Ποδήλατο

Reaction score
5.540
H νέα μόδα είναι να γυρνάνε δικυκλιστές στον δρόμο με μια κάμερα στο κράνος να γράφει και να είναι έτοιμοι για τσαμπουκά και παρεξήγηση για ψύλλου πήδημα.

Ο στόχος είναι να βρουν να ανεβάσουν content στο youtube κανάλι τους.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.203
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε οργίλους αχαΐρευτους τύπους και από τα δύο στρατόπεδα.

Θέλει στρώσιμο η γραβάτα αμφοτέρων γιατί πολύ μας ζάλισαν.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.911
Θα γίνω μισητός σε πολλούς αλλά είμαι με τον οδηγό για λόγο που δεν έχει σχέση με το ποιος είναι σε ποιο όχημα.
Αυτό που σε κλείνουν για να μη φύγεις μετά από μία απλή παρεξήγηση και παίρνουν τηλέφωνο με ύφος "Τώρα θα δεις, θα το πω στη μαμά μου!" είναι αιτία για πολύ ξύλο.
Δλδ, άμα σου έκανα το ίδιο θα με πάταγες?

Η θκιάμ η γνώμη είναι πως ότι και να έχει συμβεί, δεν μαζεύεις φορά να πας να πατήσεις έναν άνθρωπο. So fucking sipmle, που λέν και στο χωριόμ.

D

Deleted member 50795

Guest
αυτή η ενέργεια του οδηγού πέραν της απρέπειας ήταν και λίαν επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα του ποδηλάτη.
μετα το έκανε χειρότερο , με το να κατέβει από το αυτοκίνητο και να ζητήσει και τα ρέστα με τσαμπουκά.
αν είχε θιχτεί μαζί του , ας κατέβαινε πιο πριν και ας τον πλάκωνε στο ξύλο νωρίτερα, αλλά όχι να περάσει πάνω από το ποδήλατο έτσι.

Last edited by a moderator:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.203
Άποψή μου είναι ότι έχουν πληθύνει οι τσαμπουκάδες για ασήμαντη αφορμή ιδίως στον δρόμο, επειδή έχουμε την αίσθηση ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπου η βία δεν έχει θέση.

Έτσι φτάνει και κάνει τσαμπουκάδες -γιατί περί αυτού πρόκειται, η ενέργειά του να αποκλείσει τον δρόμο στο αυτοκίνητο- ακόμη και ένας λαπάς -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- όπως ο ποδηλάτης στο βίντεο. Διότι θεωρεί ότι τους κάνει εκ του ασφαλούς. Άσχετα εάν εν προκειμένω είχε διαφορετική εξέλιξη (που και πάλι, το ποδήλατο την πλήρωσε όχι ο ίδιος). Εάν όμως ήξερε ότι ο άλλος μπορεί να βγει και να του ρίξει ένα ωραίο χαστούκι για αυτή την ανεπίτρεπτη κλιμάκωση από πλευράς του, θα ήταν πιο μαζεμένος να κάνει τέτοιους τσαμπουκάδες για ένα ζήτημα δίχως θύμα όπως το γιατί δεν παραχώρησε ένας οδηγός προτεραιότητα, που κανονικά αξίζει για ένα απλό κορνάρισμα. μόνο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.759
Δλδ, άμα σου έκανα το ίδιο θα με πάταγες?

Η θκιάμ η γνώμη είναι πως ότι και να έχει συμβεί, δεν μαζεύεις φορά να πας να πατήσεις έναν άνθρωπο. So fucking sipmle, που λέν και στο χωριόμ.
Δεν συμφώνησα με την πράξη της ισοπέδωσης του ποδηλάτου.

Κριτικάρω όλα όσα υπάρχουν στο μυαλό και των δύο πριν καν συναντηθούν και φτάσουν στα άκρα. Το είδος του ανθρώπου "εκεί έξω" που ανέκαθεν έκραζα είναι αυτό του "διαδώστε"/ "τιμωρού". Αυτού που ψάχνεται να επιβάλει το δικό του "σωστό" στους άλλους και θα κάνει τα πάντα να βγει από πάνω.

Το "σωστό" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να είναι νομικά σωστό, κάλλιστα όμως μπορεί να είναι άποψη που έχει μία συγκεκριμένη ομάδα και θεωρεί ότι πρέπει να επιβληθεί με κάθε μέσο. Η λογική αυτή ενισχύεται στην εποχή που ζούμε, όπου όλοι έχουν δίκιο αρκεί να το διεκδικήσουν.

Στο θέμα της κυκλοφορίας τώρα, είναι αδύνατον να συμβιώσουν όλοι αρμονικά αν ο οδηγός του κάθε μέσου πιστεύει ότι είναι υπεράνω. Και, συνήθως, οι περισσότεροι οδηγοί δικύκλων είναι εκ φύσεως πιο αντισυστημικοί τύποι, άρα πιο εύκολο να αντιδράσουν.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.203
Και, συνήθως, οι περισσότεροι οδηγοί δικύκλων είναι εκ φύσεως πιο αντισυστημικοί τύποι, άρα πιο εύκολο να αντιδράσουν.

φαντάζομαι πόσος αυτοέλεγχος έπεσε για να το θέσεις με τέτοιον εύσχημο τρόπο

Reaction score
4.587
Δευτέρα βράδυ στην καλλιθέα στο ύψος της δαβάκη αυτοκίνητο με δύο άνδρες μέσα κολλάει πίσω μου και κορνάρει 2-3 φορές. Τρομάζω, προσπαθώ να δω τι συμβαίνει, με προσπερνά και από το παράθυρο μου φωνάζει "τα ποδήλατα είναι για τα παιδάκια ρε". "Και η μαλακία για τους εφήβους αλλά δε βλέπω να την έχεις κόψει" του απαντώ.

Πραγματικά ανυπομονώ για τη στιγμή που οδηγός θα κατέβει για τσαμπουκά όταν είμαι με το ποδήλατο, θα βγάλω στο κορμί του όλα τα νεύρα που έχω από αυτά τα 2 χρόνια που κινούμαι στην αθήνα.

Reaction score
23.980
κρατάω την ατάκα, αλλά εγώ δεν αντιδρώ εύκολα έτσι, έχω ανέβει επίπεδο ζεν.
προψές στην Πειραιώς λίγο ξέφυγα γιατί ένα παλικάρι (ότι και να τανε ) έκανε επιτόπου αναστροφή εδώ
1668608160983.png

με κόκκινο φυσικά - το οποίο γνωρίζω γιατί προφανώς πέρασα με πράσινο κατεβαίνοντας - χωρίς να πάρει χαμπάρι οτι πέρασα δίπλα του μεταξύ πεζοδρομίου και οχήματος.
του πα για τον πατέρα του - έτσι μου βγήκε εκείνη τη στιγμή.
κανονικά όμως δεν δίνω σημασία εκτός αν τρομάξω αρκετά αλλά και τότε προλαβαίνω να πω το ΡΕΕΕΕεεεεε μόνο.

όλα καλά. για μένα είναι αγχολυτικό το ποδηλατάκι.
το πρωί πριν πάω στο γαμαζί , έκανα μια στάση για κάτι μικρά ψώνια που αδεργουάιζ είτε δε θα έκανα είτε θα έπρεπε να περπατήσω κανα 2χλμ το μεσημέρι (αν δεν το ξέχναγα) , το απόγευμα στην επιστοφή κανόνησα να πεταχτώ Α.Παρασκευή να πάρω το τηλέφωνο του μεγάλου ,σήμερα άφησα το 211 του πατέρα στον μάστορα για επισκευή (έναν κουβά λεφτά θα φάει το ρημάδι) , έβγαλα το εργαλείο από πίσω καβάλα Πειραιά από Αχαρναί που είναι ο Λαμπρινός, στο δρόμο πε΄τυχα έναν ξάδερφο που μόλις άνοιγε το μαγαζί του στην μεταμόρφωση (του ρθε λίγο ξαφνικό να με δεί ετσά) και ξανά κάτω στην ώρα που θα πήγαινα αν ξεκινούσα την κανονική μέρα μου, τσακ μπαμ δουλειές χωρίς άγχος.
όλα ζεεεεενννννν
ομμμμμμμμμμμμμμμ......

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.911
Δευτέρα βράδυ στην καλλιθέα στο ύψος της δαβάκη αυτοκίνητο με δύο άνδρες μέσα κολλάει πίσω μου και κορνάρει 2-3 φορές. Τρομάζω, προσπαθώ να δω τι συμβαίνει, με προσπερνά και από το παράθυρο μου φωνάζει "τα ποδήλατα είναι για τα παιδάκια ρε". "Και η μαλακία για τους εφήβους αλλά δε βλέπω να την έχεις κόψει" του απαντώ.

Πραγματικά ανυπομονώ για τη στιγμή που οδηγός θα κατέβει για τσαμπουκά όταν είμαι με το ποδήλατο, θα βγάλω στο κορμί του όλα τα νεύρα που έχω από αυτά τα 2 χρόνια που κινούμαι στην αθήνα.
Αυτό μου συμβαίνει συνέχεια, έγινε και πριν λίγο, στη μέση του πουθενά, σε άνετο δρόμο χωρίς κίνηση, αντί να προσπεράσει, ήρθε από πίσω και πλακώθηκε στις κόρνες, κόντεψε να με φύγει το τιμόνι από το φόβο και το σκ@το πήγε στη κάλτσα. Υπάρχει έχθρα και άφθονο μίσος προς τους ποδηλάτες. Μας βλέπουν από μακριά και ανάβουν τα λαμπάκια. Τα τελευταία 2 χρόνια το φαινόμενο αυτό έχει κλιμακωθεί πολύ άσχημα, αυτός είναι και ο λόγος που σταμάτησα τις προπονήσεις στη Αθήνα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.203
Εγώ το αποδίδω στην αγαμία. Βλέπουν τη σέλα που καθόμαστε και φαντασιώνονται πώς θα ήταν να κάθονταν οι ίδιοι, αλλά απευθείας στο παλουκόσελο.

Reaction score
1.529
H νέα μόδα είναι να γυρνάνε δικυκλιστές στον δρόμο με μια κάμερα στο κράνος να γράφει και να είναι έτοιμοι για τσαμπουκά και παρεξήγηση για ψύλλου πήδημα.

Ο στόχος είναι να βρουν να ανεβάσουν content στο youtube κανάλι τους.
Κοίτα υπάρχει και η άλλη όψη: έχω την καμερα στο ποδήλατο να τραβάει τη διαδρομή μου απο την στιγμή που μπαίνω στον ποδηλατόδρομο στην πόλη. Αποτελεί καθαρα προσπάθεια να υπάρχει ένα τεκμήριο στην περίπτωση που άν και εφόσον συμβεί κάτι να αποδοθούν ευθύνες. Γιατι πραγματικά υπάρχουν πολλές φορές που ακόμα και στον κλειστό ποδηλατόδρομο θα βρεθεί ο καρνάβαλος που θα κάνει την παπατζα του.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.757
Εγώ το αποδίδω στη ζήλια (φθόνο). Εμείς κάνουμε κάτι που αυτοί ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν ή βρίσκουν 1002 δικαιολογίες για να μην το κάνουν. Κι αυτό τους ενοχλεί.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.759
Αυτό μου συμβαίνει συνέχεια, έγινε και πριν λίγο, στη μέση του πουθενά, σε άνετο δρόμο χωρίς κίνηση, αντί να προσπεράσει, ήρθε από πίσω και πλακώθηκε στις κόρνες, κόντεψε να με φύγει το τιμόνι από το φόβο και το σκ@το πήγε στη κάλτσα. Υπάρχει έχθρα και άφθονο μίσος προς τους ποδηλάτες. Μας βλέπουν από μακριά και ανάβουν τα λαμπάκια. Τα τελευταία 2 χρόνια το φαινόμενο αυτό έχει κλιμακωθεί πολύ άσχημα, αυτός είναι και ο λόγος που σταμάτησα τις προπονήσεις στη Αθήνα.
Αυτό που προσπαθώ να γράψω και πολλές φορές παρεξηγούμαι γιατί δεν παίρνω σαφή θέση, είναι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που σε κάθε κοινωνική ομάδα την εικόνα προς τα έξω τη βγάζουν οι ακραίοι. Μπορεί ο καθένας μας να το βλέπει στη δική του δραστηριότητα, νομίζοντας ότι είναι εξειδικευμένο φαινόμενο, στην ουσία όμως ισχύει παντού το ίδιο.
Φανατισμός και θυμός. Αφορμή ψάχνουν για να ξεσπάσουν. Στην πολιτική, στην εργασία, στην οικογένεια, στον δρόμο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.911
Μαϊμού δεν είναι μόνο αυτό, είναι πολλά περισσότερα, στη Αθήνα τους τελευταίους μήνες προσπάθησαν να με ρίξουν από το ποδήλατο 2 φορές, παλιότερα στο Σχιστό με έχουν πετάξει μεγάλο μπουκάλι με νερό (ευτυχώς δεν με πέτυχε) σε φάση που ανεβαίνω αργά και σταθερά τον ανήφορο μέσα στη ΛΕΑ, αμάξι από πίσω με 80km+ στοχεύει και μου πετάει το μπουκάλι.
Ένιωσα πολύ άσχημα, ένιωσα οργή και ανάμεικτα συναισθήματα...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.562
εμενα μου εχουν πεταξει μπουκαλι και με ι.χ. ... 🐒 (και πορτοκάλι ?! κατι τετχοιο)
->ευτυχως που δεν εχω ατομικο (συν)αισθημα, παρα μονο κοινωνικη ενσυναισθηση.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.203
Η λύση είναι κάμερες στα πάσης φύσης οχήματα και πλήρης αποδεικτική ισχύς του βιντεοληπτικού υλικού. Και αφαίρεση διπλώματος με αυξανόμενο χρόνο. Στο τέλος θα αναγκαστεί να καβαλήσει και ο ίδιος ο παραβάτης ποδήλατο.

Reaction score
5.540
Κοίτα υπάρχει και η άλλη όψη: έχω την καμερα στο ποδήλατο να τραβάει τη διαδρομή μου απο την στιγμή που μπαίνω στον ποδηλατόδρομο στην πόλη. Αποτελεί καθαρα προσπάθεια να υπάρχει ένα τεκμήριο στην περίπτωση που άν και εφόσον συμβεί κάτι να αποδοθούν ευθύνες. Γιατι πραγματικά υπάρχουν πολλές φορές που ακόμα και στον κλειστό ποδηλατόδρομο θα βρεθεί ο καρνάβαλος που θα κάνει την παπατζα του.
Αυτό είναι το πρόσχημα. Οι youtubers όμως διψάνε για content και κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν. Ανυπομονούν να κάνει ένα λαθάκι κάποιος οδηγός για να το μεγαλοποιήσουν και να βγει το απαραίτητο 10λεπτο βιντεάκι με την αντίστοιχη αντιπαράθεση. Κι αν τσιμπήσει ο οδηγός και παρεκτραπεί κατά την αντιπαράθεση ω εκεί
να δεις χαρά από μέσα του ο youtuber, που θα έχει περισσότερα views.

Και youtuber να μην είναι, θα το στείλει σε αγγλικό site για χαρτζηλίκι. Κι από εκεί το κλέβουν και τα ελληνικά κανάλια και γίνεται viral.

Reaction score
16.961
Η λύση είναι κάμερες στα πάσης φύσης οχήματα και πλήρης αποδεικτική ισχύς του βιντεοληπτικού υλικού. Και αφαίρεση διπλώματος με αυξανόμενο χρόνο. Στο τέλος θα αναγκαστεί να καβαλήσει και ο ίδιος ο παραβάτης ποδήλατο.
Για ποιο λόγο δεν έχουν όλα αυτά τα βίντεο αποδεικτική ισχύ στα δικαστήρια (ή όση πρέπει); Υπάρχει κάποια νομολογία συγκεκριμένη, που τα απαγορεύει, ή απλά είναι πίσω το όλο σύστημα σε αυτό τον τομέα (εννοώ τεχνολογικά, να δέχεται αυτές τις λύσεις).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.176
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giorgosfs90