπάσο, και εχει ισχυρή ανακλαστική επιφάνεια πολυ κοντά στα αυτιά, με αποτέλεσμα να θολώνει η εικόνα. Η συνήθης πρόταση μου θα ήταν:
-πήγαινε τον καναπέ ένα μέτρο μπροστά.
Αλλά εδώ δεν γίνεται, είναι αισθητικά απαράδεκτο. Οπότε πρέπει να μπει απορρόφηση εκεί, και μάλιστα πιστοποιημένη broadband μπασοπαγίδα. Ο Μανώλης του εξήγησε τι πρέπει να μπει και που, και συμφωνώ με οσα ειπώθηκαν 100%. Που θα μπει διάχυση, τι θα μπει πίσω απο τα ηχεία, εξηγήθηκαν όλα. Ας κάτσει ο Jio με την σύζυγο να ψαχτούν, υπάρχουν πολυ όμορφα treatments που θα ταιριάζουν στο σαλόνι τους.

Σαφώς και ισχύει αυτό που ήδη γράφτηκε, θα είναι τεράστια αναβάθμιση. Θα ξεκαθαρίσει η εικόνα, θα γίνει πιο ξεκούραστη η ακρόαση, θα ανέβουν οι στάθμες χωρίς να ενοχλούν (λυπάμαι τους γείτονες).

Ενα σαλόνι μπορεί να μην εχει τα ηχητικά χαρακτηριστικά του dedicated, αλλά εχει το πλεονέκτημα πως είναι στην καρδιά της οικογένειας, συνεχώς προσβάσιμο, και το ευχαριστιούνται όλοι. Και η όμορφη οικογένεια του jio φάνηκε πως το χαίρεται πολύ, με την οικοδέσποινα να ειναι εξαιρετικά ανεκτική απέναντι μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανε η γυναίκα μου αν εκανα τρεις ώρες sweeps και μετα έβαζα μουσική στις 2 το πρωί δίπλα ακριβώς απο το υπνοδωμάτιο. Μάλλον θα μου έπαιρνε το σκαλπ.
Και οι γείτονες φαινεται πως τον ανέχονται, τυχερός πολύ :thumbsup:.

Ακόμα ενα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί ειναι η θέση των surrounds η οποία ειναι ουσιαστικά δίπλα στο αυτί του ακροατή. Η πρόταση μου είναι να σχεδιαστούν βάσεις τοίχου και να σηκωθούν τουλάχιστον μισό μέτρο προς τα πάνω.

Και αφού γράφτηκαν ολα αυτά, να ξεκαθαρίσω πως το σύστημα παίζει ήδη καλύτερα από όλα τα συστήματα σαλονιού που έχετε ακούσει, μακράν. Καμία σχέση, ξεχάστε το, οτιδήποτε ξέρετε το σκίζει.
Αλλά δεν εχει πιάσει τις δυνατότητες του. Αν μπει σε σωστό dedicated χώρο δεν θα μπορεί ο ακροατής να κάνει κάτι άλλο, θα πρέπει να ακούει μουσική συνεχώς και για πάντα, 24 ώρες τη μέρα. Άλλο πράμα λέμε.
Post automatically merged:

Δε μας είπες: απμίξινγκ στο δικάναλο κάνεις; Ή δικάναλο προσχομεν και τα πολλά ηχεία μόνο στις ταινίες; :lol: :lol: :lol:

Άλλο ένα σοβαρό θέμα...
Ναι κάνει, ολα ΟΚ, ηρέμησε.

(Συνεχίζεται )

Reaction score
30.453
Και αφού γράφτηκαν ολα αυτά, να ξεκαθαρίσω πως το σύστημα παίζει ήδη καλύτερα από όλα τα συστήματα σαλονιού που έχετε ακούσει, μακράν. Καμία σχέση, ξεχάστε το, οτιδήποτε ξέρετε το σκίζει.
Δεν έχεις ακούσει όλα τα υπόλοιπα αφού...
Πως το κσσέρεις? :tongue: :tongue:

Reaction score
15.543
nai.jpg

με την ησυχια σου......ακους καλυτερα, δεν χρειαζονται βιασυνες....
....ειμαι υπερ του καλαισθητου και ας μην φτασεις στο 100% που ειναι το 0.4

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.507
Φυσικά και δεν αμφιβάλλω για το ακουστικό αποτέλεσμα του jiovani αλλά να κάνω μια ερώτηση περισσότερο γενικού χαρακτήρα αν και με αφορμή το παρών ηχοσύστημα...
Υπάρχει ανάγκη για τόση ένταση ή έστω headroom για αυτήν;;
Δηλαδή αν ήταν όλα τα ηχεία στο μισό μέγεθος, με τους μισούς τελικούς και π.χ. 2 αντί 4 sub (με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του σαλονιού περισσότερο, όχι για κανέναν άλλο λόγο) πόσο χάλια δηλαδή θα ήταν το αποτέλεσμα;; δε θα έπαιζε πάλι γ@μάτα;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Ο Τζιοβάνι έχει ντίπια να φάνε και οι κότες.

Γενικά τα θέλεις για λιγότερη παραμόρφωση και γιατί η ισοστάθμιση τρώει χαλαρά 6db.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Χαχαχαχαχαχαχα, άλλη πανμέγιστη συζήτηση. ;)

Γενικά λοιπόν, μετά τα σαμπ και την ισοστάθμιση και το συμμάζεμα των χρόνων αντήχησης, θα έχει ο Τζιοβάνι ένα τελικό αποτέλεσμα πραγματικά άρτιο, το οποίο αν μπορούσαμε λόγου χάριν να το συγκρίνουμε σε ένα υποθετικό blind test με το ηχοσύστημα του ντιμιφουτ, εκτιμώ πως σε στάθμη αναφοράς, θα ήταν μόνο 2-3 στους 100 ακροατές που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τα δύο συστήματα, ενώ το 100% των ακροατών θα επιβεβαιώσει την εκπληκτική ομοιότητα στο άκουσμα, την ίδια ακριβώς τονική ισορροπία σε αμφότερα τα ηχοσυστήματα και τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τελικά ακούγονται οι μουσικές.

Διότι ο σωστός τρόπος να ακούγεται το ρημαδι, είναι ένας.

Κι αν γίνουν όλα σωστά, όπως προβλέπεται, και αφού ανέβει το άκουσμα και εισπράξεις όλες τις αναμενόμενες αναβαθμίσεις στο ηχητικό αποτέλεσμα, στο τέλος μένει το ένα και το αυτό: η ηχογράφηση όπως ακριβώς είναι, και αυτή ακούς.

Καλά, θα μου πείτε το σύστημα του ντιμιφουτ των λίγων χιλιαρικων θα παίζει το ίδιο με το τερατώδες με τα ηχεία αριστούργημα του Τζιοβάνι;

Με μια κουβέντα: ναι.

Πιο συγκεκριμένα, οι μόνες υπαρκτές διαφορές θα είναι οι ολικές αρμονικές παραμορφώσεις και η δυναμική συμπίεση.

Το πρώτο δύσκολα θα ακουστεί, και μόνο αν τα συγκρινόμενα δοκίμια έχουν σημαντικές διαφορές, αλλά και σε ηχογραφήσεις που δεν έχουν μέσα κάποια "καρακτερς" λόγου χάριν από μετρικ, ή άλλες επιθυμητές επιπρόσθετες παραμορφώσεις που έβαλε ο μαστεράς, δηλαδή μόνο σε πολύ ουδέτερες και καλογραμμένες ηχογραφήσεις, ειδάλλως απλώς ακούς πιο καθαρά τις παραμορφώσεις της ηχογράφησης.

Το δεύτερο κάνει μπαμ. Μόλις ξεφύγει έστω και ελάχιστα το δυναμικό εύρος, μόλις χρειαστούν υψηλότερα max spl, τότε η έλλειψη δυναμικής συμπίεσης πραγματικά κάνει μπαμ!

Το ηχοσύστημα που θα διαθέτει υψηλότερες δυνατότητες δυναμικών αντιθέσεων, δηλαδή αυτό που θα έχει υψηλότερα απαραμόρφωτα max spl, όταν θα κληθεί να τα δείξει, τότε θα κάνει τη διαφορά, εκεί πέφτει το σαγόνι.

Αυτά.

Αλλά στις χαμηλές στάθμες ακρόασης της τυπικής στάθμης αναφοράς, οι ακουστές διαφορές θα είναι ανάξιες λόγου, εφόσον και τα 2 προς σύγκριση δοκίμια έχουν τη δυνατότητα απαραμορφωτων και ασυμπιεστων σταθμεων μέχρι εκεί, μέχρι τη στάθμη αναφοράς.

Welcome to the real world.

Reaction score
30.453
Το δεύτερο κάνει μπαμ. Μόλις ξεφύγει έστω και ελάχιστα το δυναμικό εύρος, μόλις χρειαστούν υψηλότερα max spl, τότε η έλλειψη δυναμικής συμπίεσης πραγματικά κάνει μπαμ!

Το ηχοσύστημα που θα διαθέτει υψηλότερες δυνατότητες δυναμικών αντιθέσεων, δηλαδή αυτό που θα έχει υψηλότερα απαραμόρφωτα max spl, όταν θα κληθεί να τα δείξει, τότε θα κάνει τη διαφορά, εκεί πέφτει το σαγόνι.

Αυτά.

Αλλά στις χαμηλές στάθμες ακρόασης της τυπικής στάθμης αναφοράς, οι ακουστές διαφορές θα είναι ανάξιες λόγου, εφόσον και τα 2 προς σύγκριση δοκίμια έχουν τη δυνατότητα απαραμορφωτων και ασυμπιεστων σταθμεων μέχρι εκεί, μέχρι τη στάθμη αναφοράς.

Welcome to the real world.
Κοινώς ορθοπαιδικέ μου ,μόλις ξεπεράσεις τη στάθμη αναφοράς ,τον ήπιες.....!!! :roflmao: :roflmao: :tongue::tongue:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.931
Η διαδικασία των μετρήσεων και της ισοστάθμισης άρχισε περίπου στις 8 το βράδυ.

Και δεν προχωρούσε με τον τρόπο που είχα συνηθίσει και επιθυμούσα, λόγω του παλιού firmware του Trinnov που αλλαξε πριν μερικές εβδομάδες. Είχα ελπίδες να γλυτώσουμε την διαδικασία της αναβάθμισης- η οποία ελέγχεται remotely απο την Trinnov και όχι απο τον χρήστη- αλλά δυστυχώς είχα κολλήσει.

Εγραψα λοιπόν mail στο support και εξηγούσα το σκηνικό, πως είμαι Αθήνα σε έναν νέο κάτοχο κτλ.

Ε λοιπόν μέσα σε μισή ώρα είχαν ήδη δει το mail μου, είχαν εγκαταστήσει το firmware και είχαν απαντήσει στο mail. Εκτός ωραρίου (7.30 στην Γαλλία) :hi: .

Και πολύ άργησαν, συνήθως λύνουν τα προβλήματα σε λιγότερο απο 15 λεπτά :lolsign:.

Πριν λίγο καιρό τους είχε ρωτήσει κάτι ο @TERMATOGAZI και ήταν Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα. Απάντησαν σε 15 λεπτά :headbang:.
Μια άλλη φορά χτύπησε το κινητό μου και ήταν απο τα κεντρικά να μου κάνουν συστάσεις και διευκρινήσεις για κάτι που είχε ήδη διευθετηθεί :headbang::headbang::headbang::headbang:

Εχουν τερματήσει το customer support στην Trinnov.
:hi::hi::hi:

Να εξηγήσω κάποια σχετικά με το πως και γιατί στήθηκε το bass management στου jio:

Τα main κροσσάρονται στα sub στους 50Hz, με σκοπό να μην παίζουν την πρώτη μιάμιση οκτάβα και ταλαιπωρούνται και χάνουν καθαρότητα στην δεύτερη και κυρίως τρίτη-τέταρτη οκτάβα. Επίσης δεν θέλω τα pb16 να παιζουν πάνω απο τα 50Hz, θα λερώσουν την τρίτη οκτάβα και θα υποβαθμίσουν το τελικό άκουσμα. Κάπου στα 40-50Hz είναι το ιδανικό για το σετάπ.
(Εδώ θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κάποιος πως αν τα main έπαιζαν όλο τα φάσμα+LFE θα υπήρχε μεγαλύτερη ομοιομορφία στο μπάσο στο δωμάτιο, με τέσσερις πηγές χαμηλών. Αλλά αυτό θα κατέβαζε το Headroom το οποίο θα καθοριζόταν πλέον απο το μέγιστο spl των γούφερ των PMC, αλλά και θα θόλωνε λίγο τα χαμηλομεσαία. Pick your poison).

Το κεντρικό κροσσάρεται στα main στους 80Hz και απο τα main στα sub στους 50Hz, επειδή θέλω το μπάσο που βρίσκεται στα όρια της κατευθυντικότητας- δηλαδή γύρω απο τους 80Hz -να έρχεται κυρίως απο μπροστά και όχι απο τα sub που είναι δίπλα στην θέση ακρόασης.

Τα surrounds κανονικά στους 80Hz.

Κοινώς ορθοπαιδικέ μου ,μόλις ξεπεράσεις τη στάθμη αναφοράς ,τον ήπιες.....!!! :roflmao: :roflmao: :tongue::tongue:
Οχι ακριβώς, πάω και παραπάνω. Αρκετά παραπάνω, ο Ear είχε βασανίσει εδώ στο σπίτι μου φίλους Αθηναίους -με το Emotiva όχι τον Trinnov- στα 100+ μέση στάθμη και κορυφές 120db για μια ώρα και βάλε. Χωρίς εμφανώς αντιληπτή παραμόρφωση (είχε όμως).

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζω εκεί που φτάνει ο jio. Και αυτό γίνεται φανερό σε χαμηλότερες στάθμες απο αυτές που έγραψα, μεγάλη συζήτηση. To καταλαβαίνεις πως σε λίγο τελειώνει το σύστημα, πριν τερματίσει, ενω το άλλο το κτηνώδες δεν τελειώνει ποτέ. ;).

Π-Ο-Τ-Ε. :superman:

Αυτό πληρώνεις απο ένα σημείο και μετά, απαραμόρφωτο headroom, και είναι πολύ ακριβό το γ@μidi. Και παραδόξως ακούγεται σε πολύ χαμηλότερη στάθμη.

Σαν το σούπερκαρ αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού (μου αρέσουν οι παρομοιώσεις με αυτοκίνητα και ποδόσφαιρο :gotcha: ), το οποίο το νιώθεις να πηγαίνει άνετα και στα 180km/ωρα, όταν το Golf GTi έχει αρχίσει να σου δίνει διαφορετική αίσθηση, πως δεν έχει πάρα πολύ ακόμα άνεση στο γκάζι. Και τα δυο πάνε αρκετά πιο γρήγορα, αλλά εκεί στα 180 καταλαβαίνεις ήδη τι πρόκειται να συμβεί σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Αλλη αίσθηση.

(συνεχίζεται)

Last edited:

Reaction score
30.453
Αυτό πληρώνεις απο ένα σημείο και μετά, απαραμόρφωτο headroom, και είναι πολύ ακριβό το γ@μidi. Και ακούγεται σε πολύ χαμηλότερη στάθμη.
Και μπανιστήρι αδερφέ...πολύ μπανιστήρι..
Σκέψου να ξυπνάς κάθε πρωί στο σαλόνι του τζιο και να πίνεις τον καφέ σου χαζεύοντας τα τέρατα!

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.931
Σκέψου να ξυπνάς κάθε πρωί στο σαλόνι του τζιο και να πίνεις τον καφέ σου χαζεύοντας τα τέρατα!
Σωστά!!!
Ενώ εμείς κατεβαίνουμε στα υπόγεια τις νύχτες, σαν τα ποντίκια.
:(

Reaction score
12.240
Αν και καταλαβαίνω τί εννοείς και συμφωνώ απόλυτα, μη μου πεις ότι κι εσύ δεν χαζεύεις τα δικά σου καλούδια, έστω και αν δεν είναι σαν αυτά του jio. Εγώ πάντως τα χαζεύω ακόμα.

Reaction score
30.453
Αν και καταλαβαίνω τί εννοείς και συμφωνώ απόλυτα, μη μου πεις ότι κι εσύ δεν χαζεύεις τα δικά σου καλούδια, έστω και αν δεν είναι σαν αυτά του jio. Εγώ πάντως τα χαζεύω ακόμα.
Μα ακριβώς επειδή χαζεύω ακόμα και τα δικά μου που είναι σαν προσχολικά παιχνίδια σε σχέση με αυτά του τζιο ,για αυτό το λέω..!

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Κρυφοχαλιεντά :gotcha:
Μου την δίνει να βλέπω ηχεία, θα προτιμούσα να ήταν ''αόρατα''.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247