Ποδήλατο

Reaction score
1.518
Γρήγορη ερώτηση / συμβουλή: εδω και 1 χρόνο πηγαίνω στη δουλειά μου με ποδήλατο(ηλεκτρικό) 3 φορές την εβδομαδα με όλες τις συνθήκες. Επειδή φοράω πουκάμισο και βαριέμαι να αλλάζω, το jacket θέλω να αναπνέει, να παρέχει προστασία απο τον αερα και τη βροχή και να είναι μαζεμένο σε λογικά πλαίσια (οχι υπερβολές σα κάτι μασαζοσκελέες που φοράτε μερικοί εδω μέσα :tongue: ) και η τιμή να είναι περίπου στα 150-180 ευρώ. Εχω βρεί αυτο αλλά πραγματικά επειδή δεν έχω ιδέα αν ταιριάζει στη χρήση που σκοπευω να κάνω, ήθελα τη δική σας γνώμη.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Θέλει κάτι ιδιαίτερο όταν μιλάμε για ποδήλατο πόλης και δη ηλεκτρικό;

Σήμερα κατέβηκα με ψιλόβροχο, φορούσα κανονικά ρούχα. Παντελόνι ελαφρύ μάλλινο/πολυεστερικό, πουκάμισο βαμβακερό, γιλέκο cool wool και λεπτό καμπαρτινάκι ελαφρώς rain repelent.

Reaction score
23.845
Γρήγορη ερώτηση / συμβουλή: εδω και 1 χρόνο πηγαίνω στη δουλειά μου με ποδήλατο(ηλεκτρικό) 3 φορές την εβδομαδα με όλες τις συνθήκες. Επειδή φοράω πουκάμισο και βαριέμαι να αλλάζω, το jacket θέλω να αναπνέει, να παρέχει προστασία απο τον αερα και τη βροχή και να είναι μαζεμένο σε λογικά πλαίσια (οχι υπερβολές σα κάτι μασαζοσκελέες που φοράτε μερικοί εδω μέσα :tongue: ) και η τιμή να είναι περίπου στα 150-180 ευρώ. Εχω βρεί αυτο αλλά πραγματικά επειδή δεν έχω ιδέα αν ταιριάζει στη χρήση που σκοπευω να κάνω, ήθελα τη δική σας γνώμη.
τα τυπικά ποδηλατικά jacket (road) δεν σου κάνουν γιατί δεν μπορείς να τα βάλεις πάνω από πουκάμισο (ούτε να τα πάρεις 3 νούμερα μεγαλύτερα)
αυτό που βάζεις ίσως και να βολεύει (με την έννοια είναι ελαφρύ και σχεδιασμένο να μην κρατά υγρασία κλπ) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα συμπαθήσει το πουκάμισο. Γενικά οτιδήποτε βαμβακερό έχει την τάση να μαζεύει τον όποιο ιδρώτα δημιουργηθεί.
διαφορετικά θα έβλεπα και πολύ ελαφριά μπουφανάκια για σκι που σίγουρα παίζουν με πουκάμισο , αερίζονται , είναι αδιάβροχα , πολύ ελαφριά και έχουν και ανοίγματα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.452
Τόσα λεφτά για αντιανεμικό-αδιάβροχο εγω δεν έδινα.
Μπορείς για το σκοπό που το χρειάζεσαι να τη βγάλεις με 30-40€

Reaction score
1.518
Θέλει κάτι ιδιαίτερο όταν μιλάμε για ποδήλατο πόλης και δη ηλεκτρικό;

Σήμερα κατέβηκα με ψιλόβροχο, φορούσα κανονικά ρούχα. Παντελόνι ελαφρύ μάλλινο/πολυεστερικό, πουκάμισο βαμβακερό, γιλέκο cool wool και λεπτό καμπαρτινάκι ελαφρώς rain repelent.
Απο την εμπειρία μου με τη μηχανή, ο σωστός εξοπλισμός εξασφαλίζει άνεση και προστασία σε κάθε περίσταση και αυτό είναι το ζητούμενο για μένα και στο ποδήλατο. Θέλω να φτάνω στη δουλειά όσο το δυνατόν ατσαλάκωτος (έχω πάρει και πουκάμισα που δεν τσαλακώνονται επίσης :laugh: ). Επίσης δεν ιδρώνω ιδιαίτερα αλλα ακόμη και αυτό το λίγο που προκύπτει απο το jacket που φοράω τώρα και δεν αναπνέει με ενοχλεί.
τα τυπικά ποδηλατικά jacket (road) δεν σου κάνουν γιατί δεν μπορείς να τα βάλεις πάνω από πουκάμισο (ούτε να τα πάρεις 3 νούμερα μεγαλύτερα)
αυτό που βάζεις ίσως και να βολεύει (με την έννοια είναι ελαφρύ και σχεδιασμένο να μην κρατά υγρασία κλπ) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα συμπαθήσει το πουκάμισο. Γενικά οτιδήποτε βαμβακερό έχει την τάση να μαζεύει τον όποιο ιδρώτα δημιουργηθεί.
διαφορετικά θα έβλεπα και πολύ ελαφριά μπουφανάκια για σκι που σίγουρα παίζουν με πουκάμισο , αερίζονται , είναι αδιάβροχα , πολύ ελαφριά και έχουν και ανοίγματα.

Σωστή προσέγγιση, μιας και κάποιος εξοπλισμός που έχω πχ απο τη μηχανή κουμπώνει μια χαρά και στο ποδήλατο. Αναφορικά με το ski να σου πω δε το είχα σκεφτεί καθόλου. Εχεις κάτι να προτείνεις ?
Τόσα λεφτά για αντιανεμικό-αδιάβροχο εγω δεν έδινα.
Μπορείς για το σκοπό που το χρειάζεσαι να τη βγάλεις με 30-40€
Μακάρι, για λεγε για λεγε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.452
Για τι απόσταση μιλάμε?
Ταχύτητες, περιοχή που πεταλάς?
Ας πούμε για Αθήνα που δεν κάνει πολύ κρύο και βρέχει μια στο τόσο, και για αστικές αποστάσεις θα έπαιρνα Τούτο

Reaction score
1.518
Για τι απόσταση μιλάμε?
Ταχύτητες, περιοχή που πεταλάς?
Ας πούμε για Αθήνα που δεν κάνει πολύ κρύο και βρέχει μια στο τόσο, και για αστικές αποστάσεις θα έπαιρνα Τούτο
Για τη δουλειά κάνω 26χλμ πήγαινε-ελα. Ζω Βρυξέλλες και η βροχή είναι πολυ συχνό φαινόμενο. Μέση ταχύτητα είναι 25χλμ/ωρα πάντα σε ποδηλατόδρομο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Απο την εμπειρία μου με τη μηχανή, ο σωστός εξοπλισμός εξασφαλίζει άνεση και προστασία σε κάθε περίσταση και αυτό είναι το ζητούμενο για μένα και στο ποδήλατο.
Δεν νομίζω να είναι το ίδιο, εκεί ζητούμενο είναι να σφραγίζεις από αέρα λόγω ταχυτήτων, στο ποδήλατο μιλάμε για 20 την ώρα που χειμώνα σιγά και να πας με 15 δεν έγινε και τίποτα. Βασικά έτσι τη ρυθμίζω την ταχύτητα, τόσο που να μην ιδρώνω. Σιγά, 7 χιλιόμετρα πήγαινε και άλλα τόσα έλα είναι. Με το σακάκι μου κανονικά πηγαίνω και τον χειμώνα. Στον βαρύ χειμώνα είναι ένα θέμα το κρύο, τα παλτό που φορώ περιορίζουν την κίνηση, οπότε φοράω μπουφάν και στο γραφείο βάζω κάτι από αυτά που έχω μόνιμα εκεί.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.452
Για τη δουλειά κάνω 26χλμ πήγαινε-ελα. Ζω Βρυξέλλες και η βροχή είναι πολυ συχνό φαινόμενο. Μέση ταχύτητα είναι 25χλμ/ωρα πάντα σε ποδηλατόδρομο
Τότε κοιτάς στη σωστή κατεύθυνση.
Το μπουφάν που κοιτάς είναι τεχνικό, θα δουλέψει πολύ καλά στη έντονη προσπάθεια, στη απλή μετακίνηση με υποβοήθηση θα είναι ελαφρύ και ζεστό πιστεύω

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.691
Τι νούμερο φοράς;

Ίσως να έχω κάτι στην αποθήκη μου. :whistling::biggrin:

Reaction score
1.518
Δεν νομίζω να είναι το ίδιο, εκεί ζητούμενο είναι να σφραγίζεις από αέρα λόγω ταχυτήτων, στο ποδήλατο μιλάμε για 20 την ώρα που χειμώνα σιγά και να πας με 15 δεν έγινε και τίποτα. Βασικά έτσι τη ρυθμίζω την ταχύτητα, τόσο που να μην ιδρώνω. Σιγά, 7 χιλιόμετρα πήγαινε και άλλα τόσα έλα είναι. Με το σακάκι μου κανονικά πηγαίνω και τον χειμώνα. Στον βαρύ χειμώνα είναι ένα θέμα το κρύο, τα παλτό που φορώ περιορίζουν την κίνηση, οπότε φοράω μπουφάν και στο γραφείο βάζω κάτι από αυτά που έχω μόνιμα εκεί.
Δε διαφωνώ. Δεν αναφέρθηκα ωστόσο σε ταχύτητες αλλα συνθήκες άνεσης κατα κύριο λόγο στο ποδήλατο. Η μετακινηση ειναι σε κλειστό ποδηλατόδρομο οπότε και σχετικά ασφαλέστερη.

Reaction score
23.845
άμα βάνει αντιανεμικό με πουκάμισο θα φτάσει μισό κιλό βαρύτερος από τον ιδρώτα
τώρα που μπαίνουν και οι βρυξέλες στην συζήτηση , δηλαδή κάπου 150 μέρες με βροχή αλλά όχι ιδιαίτερο κρύο νομίζω το θέμα μπαίνει σε άλλες βάσεις.

από σκι η εμπειρία μου είναι με ένα salewa που πήρα σε δραχμές , λεπτό/ελαφρύ (παίζει τσουβαλιασμένο να χωράει σε κράνος μηχανής) ζεστό μέχρι -10 αλλά διαπνέον.
δουλεύει ακόμα και σήμερα μετά απο 20+ χρόνια. πιστέυω οτι στην κατηγορία χρημάτων που ψάχνεις υπάρχει τέτοιο προιόν και σε mtb και σε ski.
από την άλλη ski εξοπλισμός στο βέλγιο είναι ανέκδοτο οπότε δεν ξέρω πως θα τα δεςι απο κοντά.

Reaction score
23.845
ένα άλλο δυνατό κοινό σημείο μεταξύ τεχνικών μπουφάν για σκι και ποδήλατο είναι οτι προβλέπεται η κίνηση των ποδιών προς την κοιλιά οπότε και τα δύο θα βολέψουν στο πετάλι χωρίς να σηκώνονται

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
ένα άλλο δυνατό κοινό σημείο μεταξύ τεχνικών μπουφάν για σκι και ποδήλατο είναι οτι προβλέπεται η κίνηση των ποδιών προς την κοιλιά οπότε και τα δύο θα βολέψουν στο πετάλι χωρίς να σηκώνονται

Καλά αυτό δεν είναι και τόσο θέμα. Τον χειμώνα φοράω ένα Didriksons που και ζεστό είναι και πολύ βαρύ δεν είναι και αρκεί για ελαφρά βροχόπτωση χωρίς να χρειάζομαι αδιάβροχο. Ανοίγω και λίγους πόντους το κάτω φερμουάρ (διπλό είναι) και κινούνται ελεύθερα τα πόδια. Νομίζω αυτό είναι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.452
Πάντως από τη εμπειρία μου, ποδηλατικά μπουφάν υπάρχουν για όλες τις ανάγκες.
Κάποιες φορές είναι φθηνά, αλλά ως επί το πλείστον είναι τσουχτερά γενικότερα.
Το θέμα είναι πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία και η περιγραφή του προϊόντος συνήθως μπερδεύει τον υποψήφιο αγοραστή.
Πχ. Έχω ένα ποδηλατικό μακρυμάνικο, χειμερινό μπουφάν που λέει ότι δουλεύει από τους 0° έως τους 15°.
Στη πραγματικότητα όμως δουλεύει σωστά από τους - 10° έως το πολύ +5° με συννεφιά, αλλιώς και το +5° είναι πολύ.
Γενικά ο κανόνας θέλει τα μπουφάν με μεμβράνη να δουλεύουν σε χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες τιμές, ειδικά στο ποδήλατο που υπάρχει ένταση και ιδρώνεις πιο εύκολα.

Reaction score
1.518
άσχετο (κλασσικά) αλλά αυτά τι να λένε;
Εχω πάρει ένα παρόμοιο και είμαι πολυ ευχαριστημένος για την χρήση που κάνω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.452
άσχετο (κλασσικά) αλλά αυτά τι να λένε;
Πάρτο να μας πεις, έχεις τσιμπημένο βάρος με τα μπιχλιμπίδια που έχει

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik