Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.103
Αυτό που έχω στο θκόμ της beast Components βγαίνει και χωρίς offset, είναι πάρα πολύ καλό αλλά πολύ ακριβό.
Όλος τυχαίος και εγώ τελευταία σε κούρσα και mtb έχω στείλει τη σέλα μπροστά, μισό πόντο και στις δύο περιπτώσεις. Ειδικά στη κούρσα έχω καλύτερο grip και απόδοση στα drops όπου είμαι τη περισσότερη ώρα

Reaction score
17.248
Καλά δεν μου χρειάζεται και κάτι ιδιαίτερο, αρκεί να είναι χωρίς offset (έχω βρει κάποια, απλά δεν παράγγειλα κάτι ακόμα, γιατί θέλω κι άλλα μαζί, οπότε να μαζευτούν). Και παπούτσια θέλω, και μάλλον δύο ζευγάρια, άλλα για road και άλλα για MTB, γιατί τα Gaerne τα έχω κάνει... κ@λ@ς από κάτω! :party:

Και τώρα που το σκέφτομαι... και σέλα μάλλον (για road την έχω 3-4 χρόνια, καλά είναι, ενώ και για MTB να αλλάξω τη "μαμά"). Ωχ, αρχίζουν και μαζεύονται τα έξοδα όσο το σκέφτομαι! :geek: :rolleyes:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.103
Αν δεν κοιτάς κάτι ιδιαίτερο έχς άπειρες επιλογές σε παλουκόσελο. Σέλα πάω με κλειστά μάτια σε prologo και πχιο συγκεκριμένα στις Scratch m5, έβγαλε μια καινούρια αποκλειστικά για mtb, έχει ελάχιστα πχιο αφρώδες υλικό.
Η pro Team που έχω στη κούρσα εδώ και πολύ καιρό δεν με αρέσει ντίπ. Η πολύ φαρδιά μύτη έχει πολλές τριβές, τα carbon rails συμβάλουν στη ακαμψία και καθιστούν τη αίσθηση πολύ σκληρή και κουραστική.

Reaction score
2.324
Δεν είναι δυνατόν να έχεις ένα έργο τέχνης σαν το φετινό TDF ποδήλατο της trek με παγούρια lidl ρε φίλε...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.103
Δεν είναι δυνατόν να έχεις ένα έργο τέχνης σαν το φετινό TDF ποδήλατο της trek με παγούρια lidl ρε φίλε...
Εμένα προσωπικά δεν με πολύ αρέσει το φετινό πλαίσιο του trek, θεωρώ Σάκη ότι η τρύπα στο κάθετο δεν προσφέρει τίποτα λειτουργικό. Και επειδή εταιρίες σαν τη τρεκ, bianchi, cervelo επηρεάζουν τους σχεδιαστές , προβλέπω πολύ σύντομα τα ποδήλατα να μοιάζουν με διαστημόπλοια

Reaction score
2.324
Εμένα προσωπικά δεν με πολύ αρέσει το φετινό πλαίσιο του trek, θεωρώ Σάκη ότι η τρύπα στο κάθετο δεν προσφέρει τίποτα λειτουργικό. Και επειδή εταιρίες σαν τη τρεκ, bianchi, cervelo επηρεάζουν τους σχεδιαστές , προβλέπω πολύ σύντομα τα ποδήλατα να μοιάζουν με διαστημόπλοια
Από κοντά πάντως αυτό και το c68 της colnago είναι τα πιό εντυπωσιακά οπτικά, και το τρεκ το έχω δει σε σκέτο ασημί. Γενικά η τρεκ παλεύει πολύ το θέμα κραδασμών με το madone στον κάθετο οπότε δεν ξέρω... για κάποιους σαν εμένα που έχουν συχνά θέματα με την μέση... η cervelo πχ έχει φάει κόλλημα με τα περίεργα τιμόνια... η bianchi θέλει να το κάνει μοτοσυκλέτα με αεραγωγούς γούστα είναι αυτά

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.103
Όσον αφορά τους κραδασμούς λύσεις υπάρχουν, ένα στεφάνι 19mm εσωτερική και 25 mm εξωτερική παίρνει άνετα ένα 28mm ελαστικό. Έχω 19-24mm με 25mm ελαστικό, (μπαίνει και 28mm ελαστικό) οι πιέσεις που παίζω είναι 75psi μπροστά και 85psi πίσω. Σε σχέση με πριν το ποδήλατο πατάει πολύ καλύτερα στις στροφές και λογο χαμηλών πιέσεων αποσβαίνει ικανοποιητικά.

Reaction score
2.324
Όσον αφορά τους κραδασμούς λύσεις υπάρχουν, ένα στεφάνι 19mm εσωτερική και 25 mm εξωτερική παίρνει άνετα ένα 28mm ελαστικό. Έχω 19-24mm με 25mm ελαστικό, (μπαίνει και 28mm ελαστικό) οι πιέσεις που παίζω είναι 75psi μπροστά και 85psi πίσω. Σε σχέση με πριν το ποδήλατο πατάει πολύ καλύτερα στις στροφές και λογο χαμηλών πιέσεων αποσβαίνει ικανοποιητικά.
Χρήστο, τα έχουμε πει αυτά, στα ποδήλατα τεχνολογικές εξελίξεις σημαντικές που να αφορούν εμάς δεν υπάρχουν. Θέμα μόστρας και μάρκετινκ είναι όλα. Αν είχα τα πόδια και την τεχνική πχ θα έστηνα το βιλιέρ όπως το αγόρασα και θα τους γλεντούσα. Ούτε ηλεκτρονικές ούτε τίποτα.
Τώρα σε επίπεδο πελοτόν pro tour που ο άλλος στην ανηφόρα σήμερα πέταξε τα γυαλιά του για να ξεφορτωθεί 60γρμ και ο πογκάτσαρ εχθές άλλαξε ποδήλατο για να ξεφορτωθεί την τηλεμετρία που ζύγιζε 100γρμ δεν ξέρω τι παίζει
Έχω δει σοβαρές διαφορές στις 19-26 με 28άρια που έχω στην προπέλα, ένα σκληρό και άκαμπτο γενικά πλαίσιο (φτιαγμένο για σπρίντερ λογικό). Όπως επίσης και στις κάρμπον ζάντες όσον αφορά το θέμα απόσβεσης των κραδασμών. Αλλά γενικά με τα χιλιόμετρα που βάζω το θέμα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα... εξ άλλου αν πέσεις σε σκατόδρομο μόνο mtb δεν τρίζει

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.103
Έλα και γίνεται δουλίτσα, σε 3-4 ακόμα προπονήσεις θα έχω βρει το καλό μου πάτημα. Σήμερα πολύ το ευχαριστήθηκα, ένιωσα ένα με το ποδήλατο χωρίς να αισθάνομαι άβολα. Το γμενο, λίγο αν το αφήσεις είναι λες και καβαλάς ξένο ποδήλατο.
Screenshot_2023-07-07-21-38-49-149_com.strava-edit.jpg
Screenshot_2023-07-07-21-39-00-617_com.strava-edit.jpg

Reaction score
4.587
Τι είναι αυτός ο κάμπος ρε φίλε, 65 χλμ 260 υψομετρικά, ούτε στην ολλανδία.

Βασικά στα 65χλμ παίζει τα 260 υψομετρικά να τα κάνεις στις λακούβες του δρόμου.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.103
Φλαταδούρα επιλέγω αρχικά μέχρι να ξανά κουμπώσω πάνω στο ποδήλατο, έχει απ όλα ο μπαχτσές εδώ σαπάν, υψομετρικά να φάνε και οι κότες, και μάλιστα πανέμορφα. Μια από τις επόμενες ημέρες θα κάνω ανάβαση Κισσάβου, θα πάρω και κινητό να βγάλω καμιά φώτο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.246
Ειδικά σε αυτό το χρώμα είναι λες και βλέπω ρούχα στις βιτρίνες της Αγ. Βαρβάρας :roflmao:
Δεν με αρέσει ντίπ!
Για μένα είναι το πιο όμορφο ποδήλατο που έχω δει ποτέ. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.103
Πήρε ένας γυαλιστερός φίλος τη καινούρια ναυαρχίδα της cervelo, σε ένα απροσδιόριστο χρώμα με σπιθουράκια μέσα στο χρώμα που λαμπυρίζουν σαν το σακάκι του Φλωρινιώτη. Μόλις το είδα με έπεσαν τα σαγόνια κάτω.
Του λέω "ντρέπομαι να πάμε βόλτα μαζί" :roflmao:
Φυσικά φορούσε και τη ανάλογη εμφάνιση...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.246
Πήρε ένας γυαλιστερός φίλος τη καινούρια ναυαρχίδα της cervelo, σε ένα απροσδιόριστο χρώμα με σπιθουράκια μέσα στο χρώμα που λαμπυρίζουν σαν το σακάκι του Φλωρινιώτη. Μόλις το είδα με έπεσαν τα σαγόνια κάτω.
Του λέω "ντρέπομαι να πάμε βόλτα μαζί" :roflmao:
Φυσικά φορούσε και τη ανάλογη εμφάνιση...
Αγαπάω τα φανταχτερά και κραχτά. Αρκεί να είναι μάρκα και ακριβά. :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.246

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab